Viitoare mamici de septembrie - octombrie 2010 (9)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LoredanaB spune:

Eveline, Clarymultumesc mult pentru raspunsuri! Voi intreba si doctorul in mod sigur.Putin de mancare mi-e frica dar cred ca ma voi abtine in a degusta bucataria specific turceasca si ma rezum doar la ce cunosc.

Asa te vreau Mandutza! Nici eu nu as putea renunta usor.Am patit-o.Eram insarcinata in 13 saptamani cu Eric cand am ajuns la urgenta cu hemoragie foarte puternica.Curgea sangele ca si la robinet ca de abia reusisem sa ma spal si sa ma imbrac.Schimbasem 3 randuri de chiloti si pantaloni pana sa ies din casa.Doctorul de la urgenta dupa ce m-a consultat si mi-a facut eco mi-a spus sa-mi iau gandul de la sarcina ca la pana dimineata n-are cum sa supravietuiasca si se v-a elimina in timpul sangerarii.M-am incapatanat... eu i-am spus ca nu vreau sa accept ca imi voi pierde copilul.
Acum acea "sarcina" imi intoarce casa cu susul in jos !

9 + Eric Joshua... o minune de la Dumnezeu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza_bra spune:

Pana acum nu am gasit nimic liber. Cel mai devreme luni dupa ora 14:00. Mai incerc. Da-ti idei de clinici prin sect 3 ....

Povestea nasterii

Mada 7+ si mami fericita de Cristian - 29.12.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LilianaR spune:

Mie mi-a spus sa nu mananc asa picant, insa eu numai picant mananc de cand ma stiu; nu exagerat, dar cu gust. De sarat cica mai putin, mananc la fel ca inainte ca oricum nu mancam prea sarat.
Deshidratarea am inteles ca e o problema mare in sarcina, am avut buzele rupte aproape de deshidratare, pielea fetei inca mai sufera si eu beam macar 1,5 litri apa pe zi, numai apa. Acum incerc sa beau 2,5, mi-e mai bine.
Despre nicorette: eu m-am lasat de fumat si din cauza nicorette, dar nu cred ca exista doza de plasture pentru 3-4 tigari pe zi, ca nici nu cred ca e ce sevraj sa combati la doza de nicotina care intra in corp. Deci e inutil, e numai psihica dependent la cantitatea asta.
Pe mine insa nicorette m-a convins cat rau iti poate face nicotina… aveam bufeuri de caldura, stari de febra, nu dormeam bine, imi batea inima ca dupa o cursa nebuna si mpam gandit ca in doze mai mici asta imi fac si eu mie… si ca asta i-ar face si pruncului daca ar fi… pe cand se formeaza inima.
Dar daca ar fi sa aleg, clar as allege cele 3 tigari si nu nicorette. Eu oateam asta de la jumatate din cel mai slab plasture. GUma cred ca e mai putin daunatoare, nu am folosit.

Anna ivan, mie mi-a spus doctoral sa evit vitamina C in sarcina; numai natural.
Andre flo, daca morfo a iesit ok, fara nicio problema, de ce ai mai facut bitestul? Ca eu am inteles ca e numai ca sa vedem ce anume n-a iesit bine la morfo, mai amanuntit…

Despre concedii: nu e voie la soare in sarcina si mai ales mereu burtica acoperita, zice medical meu. Eu plec la mare, dare u oricum stau la umbra, asa incat nu are vreo relevant; dar plec la Bulgari, ca in caz de ceva ajung grav in tara in cateva ore.
Cu avionul mi s-a recomandat sa nu merg in primul trimestru, in rest, daca imi permite compania, pot zbura saptamanal; nici in primul trimestru nu sunt rezultate concrete cu privire la afectarea fatului, insa in primul trimestru ar trebui sa fim mai atente la multe si paza buna…
Companiile aeriene iti pot cere diverse asigurari, declaratii etc. pentru a se asigura in primul rand ca nu nasti in avionul lor ca sa aiba vreo raspundere; daca ma primesc, pot zbura si in ziua in care voi naste.

Noroc celor care asteapta rezultate sau o a doua opinie... va tin pumnii.

10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nastasie spune:

madutza, nu te lasa.mai fa un eco.rezultatul la bhcg e prea bun ca sa ai sacul gol.mai cauta.
clary, la multi ani, sa fii sanatoasa tu si bebe.
loredanaB, eu la prima sarcina am mers cu masina pana in germania.nu stiu cum , nu ma intreba, dar v-am zis ca la prima sarcina zburdam si aveam tot asa vreo 6 luni.acum n-as mai face drumul ala, mai ales pe romania.si am mai fost in delta gravida unde mi s-a facut rau de la bors de peste si am dormit in masina.v-am zis ca eram tare la prima sarcina.acum nu ma incumet mai mult de 1 ora prin magazine sau sa am baia pe aproape.si plaja am facut dar la umbra ca doar stau la mare nu alta.doar ca atunci burta era mai mica vara iar acum o sa fie mai mare, dar tot ma duc ca nu rezist.

adriana&razvan-mihai 01.11.2004
varsta lui razvan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_flo spune:

Citat:
citat din mesajul lui madutza_bra

Pana acum nu am gasit nimic liber. Cel mai devreme luni dupa ora 14:00. Mai incerc. Da-ti idei de clinici prin sect 3 ....

Povestea nasterii

incearca la Sanador

11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiti2205 spune:

Madutza, totul este bine, sunt sigura. O sa vezi. Valorile sunt prea bune ca sa fie saculetul gol. Doar ca bebe este mai timid si s-a ascuns la eco asta. Pe cuvant!!

Clary - La multi ani si sarcina la termen

Kiti, 6+ si mami de Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

Citat:
citat din mesajul lui madutza_bra

Povestea nasterii

Hipocrat2000, GralMedical, Tinos, CMU Unirii

Gruia, farama de steluta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns darene spune:

Buna fetelor,
Eu sunt suparata, azi am avut niste scurgeri maronii deschis (in cantitate mica) + intepaturi in col. Mi-am verificat colul (cu degetul) si e deschis la exterior dar inchis la interior. Of, parca vad ca se repeta istoria. Tot asa s-a intamplat - la 6 saptamani. E vina mea pentru ca ieri am trebaluit toata ziua (cu pauze) - sters praful, oglinzile, dat cu aspiratorul, spalat pe jos, spalat baia, facut mancare la copil. Dar trebuia sa fac pentru ca a venit o prietena cu baietelul ei in vizita aseara. Plus ca am fost cu ea si copii in mall la locul de joaca dupa ce au sosit pentru ca asa facem de obicei - Khalid toata ziua l-a asteptat pe "bebe" ca sa mergem "bye bye in parc" .Mai bine ii ziceam sa nu mai vina, parca am presimtit ceva ieri.

M-am gandit sa o sun pe gine sa vad daca lucreaza azi dar m-am razgandit. Sotul mi-e plecat in India pana marti dimineata - nu pot sa ma duc singura cu baiatul - cred ca ar face o super criza de plans cand as intra la eco. Plus drumul, asteptatul la taxi, la doctor, la eco. Stiu ce mi-ar zice doctorita - sa stau in pat dar nu pot, sunt singura aici si trebuie sa fac mancare la copil, spalat vase.
Azi am vorbit cu familia sotului din Egipt (nu sunt egipteni dar locuiesc acolo) la telefon si una dintre cumnate mi-a zis ca a visat ca am baiat. Mi-e asa de ciuda pe mine.

Bebe-ul meu a dormit o jumatate de ora si vad ca nu-i mai trebuie - acum e in patut si vorbeste si canta singur asa ca poate diseara intru iar sa citesc din urma.

Buburuza m-am uitat peste analizele facut la sarcina cu Khalid si nu am facut pentru listeria si taxoplasmoza. Deocamdata nu am facut nici o analiza dar nu cred ca s-a schimbat nimic de acum 2 ani - probabil nu o sa le fac nici acum. Ma gandesc ca aici, nefiind incidenta mare la aceste boli nu se considera necesare aceste analize.

Varza murata (franjurata) am vazut mai demult in Lebanese Roastery.

Pupici.

Poze Khalid
www.youtube.com/watch?v=ZhFqjfn-35w" target="_blank">video - Khalid razand
Elena,mamica de Khalid 21.12.2007
5+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Klarisse spune:

Buna Darene,

Din ce stiu de la medicul meu scurgerile maronii in primul trimestru nu sunt neaparat semn de panica decat daca sunt insotite de dureri puternice. Oricum am fost sfatuita ca daca apar sa il contactez imediat. Ideea este ca nu trebuie neaparat sa fie ceva rau.
Multa bafta si sarcina usoara:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zozela spune:

Nici ca ma pot tine de voi!!

Felicitari noilor burticoase!!Sarcina usoara!

Bafta la eco,celor care au programare azi!

Madutza,tinem pumnii stransi,sa fie bine!

In privinta mancarurilor,a produselor de ingrijire,eu una nu-mi fac probleme.Cate putin din fiecare,nu dauneaza..Dupa sarcina si nasterea Mihaiului,m-am relaxat complet!

Va pup!

Ela,sufletelului blond si a unui samburel!
Copil zdravan, plin de viata, cu par balai si ochi albastri, ca si maica-sa!

Lingusitorul te linguseste totdeuna,asa cum ar dori el sa fie lingusit!

Mergi la inceput