Pepenasi de iulie - august 2008 (173)
Raspunsuri - Pagina 3
ankalaura spune:
Io n-am suferit nici o trauma si tot am nevoie de psiholog, si sa mor io ca e mai bun ca orice vacanta in Malibu zau (atata numa' ca pentru moment nu poci sa ma duc la psiholog, iar in vacanta nici atat)
Si sa mor io ca mi-as fi dorit sa imi zica cineva acum 5-6 ani sa ma duc la psiholog, ca poate azi eram mai desteapta cu o secunda, mai calma si cu capu' mai intreg.
Ma rog, n-aveam bani nici de pampersi atunci, dar faceam io un credit.
In fond, am facut noi credit si ca sa ne insuram, deci ce mai era un credit pentru mers la psiholog? Altele fac credit ca sa isi puna silicoane (lucru la care, by the way, m-am gandit si eu). In fond, ceva terapeutic tot iti trebe.. Asta poa' sa fie psiholog, vacanta, silicoane.... Sau un sex cu nabadai. Pe alese ![]()
Acuma edit ca sa spun ca eu vorbesc numa' de capu' meu, si nu de al altcuiva sau de conflictul precedent. Ca eu personal n-am vazut nici un conflict, aia e, unii intreaba, altii raspund...
Ca si idee, daca eu pun o intrebare, obtin niste raspunsuri, si mai vad eu ce fac. Daca daca nu fac nimic, apai atunci intreb degeaba. Ca daca fac tot ca mine, am pus intrebarea degeaba, si de fapt nu astept un raspuns ci astept o mangaiere pe spate, apai eu nu pot sa am pretentia sa imi zica cineva "bravo mama" si "da-i inainte tot asa" ca atunci pierdem toti timpul si situatia nu progreseaza deloc.
Daca ai nevoie numa' de confirmare, atunci nu intrebi, ci doar expui problema, si zici asa, domne, uite ce am io in cap. Asta am in cap, oricum fac asa, dar zic si io aici, ca sa ma descarc. Sau na, te duci la psiholog, mergi in vacanta, pui silicoane sau faci un sex.
Repet din nou cu insistenta ca e vorba doar de mine si de capul meu. Acuma na, si eu sunt o clienta serioasa intr-al'de-astea, vezi ce sut in posterior mi-au dat unele gagici de aici, ca cica si ele s-au acomodat cu maica-mea si numa' io nu
Si bineinteles ca ele au dreptate si eu sunt o caraghioasa, dar na, uite ca e maica-mea, de doua zile se umfla de plans ca si cum acum ar fi auzit ca ne caram - dar na, biletele de avion sunt ceva mult mai palpabil decat un dosar de aplicatie si niste taxe de vreo 3 mii si 500 de euroi platite, ce naiba, aia era plimbare pe faleza, faceam si io misto, de fapt glumeam si nu eram decisa sa emigrez 
Si imi tot spune - daca Erika nu sta bine la masa, ea cica pai da, uite ca nu asculta, "ca asa fac copiii, nu asculta toata viata de parinti" adica un apropos idiot, ca si cum eu de asta am nevoie acuma, si nu de sprijin, mai ales ca am maine poimaine 40 de ani (vorba lu' Maitrei) si nu am luat decizia asta aiurea, ca sa ma aflu in treaba, nu e o dilema de moment, e o chestie pentru care nu i-am cerut parerea, insa m-as fi bucurat sa imi inteleaga argumentele si sa ma sustina macar asa, ca idee... Si nu sa se gandeasca ca ea ramane singura, ca si mie mi-e destul de ciuda de chestia asta, dar na, e o alegere pe care decizi sa o faci si basta!
Ori ea se gandeste ca ii iau fetele, si, desi in cuvinte spune ca daca Eliza e bucuroasa, e si ea bucuroasa (asta i-a zis ei, ca mie nu mi-a zis ca daca sunt eu bucuroasa e si ea bucuroasa, mie imi zice ca asa fac copiii, toata viata nu asculta de parinti), insa se comporta de parca a murit cineva!
Deci zau ca daca nu aveam atatea bagaje de facut si copii de ingrijit, sau macar daca era si barbatu-miu acasa macar juma' de zi pe saptamana, sau... sau...., Zau ca ma duceam nene la psiholog!
Insa, in compensatie, m-am programat la tuns, manichiura si la masaj.
Talciocul meu
Chuny spune:
Of, Anka, pai mama ta cu toate obiceiurile ei de a te critica, nu are cum sa se bucure ca pleci asa de departe ... cine ar putea sari in sus ca-i pleaca copilul la mii de kilometrii ? O sa planga dupa voi si voi ( mai ales tu) dupa ea ... si apoi o sa o inviti la tine si tot asa.
Stiu ca tu ti-ai dori macar sa se prefaca ca e entuziasmata, dar ar fi peste puterile ei. 
Cami, fetele de aici te iubesc si nimeni nu a avut intentia sa te raneasca. Si eu cred ca e mai bine sa iei o pauza si sa revii apoi cu forte proaspete si ganduri mai optimiste. Si cauta undeva o sursa de energie pozitiva ... daca zici tu ca nu crezi ca un psiholog te-ar ajuta, cauta o altfel de sursa ... fa o schimbare ca sa ai o alta atitudine fata de viata de zi cu zi alaturi de Flavius si apoi se vor schimba in bine si restul relatiilor cu lumea din jur. 
Anna mea se plimba dupa mine prin casa si striga :" Non, pas de tzatza !", iar Vlad vine si ma trage de maneca : "Anna veut la tzatza !". Eu incerc sa mai reduc alaptatul, dar e f greu pt ca parca ma simte si imi cere cu disperare si mai des :-))
Sibylle
http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/
Vladimir *****
***** Anna
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> "Cine a vazut acel licurici nu-l va uita niciodata ... i-a intrat in suflet pentru vesnicie"
mcoca spune:
Vio, ai dreptate, era prost calculatorul ala. Eu dadusem linku pentru grafic. Uite aici www.maison-facile.com/013cal_imc.asp" target="_blank">altu unde iti calculeaza el. Important e graficul la copii, ca formula e aceeasi ca pt adultzi : greutatea/patratul inaltzimii.
Vicky si Printzesone
ariadnabr spune:
Anka, aici o inteleg pe mama ta, pentru ca stiu cum e. Una e sa ai la dispozitie o masina, un tren sa ajungi sa vezi pe cine iubesti, pt ca asa cum e, cu critici si contra ta, va iubeste si tu stii asta.
Si alta e sa realizezi ca de acum incolo, ca sa-ti vezi iubitele, iti trebuie viza si avion si planificari. Va pierde mult din viata nepoatelor si tie o sa-ti fie dor tare de ea si de criticile ei, asta pana va veni sa va viziteze si o sa-ti aduci aminte cum era fara ea si fara critici
. Nu e usor sa fii singur iubita mea prin alte tari iubita mea. Fii intelegatoare cu ea. Zii si tu, ne vedem in 6 luni mama. Eu asa fac, ii dau un time frame cand cred eu c-o sa ne vada iar si e mai usor pt ea. Hai pup, capu' sus, ai luat o hotarare si sunteti atat de aproape...
ariadnabr spune:
Sib tare faza
, nu stiu ce sa-ti zic cu redusul alaptarii daca ea cere mai mult. Probabil ii mai iese vreun dintisor si esti pe post de suzeta?
Daca Vladi zice prezinta tzatza la inaintare cred ca tre' sa te conformezi huh? ![]()
ariadnabr spune:
Cat despre Cami si ce am zis eu, hai s-o lasam asa cum e. Eu am crezut ca poate e bine sa ii zic ce cred eu, ca si mie mi-au zis altii cand io eram cu probleme, mi-am luat suturi in cur zilnice de la Anka, Profa, sor'sa, Mada (ea inca imi trage daca ma vede c-o iau sui!!
) si Sun chiar de ea mi le-a tras in stilul ei bland si diplomatic
si mi-au facut un bine IMENS ca mi-au spus ca e asa de usor sa fii absorvit si sa nu realizezi care e de fapt problema. Eu personal asta consider ca e un prieten bun. Omul care stie sa se bucure pana la lacrimi alaturi de tine si care stie sa te traga de maneca cand nu esti ok si ti-o spune verde in fata. Iar fetelor astora le-am construit statuie in sufletul meu si le iubesc de numa'!
Asta e ultimul mesaj pe tema si va rog eu, lasati-ma pe mine sa fiu ala rau si care jigneste, da? Imi asum responsabilitatea celor spuse si cu mana pe inima zic ca nu cu rautate am zis ce am zis.
Va rog io frumos, hai sa ne intoarcem la oile noastre. Daca Cami va reveni aici, si o rog frumos sa revina! O sa ma abtin de la a mai expunde idioatele mele. 
Cu asta inchei, ma duc sa-mi imbrac cupii si sa termin proiectul meu, maine e zi grea. Inmormantarea si eu n-am sa pot fi acolo, ca e in UK si nu-mi vine sa duc copii la un asa eveniment solemn. Pleaca Mick singur si tre' sa ii dau CD-ul cu el. Adicatelea azi iar am program de urlat 
Va pup dulce 
violeta29 spune:
Neata!
Sybille,exact asa am patit eu cu Alexandra,din ce incercam sa reduc mesele de tzitzi din ce se inversuna mai tare.Ajunsese sa strige tzitzi in loc de mama dupa mine .Intr-un mod foarte ciudat, acum cand am facut intarcarea brusc,isi mai aduce aminte doar de una, doua ori pe zi de tzitzi, insa nu insista.
Mai incearca, poate totusi tu o sa ai mai mult noroc decat mine
MCOCA,gata calculat indi cele.A iesit 18,deci sa inteleg ca ne situam la "normalite",nu?
ANKA, e normal sa fie asa, e mama ta si va iubeste ,nu? Incearac sa te pui tu in locul ei putin.Chiar daca realizeaza ca asa e mai bine pentru voi, totusi nu e usor soi pentru ea.
O nastere cu prelungiri
minunea care ne-a luminat viata
Caietul cu retete
Violeta ,mamica de nazdravana mica
-Alexandra Valentina(2.09.2008)
SunSmile spune:
Neata,
Neviiiii cum adica o sa fii mai aproape??? Explica-mi! Vii in Europa? Vii in Ro?
Super masuratori are Tony; felicitari baiatului curajos! Iar clatite...sunt usor de facut, daaaa? Nu te mai lua de mine, ca n-am zis amandine!![]()
Vazut filmulet cu seara dansanta si pozicile irlandeze! Frumoooase rau fetele astea!
Ankule stii tu, la noi exista vorba aia " rau cu rau dar mai rau fara rau"! Cam pe asta merge si mama ta. Da, are niste opinii altfel si da si le expune intr-o maniera tare ciudata dar o sa-i lipsiti teribil; or sa-i lipseasca iubitele si va pierde multe momente importante din viata voastra! Ii e greu sa accepte asta; intelege-o tu, caci esti mai cerebrala! De bucurat se bucura pentru voi dar ii este si sufletul trist...ca asa-s mamele, chiar si cele care-si lasa puii sa zboare devreme! Hai, mergi la masaj, fa-te frumoasa si ia lucrurile ca atare, multe iti vor lipsi si tie!
Sib foarte dulci A si V! Foarte! Probabil are dintisori pe drum sau trece iar printr-un boom de cunostinte si are nevoie de alinarea ei; pentru copiii alaptati, sanul devine legatura cu lumea dar si locul in care isi incarca bateriile, in care isi varsa frustrarile! Mai las-o putin, zic si eu!
Si mai spune-ne despre ei, sunt asa dulci si tu ii tii ascunsi!
Ankuta te pup si eu! Sunt multe fete care se gandesc la alte multe fete, chiar daca nu scriu! Fiecare mamica de pepenas e speciala si apartine Casei Prieteniei, cu bune si rele, e cuibul nostru!
Noi bine, ma ridic sa-mi recuperez copilul din chiuveta de la bucatarie, este noua ei pasiune...de pe blat, direct in chiuveta se aciueaza!![]()
Pupinstain 
Mamica unui MIRACOL
Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá
mcoca spune:
Vio, da suntetzi in "normalitate"
. Un pic peste medie, dar atat, e ok. Urmareste-o si principalul este sa ramane pe curbele ei
.
Vicky si Printzesone
Didi81 spune:
Camy, eu te rog sa nu te indepartezi de noi
. Stiu ca s-au spus multe si s-au interpretat in fel si chip, dar mai stiu ca nimeni nu a avut intentii rele, si ca toate fetele de aici tin mult la tine, zau! Nu e nevoie nici sa fie toata lumea de acord, nici sa se multumeasca de fiecare data pt fiecare sfat in parte, chestiile astea se fac din prietenie si atat; cine are ceva de zis zice si gata.
Haideti mai fetelor sa nu mai dam cu batul in balta. Asta e genul de subiect in care toata lumea are dreptate, asa ca hai sa kiss and make up 
Didi
de Aida Maria
(03.07.2008)