Of, forumul asta....
Raspunsuri - Pagina 2
szivarvany spune:
Pt ca forumul e public.
Si eu am primit raspunsuri care au fost ca doo palmi Desi chiar nu ma asteptam, nu erau subiecte rau-controversate sau care sa socheze lumea.
Desi mereu incerc sa spun doo vorbe bune, am nimerit de am fost si sarcastica peste masura, probabil din exces de zel sau aveam o zi mai proasta si asa a iesit.
Insa nu cred ca e vorba de intentii rele, pur si simplu oamenii sunt diferiti, au trairi diferite.
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
Morgano spune:
Probabil daca se mai discuta despre Noideea, acest topic are toate sansele sa pateasca ca cel al meu de ieri, poate il mai gasiti inca pe la subforumul cu in 1 sau in 2.
Nu am inteles ce era gresit sa incerc sa ajut, dar ma rog. Oricum ea ceruse inchiderea topicului cu mare help. Sunt inca dezamagita tare de tot.
Fomalhauti, am sa raspund la topicul tau atunci cand voi fi mai detasata putin de ultimele 3-4 zile in care m-am simtit extrem de implicata in cazul respectiv.
Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)
conchita spune:
am eu o solutie, m-am inspirat din ice age: down of the dinosaurs. e mai simpla decat crearea altui subforum pe dc.
in film, mamutii manny si ellie asteapta un bebelic. si stabilesc un cuvant de cod in caz ca pe ellie o apuca durerile nasterii, sa fie scurt si clar, ca sa stie si daddy manny ce se intampla. cuvantul respectiv e peaches. care, simbolic si pentru dc, devine numele bebelusei. ce ziceti, facem si noi la fel? dar dupa ce am cazut la consens ca daca cineva se simte vulnerabil si e ranit de anumite atitudini, in loc sa deschida alte subiecte, sa raporteze, sa explice, sa se justifice, poa sa scrie "peaches" si consemnul sa fie receptat si acceptat fara discutie. sau gasiti voi alt cuvant, unul romanesc, nu stiu, merdenea, viezure, dacia, miorita, orice. e o idee, poa sa nu fie buna.
Morgano spune:
Oricum, am observat in astia aproape 5 ani de forum ca, cu cat o persoana are mai multe probleme in viata reala - sau a trecut prin mai multe probleme si situatii dificile, chiar daca nu grave, cu atat e mai empatica, mai "deschisa" la minte si suflet, cu atat poate fi mai coerenta si mai de real ajutor.
Cu cat i se pare respectivei ca e mai desteapta, mai tare, mai neantinsa de toate "tampeniile", cu atat da mai tare cu parul. Cu cat e mai frustrata, ca atat e mai rautacioasa. Si nici macar nu realizeaza asta.
Noah, acuma nu-s eu coerenta deh, e doar luni dimineata.
Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)
balanta spune:
ripley, esti coerenta pt cine vrea sa inteleaga ce spui...dar ca sa treci prin mai multe in viata tre sa ai ceva ani in spate...cum pot posta eu si cineva de varsta baiatului meu ( 48-23) si sa fim pe aceeasi lungime de unda la un subiect ...e evident cine va da cu "paru"...
cred ca mai degraba postarile au legatura cu persoana care raspunde decat cu cel care deschide subiectul...
Alizee spune:
Deci :
Una e situatia in care omul are o reala problema si cere ajutorul cu un sfat macar.
Alta e cand vezi ca de cativa ani aceeasi persoana are acelasi tip de probleme. Si nu numai ca nu asculta ce i se spune, desi ea cere sfaturile, dar isi mai creaza si altele noi.
In fata unui asemenea caz, nu poti sa ai decat asemenea reactie :
Pe viitor, nu voi mai scrie nici macar un mesaj la topicele deschise de acest user. Din punctul meu de vedere, este o cauza pierduta. Treaba ei in ce se baga; sa iasa singura si fara sfaturile/dusurile mele/altora reci si neempatice.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
Fomalhauti spune:
Allinta, cineva care cere sfaturi nu le si accepta neaparat. Oricum in cele mai multe cazuri apar mai multe sfaturi, uneori contradictorii. Nu cred ca un user ar trebui sa se supere atunci cand sfatul lui nu este acceptat. Nu suntem toti la fel, un anumit sfat se poate potrivi unei anumite persoane, dar alteia deloc.
Cred ca un user ar trebui sa accepte si o rugaminte de genul: nu-mi mai spune asta, nu mai vreau sa aud acest sfat. Vreau sfaturi, dar nu pe acesta anume. Daca vrei, o situatie simpla este cea cu sarcina. Nu a Noideei, la ea oricum nu se mai pune problema. Dar cineva poate avea o sarcina incipienta, probleme (de diferite feluri, de sanatate, materiale, de cuplu...) si poate spune: "vreau sfaturi, ce pot sa fac, dar nu vreau sub nicio forma sa renunt la sarcina si nu mai vreau sa citesc acest sfat, imi face rau." Cu siguranta ar fi useri pentru care solutia optima (sau unica) ar fi avortul. Dar daca altul nu vrea? Are rost sa intri (repetat) si sa tot insisti "Avort, avort...Si daca nu o faci esti o inconstienta...Te distrugi...Distrugi pe altii...."? E doar un exemplu.
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Fomalhauti Allinta, cineva care cere sfaturi nu le si accepta neaparat. Oricum in cele mai multe cazuri apar mai multe sfaturi, uneori contradictorii. Nu cred ca un user ar trebui sa se supere atunci cand sfatul lui nu este acceptat. Nu suntem toti la fel, un anumit sfat se poate potrivi unei anumite persoane, dar alteia deloc. Cred ca un user ar trebui sa accepte si o rugaminte de genul: nu-mi mai spune asta, nu mai vreau sa aud acest sfat. Vreau sfaturi, dar nu pe acesta anume. Daca vrei, o situatie simpla este cea cu sarcina. Nu a Noideei, la ea oricum nu se mai pune problema. Dar cineva poate avea o sarcina incipienta, probleme (de diferite feluri, de sanatate, materiale, de cuplu...) si poate spune: "vreau sfaturi, ce pot sa fac, dar nu vreau sub nicio forma sa renunt la sarcina si nu mai vreau sa citesc acest sfat, imi face rau." Cu siguranta ar fi useri pentru care solutia optima (sau unica) ar fi avortul. Dar daca altul nu vrea? Are rost sa intri (repetat) si sa tot insisti "Avort, avort...Si daca nu o faci esti o inconstienta...Te distrugi...Distrugi pe altii...."? E doar un exemplu. |
Te-ai gindit vreodata ca tocmai aceasta rugaminte a "unor useri"ascunde de fapt "recunoasterea prorpiilor greseli si slabiciuni"si le da de fapt un "confort"!mintzindu-se singuri ca "am facut bine?"!
Am dat o stelutza acestui subiuect pentru ca se incalca decizia noideii de a nu se mai discuta despre ea,pentru ca tu Formalhauti,tzi-ai "permis"sa te treci pe lista celor buni,cei ce nu sunt de acord cu tine(cel putzin asta rezulta din mesajul tau)i-ai trecut direct de partea "celor rai",ma mir ca nu ai facut si o lista a acestora!
Dana
Alizee spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Fomalhauti Nu cred ca un user ar trebui sa se supere atunci cand sfatul lui nu este acceptat. |
Mai corect spus : Nu cred ca un user ar trebui sa se supere daca primeste altfel de raspunsuri decat cele asteptate la intrebarile sale.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.