Poiana lui Iocan (varianta scandinava)
Raspunsuri - Pagina 13
itsme spune:
Nu vreau sa fiu nesimtita dar totusi sunt, si ca atare nu ma pot abtine sa va spun ca azi avem 25C! Nu-mi vine sa cred! Da' nu ma plang, singura chestie e ca ma luara astia prin surprindere cu vremea asta si nu apucai sa schimb cauciucele, asa ca eu pe vremea asta merg inca cu alea de iarna! Trebuia sa fie ceva stres pentru mine chiar si in chestia asta buna cu vremea, ca altfel nu se poate!
Mda, cu renovarea, bine zici, Lilanda. Mai avem pana in iunie, interiorul casei noi deocamdata e in stilul Bagdad, dupa ce-l detera jos pe Sadam, asa ca e deprimant rau de tot. Sa stii ca chiar ma gandeam ca o sa-mi placa aia mai putin si o sa ma ia dorul dupa asta, dar in fine, ce-si face omul cu mana lui se numeste lucru manual! :-)
Ieri am avut prima zi de relache de nu mai stiu cand, ca noroc cu patimile lui Cristos ca inchisera astia magazinele, ca altfel eram pe baricade; am trecut de la faiante si buzi la lampi si decoratii acuma. Azi insa nu mai am asa noroc, asa ca o iau din loc acusi.
Doruletz, ma amuzi tare cu angoasele pisicesti! :-) Sa stii ca inteleg perfect, ca eu la fel ma panichez cand e catelu' bolnav, sau cred eu ca e bolnav. Daca ar fi sa-l mai las si afara de capul lui, cred ca chiar as lua-o razna! Chestia e ca nu comunica verbal, iar eu am o fire panicoasa, si aceasta combinatie ma face sa tes tot felul de scenarii de horror in privinta lui. Am citit de exemplu ca cainii in salbaticie ascund cand sunt bolnavi, din motive de supravietuire (ca sa nu se arate slabi si vulnerabili). Musiu al nostru mai nou nu mananca din cand in cand, asa, pur si simplu. Astia zic ca daca nu mananca mai mult de 24 de ore sa-l duci la doctor. Ei, ma tine asa cate o zi in pioneze si griji ca e o avea baiatul, dupa care se apuca de mancat ca un lup a doua zi, ca sa zic asa. Am trecut asa prin nenumarate spaime, pana am inteles ca de fapt e doar mofturos! Daca ii dau in ziua dinainte de a nu manca ceva bun de la noi (marturisesc ca ma mai scap, ca nu rezist privirii lui dragalase si cersetoare), atunci a doua zi refuza mancarea lui Oricum, lume necajita, cum bine ai mentionat
Mihaela, tu cu musculitele tale completezi tabloul "grija omului pentru animal", se pare. Bafta la descalcit, si sa-ti iasa cu cati ochi e nevoie si sa-i dai de cap saptamana viitoare.
Va pup, ma duc la mobile si vopsit oo, mai vin eu ca slava domnului ca v-ati mai inviorat (adica noroc cu moartea si revenirea domnului, ca v-ati mai revenit si voi
Ciao, mi-am luat ochelarii de soare si am tulit-o! Pupici si pregatiri du spor la tulmond
doruletz spune:
itsme nu mai vreau sa aud de temperaturi estivale, aci continua sa ploua marunt ca in noiembrie. Totusi, ca sa vad partea plina a paharaului, cand ploo stau pisicile in casa deci pot sa-mi vad si io linistita de drob si prajituri
valeu lilanda, boeuf bourguignon imaginat de englezi? e cu fasole si dulceata ? quelle horreur
uite aci reteta dupe care fac io bourguignonu, iti explica si termenii de "grande cuisine" ca "suer" sau "singer" o mancare (in romaneste ar fi ca o "maimutaresti" )
http://www.meilleurduchef.com/cgi/mdc/l/fr/recettes/boeuf_bourguignon_ill.html
despre sensu cuvintelor comune, chiar asa, mai exista si in alte limbi "imediat"? O sa ii transmit autorului ca iti placu', el isi facea pb ca ar fi vexant:)
Oricum, si invers e valabil ca si mie mi-a luat timp sa ma obisnuiesc cu sensul cuvantului 'penibil' care aici alt inteles, ceva genu "greoi", greu de realizat/ suportat. O munca penibilia e una dificila si cand cineva e "penibil" e greu de suportat, cicalitor, nicidecum "ridicol". Era cat p'aci sa ne luam la bataie cand mi-a zis el prima data ca sunt 'penibila':))
mai viu
Burtocika spune:
Hristos a Inviat !
Am vazut titlul topicului si as vrea sa va intreb: exista un topic special pentru fetele din DANEMARCA sau tot aici va intalniti ?
Va intreb pentru ca am o prietena care s-a stabilit de curand acolo si ma gandeam sa-i "fac cunostinta" cu niste prieteni virtuali ...
Boghi
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen?
www.avonromania.webs.com" target="_blank">... e mai simplu decat crezi ...
buli spune:
adevarat a inviat!
nenea de la care am cumparat oul (cum, pacatele mele, sa-l traforez eu??) mi-a zis ca el n-are nici o vina, doar ca are acasa o gisca mai nebuna care se oua cu model
si pe aici fuse frumos, drept pentru care tinarul Matei a fugarit toata ziua pisicile bunicilor ca sa le faca baie cu galeata - insa astea-s calite, mai ca nu-l bagau in seama
sa mai zic ca a si latrat la ciini de i-a speriat?
... mai bine ma opresc aici - zile faine sa aveti!
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
speed spune:
Buna ziua, buna ziua :)
Ne-am intors si noi simbata dimineata de la Barcelona, eu cu o raceala groaznica asa ca nu am reusit sa coc prea multe de Pasti….am vopsit doar citeva oua si am ars un picior de miel la cupor…:) spre norocul nostru am fost invitati ieri la niste prieteni si asa am avut si noi noroc de pasca si drob de miel…:)
La Barcelona ne-am simtit excelent, am avut parte de vreme frumoasa, fara pic de ploaie, cam vintos dar caldut, numai bine de umblat pe ici pe colo…
Cazarea a fost ok, hotelul Regente e situat intr-o zona destul de posh si in buricul tirgului. Camera nu a fost cine stie ce, cam micuta dar spatiul a fost ok pentru noi. Singura problema a fost ca desi am cerut non smoking room cu siguranta in camera aia s-a fumat la greu ca avea mirosul ala specific…in afara de asta a fost ok,curat, schimb de prosoape si lenjerie de pat zilnic, breakfast imbelsugat ce ne tinea de foame pina dupa amiaza tirziu…
Noi am luat orasul la pas, am incercat metroul dar nu prea mi-a placut si n-am mai avut rabdare sa incerc sa descilcesc orarele si traseele autobuzelor. Am luat in schimb autobuzul turistic in prima zi ca sa vedem ce si cum e de vizitat prin oras.
Noi am stat in zona L’Eixample, foarte frumoasa, cu bulevarde largi marginite de palmieri, portocali si alti pomi exotici (pe care nu am reusit sa-i identific ha ha ), magazine cochete si puzderie de restaurante si bombonerii. In zona asta sunt renumitele opere ale lui Gaudi, casa Battlo, casa Mila (sau La Pedrera) , Sagrada familia. Casa Battlo era atit de aproape de hotelul nostru incit am tot lasat pe ultimul moment sa o vizitam iar pe cind ne-am hotarit –de Vinerea Mare- era o coada intinsa pe 2 strazi asa ca a trebuit sa abandonam proiectul din pacate, mai ales ca fotografiile ce le-am vazut cu interiorul mi-au taiat suflarea :(( Acoperisul reprezinta spatele balaurului rapus de sf Gheorghe iar balcoanele sunt oasele balarurului…
Am reusit insa sa vizitam La Pedrera, pe fuga ca era aproape de terminarea programului…asa o ciudatenie n-am vazut in viata mea :) Acoperisul superb, o opera de sine statatoare cu privelisti largi asupra Barcelonei. Interiorul e ciudat, e o cladire circulara cumva iar apartamentul lui Gaudi consta din multe camere micute pozitionate in cerc.
Nici Sagrada Familia n-am reusit s-o vizitam in interior, iar ne-am ales o zi proasta pentru asta si anume Palm Sunday !! cind nu puteai face nici o miscare in zona ... oricum am trecut de citerva ori pe linga ea si ne-am multumit cu exteriorul…Parcul Guell ne-a placut enorm, am fost chiar de 2 ori…Cam asta despre operele lui Gaudi, eu nu sunt as in domeniul arhitecturii, am doar cunostinte basics asa incit nu pot sa spun decit ca ma bucur ca barcelonezii au dat mina libera fanteziilor lui Gaudi, cladirile sunt “quirky” asa cum e tot orasul si contribuie la elementul supriza, eu de cite ori vedeam cite o lucrare gaudiana mereu ma gindeam “uite inca o ciupercuta gotica! :))
Ne-a placut si Barceloneta, cartierul de pe malul marii, cartier de pescari cu stradute inguste si cladiri inalte cu rufe agatate la uscat in balcoane :) si cu bodegi la parter….restaurante cu terase spre plaja, nisip fin si apa turcoaz…
Am urcat si la Tibidabo, am luat o minunatie de tramvai albastru pina sus iar de acolo cu funicularul pina in virful “muntelui”. Biserica de pe muntele Tibidabo-care se vede din orice parte a Barcelonei te-ai afla- e una din cele mai frumoase dupa parerea mea iar daca urci pina in virful bisericii ai privelisti superbe asupra Barcelonei. Toata zona Tibidabo e frumoasa, cocheta, e o zona de upper class din cite am inteles din nenumaratele ghiduri…
De cealalta parte a Barcelonei, spre sud, e parcul Montjuic iar in virful “muntelui” la care poti ajunge cu telefericul e o superba fortareata de unde de asemenea poti vedea toata Barcelona…
Jumatatii mele i-a placut foarte mult La Rambla, o strada luuunga si extrem de busy, cu vinzatori ambulanti, statui miscatoare, pickpockets :), turisti, etc etc. eu nu suport imbulzeala da nush cum se face ca mereu trebuia sa trecem pe la Rambla, indiferent daca era sau nu in drumul nostru. Am strins din dinti de dragul micutei care era fascinata de etalarea de peturi de vinzare pe marginea ramblei, pasari exotice, iepuri, nutrii, pesti, broaste testoase, and what not. Ce mi-a placut mie pe Rambla a fost La Boqueria, un market incredibil cu fructe, pesti, fructe de mare, dulciuri, brinzeturi, mezeluri, tre sa ma opresc ca-mi ploua –n gura :)
Mie mi-a placut mult Barri Gotic, cladit in jurul ruinelor romane, cu stradute inguste ca un labirint ce se deschid neasteptat in cite o piateta mica , cu un amestec de cladiri noi si vechi, cu buticuri superbe si atmosfera boema….
O alta surpriza placuta a fost un spectacol de flamenco, a durat doar o ora dar a fost de vis…Am ales sa luam si cina acolo, am avut un blid :) de paella si un butoi de sangria :) dupa care a inceput spectacolul propriu-zis, mi se face pielea de gaina si acum cind imi amintesc muzica si dansatorii …:)
Despre shopping pot sa spun ca e excelent in Barcelona desi nu am cumparat nimic :) ( ok , mi-am cumparat o curea ca a mea a pleznit in doua….era veche de 6 ani …bine, bine si tapasul a contribuit la asta :) si vreo 2 tricorui pentru micuta). Mi-a placut ca spre deosebire de Irlanda unde shoppingul se intimpla in shopping centre-uri (din cauza climei evident) in Barcelona shoppingul se intinde pe strazi intregi precum in alte capitale europene…Pe linga the usual suspects am vazut multe firme superbe de designeri spanioli, preturi ok spre mari…cel mai mult mi-a placut Desigualul desi se potriveste ca nuca in perete cu clima sumbra a Irlandei, deci de nepurtat aici…Totusi nu m-am putut abtine si am dat 30 de euro pe o geanta funky pentru fetita…
Despre mincare nu pot spune prea multe…noi am fost la buget in vacanta asta asa incit nu pot recomanda restaurante fitzoase….in general am mincat tapas, peshte, pizza, paella etc pe la diverse stabilimente ce ofereau meniuri de 10-12 euro pentru 2-3 feluri de mincare + o bautura la alegere. Calitatea mincarii a fost excelenta de fiecare data insa.
Cam atit deocamdata ca m-a luat o moleseala cumplita de la antibiotice, pun niste poze
aici dar calitatea e indoielnica, nu mi-au iesit nicicum pozele pe soarele ala puternic…
Sarbatori fericite tuturor inca o data si revin mai incolo…:)
lilanda spune:
Bonsoir :))
Pffffui, ce greu a fost!! Bine ca trecu!
speed, sa fie de bine vacanta; pacat ca n-ati apucat sa vizitati Casa Batllo pe dinauntru, ca in Sagrada oricum n-ati pierdut nimic. E mai interesanta catedrala pe dinafara decit pe dinauntru :)) Plus ca e tot timpul in constructie; nu se mai termina niciodata!!
Asaaa, doruletz, merci de reteta de bourguignon. Iesi super si nici nu-i greu de facut. Atita doar sa ai rabdare pin' se face de una singura la cuptor (by the way, varianta englezeasca e aproape la fel, doar ca are mai multe shalotts si deloc morcovi). Pusei jumate la congelat, ca cica tine si trei luni Tie cum iti iesira prajiturile?
Io azi umblai cu limba scoasa dup-un service ca tocmai ce-mi trecu prin minte cum ca masina mea implini un an si tre' s-o duc la service; iar daca n-o programam pina joi...aleluia garantia!! Evident ca astia de la mine din oras, de la reprezentanta, sint ocupati cica pentru urmatoarele doua saptamini, asa ca am intrat in panica si-am inceput sa sun prin alte orase. Gasii in sfirsit unu' caruia i se facu mila de mine si ma chema joi dup-amiaza. Sper sa nu se imbolnaveasca subit, c-am pus-o!!
Altminteri, veni si pe-aci primavara. Da' mai timid, asa...numa vreo 11 grade!
PS bogdani, aci se aduna scandinavii batrini :)) Inclusiv din Danemrca.
doruletz spune:
... cam asta facui, nu neaparat in aceasta ordine...
speed, vaz ca avuserati un super paste barcelonez, pare f frumos p'acolo din ce povestiti voi, o sa trebuiasca sa ma urnesc si io odata si odata sa vizitam orasu' ala ca prea zic toti scandinavii ca e vizitabil.
lilanda, ma bucur ca iesi bourguignonu. nu ma mira ca englejii copiasera reteta originala, de unde maica originalitate la ei in bucatarie? si ce sa adauge la ea, fasole?
spre surprinderea mea (si disperarea cantarului) chiar imi iesira prajiturile, nu perfect da'mancabile si cu gustu ala din copilarie. cre' ca in curand imi descopar o noua pasiune (care o sa ma aduca la 100 e kile)
buli, io crezui ca e opera voastra ou ala, te si invidiam pt atata timp liber:)
itsme, asteptarati iepurele la strand? sau ciocnirati in mijlocu "travoaielor" ?(asta e expresia lu alex de cand faceam si noi aceeasi operatiune inainte de vanzare)
mihaela? arboria? rayu? adela? uitai pe careva? nu ziserati bre ca va aduceti oole aci?
speed spune:
lilanda, ti-ai servisat masina ? garajul de unde mi-am luat eu masina si unde o servisam a dat faliment asa ca nush ce-oi face cind ii vine iar vremea de servisat...mai ales ca au dat faliment cam toate garajele din apropiere...
doruletz, chiar ca Barcelona e vizitabila, cred ca cel mai bine e primavara sau toamna, vara imi inchipui ca te coci cu zile...
apropo de vara, am ris (si inca mai rid pe infundate) de jumatea mea...de Craciun i-a adus Santa o pijama, pantaloni si top cu mineca scurta. dupa citeva zile de la Craciun a tot inceput sa ma hartuiasca ca nu-si gaseste partea de sus de la pijamaua de la Santa si ca precis am lasat-o in magazin...acuma pachetul a fost sigilat, am vazut cu ochii mei si pantalonii si partea de sus da' el nu si nu, numai pantalonii sunt. pina la urma am dat vina pe soacra-mea, am zis ca poate l-a luat ea din greseala...
in fine, mergem noi pe malul marii in Barcelona, frumos, cald, ne-am pus la o terasa, un chorizo, o bere, se incalzeste jumatea mea cumplit si isi da jos puloveru'...si cind ma uit mai bine...ce-ai pe tine draga zic eu cu ochii cit cepele murate din farfurie...el,ce sa am, tricoul de la Santa...pai Santa nu ti-a adus nici un tricou,padre, asta e partea de sus de la pijama...
mihaela_s spune:
Eu deschisei usa Poienitzei de cateva ori cu oul in mana(inca din acela ecologic, vopsit cu coji de ceapa cu model in ciorap :)), dar n-avui frate cu cine ciocni. O inchisei la loc si pusei oul bine. Pentru la anul .
Io gatai cu drosophilele, trimisei azi testul. Mai am doua teste si am terminat cursul, tare repede a trecut. Acu' astept sa treaca timpul sa vad pe ce parte a continentului ma indrept din august. Ma fac navetista. Cu vaporul.
speed, faina Barcelona, nu-i asa? Noi n-am vizitat tot ce ati vizitat voi si tot mi-a placut Poate mai ajungem o data pe acolo...Am fost in august si nu a fost mai cald ca in Ro(de ex. in Atena a fost muuuult mai insuportabil). Misto faza cu tricoul pijama.
dorulets, io de cand m-am apucat de "cocalit" aluaturi in masina de paine si fac saptamanal cate ceva , am observat ca ccc cantarul nu ma mai iubeste. Bine, ca nici eu nu fac nimic ca sa ma placa....
lil' pai la voi e primavara adevarata! La noi inca nu fu asa cald .
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie