Pepenasi de iulie - august 2008 (173)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ariadnabr spune:

O seara anormala (adica linistita!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta29 spune:

Bunaseara!
Multumesc mult de tot pentru raspunsuri fetelor,sunteti niste dragute si va iubesc de nu mai pot!Ce m-as face eu fara voi?
Cu treaba aia cu regimul nu mie mi-a venit ideea,eu niciodata nu m-am stresat in privinta mancarii,si pana pe la un an manca de la foarte putin inspre deloc asa..Pediatra ei mi-a sugerat ca ar trebui sa o pun la regim ,la 1 an si 3 luni ,cand a cantarit-o si a zis ca 13 kg e prea mult peste greutatea normala si ca are tendinta sa devina obeza.Sincer mie nu imi pare obeza, e drept ca e mai grasunica,are falcute,are bulanase,ceva burtica,dar mie nu imi par exagerate.Poate reusesc s apun niste poze sa va dati cu parerea.
u parul,eczeme n-am observat sa aiba, poate cade cel de bebe.O sa intreb si medicul desi dupa treaba asta cu regimul mi-a cam lasat un gust amar
Cu carnea,o mai las o perioada si incerc apoi iara.Mai nasol e ca ficatel nu-i place,iar oua mananca doar sub forma de omleta(cu branza,ceapa,ardei)si niciodata mai mult de jumatate de ou.

Si-acuma ma cam mananca limba, poate ar trebui sa ma abtin da zic.Mai ales ca Moni a zis tare bine ce a zis.Cel mai mult mi-a placut partea aia cu "Prietenii adevarati nu sunt cei care sunt mereu de acord cu tine".Nu stiu daca va mai amintiti dar povesteam si eu la un moment dat cum mi-am pierdut o foarte buna prietena deoarece i-am spus parerea mea sincera.In naivitatea mea am crezut ca pentru asta exista prieteni,dar uite ca m-am inselat, nu toata lumea gandeste asa!

CAMY, contrar a ceea ce gandesti tu nimeni nu te judeca.Tu nu ai fost foarte explicita, si daca ai fi zis negru pe alb,da nu mai vreau sa alaptez,ai fi primit sfaturi ca atare.Dar mesajele tale au fost ambigue.Da ,eu am inteles ce vrei,s-a nimerit sa fiu pe aceeasi lungime de unda cu tine,insa acum dupa toate discutiile am recitit mesajele si am realizat cat au fost de interpretabile.Nu sunt avocata lui Mada,dar iti spun sincer,daca nu as fi inteles ca tu nu vrei sa mai alaptezi ti-as fi spus exact aceleasi lucruri pe care ti le-a spus ea.
In fine ceea ce vroiam sa spun,cu riscul ca te vei supara pe mine,desi eu as zice ca nu ai de ce,faptul ca iti ieie bagajele si pleci,e o profunda jignire pentru toate fetele care ti-au fost alaturi atunci cand ai avut cea mai mare nevoie,care atunci cand erai deprimata si-au rupt minute pretioase din timpul lor(pe care de altfel l-ar fi putut petrece cu copiii)pentru a-ti spune tie macar doua vorbe de consolare.E o jignire pentru fetele care s-au bucurat alaturi de tine atunci cand ai ramas insarcinata,atunci cand ai nascut etc.Cu toatele am fost pentru tine aici Camy la bine si la greu,am fost umarul pe care ai putut plange, am fost cele cu care ti-ai impartasit bucuria,iar acum tu ne intorci spatele si pleci.Nu e frumos si nu e omeneste
"Lumea asta" pricepe foarte bine ca nu toate mamicile sunt infocate dupa alaptat(si apropo desi am alaptat pana saptamana tecuta nu-mi amintesc sa fi facut-o vreodata in locuri publice)De altfel din raspunsurile fetelor reiese clar ca nimeni nu te condamna ca nu vrei sa mai alaptezi.
Na ca am zis ce-am avut d ezis, mie inca imi place sa te consider prietena,cum de altfel le consider pe toate fetele de aici,din aceasta "Casa a prieteniei" cum foarte frumos a denumit-o sun!

O nastere cu prelungiri
minunea care ne-a luminat viata
Caietul cu retete
Violeta ,mamica de nazdravana mica -Alexandra Valentina(2.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

vreti sa va spun cum ma simt eu????
asta in caz ca imi sunteti prietene...asa cum spuneti si sa zicem ca va pasa...foarte dezamagita..pentru ca nu am crezut NICIODATA ca voi fi pusa la zid asa cum ati facut-o mai toate.
Pentru ce sa mai intru aici????? ca sa fiu trimisa la un psiholog??? cumva ca sa mi se spuna ca vai Doamne ce prietene am langa mine iar eu o nerecunoscatoare?? sa mi se spuna ca am depresie?????

Ce ar trebui sa fac????? Sa intru pe fiecare dimineata si sa va multumesc pentru tot ce ati facut pentru mine??????? Neaparat vreti sa va scriu la toate numele aici??????

Citesc, nu sunt suparata nici pe Mada de Irl, nu sunt suparata pe nimeni, dar va spun din inima ca asa gust amar nu am mai avut de foarte mult timp...si da, va spun sincer ca ma gandesc serios sa-mi sterg contul de aici

Mi-ati facut un mare bine odata, dar sa stiti ca acum chiar nu am nevoie sa va suiti in capul meu...vad ca simtiti nevoia sa-mi reprosati destul de multe...a fost nevoie doar sa se dea tonul..

...si sa stiti ca prietenia insemna mai mult...asa cred eu....

Cami, de Flavius Cristian in
-------------------------------------------------------------

ingerasul Darius-Andrei

Poveste si POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Vio, e posibil sa aiba dreptate pediatra ta. UIte iti pun 2 link-uri cu niste grafice care pot sa te lamureasca. www.doctissimo.fr/html/grossesse/croissance/index_croissance.htm" target="_blank">Curba de crestere, care daca citesti vei vedea ca de fapt e importanta alura curbei. Deci ai putea sa-i faci curba ei, daca ai notat pe undeva ce greutate a avut si la ce varsta. Important este ca Alexandra sa aiba o curba paralele cu celelalte ... Acum alt grafic, mai important este cu www.enfancenutrition.org/corpulence%20enfant/courbe%20corpulence%20fille.htm" target="_blank">indicele de masa corporala, si asta chiar poate sa te ajute sa te lamuresti.

Bai, da' Anka e singura bucuresteanca de pe forumu' asta???

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Camy, imi pare rau ca tu asta crezi,mesajul meu a vrut sa spuna cu totul altceva,pacat ca nu ai inteles ceea ce am vrut de fapt sa zic.
Asta e,vei face asa acum consideri tu de cuviinta

O nastere cu prelungiri
Caietul cu retete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadnabr spune:

Cami uite, hai sa fiu clara de ce am zis de psiholog, si nu numai eu am zis asta. Ai trecut printr-o trauma majora si ai nascut, ceea ce te predispune la o mica depresie, intri in panica daca a sarit o masa, intrii in panica daca plange, cand si-o sparge capul prima data sau o pica in cap ce faci, faci atac de cord???
A fi mama presupune sa ai si o doza de sange rece fata draga, ca draga imi esti desi pare ca te-am atacat urat de tot. De aia am zis de psiholog si de depresie, care nu inseamna ca esti dusa, NU. Inseamna ca sufletul tau si psihicul tau au fost mult prea incercate si ca au probabil nevoie de putin ajutor de la cineva de specialitate. Atata am zis. Da, imi iau jucariile si plec nu e ok. Vrei sa apleci urechea la ce am zis, bine, nu, iarasi bine. Eu mi-am facut datoria de "parte" din aceasta familie sa fiu sincera si directa cu tine. Deci repet, eu nu te consider "dusa". Iar de plecat de aici, e iar o decizie personala. Eu una nu imi doresc asta, chiar vreau ca sa mai intrii si vreau sa vad acea Cami pe care toata lumea mi-o lauda ca e rationala si buna si vreau sa ma bucur alaturi de tine de descoperirile lui Flavius. Faci parte din familia asta Cami, si palmele peste cap sa stii ca fac parte din relatiile de familie. Nu va fi niciodata totul doar lapte si miere si trebuie luate ca atare. Ca asta e. Asa ca, te rog eu, stai stramb si judeca drept, mai citeste odata mesajele mele si nu te bloca pe faptul ca pt tine a fi predispus depresiei, inseamna ca esti cu capu', priveste dincolo de faptul ca am zis ca esti poate depresiva si intelege, o data pt totdeauna ca eu nu am fost rea intentionata. Nu esti singura fata careia i-am spus ca poate ca e oleaca de depresie la mijloc, da, e adevarat ca discutiile nu au avut loc aici si pe yahoo, dar vreau sa stii mai stii un lucru. EU am trecut prin boala asta si stiu si vad semnele, si daca vad pe oricine de aici ca are tendinte depresive e job-ul meu si imi asum riscurile de a nu fi "placuta" de a trage semnalul de alarma, in speranta ca voi fi auzita si ca, intr-un final, va exista un happy ending.

Si da, daca intri si intrebi si-s pareri impartite sau nu iti convin raspunsurile trebuie sa zici multumesc. Ce m-a suparat e ca pe fetele pro alaptat le-ai ignorat si ai mai si aruncat faze ironice, iar pe cele mai putin pro alaptat le-ai luat frumos si le-ai multumit din suflet si le-ai nominalizat. Si asta da, m-a suparat, dar nu asta conteaza ca pana la urma desi am fost cu sufletul alaturi de tine nu avem o relatie care sa se extinda in afara forumului. Ce m-a suparat rau e ca aruncand cu vorbe in stanga si in dreapta ai ranit poate fete care inca alapteaza si dupa parerea mea ai desconsiderat fetele care au stat si ti-au dat sfaturi pro alaptare. Ti-am zis eu, era mai simplu, mai sincer sa spui ca nu te mai tin braiele sa alaptezi si ai fi avut acelasi suport de la noi, pentru ca ti-am fost alaturi la rau, n-o sa te judecam acum. Alaptatul nu e plimbare in parc, nu toata lumea alapteaza, nu toata lumea poate sa reziste la solicitarile alaptarii, aia e, nu o dai in bara pentru ca deja ai facut pentru el FFF mult prin faptul ca l-ai alaptat pana acum.

De asemenea si pe asta iar trebuie s-o spun, daca tu nu le intelegi pe "alea" care alapteaza dupa 6 luni nu inseamna ca trebuie sa vii si sa o spui sus si tare. Alaptatul pana la 1 an si dupa e munca fata mea, munca grea, alaptatul in public NU e rusinos, e NATURAL. Alaptatul atat de mult cere o doza destul de mare de sacrificiu personal, de dragoste neconditionata si chiar de nu erai tu cea care emitea aceste pareri negative despre alaptat, tot m-as fi aprins sa sti. Asta pentru ca pentru munca si dragoste trebuie sa ai numai respect. Punct.

Cat despre fetele despre care ti-am vorbit, iara m-au durut unele mesaje de la ele. Si-mi pare rau zau ca tu nu ai vazut mesajele alea. Poate ar trebui sa citesti inca o data cap. trecut si asta sa vezi exact despre ce mesaje vb. Si da, e clar, nu era job-ul meu sa le iau apararea, dar pentru ca zilele astea mi-s catranita rau, nu am "diplomatia" necesara sa trec peste ceea ce am de zis si sa las de la mine. Ca asa era mai intelept sa stau in banca mea si sa nu zic nik.

Si ca sa iti spun de ce m-am retras, acum o sapt jumatate am pierdut o prietena fff buna aici, a murit in bratele sotului ei, si am simtit nevoia sa imi dedic energia lui, sa il ajut cat pot...dar cand am vazut ca tu ai probleme, m-am asezat si am scris, nu o data, ci de 3 ori. In fine, aia e.

Mergi la inceput

MCOCA, cu curba m-am lamurit,aici stam bine se pare,mi-am cam prins urechile la cea cu indicele de masa corporala.E drept ca si franceza mea exista dar lipseste cu desavarsireOricum mersi de lamurire.

O nastere cu prelungiri
Caietul cu retete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Vio, spune-mi ce nu ai intzeles si te ajut . Ma bucur ca suntetzi ok .

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Nu am inteles prea bine cum calculez imc-ul.

O nastere cu prelungiri
Caietul cu retete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

Doamne sfinte la ce s-a ajuns de la un alaptat, ne explicat cum trebui ce vrei si nemultumind cand primesti o opinie/sfat!

camy, e alegerea ta sa nu vrei sa nu mai intri la pepenasi sa mai pui intrebari, dar macar pe PM sa ne raspunzi celor care te vom apela sa mai intrebam de tine de Flavius.
Te pup, fii tare si aveti grija de voi!

Eu cu Matei nu prea ma joc, ca nu ma lasa el, in schimb ne dragalim, gadilam, ne tinem in brate si pupacit si cate juma de ora, de am impresia ca ma lasa salele la cat vrea in brate.
is rupta de somn, juniorul a adormit abia pe la 5 dimineata, si eu la 11 am fost drepti, ca am atata treaba.

Am fugit, mai bag un aspirator, mai un sters praf si mai revin la o pauza mica.

sanatate maxima va dorim!

www.flickr.com/photos/nati76/" target="_blank">Poze

Mergi la inceput