Canadience si americance: in forma si frumoase 5
Raspunsuri - Pagina 9
maru spune:
da di ci maica din umbra? stai acilea langa noi si dai si sufera si pofteste toate cele bunatati! (mama ce as manca niste clatite)
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Donia Mey, cum adica muschii atarna mai greu decat grasimile? Adica un kilogram de muschi e mai greu decat un kilogram de grasime? |
am martori ca nu am zis asa ceva. :-)) cand faci sport si creste masa musculara vs scaderea cantitatii de grasime, muschii aia sunt grei, deci cand te urci pe cantar poate sa-ti arate la fel sau chiar mai mult ca inainte, desi tu esti cu doua numere mai putin la pantaloni.
maru spune:
si cum sa facem sa scadem grasimile fara sa crestem masa musculara? ori vrem msa mucrulara? din ce motiv?
conchita spune:
citat din mesajul lui maru si cum sa facem sa scadem grasimile fara sa crestem masa musculara? ori vrem msa mucrulara? din ce motiv? |
grasimile se topesc prin dieta, apa, sport. alea interne, din jurul organelor, se topesc mancand alte grasimi, de tipul monosaturat - nuts&seeds, masline si ulei de masline, avocado, etc.
nu vrem sa crestem masa musculara ca si culturistii, dar cand faci sport normal ca ti se dezvolta muschii, ceea ce inseamna arderi mai intense de grasimi si carbohidrati, mai multa energie, mai multa flexibilitate. e de bine, ca-s protejate si oasele &tendoanele, apoi un abdomen extraplat iti menajeaza coloana extraordinar de mult. ce rol au muschii? pai din cate-mi amintesc din generala, de locomotie externa si interna. :-))
maru spune:
sarut mana conchita!
deci eu m-am ingrasat, am 153 din nou
jur cu mana pe inima ca nu am facut nimica!
Donia spune:
Hai mai, ca numai va tachinam cu kilogramele de muschi si grasime
Podeanu, faina comparatia cu norii de pe cer Chestia e ca suna atat de frumos, incat incep sa ma intreb de ce vreau sa renunt la norisorii mei noroc ca nu ma tine mult!
citat din mesajul lui maru sarut mana conchita! deci eu m-am ingrasat, am 153 din nou jur cu mana pe inima ca nu am facut nimica! |
Pai ba ai facut, aia ai facut, ca n-ai mancat proteine...
Deci la meniul dat ieri, ai consumat 635 calorii si 29g proteine. Putin, putin de tot. Iar necesarul tau de proteine ar fi undeva pe la 70 de grame zilnic, tinand cont ca faci exercitii, iar in timpul exercitiului proteinele din muschi se distrug. Hai sa zicem ca am bagat datele aiurea, dar 65 g proteine tot iti trebuie, in caz ca m-a inselat ochiometrul.
Zau marule, eu acum chiar incep sa ma ingrijorez pentru tine. Tu chiar ar trebui sa suplimentezi si caloriile, dar si proteinele.
Hai sa zicem ca sparkpeople se inseala, dar si la un meniu de 800 de calorii si 40 de proteine, daca le umflu eu, tot putin este.
Trebuie sa mananci 3 mese pe zi, plus gustari. Daca n-ai chef de mancat la micul dejun, fa-ti un shake de proteine de cu seara si bea-l in bus catre servici. Uite, prietena lui mi_ro povestea la intalnire ca isi pune proteinele in sucul de portocale si mi s-a parut chiar o idee buna. Eu le mananc cu iaurt sau cu oatmeal dimineata.
Apoi la gustare pe la 10 poti sa ai un fruct, ori o bucatica de branza, ori o mana de migdale, ori un iaurt mic.
La pranz merge si un sub cand si cand, dar si o salata cu nu prea mult dressing, insa acompaniata de proteine.
Iar la cina iar iti trebuie ceva proteine cu legume, sau ciorba, dar pune 4 bucati de carnita in loc de 2.
Uite, daca numeri pe spark o saptamana, mai mult nici nu iti trebuie, dupa aceea o sa te obisnuiesti si o sa stii cam ce contin mancarurile tale obisnuite.
Ce zici, incerci? O saptamana? Si tare mult iti sugerez sa nu cobori cu caloriile sub 1000, eu as zice ca la 1200 inca esti ok, adica nici vorba sa te ingrasi. Mi-e ca altfel risti sa te epuizezi, mai ales ca tu si arzi calorii prin sport... mai si creste riscul de vreo boala. Iti dai seama ce efort face corpul tau acum?
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
maru spune:
Donia, sarut mana de sfaturi, am sa ma uit dupa un shake cu proteine, habar n-am ce sa iau.
Problema mea e ca daca mananc putin, sunt ok. Acum. e si f mult stres in viata mea, si din cauza asta stiu ca nu slabesc.
Daca ma apuc sa mananc normal, nu ma mai opresc...
Ieri mi-am mancat fructele de dimineata, cu ceaiul verde, apoi la pranz un bol de branza proaspata cu 2 lingurite de smantana si ceapa verde si o bucata de macrou afumat cat palma. Fara paine.
Seara am mancat ficatel de pui, una bucata da mare, mare de la puiul menonit ce se rumenea in cuptor. Apa.
Azi am la pranz am piept de pui, si in plus am inhalat deja o felie de cake de ala de cafea, Donia cred ca stii la ce ma refer. Aveam in plan si crackersi cu branza spreadable, dar colegul meu Glen uita biscuitii acasa!
Asa ca solutia ar fi sa suplimetez proteinele cu prafuri, pentru ca seara eu ajung la 6, sa nu mananc dupa 6 si jumate e imposibil, chiar daca primul lucru care l-as face ar fis a imi pregatesc cina, tot nu as avea timp.De obicei e 7 pana termin de trecut in revista ce e de facut, ce s-a intamplat peste zi, si tot asa...Apoi sa ma iau de ele. De multe ori imi fac miscarea la 10 seara!
diseara il pacalesc pe domnul organism si in loc de cardio fac boot camp!
ange spune:
eu va citesc din umbra
conchita,foarte frumos ai explicat.am o intebare:ce intelegi tu prin "sport normal"?
conchita spune:
citat din mesajul lui ange eu va citesc din umbra conchita,foarte frumos ai explicat.am o intebare:ce intelegi tu prin "sport normal"? |
inteleg ca am mancat o virgula intre sport si normal. :-))
sport, adica miscare programata cel putin 3 zile pe saptamana, pe un fundal de viata activa zilnica - plimbare acolo unde se poate, in loc de masina, urcat scari, alergat prin parc dupa copii, caini, etc.
maru, Donia are dreptate, daca mananci putin nu slabesti, ci din contra, te ingrasi!! ca intra organismul in starvation mode si depoziteaza grasimile pe care in mod normal le-ar procesa. sub 1200 de calorii zilnic nu e recomandat sa scazi, ca femeie. si cand faci sport, proteinele sunt esentiale. alt secret - cel putin 13 grame de fibre pe zi iti da un boost la metabolism si te ajuta cu slabitul.