Of, forumul asta....

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

Fomalhauti toate bilele albe din lume pentru subiectul asta!!!!Munti de pofta de viata si de tot ce iti doresti tu iti urez!!!

Conchita,Vikinka si toate cele care v-ati exprimat atat de frumos...va multumesc pentru ca existati si postati!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stockholm spune:

Formalhauti uite eu sunt unul din oamenii care au scris o postare negativa la adresa Noideii ,dar nu am scris o din rautate , am scris o pt ca intr adevar cred ca in viata reusesc numai oamenii care isi doresc asta care lupta ;si eu am avut o poveste pan la un punct asemenatoare cua Noideii(si chiar ma fost intr o situatie mult mai grava decat a ei);dif dintre noi 2 este ca la un moment dat am plecat desi aveam doar 22 de ani ;de ec am postat ce am postat?;poate pt ca intr un colt al meu de suflet indepartat as fi vrut sa am parte si eu de un sprijin macar pe jumatate cat a primit ea ;eu am facut pasul singura fara nici o vb buna de la niemni m am mutat de la fostul prieten la un profesor de al meu (sg om care a intins o mana sa ma ajute)si de aici am nimerit intr o situatie mult mai ciudata decat cea de unde plecasem ;ii eram datoare unui om cu 20 de ani ami in varsta ca mine care isi dorea sa ne casatorim ;

Noideea nu realizeaza ca in viata sunt cazuri care au suferit de 100 de mii mai mult ca ea ;intr adevar suferinta nu poate fi contorizata asa este insa cred ca daca ar fi ajuns la un punct mult mai nasol decta cel in care este ar fi gasit puterea sa lupte mai mult

Apoi este frustrant cand vezi ca atat lume incearca sa ajute si ea o anumita persoana nu numai ca refuza ajutorul dupa ce il crere dar mai da ssi peste ochi celor care au vrut sa ajute

cam astea sunt motivele mele ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Tocmai mi-am dat seama ca nu am facut decit sa disec si eu doua cazuri, fara sa raspund cu adevarat intrebarii din topic.

Sint membra mai noua, nu am prins inceputurile forumului, in care toata lumea stia pe toata lumea si atmosfera inteleg ca era una deosebita. Cind m-am inscris eu, deja aveam de-a face cu o comunitate maaare, in care e adevarat ca existau niste bisericute gata formate (nu e o critica), dar nu m-a tentat nici una, desi din unele fac parte femei pe care le admir si le citesc cu nesat.

Intr-o comunitate mare, e mare si diversitatea opiniilor, si a caracterelor. Pe mine daca ma vedeti in viata reala...as face cam orice numai sa nu trebuiasca sa aduc o critica cuiva. Sint timida, ma fisticesc, ma pierd si ma vad mereu in postura celui criticat, empatizez cu el....si pina la urma ajung sa tac si sa fac eu toata treaba (la servici). Aici insa, nu sub umbrela anonimatului, ca cine are rabdare sa caute useri de aici pe veveveu afla destule despre viata lor reala, ci la adapostul unei - cred eu - stinjeneli reduse (si pentru mine si pentru cel criticat) imi permit sa mai dau cu cite un " ba io zic ca nu-i asa". Si zau daca o fac cu vreun gram de rautate.
Am citit si postari care emana...nu i-as zice rautate, emana "rautacisme". Asa cum ne tachinam eu si sora-mea, pina ajungem de nu ne mai vorbim cite o saptamina. Foarte rar am vazut jigniri grave - bine, asta raportat si la cit timp am eu de forumit. Trebuie aici sa recunosc si ca sint o persoana cam prea toleranta, care nu prea le are cu despicatul firului in paishpe (le am si cu asta, dar numai cind sint ffff interesata de ceva...din real life); am citit de exemplu postari care mi s-au parut inofensive, dar care au fost analizate de un alt user care le-a perceput din start ca fiind deplasate, si dupa o astfel de analiza pe text am realizat si eu ca afirmatiile erau jignitoare fata de anumite categorii de persoane.

Oricum, eu nu sint de acord ca X vrea doar sa se descarce, si a,b,c,d,...y trebuie doar sa zica "nu-i nimic, trece". Da, cind realizezi ca ai pierdut niste bani facind o alegere neinspirata (vezi exemplul cu Disneyland), nu-ti prea ajuta sa vina cineva sa iti spuna ca esti aiurita, ametita etc. Pentru ca oricum NU SE MAI SCHIMBA NIMIC.
Dar in cazurile in care se poate schimba ceva, si ala de te "injura" (cearta, boscorodeste, critica) iti ofera si o solutie (psihologica", practica, de orice fel), de ce sa il reduci la tacere?

If you can't say something nice, then don't say nothing at all

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

eu alfel vad "fenomenul" noideea.
din momentul cand am citit vechile ei postari, mi-am facut o parere. a mea.
ea si-a dorit un barbat, pe care l-a si avut . el nu si-a dorit niciodata asta, mai ales ca iubea pe cineva , dar a fost slab, nemernic si ce vreti voi si a cedat.
de aici incepe abuzul, timp de nu stiu cati ani, in sensul ca el o bate , urla , o strange de gat, o injura, o trimite in strada, o desconsidera in toate felurile, un nemernic si nimic mai mult. plus ca nu ii pasa nici de copilul care a venit pe lume pentru ca ea si-a dorit foarte mult un copil cu el.
asta stim noi de la noideea. parerea lui nu am aflat-o.
a avut nevoie de puterea si sfaturile femeilor de pe acest forum timp de 5 ani si a spus nu abuzului. un nu categoric, desi il iubeste in continuare fara sa stie de ce.
iar acum asteapta un alt copil , al aceluiasi nemernic, e in divort cu el si afla ca de fapt el e in relatii cu iubita pe care o avea atunci cand a cunoscut-o pe ea. toti din jurul ei sunt niste nemernici, inclusiv familia. e clar ca numai prietenii virtuali o vor intelege.

si nu numai ca au inteles-o , au si ajutat-o. la greu. si o vor ajuta in continuare.

eu am tras o concluzie referitor la "fenomenul" noideea si consider ca indiferent de cata vechime ai pe acest forum , simpatii sau antipatii, pot sa iti spui parerea . ca unii simt ca e rautate, altii se simt vizati personal, astea sunt efecte particulare.
nu sunt de acord cu jigniri, dar sunt convinsa ca acest forum e facut ca fiecare sa isi spuna punctul de vedere.

noideei i s-a propus cu mult timp in urma sa scrie in blog, la cat de " frumos" scrie ( parerea unora) si la cat de mult. nu a facut-o, probabil pentru ca in blog nu aparut nimeni sa spuna ca nu e asa cum zice ea si asa nu are ocazia sa arate ca e asa cum zice ea.
parerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Fomalhauti, toata adimratia si respectul pentru tine

o precizare vreau sa fac legat de subiectul noideeii, despre care s-a tot discutat aici. lucrurile nu sunt chiar asa cum au fost prezentate de ea........cum spunea buflea intr-o postare cateva pagini in urma, a prezentat doar ce a vrut ea, s-a victimizat, mereu si mereu doar partile negative.......chiar daca atatea persoane au citit "povestea" ei fabricata. sincer va spun, persoana asta are nevoie de ajutor in real, scrisul pe forum e doar pentru a atrage atentia asupra ei, nevoie bolnava de atentie. imensa ei gresala a fost ca s-a expus pe forum, si-a expus viata si detalii, nestiind ca poate cineva o cunoaste in viata reala...
cred ca exista oameni care chiar au probleme pe care si le expun pe forum, dar pastreaza anumite proportii si nu creeaza atatea valuri si controverse. si mai cred ca cine are probleme, suferinta care se naste in sufletul respectiv nu-i permit asa o expunere in detaliu si o disecare amanuntita a situatiei in care se afla. in astfel de situatii fiecare cauta sa pastreze pentru sine anumite parti, detalii si aspecte.

sa nu-mi cereti alte detalii, ca nu mai revin.

ALEX, operatie pe cord!
3000 euro, 31 ianuarie!

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Am si eu un off la subiectul asta. Activez pe forum din 2005, anul trecut am luat decizia sa-mi schimb nikul din motive personale care nu au legatura cu membrii acestui forum sau cu subiectele deschide de mine sau raspunsurile mele.

Am vazut ca s-a tot discutat despre un anume subiect al noideei! Eu am intrat prima data la un subiect deschis de ea inainte de "mare help", si ca omul de buna credita, am incercat cu sfaturi mi-am povestit experienta mea de copil cu parintii divorati, am incercat sa ii ofer un sprijin in ideea de a-si face o imagine si a trage concluziile ei personale, am contactat-o si pe PM povestindu-i experienta mea (retrairea unor momente este destul de dureroasa), am facut asta benevol crezand ca ajut un om. La ceva timp, vine cineva si pune linkurile cu toata telenovela, de la inceputuri, si am stat si am citit ( nu mai zic timp pierdut)...cand am terminat de citit eram plina de nervi, m-am simtit in ultimul hal, m-am simtit inselata si naiva!

Ce puteam face?...sa deschid un nou subiect ca sa ma descarc? I-am postat parerea mea la subiectul ei si sanatate!

Acuma, ideal ar fi, ca atunci cand se mai incep povesti din astea -cel putin in cazul ei, sa se dea linkurile cu povestea de la inceputuri, macar sa stii in ce te bagi cand postezi!

In ceea ce priveste alte cazuri, consider ca suntem oameni atat de diferiti, cu temperamente, expereinete si moduri de exprimare total diferite. Numai citind de exemplu" ce meserii nu vi se potrivesc" iti dai seama cat de diversi suntem!

Mami de Maria (noiembrie 2006) si din nou cu burtika !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Da, da, suntem foarte diferiti.

Mie mi se pare ca un user ar avea dreptul sa ceara o opinie fara sa "dea toate datele problemei". Mi se pare ca are dreptul si sa ceara o opinie (sau sprijin) in conditiile in care cere direct sau indirect sa se faca abstractie de un episod anterior.

Si, uite asa, mi-am amintit de tata...Intram in cate o belea si ii ceream ajutorul. Si el ma certa si imi spunea sa ma descurc dupa ce am facut prostia si el mi-a spus de la inceput....Si eu ii spuneam "Bine, bine, am facut prostia, tu mi-ai spus, dar acum ce fac?" Si tata chiar ma iubea....Dar nu ma ajuta intotdeauna, mai ales daca ma avertizase. Mama ma certa, dar ma ajuta....Suntem diferiti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Si eu iti transmit felicitari pentru ca ai deschis acest topic.
Am urmarit si eu postarile Noideei, am sustinut-o, apoi la un moment dat i-am zis ceva , nu rau ca nu-s genul.
Insa, ce vroiam sa spun cand am vazut acest subiect, cred ca se posteaza rautati din rautate si timp liber berechet.
Pe bune, ia sa vedeti.
Eu intru sporadic ca n-am timp, as vrea sa intru mai des, dar n-am vreme.
Ce-am mai observat, suntem diferiti ca oameni, stim cu totii asta, insa uitam deseori caci ne raportam de fiecare data la noi insine, d'asta suntem socati de rautatea unora dintre semeni.
Insa suntem diferiti, iar unii dintre noi suntem rai.Imi pare rau sa spun asta, dar chiar asa e.
Din pacate.

Mie imi pare rau ca nu mai posteaza Noideea ca imi placea cum scrie, avea ea asa un stil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

[/quote]

Just. Daca as fi fost genul de persoana care sa caute confirmari sau raspunsuri aici pe forum, da, ar fi normal sa tin cont si de 5 pareri de genul acesta. Insa nu sunt. Dar daca si o singura persoana care conteaza pentru mine si care ma cunoaste ar fi de parerea asta as fi sincer interesata sa-i ascult argumentele fara sa ma pun in defensiva. De altfel cred ca este caracteristic nebunilor sa strige "nu sunt nebun!!!", eu sunt deschisa la toate posibilitatile deci un sambure de ratiune cred ca mai am.

[/quote]

Pentru ca sunt o vehementa aparatoare a celor nebuni, adica a celor cu serioase probleme psihice, te-as ruga insistent sa eviti sa blamezi gratuit aceasta categorie de bolnavi.
Mi se pare o rautate gratuita aruncata la adresa unor oameni cu adevarat suferinzi, neavand nici cea mai mica urma de compasiune fata de niste oameni...decat bolnavi.
Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui giulia71

Pentru ca sunt o vehementa aparatoare a celor nebuni, adica a celor cu serioase probleme psihice, te-as ruga insistent sa eviti sa blamezi gratuit aceasta categorie de bolnavi.
Mi se pare o rautate gratuita aruncata la adresa unor oameni cu adevarat suferinzi, neavand nici cea mai mica urma de compasiune fata de niste oameni...decat bolnavi.
Multumesc.

Pentru ca banuiesc ca acum, dupa mesajul acesta plin de empatie, sensibilitate si gratuitate, astepti flori...iata una si de la mine....

Mergi la inceput