Of, forumul asta....
Raspunsuri - Pagina 3
Olina87 spune:
daca un user posteaza un raspuns, e fie parerea lui, asa vede el lucrurile, fie postarea subiect l-a calcat pe bataturi si reactioneaza in plus (cum zic englezii - over reaction), reactie probabil generata de frustrari personale, fie plateste niste polite mai vechi, daca e de unde, condimentate de un caracter dominat de rautate -
in psihologie e o tema cunoscuta - frustrare si conflict - probabil ca in elaborarea temei se gaseste raspunsul la intrebarea lui formalhauti - de ce - afara de prima situatie, cea in care persoana care raspunde chiar crede in ce zice; din a exprima o parere insa si pina la adauga sfaturi radicale gen "sa te sterilizezi" e iar distanta dintre a exprima o parere relativ obiectiva si a te refula bagind cutitul in cineva cazut la pamint - ca numa sfat nu poate fi numit un asa indem ce aminteste de metodele hitleristilor, ma mir ca nu a fost sanctionata cu avertisment postarea respectiva
bobocel_07 spune:
Si mie mi se pare un subiect destul de interesant pentru ca nu inteleg rautatea unor useri de a arunca cu vorbe urate intr-un om care este deja la pamant.Si o fac cu multa inversunare mai ales ca nu li se accepta sfaturile pe care ei le considera extraordinare.
Si amintind de Noideea si subiectul ei cred ca nimeni nu are dreptul sa o judece.Cand nu se stia de sarcina ei tot se arunca cu pietre in ea, cand a marturisit ca este gravida ati facut-o mincinoasa si in toate felurile fara sa va ganditi ca are o sarcina cu probleme si nu ii mai trebuie si alte suparari.Si colac peste pupaza ati sustinut ca trebuia sa avorteze desi la anumite subiecte erati total impotriva avortului indiferent de situatie.Imi pare rau ca trebuie sa dam in niste oameni care au probleme numai sa aratam noi cat suntem de puternici si de ce suntem in stare.Pun pariu ca in spatele multor nickname-uri se afla multi oameni cu multe probleme si care aici par asa de fericiti.
alexia_07
ruxandra_sb spune:
..poate si pentru ca unii oameni "o cauta".. adica indiferent cat ii ajuti cu sfaturi/suport material/intelegere/iubire/timp, tot vor lua decizii dezastruoase pentru ei.. indiferent cat ii sustii tot nu vor iesi vreodata din rolul de victima.
ba undeva cred ca gasesc un soi de placere in chinul pe care si-l provoaca singuri.. si te mai chinuiesc&consuma si pe tine.. pt ca cer si asteapta incurajari si atentie.. iar tie nu-ti ramane decat sa consumi energie pretioasa pentru o cauza pierduta. Tu tre sa sti cand sa spui stop.. pentru binele si echilibrul tau.
din pacate, cei care reusesc -dintre acestia- sa schimbe "soarta potrivnica".. de fapt sa se schimbe pe ei si modul de a aborda viata.. sunt cei putini.
parerea mea.
Alizee spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ruxandra_sb ...si te mai chinuiesc & consuma si pe tine.. pt ca cer si asteapta incurajari si atentie... iar tie nu-ti ramane decat sa consumi energie pretioasa pentru o cauza pierduta. |
Mda. Cam asa vad si eu situatia.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
buli spune:
citat din mesajul lui Fomalhauti Cred ca un user ar trebui sa accepte si o rugaminte de genul: nu-mi mai spune asta, nu mai vreau sa aud acest sfat. Vreau sfaturi, dar nu pe acesta anume. |
eu imi amintesc ca am cerut sfaturi despre cum sa il intarc mai usor pe M.
cam 4 sferturi din raspunsuri au fost "nuuuuu, nu-l intarcaaaa ...."
stiu ca zisesem la inceput ca o problema de sanatate ma determinasa fac asta la 1 an si 2 luni, dar (probabil pt ca n-am dat detalii-muuulte detalii) n-a bagat nimeni in seama treaba asta
si mai ontopic oarecum, mi se pare superaiurea cind se cer detalii pe care persoana care cere sfaturi nu vrea sa le dea, e evident.
atunci e clar ca e vorba doar de satisfacerea curiozitatii personale si n-are nici o legatura cu bunele intentii, ci doar cu placerea de a-si reconfirma superioritatea.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
accept92 spune:
Incep prin a spune ca eu nu am postat la acel subiect. Pe noideea o stiu de pe la alte subiecte, o evit, nu am rabdare nici macar sa o citesc, oricum e previzibila, problemele ei sunt evidente...cu nebunii nu te pui si gata...nu ca sa te protejezi pe tine...ci in primul rand pentru ca nu are sens si poti face foarte mult rau.
Apoi un alt user a facut reclama subiectului in cazua la un alt subiect, spunand ca a luat o intorsatura extraordinara...si na!...si eu curioasa...m-am dus repede sa vad si io minunea cu ochii mei. Cand...ce sa vad acolo!? O nebunie in grup, obsesie...obsesiile noideei le stiam de mult...dar mai constat in plus si obsesia unor useri pentru problema acesteia, aceiasi useri care posteaza si posteaza, si nu se mai pot opri, si duc o viata paralela la acest subiect umplandu-si golul din viata lor. Si unii numesc aceasta nebunie 'psihoterapie' pentru noideea. Primul lucru pe care un psihoterapeut l-ar face pentru a o ajuta pe aceasta ar fi sa ii trateze dependenta de acest forum care ii intretine obsesia. Deci doamnelor care nu va mai puteti desprinde de serialul noideea...inteleg ca poate nu mai sunt telenovele faine la TV...dar in setea voastra de a asista la tragedia altuia, ati avut posibilitatea in acest serial interactiv sa urcati pe scena - scena principala pe care se desfasoara toata actiunea fiind mintea acestei femei...va cred ca asta a adus un plus de actiune in viata voastra...dar ati facut foarte mult rau. Incercati sa tineti cont de faptul ca scena aceasta este mintea unui om real, a unei femei care in plus este si mama, si singurul sfat prudent si responsabil care poate fi dat este sa caute sa urmeze o terapie.
Apoi...la modul general...in legatura cu 'rautatea'...pai evident ca tine de perceptia fiecaruia. De exemplu...un acelasi user care arunca ceea ce eu as cataloga ca si rautati unei mame stresate de nevoia permanenta a copilului de a o avea in preajma si il numeste 'alintat', user care sugereaza ca aceasta nu ar fi trebuit sa faca copii intrucat nu era pregatita...deci acelasi user...felicita o femeie cu grave probleme la cap (n-am pus nici un diagnostic...ca nu sunt de specialitate...dar suntem cel putin 5 oameni pe forumul asta de parerea asta, si romanul are o vorba inteleapta cand e vorba de judecata colectiva), care si-a trecut deja un copil printr-un calvar, pentru decizia de a mai face unul in conditii mai rele decat acelea in care l-a facut pe primul si cu acelasi barbat. Desigur acel user nu va considera in veci ca in primul caz a aruncat niste rautati, ci ca a fost indreptatit sa reactioneze conform situatiei.
Deci rautati gratuite nu exista...exista perceptii diferite in conditiile unei libertati de exprimare egale pentru toti.
Fomalhauti spune:
Iar si iar si iar...
Am tot zis ca m-am inspirat de la subiectul care se si numea "Help", dar nu este vorba numai despre acela.
Uite, Andacos, ma acuzi ca eu m-am pus pe lista celor buni si am o lista a railor. Nu am facut asa ceva, nu am avut nicio intentie in acest sens, nu am dat nume. Nu am amintit in primul meu mesaj de Noideea si am scris explicit ca ma refer la postari, nu la persoane.
Nu este vorba despre mine si despre parerile mele ci despre initiatorul unui subiect, despre ceea ce doreste el. Daca Noideea ar fi scris "Fetelor, vreau dusuri, dusuri si numai dusuri, nu vreau consolare ieftina de tipul: poti, esti puternica bla, bla, bla" eu m-as fi retras. Si na, iar am ajuns la Noideea.
A fost un caz aici pe forum, unul din multele... O sotie inselata repetat, mintita urat, dusa cu vorba. S-au format cele doua tabere. "Lasa-l, ai tolerat destul, e un ticalos, daca trece episodul asta va veni altul..." si "Lupta, incearca sa-l pastrezi, e tatal copilului...". Eu eram in prima tabara. Mi se parea oribil modul in care se purta barbatul, minciunile....Si eram foarte convinsa ca parerea mea e corecta. Sunt si acum de aceeasi parere...Numai ca la un moment dat am observat ca sotia nu dorea sa se desparta. Dorea sfaturi cum sa-l ia pe ticalos inapoi, sa-l recucereasca, s-o invinga pe amanta. Si nu am mai scris la subiectul respectiv. Nici macar nu am scris "Aaaa, vad ca nu vrei sfaturile mele, am plecat si sa vezi tu ce patesti..." Nu am mai scris fiindca mi-am dat seama ca sfaturile mele nu sunt dorite. Sincer, daca as fi crezut in povestile cu recucerirea barbatilor cu lenjerie sexy si lumanari parfumate, as fi scris. "Eu sunt de parere ca ar trebui sa-l lasi, dar daca il vrei incearca asta...." Nu ma pricep la asta si doar m-am oprit din scris. Am urmarit in continuare subiectul dar cea care il initiase a disparut la un moment dat, poate fiindca o parte in "tabara mea" a continuat lupta....Si acest exemplu nu doreste sa demonstreze ca eu sunt buna si altii sunt rai.
conchita spune:
citat din mesajul lui accept92 Incep prin a spune ca eu nu am postat la acel subiect. Pe noideea o stiu de pe la alte subiecte, o evit, nu am rabdare nici macar sa o citesc, oricum e previzibila, problemele ei sunt evidente...cu nebunii nu te pui si gata...nu ca sa te protejezi pe tine...ci in primul rand pentru ca nu are sens si poti face foarte mult rau. Apoi un alt user a facut reclama subiectului in cazua la un alt subiect, spunand ca a luat o intorsatura extraordinara...si na!...si eu curioasa...m-am dus repede sa vad si io minunea cu ochii mei. Cand...ce sa vad acolo!? O nebunie in grup, obsesie...obsesiile noideei le stiam de mult...dar mai constat in plus si obsesia unor useri pentru problema acesteia, aceiasi useri care posteaza si posteaza, si nu se mai pot opri, si duc o viata paralela la acest subiect umplandu-si golul din viata lor. Si unii numesc aceasta nebunie 'psihoterapie' pentru noideea. Primul lucru pe care un psihoterapeut l-ar face pentru a o ajuta pe aceasta ar fi sa ii trateze dependenta de acest forum care ii intretine obsesia. Deci doamnelor care nu va mai puteti desprinde de serialul noideea...inteleg ca poate nu mai sunt telenovele faine la TV...dar in setea voastra de a asista la tragedia altuia, ati avut posibilitatea in acest serial interactiv sa urcati pe scena - scena principala pe care se desfasoara toata actiunea fiind mintea acestei femei...va cred ca asta a adus un plus de actiune in viata voastra...dar ati facut foarte mult rau. Incercati sa tineti cont de faptul ca scena aceasta este mintea unui om real, a unei femei care in plus este si mama, si singurul sfat prudent si responsabil care poate fi dat este sa caute sa urmeze o terapie. Apoi...la modul general...in legatura cu 'rautatea'...pai evident ca tine de perceptia fiecaruia. De exemplu...un acelasi user care arunca ceea ce eu as cataloga ca si rautati unei mame stresate de nevoia permanenta a copilului de a o avea in preajma si il numeste 'alintat', user care sugereaza ca aceasta nu ar fi trebuit sa faca copii intrucat nu era pregatita...deci acelasi user...felicita o femeie cu grave probleme la cap (n-am pus nici un diagnostic...ca nu sunt de specialitate...dar suntem cel putin 5 oameni pe forumul asta de parerea asta, si romanul are o vorba inteleapta cand e vorba de judecata colectiva), care si-a trecut deja un copil printr-un calvar, pentru decizia de a mai face unul in conditii mai rele decat acelea in care l-a facut pe primul si cu acelasi barbat. Desigur acel user nu va considera in veci ca in primul caz a aruncat niste rautati, ci ca a fost indreptatit sa reactioneze conform situatiei. Deci rautati gratuite nu exista...exista perceptii diferite in conditiile unei libertati de exprimare egale pentru toti. |
mesaj raportat la moderare pentru insulta la adresa noideei, atac la persoana asupra userilor care au postat la topicul noideei, calomnie si hartuire la adresa mea (astea doua din urma nu le-am raportat, doar le mentionez aici superior). acest tip de discurs fiind unul dintre zecile de pana acum de acest gen cu acelasi autor, dar iau si io exemplu de la brangelina: ignore, ignore, dar pana cand? ia sa mai dam in judecata tabloidele astea, poate invata ca rautatile intr-adevar nu-s gratuite, ci se pot plati scump.
timis spune:
Doamne fereste, dar ce tot aveti cu femeia, puteti va rog sa o lasati in pace?
Chiar asa avem dreptul sa ne batem joc de un om pe care nici nu il cunoastem? Oricui i se poate intimpla sa aiba un moment greu si eu cred ca o vorba buna ar ajuta mai mult, viata ar fi mai frumoasa. Azi e ea, miine pot fi eu, dar odata si odata poti fi tu, cea care te crezi puternica acum (nu ma refer la cineva anume aici).
pentru toata lumea
Fomalhauti spune:
Accept92, iata unul din mesajele care nu imi plac. MESAJUL. Nu este vorba despre tine, nu imi amintesc daca ne-am mai intersectat pe forum si imi place username-ul tau. Dar nu se potriveste deloc cu MESAJUL. Habar nu am daca se potriveste cu tine.
Incepi prin a cataloga un user drept "nebun". Ca mai sunt alti useri de aceeasi parere. Si altii sunt de alta parere. Tot multi. Nu stim care sunt mai multi ca nu si-au spus toti parerea. Dar nu mi se pare ca ar conta numerele exacte...
Treci apoi la nebunia colectiva a unor femei fara ocupatie. Esti asa sigura ca femeile care au scris acolo altceva decat ce consideri tu a fi corect sunt femei fara ocupatie? Esti asa sigura ca au un gol de umplut? Esti asa sigura ca urmaresc telenovele? Ei, bine, in ceea ce ma priveste ma poti cataloga drept "fara ocupatie" in sensul de "fara servici". Ai putea insa sa ma crezi ca "fara servici" nu inseamna "fara ocupatie". Nu am niciun gol in viata, am o viata plina-ochi, crede-ma. Si nu urmaresc telenovele, nu am nici macar televizor (iata marele gol din viata mea, na ca l-ai gasit). Si nu vreau pe scena. In privinta mea te-ai inselat. Daca te inseli si in privinta Noideei? Sunt sigura ca ai putea gasi 5 useri care sunt de aceeasi parere cu tine in ceea ce ma priveste. Dar eu tot nu sunt asa. Sunt tot eu indiferent de parerea voastra. Tot asa e posibil ca Noideea sa nu fie nebuna chiar daca 5 useri sunt de aceasta parere. E atat de greu de ACCEPTat ca poti gresi?