Mamici cu iepurasi de Mar-Apr 2010 (97)
Raspunsuri - Pagina 14
annya9 spune:
Miria sper sa stea cumintica, ca n-are decat 29 de saptamani. Miruna este cea care a pierdut dopul gelatinos si poate naste azi, maine sau peste doua saptamani.... Cine stie... S-a creat o mica confuzie din cauza asemanarii de nume. Oricum ar fi, Doamne-ajuta sa fie bine pentru toate!!! 
29
Radu Alexandru
poze
babyangel spune:
Annya nu a fost o confuzie...stii ce s-a intamplat? Una din fete(scuze ca nu imi aduc aminte care
) a visat ca a vazut capitol nou intitulat "Bravo Miria"...Si cum de ceva vreme nu a mai postat, au inceput fetele sa isi faca ganduri
..
In peroada asta, care cum disparem cateva zile, deja dam de banuit![]()
Anca

cu
Codrin Fabian in 37 saptamani
AMR 3+ saptamani!!!

si mami de
Lucas-Sebastian
http://community.webshots.com/user/babyanca
annya9 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui babyangel Annya nu a fost o confuzie...stii ce s-a intamplat? Una din fete(scuze ca nu imi aduc aminte care ..In peroada asta, care cum disparem cateva zile, deja dam de banuit Anca ![]() cu Codrin Fabian in 37 saptamaniAMR 3+ saptamani!!! ![]() ![]() si mami de Lucas-Sebastianhttp://community.webshots.com/user/babyanca |
Aaaaaah...

29
Radu Alexandrupoze noi
dayanara spune:
nici pe asteropi n.am zarit.o azi, si ea intra in fiecare zi parca
roxana
34
silvana aroa si
ivan leonard(2.12.2006)
POZE
nibi_niki spune:
greenfrog nu e nici o problema ca erau gri crevetii.Ii speli ii pui la prajit(sau cum vrei tu sa-i papi) si ei se inrosesc in tigaie. Pofta mare.Poti sa-i pui necuratati in tigaie si ii cureti cand ii mananci.
Anca,roxana mersi frumos.Roxana sa stii ca nu sunt asa inalta.Am doar 164cm.
35+ 
http://www.flickr.com/photos/44856184@N03/
Dianami spune:
Acum am citit ca Miruna a pierdut dopul si e la termen. Cred ca in vis am "citit" gresit, Miria in loc de Miruna
.
Apropo de dop, eu l-am pierdut cu saptamani intregi inainte de nastere, la toate 3 sarcinile. Nu e nicio regula.
Azi am fost la dr. de familie, sa ne masuram. A atins greutatea pe care ar fi avut-o daca ar fi stat in burtica pana la termen: are fix 3500 g si 49.5 cm, deci a luat 740 g, ca la carte
(a scazut 160 g in maternitate). Ceilalti 2 strumfi au crescut cu mai mult de 1.5 kg in primele luni, asa ca acum am fost putin cam dezamagita initial
. Dar, tinand cont de trauma nasterii, anemia mea, mastita, icterul care l-a tinut aproape o luna...e mai mult decat ok.
Alex papa la cerere, noaptea isi pastreaza 2 mese in continuare. Prima saptamana l-am alaptat destul de greu, era f f somnoros. Acum are cam o ora pe zi in care stam la povesti
. Ma studiaza, isi studiaza manutele, se uita la nazdravanii ceilalti. Am observat ca are ochisorii albastri inchis, poate si-i pastreaza asa. Iulia si Andrei l-au mostenit pe tati, au ochii caprui cald, desi la nastere erau ca la Alex
. Poate el a luat genele mele, la mine in familie exista numai ochi albastri si verzi.
A inceput sa-si tina gatul, cand sta pe burtica isi inalta caputul, iar daca il las in carucior se taraste. Nu ma intrebati cum, ca nu stiu
.
Iesim afara doar in brate, carutul nu-l pot scoate pe mocirla asta. I-am mai cumparat un cosmonaut-ursulet si azi l-am inaugurat.
Eu ma simt f bine, insa ma chinuie rau un hemoroid care s-a rupt si vad ca nu se mai cicatrizeaza...nici macar cezariana nu m-a durut asa, e groaznic.
In afara de fier si calciu iau si un complex de multivitamine si drojdie de bere, in curand o sa inceapa sa-mi cada parul si vreau sa previn cat pot. E normal dupa nastere, de obicei fenomenul apare cam la 2 luni.
Imi fac un ceai pt. alaptat si revin cu un mesaj referitor la discutiile voastre din ultima vreme (apropo, sa nu mai ziceti ca dau sfaturi, ca ma simt baba satului
. Sunt doar informatii
).
PS. Am pus cateva poze pe picasa, am si vreo 2 filmulete cu bebe activ, insa n-am avut timp sa incarc niciunul.
Si, oficial, am implinit o luna! 
Diana, mami de Alexandru (16.01.2010), Andrei (23.06.2008) si Iulia (15.07.2005)
nibi_niki spune:
dianami am vazut pozele cu Alexandru.Frumos foc.Si LA MULTE LUNITE.Un
pt bebe si o
pt mami.
35+ 
http://www.flickr.com/photos/44856184@N03/
atb spune:
Ina,
, sper si eu ca a doua nastere sa fie macar la fel de usoara precum prima.
Ella, acum ca acum, dar sa vezi tu dupa ce vine bebe, ce de sfaturi "matushicesti" o sa auzi, o sa te doara mintea nu alta!
Soacra-mea e experta, numai ca nu faceam cu nervii cand ne vedeam, acum avem "noroc" ca al meu e certat cu ai lui si nu ne vedem prea des.
Ioanaa28, tin pumnii sa vina bebe2 la termen.
Eu probabil ca la prima sarcina am nascut la 37s pt ca n-am stat o clipa locului, eram cu apartamentul cu fundul in sus, tocmai ne puneam centrala, inchis balconul, plus ca ma si stresam ca nu e gata mai repede. Dar acum incerc sa fiu cat de linistita, sa alung orice motiv de stres, iar... munca fizica pe cat se poate deloc. Sper sa pot duce sarcina asta macar pana la 38-39s.
Ioanact, esti sigura de faza cu indemnizatia? Eu stiam ca iau dupa Nicholas indemnizatie pana face 2 ani, dar in cele 4 luni in care se va suprapune cu Denis (ca va fi diferenta de 1 an si 8 luni intre ei), dupa Denis nu voi lua decat alocatia, nu si indemnizatia. Bine ar fi sa fie cum zici tu, dar eu stiu ca indemnizatia e una singura, indiferent de cati copii ai, alocatia e doar cea care se da pt fiecare copil in parte.
Annya, Nibi_niki, am vazut pozele voastre... burtici sexoase, ce mai! 
Dianami, la cat mai multe lunite si anisori lui Alex!!! Ce repede trece timpul... cum s-au adaptat Iulia si Andrei cu noul membru al familiei? Imi pare rau ca suferi asa tare din cauza hemoroidului, sper sa ti se vindece cat mai repede.
Adriana
35+
Denis Alin si mamy de
Nicholas Cristian 19.07.2008 (povestea nasterii)
Dianami spune:
Se plangea cineva de alunite: nu sunt cumva papiloame? Astea apar in sarcina pt. ca scade imunitatea. Aproape toti suntem purtatori sanatosi de papiloma virus, insa in sarcina isi cam face de cap si apar papiloame pe torace mai ales (intre sani, sub sani, pe gat, in axile...). Trec de la sine dupa nastere, nu imediat, bineinteles.
Mancarea dupa nastere:
-dupa nasterea vaginala, aveti voie orice, trebuie sa va refaceti fortele
. Orice inseamna mancare de calitate, cu proteine, vitamine, etc. Nu sunt restrictii si evitati doar ce stiti voi ca va face rau sau va constipa. Daca mancati ceva si pe bebe il doare burtica, scoateti alimentul respectiv. Dupa primele 2 nasteri, vaginale, eu am mancat un baton de Snickers si am baut o cafea
, asa mi-am refacut putin din energia pierduta.
-dupa cezariana: in primele 24 h se recomanda apa chioara si ceai, mai apoi supa de pui strecurata (fara ceapa si cartofi, doar radacinoase). Spre sfarsitul zilei aveti voie iaurt. A doua zi trebuie sa mancati proteine, o sa aveti voie ou, piept de pui fript, branza dulce. Diferenta dintre cezariana si o operatie care afecteaza intestinul e ca la cezariana puteti manca relativ repede aproape orice, pt ca intestinul nu e afectat, singura problema va fi sa va reluati tranzitul intestinal (puteti apela cu incredere la supozitoare cu glicerina, ca sa nu fortati operatia).
Epiziotomia: am avut doua, una mare si una mica. S-au vindecat relativ repede, drept dovada la 3, respectiv 2 saptamani dupa nastere am incercat si alte activitati
, fara absolut nicio problema. Iar acum, desi sunt intacta in zona si in timpul sarcinii a fost interzisa orice activitate, n-am niciun chef, trebuie sa umblu la "etaj". Scuza mea e ca a inceput Postul Mare.
Sa trec totusi la epiziotomii: trebuie sa faceti toaleta locala, cu apa simpla sau ceai dupa pipi, cu sapun dupa cealalta treaba. Eu faceam dimineata ceai de galbenele si pelin, ambele cicatrizante, si foloseam toata ziua. L-am pus intr-o sticla cu gaura in dop si puteam da usor in zona. Dupa toaleta puneam 2-3 comprese sterile, sa nu se lipeasca vata din torsoane sau absorbantul. Seara dadeam cu betadina si presaram putin baneocin pudra pe compresa.
Mai puteti face spalaturi cu Tantum Rosa, numai externe, e antiinflamator si ajuta la vindecare.
Pt. dureri puteti pune supozitoare cu Diclofenac (nu mai mult de 2 ori pe zi) si paracetamol.
La farmacie se gasesc colaci speciali, pe marimi
.
Cum mai spunea cineva, conteaza mult mana chirurgului, marimea taieturii, daca a existat si vreo ruptura si, nu in ultimul rand, materialul genetic. La prima nastere eu am facut o reactie la firele resorbabile, dupa cateva zile mi-a mai pus 2 copci. La a doua mi-a pus direct fire care se scot, ca si la cezariana. N-am mai avut nimic. N-am ramas cu sensibilitati in zona, dureri sau altceva.
Si inca ceva: taietura se face in timpul unei contractii, cu siguranta nu veti simti nimic
. Un pic spre anus si restul spre picior. La cusut trebuie sa va faca xilina, ceva, pt. ca doare si dureaza ceva (sunt mai multe straturi de cusut, nu doar pielea). ![]()
Durerile de uter de dupa nastere - apar la ambele timpuri de nasteri, in timpul alaptatului. Din fericire dureaza doar cateva zile, pana se retrage uterul. Daca sunt insuportabile, puteti lua jumatate de pastila de algocalmin (eu am patit-o o data dupa Andrei, mi-au dat lacrimile de durere, nu stiu cum am inghitit o fiola de algocalmin...).
Lumina in camera la bebe: eu cred ca e mai bine fara ea. Primii copii au dormit in camera lor, fara lumina. N-au nicio problema, niciunul. Alex doarme cu noi in camera, dar tot nu am lumina aprinsa. La alaptat m-am descurcat pe intuneric (doar nu e bezna absoluta
), iar daca e cazul de schimbat, aprind un bec slab pe hol. E important ca ei sa stie care e ziua si care e noaptea. De aceea noaptea papam, ne schimbam si nani, fara joaca si giugiuleli.
Apa de baie: direct la chiuveta, ca sunt in criza de timp
. Cand va fi mai maricel, trecem la cadita si cand va sta in fundulet trecem in cada mare. Nu e necesara fierberea apei, mi se pare o exagerare. Daca vreti musai puneti in apa din cadita putin ceai de galbenele sau un saculet cu tarate. Eu n-am folosit nici din astea.
Oana, eu am patut de lemn, insa cred ca poti pune caruselul si la unul de panza. Trebuie sa existe o muchie/bara mai tare ca sa poti insuruba piciorul. Oricum, il tii doar cateva luni, imediat ce se va ridica bebe pe patut va trage de carusel, e prima lor grija
. Atunci e momentul sa-l dezmembrezi si, eventual, sa-i dai ursuletii sau ce ai tu acolo. ![]()
Samaria, bebe se poate intoarce inca. Mai usor o face din transversal decat din pelvian. Alex a stat transversal pana aproape de nastere si s-a intors, desi nu conta pozitia lui. Iulia statea cu capul in fosa iliaca, aveam vreo 37-38 de saptamani. Dr a "ajutat-o" manual sa se intoarca, se blocase putin acolo. Apoi am mai mers si eu in 4 labe prin casa
si am rezolvat problema. Dr. tau nu te trimite la un coleg daca tot va fi plecat?
Andira, uterul ce face cand simti burta contractata? Si zici ca te-a apucat cheful de curatenie???
Pai ziceai ca ai rabdare sa nasca toata lumea, nu?
Greenfrog, tu te pregatesti de nastere, de-aia n-ai pofta de mancare
. Eu n-am putut manca mai nimic inainte cu 2-3 zile de nasteri (la toate 3). Stai linistita, ca vei avea puteri destule.
Rebiana, am vazut noul nume al printesei
. 
Ramy, bine ai venit acasa. Andra, Gaby, pupam iepurasii.
Carmen, cum mai esti?
Nibi, multumim mult. 
Adriana, felicitari pt. terminarea sesiunii. Nazdravanii mei s-au adaptat, daca i-as lasa ar sta toata ziua calare pe asta mic, il pupa, il mangaie...o sa-l filmez pe Andrei cum ii face mai-mai, mor dupa ei
.
Si, in incheiere, vroiam sa mai spun ceva: eu m-am refacut f. repede dupa cezariana, chit ca au fost ceva probleme. M-am dat jos din pat la 24 h, as fi facut-o mai devreme insa nu m-au lasat din cauza anemiei mari. Insa am stat in fund in pat. De calmante n-am avut nevoie. Taietura m-a durut cateva zile, la tuse, stranut sau ridicare brusca. Acum nu mai am absolut nimic, decat prapaditul de hemoroid...Va mai dura destul pana se va reface totul, stiu asta, insa pe mine nu ma mai deranjeaza nimic.
Am nascut de 2 ori natural si am avut travalii urate si lungi. Dar dupa nastere m-am refacut si mai repede, la 2 ore faceam dus.
Acum, ori sunt eu f. rezistenta la durere (adica mai "nesimtita"
), ori m-a ajutat mult psihicul...nu stiu.
Epiziotomia - v-am spus.
Laptele (colostrul, de fapt) mi-a venit a doua zi dupa toate nasterile.
Desi, teoretic, a fost aproape la fel la mine, militez cu tarie pt. nasterea naturala. Corpul nostru a fost construit in asa fel incat sa poata da nastere unui copil. Nu e indicat sa ne punem noi contra daca nu trebuie. De ce, de frica? Ce e aia? O mama poate muta muntii din loc, cu siguranta veti face fata si unei nasteri naturale. Nimic nu se compara cu momentul in care simti copilul iesind si-l vezi imediat...mic, albicios-rozaliu, cu gura mare
...e un sentiment unic, nu-l pierdeti din cauza fricii. 
Gata, va las, sper ca n-am mancat litere. Aveti grija de pui si de burtici si bucurati-va de ele, mai aveti putin. 
Am editat totusi, am scris in viteza mare. ![]()
Diana, mami de Alexandru (16.01.2010), Andrei (23.06.2008) si Iulia (15.07.2005)
bluekidoo spune:
Neata fetele
va invit la o cana de ceai cu multa lamaie 
Raspun si eu la ce am apucat sa citesc pana acum si fug sa recuperez
In primul rand va multumesc pentru raspunsuri 
Cezariana - ideea de cezariana nu ma sperie, vroiam doar sa vad cat de diferita este de o operatie normala, bine asta difera si de perceptia durerii a fiecarei persoane in parte. Babyangel am auzit ca este indicat sa te ridici a doua zi dupa operatie din pat , pentru o recuperare mai rapida si voi face asta indiferent de dureri si vreau sa tin si bebe in brate. "PReoblema" mea este mama , care este prea grijulie.. Mereu face planuri cu cine vine sa stea cu mine cat este ea la munca, ca cica nu am voie nici sa ridic bebe sa schimb scutece, iar la alaptat sa stau intinsa si bebe langa mine sa nu fac efort tinund-o in brate. Ii tot explic ca sunt atatea femei cu cezariana care nu au avut pe nimeni sa le ajute si s-au descurcat, dar ea o tine pe a ei.. Om trece noi si peste asta ![]()
Suzeta - auzeam multe mamici spunand ca odata ce bebe s-a obisnuit cu o suzeta nu a mai vrut sub nici o forma sa accepte alta chiar daca ce-a veche era deteriorata, dar tot de la voi am aflat diferenta dintre suzeta de cauciuc si cea de silicon. Banuiesc acum ca daca ii voi lua o marime diferita dar de la aceasi firma o va accepta mai usor..
Si acum revenim la intrebari ![]()
1. Pe voi va dor sfarcii cand curge colostru? Eu am asa o mica durere atunci cand iese colostru si sunt sensibili la atingere. daca ii ating ma inteapa,o durere combinata cu usturime si tine cateva secunde
2. Ati gasit pediatru pt bebe? Si este normal ca pediatru sa nu vina acasa nici daca bebe e bolnav? Asistenta dr de familie mi-a spus ca daca vreau ma trimite la pediatra fetitei eide care este foarte multumita dar care nu vine acasa nici macar atunci cand bebe e bolnav, trebuie sa-l iei in brate si sa te duci cu ea la cabinet. Acum problema este cu dus si intors; cabinetul este relativ aproape de casa, la vreo 3 statii, dar ma gandesc ca daca ii e copilului rau va fi ciudat cu ajunsu, nu ma va duce nici un taxi pe o distanta asa scurta si va trebui or sa merg cu Ratb care poate fi aglomerat, ori pe jos 3 statii. Sotu spune ca lui nu prea ii convine ideea pt ca un pediatru adevarat ar trebui sa vina si acasa sa vada conditiile in care tii copilul si eventual sa iti dea sfaturi. Acum eu nu stiu ce sa fac, cabinete de pediatrie am si mai aproape de casa, dar parca imi e teama sa ma duc la un doctor fara sa mi-l recomande cineva. si parca nici prea departe de casa nu as vrea sa fie ca in caz de nevoie face mult pana la noi si noi pana la el. Voi cu procedati? Sa fac o vizita la cabinetele de pediatrie din zona sa stau de vorba cu medicii sa vad ce si cum?
Maine facem si noi eco

Nunta 12.05.2007 --- http://s123.photobucket.com/albums/o296/blue_kidoo/
In asteptarea martisorului
36+
Tanya Ioana
Sotie fericita cu bebe in burtica