Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (374)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Annisia
Stati linistite ca nu s-a vazut drac mort!

Dracule, eu zic sa stai tu linistita si sa vezi de sanatate, ca Y are nevoie de mamica puternica si B de sotie sexoasa! Sa-i dai de capat si sa gasesti baiul, sa-l tratezi, auzi? Sanatate multa!

===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cecilia L spune:

Anisia, sanatate multa........ drac nedrac, dar este baltat la tine....acum esti acasa sau la spital, te vad in stare sa fi acasa cu perfuzia in brate.....din ce povestesti tu acolo, tb sa fi dusa ....asa ca ar trebui investigatati serioase, repeta analizele ca prea sunau horrorrrrr....

Si eu care voiam sa ma plang... ca nu stiu ce am, de cateva zile parca obosesc cam repede si ma dor toate alea si ma doare mereu capu...sa fie astenia sau am luat-o pe urma Anisiei.

Cecilia si Cristian Matei
(07.09.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Erina spune:

Buna repede si de la noi!
Frumoasa Ana Sofia la multe lunite fericite, papacioase si fara colici!!!

Annisia, ai mare grija de tine! Imbratisari!!!

Prisi ma bucur ca sunteti bine!

Multumiri tuturor mamicilor carene-au scris mesaj.
Au sosit ieri parintii mei iar eu si Daria suntem foarte fericite si rasfatate.
Sapatamina aceasta in special trebuie sa stau foarte linistita (in sensul cafara aplecari si luat Daria in brate) in rest mai iesim.

Yaia draga te salut. Sper ca te lasa burtica sa iti faci treburile.

Va doresc o saptamina frumoasa si pe cit de curind!!!

-------------------------------

Erina si Daria (18.09.2007)
35+ cu David

L'amor che move il sole e l'altre stelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Erina spune:

Cecilia sper sa fie doar astenie de primavara.

-------------------------------

Erina si Daria (18.09.2007)
35+ cu David

L'amor che move il sole e l'altre stelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SabinaY. spune:

Dracusorule ai grija de sanatate ca altfel pica tot universul pentru baietii tai!

Erina,Yaia cum va mai simtiti?

Valentina groaznic cu educatoarea.E un om de nimic daca face astfel de prostii.

Prisi cu intarziere,La multi ani!

papanashule grozave pozele,dar micul protagonist si mai grozav si dulce.

"Bataia este rupta din rai...dar nici nu foloseste la nimic"
"Palmele nu sunt argumente tari,ba mai mult,nu rezolva nimic."

Jurnal de "mogalnete"
Japonia prin ochii unui amator

Sabina Y.mami de www.desprecopii.com/info.asp?id=1269" target="_blank">Erika Ilaria(31 august 2007) si Lisa Maria(23 iulie 2009)

fosta devylla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aandreea27 spune:

Salutare dragi mamici.Am ajuns acasa,am plecat mai devreme de la job ptr ca ma fost la doc de familie sa imi dea trimitere catre Polizu ptr operatie.Mai nou am aflat ca imi trebuie doi donatori de sange,ptr ca operatia mea implica multa pierdere de sange.Ce s-au mai schimbat lucrurile astea in spitalele din Romania.
Roxana pune mana si relaxaeaza-te spatmana asta exact asa cum iti cer tie ficateiiiiiiii...meriti...chiar daca o sa simti lipsa copilasilor.
Erina bucura-te de rasfat si profitaaaaaaaa.Ma bucur ptr tine ca sunt si parintii tai.Ai mei vin joi seara.Eu una ma simt mult mai bine cand sunt si parintii sau socrii mei cu noi.
Cecilia cred ca este astenia.Cu schimbarile astea de temeperatura nu stii incotro sa o iei.Azi la munca am stat in tricou.Cald afara,cald in firma.
Prisi stai linistita asta este varsta,toti picii la varsta asta isi arata personalitatea din plin.Depinde de noi sa le aratam drumul cel drept,dar fara sa le inradim bagajul cu care au pasit in viata asta.
Mandarinutzaaaa ce mai fac antonia si bb din burtica?????????
Sabina nu ai mai scrisa de mult.
Ca sa nu mai zic de melaniatud....Am retinut-o ptr ca parintii ei stau pe lamga mine si aveam acelasi medic ginecolog.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Piciulika spune:

Gabitza, gand la gand... sunt f des langa voi, dar telepatic nu stiu daca se simte. Imi pare rau ca tzi-a dat tarcoale si tzie – stressul! Bine ca aproape ai scapat. Ei, acuma vad ca inca te doare – da, nu trece asa iute! Nu te lasa de „tratament” pana nu trece de tot zona aia intarita / ultimii noduli. Mereu trebuie sa fii cu ochii pe noduli, sa nu o ia razna.

Te-am sunat adineaori – acuma musai sa scriu aici sfaturile. Sorry mamici nelactofore, saritzi peste! (nu-l pun pe PM ca poate o mai fi vreo mamica in viitor ca noi, cuscrele ...)

Deci:
1. Acuma f important sa o alaptezi cand ii e bine foame, sa treaga ca lumea, nu giugiulelala! (ideal ar fi la 2 ore, dar daca e la 4, nu-i bai, dar racesti bine sanul intre.)
2. Inainte de alaptat: aplici compresa umeda caldutza 15-20 min, maseaza usor zona dureroasa – stii tu, drenand spre sfarc.
3. Apoi alaptezi: intai dai sanul dureros. Pui fata intr-o pozitzie asa ca sa maseze cu barbia zona dureroasa (ai fantezie, si cu capul in jos merge! Culcat de-a lungul sau tu deasupra in 4 labe.) Asta e ff important: barbitza sa fie musai spre zona aia.
Potzi masa usor nodulii si in timp ce alptezi.
4. Apoi, dupa ce termina si cu al doilea san, pui compresa umeda rece pe cel dureros (15-20 min.)
5. De cateva ori pe zi, cand potzi, cataplasma rece cu branza de vaci si/sau smantana.
Cum faci cataplasma: iei o folie de plastic, (pui peste un tifon - optzional), peste pui un servet de hartie de bucatarie, ungi lacatata aia pe el, 1 cm asa, pui alta hartie desupra si aplici pe san (larg, cat mai generos, musai pe locul dureros, logic). Pune un sutien larg – sau o esarfa peste, cat sa fixezi cataplasma. (Potzi sa aplici si direct maglavaisul, dar trebuie sa stai pe spate, curge...). Lasi cat potzi cataplasma acolo, 20 min minim– ideal sa se usuce branza aia. Ideea e ca zeama aia sa ajunga bine la piele. (Iar hartiile alea nu impiedica asta, doar ajuta la datul jos de maglavais. Potzi folosi si doar tifon – vezi tu, ce ai.). Eu tzineam branza aia la frigider, deci inlocuiam o compresa rece direct cu cataplasma.

Perseverentza si cate un paracetamol sau ibuprofen – pozi lua doza mare, daca e nevoie! Eu luam profen 400 la 8 ore – cam amre doza...
Te imbratizsez – suna-ma daca mai e ceva, ok? (Daca dormim inchidem telefoanele.)

Piciulika, mami dewww.unserbaby.ch/Geomo/content-h3538-n243753-p8.html" target="_blank">
Michael (8.10.2007) siwww.unserbaby.ch/Geomo/content-h3538-n246003.html?try=1&cookieID=159CYW4NZD86JI7D1H87F239994M75DL369QFV1S-31012010-233914" target="_blank">
Alex (16.01.2010)

Mergi la inceput

Erina dulce, multzumesc mult! Sper sa nu mai am nevoie de Bonnisan, saru’mana! Dar daca ne incearca iar, ‚abuzez’ de oferta, da? Esti in ingeras pazitor ... si de colici.
Musai sa itzi iei ajutor in proiectul cu alaptarea – cartea mea multe mai zice de problemele de „forme de sfarcuri”– concluzia: pusul corect la san e esentzial sa se formeze si sa nu se raneasca. Restul e vointza si rabdare: a lui cu tine si invers. Succes!

Crishtina, Roxali – merci mult, notat. Sper sa nu mai fie cazul. (Desi nu e exclus.) Am iesit elegant din colici de cand am schimbat pozitzia de alaptat (toate se fac in versiunea lasat pe spate – sau chiar culcat)! Incredibil, dar asa de simplu e. Nu mai inghite aer ca nu-l ineaca jetul de lapte si gata. Initzial ne-am ajutat si de supozitoarele cu ulei de chimen, dar am rupt cercul vicios! Yupee! Copilul meu mananca linistit, nu mai hapaie si nu mai mananca atat de des, suge cu foame si... e bine! Sper sa ramana asa.

Yaia draga, ma bucur ca Tudor e spre bine cu bronsita! Si sa-i iasa iute maselel. (Chestii homeo ai incercat?) Si bravo ca te potolesti cu elanurile muncitoresti – spuse ea, care... Tu ziceai de doctori si clinici? Pai aici nu-s de stat – ma rog, intr-un fel ar fi spitalul cantonal. In rest toti sunt ptivati. Daca am o urgentza (muci, febra, chestii de astea) ma primeste in aceeasi zi. Daca e ceva asa, de rutina, ciuciu - cu programare. Acuma asta e ultima mea grija, ca o sa il intzepe cu 2 sapt intarziere. Apropos colici: merci de ideea cu comanda de pe situri englezesti!

Piciulika, mami dewww.unserbaby.ch/Geomo/content-h3538-n243753-p8.html" target="_blank">
Michael (8.10.2007) siwww.unserbaby.ch/Geomo/content-h3538-n246003.html?try=1&cookieID=159CYW4NZD86JI7D1H87F239994M75DL369QFV1S-31012010-233914" target="_blank">
Alex (16.01.2010)

Mergi la inceput

Mada 28 - intrebai cum e cu doi copii mici acasa? Greutz. Sau foarte-foarte greu, daca itzi propui sa mai faci si gospodareal pe langa. (Adica minimum: un pic gatit, strans bucataria, pus rufe la spalat/uscat, strans ceva. Nimic spectaculos.)
Asa ca eu accept ca-mi zboara casa, ca mananc uneori ceva in picioare, desi am mancare in frigider – dar nu si timp s-o incalzesc si sa ma asez s-o mananc. Deci am lasat stacheta mai jos, petrec tot timpul cu ei, ma joc cat pot cu Michael, pictam cu acuarele, facem lego, ii desenez ce-mi cere... si mi-e jena de Radu de cum gaseste seara domitzilul… Dupa ca adorm ei mai strangem.
Insa prefer sa fiu cu nervii intregi si copiii bine. Marturisesc ca am ceva ajutor – si e grozav: 3 zile pe sapt Michael e dus la Tagesmami si eu am timp de Alex si mine: ne giugiulim in voie, il savurez, dorm cu el pana spre pranz… E un timp pe care i-l datorez si lui, sa fiu doar pentru el si cu el, asa cum Micha l-a avut si el. Iar eu… savurez fiece clipa de liniste cu baby si nu-mi propun nimic, decat sa-l ingrijesc, sa-l privesc, sa-l tzin pe piept. (Creste cum te uitzi la el – parca-mi scapa printre degete!) Si cand apare un moment de liniste, mai iau din urma trebile casei, administrativele... Cam asa e la noi. E fain.

Alex (16.01.2010)

Mergi la inceput

Annisia, sanatate multa! Lasa-te reparata, ca si dracii se paradesc, desi nu pier.
Sabina Y, una e vointza, alta e putintza! Cred ca si tu ai facut tot ce era omeneste si mamiceste posibil – nu are rost sa faci o nevroza din asta. Insa cred ca lactatzionistele astea au idei bune si practice, complementeaza cartzile. Poate, poate totusi...?
Mandarinutzo, ce ma bucur de asa vesti!!!!
Emma, multa sanatate lui si putere tzie!
Valentina, imi pare rau ca va apasa asa vesti. Iar aia e o tembela – pacat sa se ocupe de copila ta! Ca e ea prosta, nu-i vina ei, dar nu e admis sa loveasca copiii!! Reguli gradi asta nu are? (Spune-i ca o vei pocni si tu identic, de fata cu totzi copii + colegele! Ori respecta copilul ca om, ori supotra acelasi tratament!) Oricum, ii dai avertisment ca daca se mai repeta, la directoare cu scandal!

La multi ani Prisi, multa sanatate, tzie si celor dragi pe langa tine si multe zile frumoase!

Bafta studentiei din Belgia! Mey, da ce primesti – un titlu, o bomboana... ce te motiveaza noptzile...?!

Gabitza, ia bona, nu sta pe ganduri! E alta viatza daca ai cat de putzin ajutor. Si noi, deh, ne luptam cu toate – si cand Micha e la tagesmami, dorm pana la 13 cu bursucul la san, mai recuperez!
Eu lui Radu ma dau viteaza ca ma descurc cu ei doi singura: are Radu un program ca un cascaval emmenthaler – numa gauriè! Londra, Madrid, poate un Ecuador, poimanie deja Germania, pe aici prin tzara, tot cate 2-3 zile - apoi o saptamana Thailanda... Ma dau eu mare dar... am ceva emotzii! Sunt cuc. (Si as fi mers in Thailanda in martie cu el, dar magarii din consulat fac _cel devreme_ in 3 luni un pasaport... No comment.)

Sim, tare m-am bucurat sa citesc de voi – bune vesti cu Fentan (asa ii zice Micha vecinului nostru Stefan) Si La multzi ani lui Danutz!!!

Alinush, promit sa-mi storc ultimul neuron (plin de lapte) sa-mi amintesc sa dau un update - in princiupiu am urmat lax retzetele alea.
Si Micha a fost diversificat la 7 luni, ca dupa primii morcovi a venit o eruptzie - nu se stie de la ce, dar medicul a zis o sapt pauza - apoi a racit, si nu se demareaza diversificarea cu copil bolnav... Si asa ca la 7 luni am reinceput usurel.
Aici teoria e asa: se incepe lejer la 6 luni doar daca BB e pregatit si vrea. Nu se fortzeaza nota. Sunt copii care au lalait-o pana la un an, refuzand indaratnic papa solid. No problem!! Totzi spun ca e stressant si frustrant pentru parintzi, nici un pericol pentru dezvoltarea copilului. Asa e teoria pe aici. (Si cred, ca si simpatia lui Micha, Anna, si-a nevrozat parintzii asa, pana la un an.)

Gata, ma dau la fund pentru alte zile... nu mai umplu capitolul singura!

Alex (16.01.2010)

Mergi la inceput