Poiana lui Iocan (varianta scandinava)
Raspunsuri - Pagina 14
doruletz spune:
mihaela, io cred ca microbul bucatarelii ii apuca pe toti chimistii mai devreme sau mai tarziu, ca doar e cam acelasi lucru. Nu degeaba se inventa gastronomia moleculara, aia cu bezelele facute in azot lichid si des-fiertul oolelor. (Cautai o reteta sa va pui acilea, iete gasi una spectaculoasa, special pentru itsme: www.youtube.com/watch?v=WvO_566t36k" target="_blank">mojito molecular.)
Io nu ajunsei nici macar sa gust asa ceva dar casc si io gura ca toata lumea. Plus ca pe aci pe la tv sunt si tot felul de concursuri de "grand chef", ma minunez de fiecare data de ce le trazneste mintea, artisti adevarati.
Io insa nici pana la masina de paine nu ajunsei inca da' daca zici ca merge la prajituri o sa-mi iau si d'aia si sa vezi atunci ce dau cantaru peste cap
mai viu io
itsme spune:
dorulets, am ras cu lacrimi la aia cu mojito molecular! mai ales cand l-am vazut pe nenea ala facand bautura cu ochelari de sudura !!! :-) Poate ca voua nu vi se pare asa hilar, dar eu am in primul rand motivul ca sunt absolut rupta de oboseala din cauza de servici si renovari, asa ca pe fondul asta ma iau crize de ras din cand in cand. Ca sa va explic cum ma simt, e ca si cand as fi in sesiune la facultate si as da in mod repetat, in fiecare zi, examen. Asa ca am si faze din alea cand rad de nu ma mai pot opri, ma uit in gol, stiti voi... daca ma iau astia zilele astea pe sus, cu camasa de forta, sa nu ziceti ca nu v-am prevenit. Chestia cu mojito molecular e si mai ridicola daca juxtapui peste ea imaginea lui Pedro care facea mojito amestecand menta cu sucul ala cu o coada de lingura...:-) Anyway, lume mai necajita decat noi.
oricum, ca tot vorbesc de ras, va trimit ceva ...www.youtube.com/watch?v=vf9wHkkNGUU&feature=channel" target="_blank">de ras! Cred ca am vazut asta de 25 de ori si ma amuza la fel de fiecare data. Mare personaj matza aia. Iar bietul caine, ce sa zic. Rasa aia e interzisa la noi ca cica sunt prea viciosi si au muscat ceva lume, ceea ce face clipul si mai hilar.
Speed, mare figura jumatatea ta cu pijamaua disparuta!
dorulets, Barcelona e obligatoriu de vazut! Iar Gaudi e absolut absolut de pe alta lume (care stim bine ca nu exista)
mihaela, hai noroc, bine ca ai scapat de musculite cred ca s-au mutat la mine in cap si isi cresc 3 ochi
v-am pupat si ma duc sa zac pe undeva. Astia omoara omu' cu munca. Asa ceva...
arboria spune:
Da, mi-am facut cel mai frumos cadou de ziua mea. De acum incolo asta o sa fac in fiecare an - o sa vizitez locuri noi.
Lil', e tare frumos pe la voi, pe acolo. In cateva zile am avut timp sa strabat la pas Copenhaga, sa ma bata soarele in cap pe terasa, in Nyhavn, sa ma ia vantul pe sus pe canale, sa vizitez Louisiana Art Museum, din Humlebaek (drumul pe malul Marii Baltice pana acolo a fost minunat, cu soare, boi moscati pascand pe plaja si cu vile cochete, inghesuite una in alta, ca sa isi tina de cald probabil).
Am traversat si Christiania, am mirosit-o si pe marijeana, pe langa bodegi si cocioabe de tot felul. E total altfel in realitate, de cum povestesc wikipedia si altii despre ea. Mai mica, mai saraca si probabil foarte pe cale de disparitie.
Mi-a placut vremea, soare cu dinti, ori bura de ploaie, umpic de vant... preferata mea, ce mai!
Si mi-au placut oamenii: relaxati, vorbind si razand nu tare, ci foarte tare, pe la terase. Pe biciclete sau pe jos, cu copii in carucioare din alea in care am fost eu plimbata, acum vreo 4 decenii. Pe cuvant ca aratau exact ca atunci: cutii dreptunghiulare, cocotate pe suporti inalti, cu roti mici. A revenit moda?
Biciclistele m-au dat gata cu tocurile inalte si cu haine de blana lungi (wtf?). Una avea pantaloni subtiri, de vara, bufanti. Cool.
Foarte degajati oamenii.
Asta ca sa ma leg de amanunte.
Ceea ce mi-a ramas in suflet a fost un aer de "acasa", de Europa, care se pare ca imi lipseste aici. Imi place aerul scandinav.
Deci, da, am fost, am vazut, m-am indragostit.
De Islanda, nu de Copenhaga.
Am stat numai cateva ore in Reykyavik, dar zburind cu Icelandair, am avut parte de 10 ore dus, 10 intors de filme islandeze, documentare, muzica, imagini de pe insula... cu islenska lor, care nu pare asa guturala ca si daneza.
Am plecat de pe insula cu cateva zile inainte de eruptia vulcanului. Nenoroc. Daca prindeam eruptia atunci, ar fi trebuit sa raman acolo cateva zile, pentru ca s-au anulat toate zborurile pe o distanta de 200 de mile in jurul insulei, din cauza fumului.
Poate as fi facut o baie intr-un gheizer si as fi vizitat o ferma.
Ca sa numai spun ca imaginea eruptiei, pe fondul aurorei boreale m-ar fi topit de tot.
Trebuie vazuta insulita asta unica, am pus-o pe lista "de vazut", alaturi de Alaska.
Data viitoare va fi Ladonia. Si poate vine si Rayu cu mine. Nu?
Hai ca v-am tinut de vorba toata noaptea.
Buna dimineata, poienari, oriunde v-ati gasi!
Sabina spune:
Hristos a inviat! Am citit cu aviditate aventurile si descrierile barceloneze si danezo-aproapeislandeze si restul intamplarilor poienare. Dar n-am nimic interesant de povestit la randul meu, poate doar ca am slabit peste 5 kile cu terapiile mele, yuhuuuu
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
lilanda spune:
Citat: |
citat din mesajul lui itsme oricum, ca tot vorbesc de ras, va trimit ceva ...www.youtube.com/watch?v=vf9wHkkNGUU&feature=channel" target="_blank">de ras! Cred ca am vazut asta de 25 de ori si ma amuza la fel de fiecare data. Mare personaj matza aia. Iar bietul caine, ce sa zic. Rasa aia e interzisa la noi ca cica sunt prea viciosi si au muscat ceva lume, ceea ce face clipul si mai hilar. |
Haha, noua doar pisica ne lispeste, ca in rest le-avem pe toate Si by the way, vad si io, in sfirsit, o utilitate la aspiratorul ala inteligent care, de obicei, se plimba ca naucul pe aceasi tura (fara colturi!!!) vreo 20 de minute. Si cu matura faci curat mai repede :))
arborico, ma bucur ca-ti placu Copenhaga si oamenii ei bine dispusi si bine e ca te-ai indragostit din avion de Islanda. Tocmai acu' citeam despre cel mai mare exod islandez de la 1800 si ceva incoace :(( Si mie imi place cum suna islandeza (pe-aci e o comunitate strasnica de islandezi) si cica, din toate limbile scandinave, ea e cel mai aproape de radacini. Mie mi se pare ca suna ca greaca. Da', vorba ta acu': oricare alta limba (mai putin olandeza) suna mai bine decit daneza
Imi lasai azi dimineata masina la service si acu' tre' sa circul cu a lui Niels, cu care deja ma oprii in mijlocul unei intersectii . A mea are un fel de temporizator si te-asteapta, cind pleci dintra-ntiia, sa muti domestic piciorul de pe pedala de frina pe aia de acceleratie; da' acu' tre' sa dau mai repede din picioare si am ceva de umblat azi. Grrr.
aoleoo...chimistii si mincarea Cind am fost acu' doi ani in Romania, fratele, cumnata si nepoata (toti trei chimisti) mi-au tinut doo zile o conferinta despre riscul de a te imbolnavi de cancer de la gratarul din gradina!!! Mi-au demonstrat si practic procedeul sanatos de-a face grill intr-un recipient cu gaura la mijloc si cu apa dedesubt.
Mai viu io :)
arboria spune:
Da, lil', pleaca multi de acolo, in special cei care au venit ultimii, polonezii (vikingi polonezi, hahahahahaha). Islanda e in buda rau de tot cu partea economica, imi amintesc de stirile de acum doi ani, cand turistii erau invitati cu drag sa isi lase banii acolo, totul fiind redus la 1/2 din pretul initial. Dar tot m-as muta acolo pentru o perioada.
Gratar cu gaura? Da, imi amintesc de el, aveam si eu din ala. Nu era alta solutie sa-ti faci gratare fara fum, la bloc, decat covrigul ala. Deci se gatea sanatos din necesitate.
Sabinel, felicitari pentru plecarea celor 5 kg. Sa inteleg ca dieta ti s-a schimbat definitiv si irevocabil?
doruletz, cum ai aranjat sa ai un avatar asa simpatic? Pe mine nu ma lasa sa schimb poza (care poza?), cica sa am rabdare.
mihaela_s spune:
Da, gratar cu gaura si cu apa am avut si noi la bloc, in Ro. L-am lasat acolo, ca doar nu era sa il caram cu noi...dar se faceau gratare bune, sa stii...fara fum, ca pentru bloc .
Acuma stiu si eu ca gratarul la fum e cancerigen, la fel cum si alcoolul dauneaza sanatatii . Luate asa cu moderatie insa, nu cred ca fac rau...zise gurmanda din mine.
arboria, frumos v-ati plimbat prin Copenhaga, ma bucur ca ti-a placut pe la scandinavi. Acum urmeaza Suedia, nu-i asa? Poate ajungeti si pe Gotland, ca e mai speciala asa....
Sabina, ce ma bucur ca esti mai bine! Se simte si pe "vocea" ta .
dorulets, prajituri nu se pot face cu masina de paine, doar aluaturi pentru diferite branzoici, cornulete, cozonaci . Bune si astea, nu?
lil' spor la condus! Cred ca azi iti e gata masina, nu?
istme, spor la zugraveala! neee, musculitele alea nu le-am facut eu cu trei ochi, tu asa le vezi? Azi fu visning la o casa de aici din vecini, ne-am uitat si noi pe net la ea :)...tare imi place sa vad case!
Nici eu nu am nimic special de zis, trecui doar sa va salut!
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
doruletz spune:
itsme razi tu razi da' o sa vezi peste 10 ani cum mancam toti sfere de ciorba si fripturi virtuale:)
hahaha, o pisica motorizata, iti dai seama ce viziune de cosmar pt bietu caine:))
arboria, ce pofta imi facusi de o vacanta in nord! cand fusei io la copenhaga ploua marunt si batea vantul si nu erau terase in nyhavn da' imi inchipui ca daca e cald sunt toti pe afara. Io fusei in nord doar iarna si totusi mi-a placut mult atmosfera de pe acolo chiar in ciuda frigului. Da' planuim demult sa ne intoarcem o tura si vara, cand sunt zilele alea lungi cu mult soare
sabina bine ai revenit cu kg in minus, bravo, vreau si io!!!
mai viu
lilanda spune:
Citat: |
citat din mesajul lui doruletz cand fusei io la copenhaga ploua marunt si batea vantul si nu erau terase in nyhavn da' imi inchipui ca daca e cald sunt toti pe afara. Io fusei in nord doar iarna si totusi mi-a placut mult atmosfera de pe acolo chiar in ciuda frigului. Da' planuim demult sa ne intoarcem o tura si vara, cand sunt zilele alea lungi cu mult soare |
Mult soareee?? Unde, cind? Glumesc...adevaru' e ca luna mai e intotdeauna o luna cu vreme frumoasa, cind nu prea ploua. Si-ar mai fi, apoi, inceput de septembrie. In rest, don't trust the weather!!
Cind om trece noi pe sfere de mincare, io o sa fiu, cre' ca, subnutrita ori moarta de foame. Nu tu o fripturica acolosa pe grill, nu tu unt pe asparagus, nici prajiturele ori o inghetata?? Hai ca mi s-a facut foame...:))
doruletz spune:
pai "mult soare" in sensul "putina luna" ca e noaptea scurta:))
inghetata o sa mananci da' facuta la azot lichid iar grataru o sa fie in emulsii
vazurati ca ramasera polonezii fara presedinte ? io credeam ca avioanele astea prezidentiale nu se prabusesc niciodata, asa cevaaaa