LMA Licurici de ianuarie-februarie 2009 (90)
Raspunsuri - Pagina 6

sdcristian spune:
ce ma streseaza mai tare e ca e foarte suparat cand nu merge - adica daca nu pott fix atunci sa il duc plange tare, daca trebuie sa-l las un pic jos iarasi plange tare, daca se impiedica putin sau se dezechilibreaza putin iarasi plange nervos
vad ca isi doreste foarte tare sa mearga, cred ca in ziua cand va reusi nici la culcare nu va merge - dar ii e foarte frica

anca_ spune:
cris, felicitari pt mers! Trebuie sa ne pui un filmulet ceva sa o vedem si noi!
iuliacris, daca kk arata ok ca si consistenta atunci e bine, o fi de la mancarea multa ! Se stabilizeaza ea acusi..
ledi, am vazut pozele voastre, f frumusei sunteti amandoi..mai cata dragoste acolo , si Andy are momente de astea dragastoase, mai ales pe seara cand vine somnul
Anuc , si eu zica ca si celelalte fete ca Ioana e pregatita de scoala, mai ales daca iti place si invatatoarea e si mai bine.
Eu m-am trezit de la 6:15, Andy a dormit tun pana atunci, cand a inceput sa caraie, m-am dus la el sa-i pun suzeta si sa-l pun la loc la somn, dar de unde atata somn...nu a mai dormit, a mai stat totusi in patut pana la 7 timp in care numai s-a foit, asa ca eu nu am mai dormit deloc. Si numai bine la 7 s-a trezit si Alex, ne-am mai uitat la patinaj vreo juma de ora, dupa care breakfast si plecat sa-l duc la scoala, apoi serviciu. Soacra-mea m-a luat de dimineata cu de ce nu ii las ei aparatul de auzit copilu' sa se duca ea la el noaptea, ca uite cum ma chinui si ea oricum nu doarme si de astea...bai eu nu vreau sa il las ca ma incepe iar cu datul de lapte noaptea, in plus eu ma simt mult mai bine daca stiu ce face bebele noaptea, sunt mult mai linistita asa, sau poate e doar incapatanare, nu stiu motivul, dar nu vreau sa o mai las pe ea noaptea la el. Acum nu stiu ce sa ii zic ca sa nu ma mai bata la cap cu datul aparatului la ea, poate imi dati voi idei
Ca tot vb de scoala sa va spun cam cum e aici, poate intereseaza pe careva: aici cam toti copiii merg de 6 ani la scoala, f rar de la 7 ani, depinde totusi de cat de pregatiti sunt. La 5 ani incep Kindergarten, care e de fapt grupa pregatitoare din ro, singura diferenta fiind ca aici Kindergarten se face la scoala elementara, deci in aceeasi cladire cu copii de clasa 1-6 si ii pregateste oarecum de clasa 1 ca macar sunt acomodati cu atmosfera. Si sunt alintati tare copiii in K, chiar si in clasa 1, teacher-urile in general (si cu exceptii bineinteles) sunt f mamoase si se poarta f atent cu copilasii. Notele nu sunt publice, sedinta cu parintii din ro aici nu exista, note se dau pt tot trimestru si se trimit acasa in plic prin copil, se face separat o intalnire la sf de trimestru, imediat dupa ce sunt trimise notele, intre fiecare parinte si teacher separat, asa vreo juma de ora, se prezinta o raport detaliat cu ce progrese a facut copilu' , a.i ceilalti parinti habar nu au care e nivelul celorlalti copii din clasa si asa nu se pot face comparatii intre copii, ceea ce e partea buna a lucrurilor. Partea nasoala e principiul pe care se bazeaza scoala americana 'No child left behind', deci oarecum clasa merge la nivelul celui mai slab din clasa, dar depinde de teacher de multe ori ii mai diferentiaza si le mai da challenge-uri la cei mai avansati. Nu este competitie mai deloc, copiii nu sunt deloc motivati sau pushed de catre teacher pt ideea e sa aiba fun la scoala, cel putin in clasele mici. Obama vrea sa schimbe asta si incurajeaza competitia intre elevi, sa dea Domnul sa si reuseasca.

lisa79 spune:
la multi ani Paul si Maya! sa aveti parte de multa sanatate si fericire si sa fiti cuminiti.
Cris,felicitari Dariei pentru mers,ei sa te tii de acum
Cristi...hai ca tu urmezi,ai sa vezi,e normal ca ei sa vrea sa ne tina de manute pana fac primii pasi singurei si atunci ne-ar place noua sa ne tina de mana. Ironie nu?? acum suntem incanatate ca ne arata cu degetul tot,peste cativa ani nu vom stii cum sa ii dezvatam de aratatul degetetului.la fel si cu manuta,acum vrem sa nu ne tina de mana si sa mearga singuri iar mai incolo sa ne tina si sa nu mai alerge...na...ce imi debiteaza mie capul la ora asta.
Bebelusi,idei de papa:paine cu unt,paine in ou,papanasi(dar la voi nu din cauza ca au branza),gomboti(fara prune),gris cu laptemar cu piscot sau biscuite,sandwichuri cu branza ricotta,mascarpone,taiata in cuburi mici.
noi ieri am papat in premiere mancare de mazare cu cartofi si ne-a placut.am afcut supa de fasole boabe care vreau sa o incerc la amiaza,sper sa nu aiba gaze dupa.
Merg sa vad poze.
o seara buna sa aveti
un vot va rog!

anca_ spune:
cristi, lui Andy i-au placut la nebunie jucariile alea pe roti de impins, sunt diverse modele, l-au ajutat sa isi dea drumul la mers. Nu stiu daca ai de aia sau ai de la cine imprumuta una, poate ar functiona si la voi. Sau incearca sa ii pui 2 masute sau altceva mai marisor, la vreun metru distanta intre ele, poate il tenteaza sa ajunga de la una la alta si isi da drumul singurel. Eu sunt sigura ca o sa-si dea drumul la mers dintr-o data, o sa va lase masca

iuliacris spune:
Da, mai Cristi, cred ca e frustrat Carol de-aia face urat.
Anca, daca ii zici soacrei sa nu-i dea lapte noaptea nu te asculta?
Cris, ce stai draga, pune mana pe aparat si filmeaz-o all day long, ca acum sunt cei mai dulci.
Poze...
www.flickr.com/photos/8231022@N06/" target="_blank">...si iar poze
Iulia & Carla

anca_ spune:
lisa, cum se fac papanasii? Eu nu am mai mancat de cand eram copil, dar tin minte vag asa ca imi placeau tare mult atunci.

cris30 spune:
Noi mai faceam exercitii cu ea, adica stateam amandoi jos pe covor si ea intr-e noi si ne-o pasam de la unul la altul.Mereau cauta mainile noastre sa se sprijine dar facea totusi cativa pasi singurica.Apoi un alt exercitiu pe care l-am invatat de la Anna-mama , o rezemam de perete cu spatele si o chemam la mine sau o stimulam cu o jucarie sa vina.
Daria-Julia (21 decembrie 2008)
http://lb2f.lilypie.com/T5vIm5.png

sdcristian spune:
are antemergator anca, dar noi avem multe praguri si nu poate merge mult cu el
daca poate trece de la o mobila la alta dar numai daca poate sa ajunga cu mana - adica pune mana pe mobila unde vrea sa ajunga, abia apoi ridica mana de pe mobila de pe care pleaca. si sta si-si calculeaza foarte precaut distanta, daca nu poate ajunge in siguranta totala mai bine renunta

anca_ spune:
iulia, eu ii zic, ea spune ca nu-i da, dar eu stiu ca ea tot i-ar da si nu mi-ar spune...cred ca e problema ca Andy o cam asociaza pe ea cu laptele, stie ca daca vine bunica, vine si laptele...stiu ca ea poate ar incerca sa nu-i dea, dar daca plange oleaca imediat se duce si ii da, ca ea altfel nu stie sa-l adoarma, cica ii da lapte ca sa nu planga sa ne trezeasca pe noi, intentiile sunt bune, dar...Acum are vreo 3 sapt sau mai mult de cand nu s-a mai dus ea noaptea la Andy si eu nu vreau sa o las nici de acum incolo, ca nu e mare efort pt mine sa merg, el se trezeste cate o data maxim, ii pun suzeta si somn la loc, cateodata nu se trezeste deloc..Dar imi trebuie sa-i dau un motiv bun pt care nu o las, fara sa o supar eventual, si sa nu ma mai bata la cap zilnic dupa aia.. Ea si ziua daca Andy e oleaca carait se duce direct si ii da lapte, chiar daca mai bause cu juma de ora inainte, nu stiu de unde chestia asta cu laptele, ca doar nu mai e bebe, sau in ochii ei e...

Aalina spune:
Cristi uite de aia desi ai mei ma tampeau ca de ce nu il tin de manute ca sa isi dea drumul la mers eu am refuzat. L-am lasat sa se sprijine de ce vrea ca eu nu eram in stare cu spatele. Cele care ati facut anestezie mai aveti probleme cu spatele?
Cristi oare nu te-ar ajuta un ham? Eu am folosit la Dori un pic cand mergeam afara ca sa nu se tarasca pe jos.
Andre_ea Dori e la step by spet si lucreaza pe centre: lectura, matematica, scriere, arte, stiinte. La ala de arte deseneaza, picteaza, modeleaza etc. In perioada asta de exemplu citesc la centrul de lectura povestioara legat de litera ce o invata si apoi la arte trebuie sa deseneze scene din poveste pe care le-au retinut, la scriere sa formeze ei propozitii legate de poveste cu literele invatate etc. La ei cam totul se face in joaca.
Iulia daca nu ma pui sa fac bucataria vin cu mare drag. De gatit gatesc insa. Chiar mai inainte ii spuneam la al meu ca as mai face un aparament numa sa nu ma apuc maine de bucatarie Aaaa si sa nu ma pui sa calc.
Sambata la chef eu sunt la ziua cu fructe asa ca oi gasi eu ceva de bagat. Astazi am fost sa cumparam una alta si sa ne mai uitam si chiar ziceam ca mai usor cu alesul prajiturilor ca eu nu mananc
Cris eu i-am filmat pe ai mei cum dansaza pe Compact. Sper sa incarc filmele candva.
Anca nu poti sa ascunzi laptele noaptea? Pai poti sa ii zici chiar asa ca tu dormi mai linistita cand il auzi noaptea. Sau mai poti face cum fac eu cand doarme mama aici. Daca piticania se trezeste prea dimineata in loc sa il tin cu mine il duc la ea in camera.
Legat de scoala aia imi place la voi ca se vorbeste in particular cu parintele. Eu ma stradui aici sa fac asta si nu stiu cum sa ii spun mai delicat invatatoarei ca asa ar fi frumos fara sa o jignesc. Asa ca pana una alta cand mai e cineva in preajma prefer sa nu discut situatia copilului.
Lisa multam si eu de ideile de papa ca eram in pana.
Bebelusi eu am facut chiftelute dupa reteta data aici de Roxana si au avut mare succes.