Pepenasi de iulie - august 2008 (173)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ariadnabr spune:

Am revenit.

Dana81 adu' zunea zuneaua dulce incoa sa musc si io oleaca din obrajorii aia dulci!!

Moni vesti despre mami tau? Sper ca sunteti ok!

Sun ma nu stiu cum se face da' tie n-am sa-ti zic decat tot timpu'

Mada ce e aia zen fata? Ca-s out of valium

Daca am uitat pe cineva scuze

Pupi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

Salutari!

Am niste nervi in mine de imi vine sa impusc pe cineva de la casa de sanatate (pe toti, dar ar fi nevoie cam de multe gloante) si in general pe multi din "aparatul de stat", dar trag adanc aer in piept si ma calmez

MADA IRL ce de dansatoare ai tu acolo!! Cum fu noaptea care trecu? A dormit matza? Multa putere pentru azi, nu pot decat sa-mi imaginez cat de greu trebuie sa fie sa termini proiectul...

ANKA, offf... Eu sunt convinsa ca tu o intelegi pe mama ta, dar te cred si ca ai vrea sa reactioneze altfel. Uite eu de aia n=as putea sa plec, n-as putea sa-mi adun atata putere pentru ca si la noi s-ar lasa cu o tona de reprosuri dar, na la noi e o situatie mai speciala, mama mea ar ramane chiar SINGURA, ca ea e si divortata, mama ta macar il are pe tatal tau. Si noi cum am fost mereu doar noi doua suntem tare legate. Plus ca mama mea nu le are cu atatea critici, ma mai critica uneori si ma considera un copil fara experienta, ma mai ironizeaza ca vreau sa-mi cresc copilul "dupa carti" dar bottom line e alaturi de mine, face front comun oricand. N-ar functiona sa aveti o discutie deschisa (chiar daca se lasa cu lacrimi de ambele parti), sa clarificati ce aveti de clarificat, sa inteleaga ca tu stii ce simte si te doare sufletul si pe tine, dar ca orice mama trebuie sa faci ce crezi ca e mai bine pentru copiii tai si ca te doare cand iti mai si aduce atatea reprosuri si apropouri cand oricum ti-e sufletul greu.

SIB, totala Anna cu "pas de tzatza", eu asa de la distanta ma distrez, dar cred ca e greu de tot pentru tine...

SUN, multa sanatate, sa dea Dumnezeu sa se remedieze toate problemele! Ai si tu mai multa grija de tine, nu mai trage de tine cat te tin puterile, mai menajeaza-te un pic...

Voiam sa mai intreb ceva dar ca de obicei e pe off neuronul meu si nu-mi amintesc.

Aaa, mi-am amintit. Fetele plecatele din tara, prin alte tarisoare se face BCG-ul (vaccinul antituberculoza) la nou nascuti? Ca aici tocmai a fost un scandal ca s-au facut vaccine expirate, produse de faimosul institut cantacuzino, caruia i-au si retras licenta de fabricatie pt. bcg, ah1n1 si altele. Si zicea o reportera ca institutul asta ar fi singurul producator din europa de bcg. Hai ma lasi, ii si vad pe englezi si francezi cum stau la coada la noi la cantacuzino sa-si ia vaccinul... Deci inteleg ca ori e un vaccin inutil (daca cantacuzino e singurul producator, desi totusi inutil nu cred ca e, in romania) ori nu se importa ca n-au interese. Dar ma intreb eu ce fac ca mi se naste copilul in mai? Vaccinul asta se face in maternitate aici. Eu nu-i las sa-i faca vaccin expirat. Atunci ce optiuni am??

Monica, mami de Luca Andrei (17.07.2008) si 25+ cu Alexandru Matei
Doamne, ai grija de minunea din burtica mea!

"Sa ma trezesc in fiece dimineata luminat de raza unui zambet; sa fac o reverenta zilei, pentru tot ce-mi va oferi; cu mintea curata sa-mi incep munca; sa am clar in gand, chiar si atunci cand fac lucruri marunte, scopul ultim al muncii mele; sa-mi intampin semenii cu zambetul pe buze si iubire in inima; sa fiu bland, amabil si curtenitor in fiece clipa; sa adorm mangaiat de satisfactia lucrului bine facut - asa mi-as dori sa decurga mereu zilele mele." (Thomas Dekker)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Neatza!

Off off, mai mai, bottom line e care vrea sta care nu pleaca si gata ca deja m-am saturat de fazele astea de gradinitza.

Asa acuma oile noastre, noi suntem bine am supravietuit la vaccin cu doua auuu si cateva miorlaituri dar a fost curajoasa aprimit un sticker si tare mandra a fost.
Am citit pe fuga deci sorry daca nu raspund decatce mi sa lipit de neuronul singuratic.
Biri unde unde mai aproape??? Mi-a placut tare faza cu return him intact.
Vio si Ari era tot asa cu 13 kg si ma omorau rudele binevoitoare ca e obez copilul, nici vb de asa ceva pana nu mai creste si Ari acuma e numai bine a inceput sa se inaltze dupa 2 ani si e perfect proportionata.
Sibylle ce dulci sunt de numa. Bafta cu redusul sa iasa asa cum vreti voi. sa mai pui poze cu pisoii.
Anka off mai, eu cred ca na plecati departe si etc da te inteleg si pe tine, mama deja dupa ce a fost aici atunci cand am nascut si nu s-au facut toate pe placul eagle-imii ei a zis ca nu mai vine si acuma tot o trage ca vine numai bunicul.
Ai mei le vad pe fete in fiecare seara pe skype, vad ce fac cum evolueaza etc, nu e chiar asa un capat de tara, na voi sunteti oleaca mai departe da oricum se poate, da na poate asa suntem noi mai reci oleaca.
Na aveti destule pe cap, ati luat o decizie, f buna zic eu, eu va tin pumnii sa mearga bine si cat mai smoothly.
Ankuta ma bucur ca sunteti bine.
Moni ma bucur ca ii place lui Luca covorasul e superb oricum.
Moni aici BCG nu se face decat la cerere, la nastere in spital, de ex daca copii vin dintr-un background predispus la BCG aici nu mai au tuberculoza, de aia ei nu fac, dar fac la copii din anumite zone, eu l-am cerut la ambele fete pt ca daca mergem in ro unde este tuberculoza nu vreau sa risc noi l-am avut facut si l-am cerut si mi l-au facut singurul care nu se face aici e hep B, numai la bebelusii care sunt nascuti din mame bolnave de hepatita la nastere.

Na cam atata m-a dus neuronul fug si revin mai incolo ca am trebi azi.

_
Just living is not enough. One must have sunshine, freedom and a little flower.
Mami de A & A

Mergi la inceput

Moni nici aici nu e obligatoriu vaccinul dar e OFERIT in maternitate. Semnezi ca esti de acord ca bb sa primeasca BCG-ul si ai dreptul sa zici nu, nu-l vreau. Majoritatea insa merg pe schema de vaccinare recomandata. Aici insa nu s-ar da vaccine expirate. Primesti o hartiuta in care scrie clar din ce batch e vaccinul si cand expira si alea alea. Le e frica tare de faze din astea. Ca daca-s probleme se merge pana la a da in judecata spitalul pentru administrare de vaccin expirat si e nasoale treburile pt ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

MADA IRL multumesc de intrebare! Mama a fost ieri la medic, se pare ca din fericire nu e pneumonie, doar o bronsita mai severa, i-a schimbat tratamentul (pe care-l lua ea dupa ureche), azi dimineata am vorbit cu ea si e ceva mai bine, a zis ca in sfarsit a putut sa doarma ceva noaptea ca a putut respira, nu dormise de vreo 3 nopti ca se sufoca si tusea in continuu... Sper sa se faca bine repede, eu m-am speriat pt. ca ea oricum are sistemul imunitar slabit ca nu se ingrijeste niciodata si stii cum e, la omul mai bolnav e mai grava si o banala raceala.

MADA UK, bine ca a trecut cu bine vaccinul, e foarte important ca e cooperanta, ca ma gandesc ca cu cat cresc si realizeaza mai multe cu atat e mai greu sa le faci vaccin. Eu ma stiu pe mine, in clasa 1 m-am facut de ras ca a fugit asistenta si invatatoarea dupa mine in jurul clasei ca n-am vrut sa stau la vaccin si la mama i-a fost asa rusine cand i-au spus, am fost singura care a facut atata circ Ma gandeam si eu ca bcg poate nu se mai face in tari mai evoluate, unde s-a eradicat tuberculoza, dar in romania si eu cred ca ar trebui si daca si la voi se face (chiar si la cerere numai) inseamna ca mai exista producatori, deci ar avea de unde sa importe, dar na, cine stie ce interese sunt in joc.

Monica, mami de Luca Andrei (17.07.2008) si 25+ cu Alexandru Matei
Doamne, ai grija de minunea din burtica mea!

"Sa ma trezesc in fiece dimineata luminat de raza unui zambet; sa fac o reverenta zilei, pentru tot ce-mi va oferi; cu mintea curata sa-mi incep munca; sa am clar in gand, chiar si atunci cand fac lucruri marunte, scopul ultim al muncii mele; sa-mi intampin semenii cu zambetul pe buze si iubire in inima; sa fiu bland, amabil si curtenitor in fiece clipa; sa adorm mangaiat de satisfactia lucrului bine facut - asa mi-as dori sa decurga mereu zilele mele." (Thomas Dekker)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Deci plecam pe 30 martie, marti, pe 28 nu au avut 4 locuri. ucrul bun e ca va trebui sa platesc biletele in martie, maximum pe 10, deci nici nu arunc acuma din buzunar atata banet, ca si asa nu am...
Am laptop nou si sa o ia naiba de tastatura ca are alfel dispozitia si apas complet anapoda...
Bon.. deci eu am inteles ca maica-mea o sa sufere si alea alea, dar nene ok am stabili, am inteleg putem acuma sa progresam? Ca asa, ne-am intepenit la asta si basta, ca ea nu mai misca nici inainte nici inapoi. Apai sa ma intrebe si ea ce fac, daca am gasit casa, daca am gasit scoala, in ce zi zbor, cat bagaj imi iau
Apai de la frate-miu stie orice surub pus la orice usa de la noua casa, orice plan, orice iesire la resto, orice bujie defecta la masina si orice plan de viitor... In cazul meu se pare ca nu o intereseaza in aceeasi maniera.
Nu imi amintesc ca pe el sa nu il fi sustinut cand a emigrat
Ok, el nu avea copi, ei si?? DUpa parerea mea subiectiva, el a fost preferatul, el - baiatul lu' mama; eu - fata lu' tata...
Bai ce dileme am si eu

Talciocul meu

Mergi la inceput

Children Are Quick

TEACHER: Maria, go to the map and find North America .
MARIA: Here it is.
TEACHER: Correct. Now class, who discovered America ?
CLASS: Maria.

TEACHER: John, why are you doing your math multiplication on the floor?
JOHN: You told me to do it without using tables.

TEACHER: Glenn, how do you spell 'crocodile?'
GLENN: K-R-O-K-O-D-I-A-L'
TEACHER: No, that's wrong
GLENN: Maybe it is wrong, but you asked me how I spell it.

(I Love this child)

TEACHER: Donald, what is the chemical formula for water?
DONALD: H I J K L M N O.
TEACHER: What are you talking about?
DONALD: Yesterday you said it's H to O.

TEACHER: Winnie, name one important thing we have today that we didn't have ten years ago.
WINNIE: Me!

TEACHER: Glen, why do you always get so dirty?
GLEN: Well, I'm a lot closer to the ground than you are.
_

TEACHER: Millie, give me a sentence starting with ' I. '
MILLIE: I is..
TEACHER: No, Millie..... Always say, 'I am.'
MILLIE: All right... 'I am the ninth letter of the alphabet.'

TEACHER: George Washington not only chopped down his father's cherry tree, but also admitted it.
Now, Louie, do you know why his father didn't punish him?
LOUIS: Because George still had the axe in his hand....

TEACHER: Now, Simon, tell me frankly, do you say prayers before eating?
SIMON: No sir, I don't have to, my Mom is a good cook.

TEACHER: Clyde , your composition on 'My Dog' is exactly the same as your brother's.. Did you copy his?
CLYDE : No, sir. It's the same dog..
_

TEACHER: Harold, what do you call a person who keeps on talking when people are no longer interested?
HAROLD: A teacher

Na de-aci Anko sa-ti mai treaca de dileme. Fata mergi inainte si vezi de ce ai tu de facut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Moni multa sanatate mamei, insanatosire grabnica. La noi cum a zis si Mada orice analiza si vaccin se face cu semnatura si aprobarea parintelui. Si in sarcina e la fel cu semnatura.
Anka easy sailing mama draga. Nu ca se compara mama- fiica, da la mine e asa cu varumiu' ce fac eu e 0 barat si se critica, despre el orice e imp.
Mada super beton faina aia cu I is si cu mancarea.

_
Just living is not enough. One must have sunshine, freedom and a little flower.
Mami de A & A

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

Buna fetelor,

Au trecut 100 de ani de cind n-am mai scris, de citit va mai citesc totusi, din cind in cind. Viata cu 3 copii e plina, e grea si extraordinar de frumoasa !

Vreau sa spun si aici ,din nou, Felicitari Camy pt bebe Flavius ! Esti o mamica greu incercata care merita sa fie fericita si cred ca nu-ti e usor sa nu te panichezi rapid la orice problemuta a lui Flavius. El este insa un copil perfect si stiu ca vrei sa-i oferi ce e mai bun asa ca incearca sa-l alaptezi cit de mult, nu doar 6 luni. Copiii cresc mari si cu lapte praf, insa laptele praf este "second best" si "second choice" cind nu se poate altfel ! Ceea ce face natura este superior fata de ce poate sa creeze omul !

In plus, stiai ca alaptatul reduce riscul de alergii de tot felul, reduce riscul de astm, de infectii respiratorii? Gindeste-te daca tu sau sotul aveti alergii in familie, e foarte probabil ca Flavius sa nu le aiba sau sa faca o forma mai putin severa daca este alaptat indelung.
Alaptatul mai reduce si riscul de cancer la sin, cancer ovarian (la mama) !
Gindeste-te ce inseamna 6 luni, 12 luni in viata unui om ? Pentru tine poate sa fie foarte greu dar pentru el este inestimabil !
E mare pacat sa nu alaptezi daca ai lapte !
Tu esti o mamica extraordinara si ai toata admiratia mea ! Stiu ca incerci sa faci tot ce e mai bine pentru puiul tau, de aceea am indraznit sa te trag de mineca !

Anka, esti o simpatica si iti urez mult mult succes in noua tara, cred ca ai stofa de emigrant si vei scrie o poveste de succes,mai devreme sau mai triziu ! Felicitari !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flo1980 spune:

Azi a fost zi de gatit, vase o groaza
David mi-a stat numai in picioare

Ina C avea 8 luni atunci cand i-am gasit giardia. E posibil sa se ia si din apa de la robinet, vorba aia ii speli o fructa, o leguma, dar poate lua si de la alti copii.

Ce mi-a placut la Stanciu a fost tratamentul, in 2 faze cu 2 medicamente diferite, nu ca la ceilalti medici doar banalul zentel care cica ataca si ficatul si parazitul a devenit imun la el...asta din auzite!

Mcoca, Anka a punctat bine ce ai putea vizita in Bucuresti, eu nu mi's bucuresteanca, is adoptata nu am vizitat asa multe locatii....imi plac parcurile: Carol in special, Cismigiul si Herastraul, ar mai fi Gradina Botanica, daca va fi cald v-or fi lalele inflorite....mi-a placut si Casa Poporului...deci noutati nu as avea sa-ti spun!

_

Are mama 2 baieti: un fulguletz si un pepenash!

Mergi la inceput