Burtici cu delfinasi de iulie-august 2010 (30)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eladea2005 spune:

Citat:
citat din mesajul lui enik83

iti trimit si eu o reteta... foarte foarte gustoasa de spanac..
eu asa fac... fac un pic de rantas.. pun usturoi pisat si las foarte foarte putin la calit.. adaug frunzele tocate de spanac si adaug lapte..acopar si las sa fiarba la foc mic..adaug sare..

14+ cu o minune de

si noi tot cu lapte si usutroi il gatim...e deliciosss..eu ador spanacul gatit asa...ba mai pun si un pic de smantana sau sana peste, dupa ce e gata...

Andreea si Eric, micul meu univers... (9 decembrie 2007) si 20+ cu

ERIC, POZE RECENTE
ERIC IN 2009
ERIC , PRIMUL ANISOR

Eu sunt barbatelu' lu' mama!!! Uite ce mare am crescut !!!
Pui mic, mic...

BLOG DE PICI...

Esti mereu cu mine, in suflet, in gand...oriunde ai fi...pentru totdeauna...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bumblebee spune:

La capitolul clorofila, salata verde imi place, mananc si brocoli innabusit ca garnitura, stevie, imi plac absolut toate zarzavaturile, borsurile de buruieni ma dau pe spate primavara.
Dar spanacul , nu pot sa-l mananc simplu, si sunt aproape sigura ca e o chestie psihologica, ca in salata cate putin il sufar, putin in ciorba pot. Pacat ca e atat de sanatos, ca am un cap prea sec sa-l consum.

Lala, si eu mai am senzatii de astea de intepaturi, doar la stranut ma doare adanc de-mi vine sa urlu, sau cand ma bruschez, dar asta se intampla f rar. No-spa ar trebui sa fie antispastic, nu stiu daca ajuta la dureri de astea de intindere a ligamentelor. Daca tu simti ca ceva nu e in regula ia si suna-ti medicul, sau macar pe cineva avizat, n-ai ce sa pierzi, poate doar sa te linisteasca sau sa-ti indice exact ce-ti trebuie. Sper sa nu se mai doara burtica!

Alina 16+ cu
gargarita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bumblebee spune:

Fetelor, eu chiar va rog sa mai puneti retete, daca nu vreti sa le puneti aici, bagati-le pe mailul comun, cred ca suntem multe interesate de aceste retete. Am trimis si eu un mai f dragut : ai mai vazut asa ceva? (asa se numeste mailul)

Alina 16+ cu
gargarita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cris2010 spune:

BTZ, atentie la conserve!!! Mai bine proaspat

Cris 18+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tina_80 spune:

Buna seara!

Acum am reusit sa citesc si eu tot ce ati scris pe ziua de azi

Victo, Paula! Si eu sunt din Br.

Urzicile apar cam la 2 saptamani de la aparitia ghioceilor...deci depinde de cat de lunga va fi iarna.
Tot atunci apare si susaiul... si vi-l recomad salata, adica sa inlocuiti salata verde cu susaiul...e mult mai sanatos!
Vorbind de trufandale, ca: urzicile, susaiul si papadia sunt unele dintre cele mai ecologice plante aflate pe piata, indiferent de sezon.
...cred ca v-am facut capul "calendar"

o seara buna!

tina 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racusor2010 spune:

eu fac asa spanacul (reteta luata de pe internet )

eu folosesc spanac congelat
il dezghet la temperatura camerei si apoi il pun la fiert intr-o craticioara, adaug sare, piper si putin ulei sa se caleasca.
apoi adaug incet incet laptele si las sa fiarba , pana are consistenta unei smantani
la sfarsit adaug 2-3 catei usturoi bine pisati
eu nu folosesc faina

daca folosesti spanac din piata poti folosi reteta asta:

http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/14435/Spanac-cu-lapte/

eu nu prea am experienta la gatit :P dar cand vreau sa fac ceva,caut pe internet mai multe retete ale aceluiasi fel de mancare si apoi vad care e cel mai potrivit mod de a gati :)

Bulina 19 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eladea2005 spune:

Citat:
citat din mesajul lui beluistef

Fetelor care simtiti activi bebeii vi se intampla sa miste foarte jos, adica atunci cand stai intinsa pe o parte sau in fund la 90 grade sa simti ca misca exact langa osul pubian...sau cum sa ma exprim acolo unde se indoaie piciorul ...langa osul ala...mi asa mi se intampla si asta de cand misca mai tare. Il simt si mai sus insa in cea mai mare parte il simt jos acolo, oare sa se fi fixat prea jos ???? Offff....abia astept sa merg la eco si sa-i spun, dar pana atunci sa vedem care mai simte asa si ce i-a zis medicul...

Elena, 19+ cu
Si mamica de Luisa ( 23.07.2005)& Beatrice ( 02.06.2003)

da, si eu il simt...cand jos, cand in stanga, apoi in dreapta...cand sub buric...e f activ asta micu...

Andreea si Eric, micul meu univers... (9 decembrie 2007) si 20+ cu

ERIC, POZE RECENTE
ERIC IN 2009
ERIC , PRIMUL ANISOR

Eu sunt barbatelu' lu' mama!!! Uite ce mare am crescut !!!
Pui mic, mic...

BLOG DE PICI...

Esti mereu cu mine, in suflet, in gand...oriunde ai fi...pentru totdeauna...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dragaica spune:

Daaa.......fetelor mai pueti retete, eu le bag la carnetel

http://community.webshots.com/user/Dragaica
Graviduta fericita de 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puiutz_mic spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dragaica

Citat:
citat din mesajul lui puiutz_mic

Citat:
citat din mesajul lui Dragaica

Citat:
citat din mesajul lui puiutz_mic

intreb cand apar urzicile pentru ca in general nu prea ma omoram dupa ele..cred ca nici nu am mai mancat de ani buni..asa ca nu mai stiu cand apar...

Elena 14+

Nu stiu exact, pe la noi prin mai, ca e mai rece, anu trecut eram eu si chinezii de la 3 in gradina blocului, eu culegeam urzicile ei scoteau niste radacini
Ma cam inrosisem la fata .....da ce sa-i faci daca-mi era pofta, eu fac supa din ele cu ceapa si orez, iar mama unei vecine a facut un fel de pilaf.....am facut schim si-am papat si din ala

Daca la voi apar in mai, poate la noi mai devreme, ca se incalzeste mai repede decat la voi, cred. Mie nu imi plac decat facute piure..

Imi aduc aminte si acum cu groaza cand, in copilarie, mama ma obliga sa beau zeama in care a fiert urzicile...ca cica contine mult fier..bleeeahh..era groaznica la gust

Dar e misto ca te duci si le culegi de langa bloc...eu ar trebui sa ma duc la padure, dar piata e mai aproape

Elena 14+

Mie-mi plac la nebunie urzicile, loboda, papadia, tot ce iese primavara as putea trai numai cu furaj da a un sot carnivor si mi-e greu sa gatesc cate 2-3 feluri de mancare pe zi.
Da, le gasesc in curtea din spatele blocului, am noroc ca nu sunt caini sau pisici comunitare aici care sa faca pisu pe ele.
In tara mergeam la padure sau luam de la munte de la bunici, da aici numai asa le gasesc, loboda inca nu am gasit, am gasit in schimb papadie numai ca nu-mi place , nu e ca anoastra, asta e mare si prea amara, o folosesc mult italienii.
Leusteanul mi-l cumpar de la un quebecos care a primit niste seminte de la un roman, intai a cultivat la cerere da cand a vazut cat de bine merge cultiva in masa. E comic rau tipul , a invatat romaneste, ma duc la el si-l intreb "do you have leustean and cimbru" radea barbatamiu pe burta.
Imi cumpar mai mult si-l bag la congelator iar cimbru il usuc si-l pun la pungute.
Tot rar gasesc hreanul, am dat anul trecut 10$ pe o bucata de hrean da....na, asta e.

Dragaica, mi-ai placut la nebunie... "do you have leustean or cimbru"...

Acum serios vorbind, nu credeam ca se gasesc atat de greu acolo ierburile noastre traditionale... De ce nu incerci sa iei seminte din Romania si sa-ti faci o mica sera pentru uz propriu. Eu una nu cred ca m-as descurca fara cimbru, leustean etc.

Elena 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puiutz_mic spune:

Citat:
citat din mesajul lui nela_didea

PUIUTZ MIC multumesc pentru raspuns. Sigur ai dreptate, ca am mai citit pe net si tot asa se zice.La doctor sunt programata marti, in 23 febr., deabia astept sa-mi vad din nou puiutul. Mi-e tare dor de el..Poate cu putin noroc voi afla si ce ascunde intre picioruse.

13+

Cu placere, Nela! Mult noroc la eco pe 23 febr! Si sa tina piciorusele desfacute

Elena 14+

Mergi la inceput