Viza pentru SUA
imi fac planuri sa vizitez SUA la sfarsitul anului viitor.
Cam cand trebuie sa incep formalitatile pentu obtinerea vizei? e dificil de luat viza? e nevoie de invitatie/garantii materiale/imobiliare etc?
Raspunsuri
Natasa spune:
Daca te duci la cineva e nevoie de invitatie, daca pleci in excursie trebuie sa prezinti rezervarea, voucherul... E dificil sa iei viza doar in masura in care ai ghinionul sa intilnesti un functionar cu capsa pusa si care pur si simplu sa nu vrea sa ti-o dea. Eu am primit viza pe 10 ani (o cerusem pentru o luna). In aceeasi sala, am intrat in vorba cu un cuplu (care isi lasa copilul acasa!!), evident cu aceleasi garantii si invitatie. Ea a primit, a nimerit la tipul care mi-a dat si mie viza in 2 minute, el nu pentru ca a nimerit la o cucoana isterica si clar iritata de ce trebuie sa faca la ghiseul ala. Eu mi-am dat seama dupa 3 minute de studiat angajatii ca daca nimeresc la aia, adio vacanta de vara in America. Mie experienta, desi finalizata fericit mi s-a parut umilitoare, probabil ca asa erau tratati si emigrantii ajunsi pe insula ELis...Poate intre timp s-a mai schimbat ceva, poate nu mai sint pusi oamenii sa cinte in fata ghiseului pentru a dovedi ca fac parte dintr-un cor, dar eu una n-as mai cersi viza la ei decit daca, Doamne fereste ar fi vorba de o chestiune de sanatate si atunci nu te mai gindesti cum esti tratat la ambasada. Altfel, lumea e mare si frumoasa, macar sa am eu bani sa o vizitez si sa nu mai ramina decit America pe lista...
Edit: am vazut ca nu stai in Romania, nu stiu daca trebuie sa vii acasa pentru viza sau o poti lua si de acolo...Poate in alte tari se comporta altfel.
delphin spune:
Eme, sigur poti lua viza si de acolo, si se da relativ usor. In general se da pe 10 ani, chiar daca ceri pt. o luna.
Suna la ei si intreaaba, sigur te vor indruma cel mai bine.
La ei, adica la ambasada americii la Dubai, daca o fii, sau la Abu-Dhabi?
Pe booking.com poti sa faci reservari la hotel, confirmi cu cartea bancara si nu se iau bani de pe carte, primesti confirmare de reservare apoi poti anula fara taxe.
Cred ca vreo 3 luni sunt suficiente pt. inceperea formalitatilor.
Nu stiu detaliat, eu nu am nevoie de viza, doar de pasaport biometric.
cait spune:
Eu am luat viza din Bucuresti pentru ca ma costa la fel ori sa ma duc la Paris ori la Bucuresti.Nu mi-au cerut nici o rezervare nimic, am adus o gramada de acte de aici cum ca am cont, ca lucrez, etc si nici macar nu s-au uitat pe ele.M-a intrebat intr-un sictir de ce nu mi-am luat viza din Franta si cu asta basta veniti maine.Si am luat-o pe 10 ani dar inca nu am ajuns in America dar macar o am.
Cait
Home is where heart is...
http://picasaweb.google.com/caitlin83490/HainuteInscriptionate#
delphin spune:
Cait, dar tu nu ai pasaport fr?Sau pe vremea aceea nu aveai. Caci cu pasport biometric nu mai ai nevoie de viza pt. USA, completezi doar un formular cu niste chestii si atat.
Llaura spune:
Cred ca ne-am cam dezvatat noi de vize si stat la coada pt ele (e minunat ); am fost si eu (cetatean roman rezident canadian) vinerea trecuta sa cer viza americana la Calgary si m-am enervat ingrozitor. Acum daca stau si ma gandesc parca n-a fost asa de rau.
Ce m-a enervat: doreau ca eu sa dau actele casa masina unui functionar inca inainte de a intra in consulat (si eu am zis nunu); si, desi au sistem de appointments, nu-l respecta, respecta doar ziua, si apoi mergi si te asezi la coada.
Dupa o ora jumatate de asteptare m-am dus si am facut gura ca eu am bebe si nu pot sa astept chiar cat vor ei. Spre marea mea surpriza si-au cerut scuze si m-au chemat la interviu in 2 min. Pe formular am scris ma duc sa ma plimb pe banii mei, am avut scrisoarea de la serviciu care arata de cand pana cand sunt in concediu de maternitate si un paycheck de cand inca lucram (adica mai nimic, tinand cont ca aici mternity e un fel de somaj). M-a intrebat functionarul acela fix doua prostii in doua min si gata. E o formalitate care implica o gramada de hartogaraie.
cait spune:
Citat: |
citat din mesajul lui delphin Cait, dar tu nu ai pasaport fr?Sau pe vremea aceea nu aveai. Caci cu pasport biometric nu mai ai nevoie de viza pt. USA, completezi doar un formular cu niste chestii si atat. |
Io-s inca romanca asa ca nema pasaport frantuzesc.Trebuie sa-mi depun actele pentru nationalitate acum dar e lenea mare si ma enerveaza ca ne iau certificatele de nastere , pe alea ale parintilor si tot asa..
Cait
Home is where heart is...
http://picasaweb.google.com/caitlin83490/HainuteInscriptionate#
celi-bia spune:
Dragele mele... nu credeam ca asa de usor se poate lua viza. Prietenul meu a luat-o anul trecut pe 10 ani, dar el avea un motiv serios sa o ceara. El a fost la o conferinta, acum sincer as merge si eu sa cer viza turistica ca sa putem vizita... dar nefiind din Bucuresti ma gandesc ca daca nu am un motiv serios sa o cer, fac drumul degeaba.
Am auzit ca pentru viza turistica iti trebuie cont serios in banca care sa te justifice ca turist. Exact în ziua in care prietenul meu a luat viza o tipa a fost respinsa pentru viza turistica si ea a mai fost plecata si vizitase multe tari.
Nu stiu ce sa cred... ce conteaza de fapt ca sa primesti viza. Eu nu am ganduri de ramas pe acolo, dar sincer as vrea viza ca sa pot merge in USA pe o perioada scurta.
http://www.celina-bianca.blogspot.com/
Bluel spune:
Da, cam asa e, depinde de cum s-a sculat personalul dimineata si e imperios necesar sa nu nimeresti la o femeie....Noi eram inarmati pana in dinti cu tot felul de documente, dar tipul de la ghiseu a fost foarte dragut, s-a uitat doar pe adeverintele de serviciu, si cand a vazut ce si cum a zis: "Aha, voi sinteti din aia care aveti bilete de avion free, asa ca va dau viza pe 10 ani, ca n-am chef sa veniti aici in fiecare luna"
Bluel spune:
Da, cam asa e, depinde de cum s-a sculat personalul dimineata si e imperios necesar sa nu nimeresti la o femeie....Noi eram inarmati pana in dinti cu tot felul de documente, dar tipul de la ghiseu a fost foarte dragut, s-a uitat doar pe adeverintele de serviciu, si cand a vazut ce si cum a zis: "Aha, voi sinteti din aia care aveti bilete de avion free, asa ca va dau viza pe 10 ani, ca n-am chef sa veniti aici in fiecare luna"
Bluel spune: