oxiuri si anemie

oxiuri si anemie | Autor: iliana23

Link direct la acest mesaj

buna tuturor!eu am un nepotel de 3 ani de care am grija si am o problema cu el:anemie si oxiuri.de prin august a inceput sa ii iasa pe tot corpul niste bubite si se scarpina baietelu intr-o veselie...am mers cu el la o multime de pediatri si toti imi dadeau tratament ptr alergii.si tot nu scapam de ele.il ungeam cu tot felul de creme,am schimbat detergentii,ptr piele si ptr haine,i-am facut regim,ii dadeam doar apa plata cumparata,il imbracam doar cu hainute de bumbac,etc si tot nu scapam de ele.dupa sarbatori m-am dus la dermatologa mea si i l-am aratat.m-a pus sa ii fac analizele.la rezultate ...de speriat...foarte anemic si oxiuri.dermatologa m-a trimis inapoi la pediatru sa imi dea tratament.i-am dat:fier,multi vitamine,acid folic si vit.C iar ptr oxiuri-Helmintox capsule.dupa o luna de tratament am facut iar analizele,de oxiuri nu am scapat iar valorile anemiei au crescut dar foarte foarte putin.am vorbit cu un pediatru la tel. si mi-a spus sa ii mai repet tratamentul.
voi ce credeti?ati avut aceasta problema??cum ati procedat?
va multumesc anticipat!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Din cate stiu eu, cel mai bun medicament pt oxiuri este Zentel.
Din cauza parazitilor intestinali, copilul face urticarii repetate si s-a anemiat.
Pt a se inzdraveni, trebuie sa se vindece de oxiuri, apoi, tinuta igiena strict. Tratamentul sa-l faceti toti care sunteti pe langa el.
Toata lenjeria de pat si cea intima sa fie spalata la 90 de grade.
Sanatate.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Inaf78 spune:

tratamentul Oxiurozei la copii (infestare cu oxiuri) se face de preferinta cu ZENTEL suspensie (sirop). daca nu gasiti ii dati tabletele zdrobite.

Doza uzuală pentru adulti si copii în vârstă de peste 2 ani: 400 mg (2 comprimate de Zentel 200 mg sau 20 ml Zentel suspensie) într-o priză unică (adica o singura data). La 3 săptămâni după doza unica, se indică o a doua cură (adica inca o tura de 2 comprimate sau 20 ml suspensie). Trebuie neaparat sa-i dati pentru protectia ficatului Sirop LIV-52 (cumparati o sticla si ii dati pana se termina).

NU DATI in aceasta perioada copilului VITAMINE, MINERALE, FIER!!! nu faceti decat sa hraniti parazitii, ele oricum nu se absorb din intestin! acestea i le veti da dupa tura 2 de ZENTEL. Pentru a corecta anemia, tratamentul cu vitamine si fier se face intre 3 si 6 luni (dar inainte trebuie ERADICATI parazitii!!!).

ca ajutor ptr. ZENTEL puteti da un tratament naturist: Helmiflores picaturi (sau Giardinophyt picaturi), plus capsule cu usturoi, plus Ulei din Seminte de Dovleac, presat la rece. acest tratament naturist il continuati ptr. un timp mai indelungat, astfel veti evita reinfestarea.

dupa a II-a tura de Zentel puteti sa incepeti sa i dati vitamine si fier (in doza calculata per Kg corp).

eu ii dau copilului meu nu vitamine artificiale, ci zilnic: o lingurita de miere si 2 lingurite de polen granule si nelipsitul Omega-3 ulei de peste (sunt fana lui). plus o alimentatie cat mai naturala, diversificata (carne de pui, peste, lapte, iaurt, branza, cascaval, cereale, fructe si legume crude sau preparate, paine integrala). nu carne de porc, mezeluri (desi la gradinita primeste mezeluri...)

----------------------------------------------
O mamica fericita!
(M.A. 21.06.2006)

Mergi la inceput

si dupa cum bine a zis si ALLINTA trebuie sa luati si cei din familie acest tratament, precum si spalarea la 90 grade sau fierbrea (clasica) a lenjeriei de corp a copilului si a celor din familie si a lenjeriei de pat.

contaminarea se face direct (maini murdare, DECI SPALARE PE MAINI FRECVENT cu apa si sapun solid, nu sapun LICHID; sau pe afara daca mananca, sters pe manute cu servetele umede antibacteriene sau cu gel antibacterian; sa nu mai bage in gura daca a scapat pe jos; sa nu bage in gura jucariile; daca roade jucariile si acestea trebuie dezinfectate cu spirt macar), precum si prin oua de paraziti care raman pe haine, lenjerie de corp, lenjerie de pat.

O mamica fericita!
(M.A. 21.06.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

imi amintesc cu groaza episoadele repetate de scarpinat ale fiicei mele.tratam alergie dupa alergie,in zadar.intr-un final am ajuns la un dr homeopat care m-a lamurit...,60% oxiuri-40 % stres psihologic datorat venirii pe lume a proaspatului fratior.am facut analizele,au iesit oxiuri,slava domnului
am tratat-o numai cu homeopate timp de 30 de zile.concomitent lua seminte de dovleac pe care le adora si usturoi ascuns in mancare,pt ca-l ura

nu dati dupa ureche nici chiar homeopate.dr stie cel mai bine cum sta treaba...zentel este prea puternic pt ficat.
adevarat ca-i mult mai simplu si sigur(zic majoritatea celor care l-au folosit!),dar personal am preferat calea anevoioasa si deloc toxica pt ficatul ei de 3 anisori...

la scurt timp a avut si limbrici din pacate.tratamentul a durat 30 de zile, tot cu homeopate.in ambele cazuri,am repetat coproparazitologicul si scapase cu brio dupa cele 30 de zile de tratament...
din punctul meu de vedere,tatez homeopat tot ce tine de copii.daca doamne fereste se complica etc...,apelez la alopate
multa sanatate

diamantu' si safira'
poarta-ma mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui iliana23

buna tuturor!eu am un nepotel de 3 ani de care am grija si am o problema cu el:anemie si oxiuri.de prin august a inceput sa ii iasa pe tot corpul niste bubite si se scarpina baietelu intr-o veselie...am mers cu el la o multime de pediatri si toti imi dadeau tratament ptr alergii.si tot nu scapam de ele.il ungeam cu tot felul de creme,am schimbat detergentii,ptr piele si ptr haine,i-am facut regim,ii dadeam doar apa plata cumparata,il imbracam doar cu hainute de bumbac,etc si tot nu scapam de ele.dupa sarbatori m-am dus la dermatologa mea si i l-am aratat.m-a pus sa ii fac analizele.la rezultate ...de speriat...foarte anemic si oxiuri.dermatologa m-a trimis inapoi la pediatru sa imi dea tratament.i-am dat:fier,multi vitamine,acid folic si vit.C iar ptr oxiuri-Helmintox capsule.dupa o luna de tratament am facut iar analizele,de oxiuri nu am scapat iar valorile anemiei au crescut dar foarte foarte putin.am vorbit cu un pediatru la tel. si mi-a spus sa ii mai repet tratamentul.
voi ce credeti?ati avut aceasta problema??cum ati procedat?
va multumesc anticipat!

biliana23 -scorpion

buna,

nu inteleg un pasaj din postarea ta : "ii dadeam doar apa plata cumparata"...pai cum vine asta, ce fel de apa ii dadeai baietelului pana la aparitia problemelor ? de la robinet, de la fantana ?

anemia poate fi si din cauza unei talasemii, nediagnosticata pana acum; ce stii despre sanatatea parintilor baietelului ? cand mergi la pediatru, intreaba-l te rog si despre talasemie, cum se manifesta si cum se depisteaza prin analize...

si, asa cum au mai scris si fetele : atentie foarte mare atat la igiena personala a copilului si a celor din casa, trebuie sa faceti TOTI tratamentul impotriva oxiurilor, lenjeria de pat, prosoapele, lenjeria de corp schimbate foarte des, spalate/fierte la temperaturi foarte mari, calcate bine; faceti o curatenie generala amanuntita in casa, cu batut/spalat covoare, sters/dezinfectat tapiterie mobila (pat, canapea, fotolii), spalat/dezinfectat toata pardoseala; unghiile taiate foarte scurt, din carne, deoarece copilul se poate scarpina in zona anala, ouale de oxiuri intra sub unghii si le introduce din nou in organism cand baga degetele in gura. de asemenea, fructele si legumele sa le speli/stergi foarte bine inainte de consum.

si te rog nu mai da copilului altceva decat apa plata imbuteliata (cauta pe eticheta, sa scrie produs microbiologic pur), apa de la robinet sau de la fantana poate fi infestata cu tot ce vrei si ce nu vrei, iar daca nu ai filtre suplimentare montate, exista riscul ca in organismul copilului sa intre din nou diversi paraziti, nu mai zic de alte substante...noi adultii suntem mai rezistenti si poate nu ar fi o problema sa bem apa de la robinet sau de la fantana, dar cei mici pot fi afectati mai usor...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

buna din nou,

doar ce am citit la alt subiect (laptele si somnul) ca tu ai si o fetita de 4 ani, i-ai facut si ei analizele ptr oxiuri ? chiar daca nu se manifesta simptomele, e o foarte mare probabilitate ca si fetita sa aiba, daca nepotelul are deja

si, legat de lapte : apetitul crescut pentru lapte (si dulciuri), somnul agitat/nelinistit indica (deseori) prezenta parazitilor intestinali.

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iliana23 spune:

buna si multumesc ptr timpul acordat.sa o luam incet.....da am facut si noi analizele ptr paraziti intestinali si suntem ok nici noi nici fetita ....in legatura cu igiena..eu nu am mentionat la intrebare ptr ca eu am facut o obisnuinta de cand a venit pe lume printesa mea sa folosesc doar lenjeri de pat de bumbac albe atat si hainutele care vin in contact cu pielea(body,maieuri,chilotei)si sa le spal la 90° cu prespalare si dezinfectant,deci nu era ceva nou.in legatura cu curatenia casei eu folosesc 1data la 2zile vaporela cu care dezinfectez pavimentul covoarele si sanitarele .altceva desi stam la casa nu am nici pisici nici catei ....si in legatura cu apa da inainte dar si in prezent ii dau apa de la robinet de la fantana proprie pe care o fierb si o racesc.eu fac asa de cand a inceput sa bea apa fetita.nu sti poate gresesc......dar daca sunteti dragute as vrea sa va mai intreb ceva...de cat timp poate sa ii aiba???e posibil ca atunci cand sora mea la adus din Irlanda si la lasat la mine sa ii fi avut?a...si ma intreba cineva(scuze nu retin nunele) de sanatatea parintilor ,da si sora mea e anemica si in timpul sarcini nu a luat vitamine doar acid folic.va multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iliana23 spune:

a....si desi nu mai e cazul ptr ca nu mai baga nici unul jucariile in gura eu am dezinfectat intodeauna jucariile cu apa fiarta si bicarbonat si continui cu biberoanele ,fructele si legumele care le consuman crude.pediatra mea din italia era una de moda veche si ma invatat metode de genul asta cu care eu ma descurc bine si continui sa le folosesc si aici si ptr simplul fapt ca fetita sufera de bronsita asmatica si nu are voie sa intre in contact cu praf si mizerie.iar la fundulet pe baiat nu l-am vazut sa se scarpine niciotata si oricum nu cred ca ar putea ptr ca inca are pampers.altceva nu stiu ce sa mai fac....

Mergi la inceput

buna din nou ,

ok, am inteles partea cu curatenia

cu apa ar putea fi o problema din alt punct de vedere : majoritatea apelor freatice, asadar si apa din fantana, au concentratii foarte mari de nitriti si alte chimicale, nu mai spun de infiltratiile de la fose septice fisurate sau latrine (depinde si de zona in care locuiesti). trebuie sa existe posibilitatea efectuarii analizei apei din fantana, nu stiu exact ce institutie se ocupa cu aceasta activitate, poate directia de sanatate publica sau cei de la protectia mediului, chiar nu stiu. daca iti amintesti, au fost prezentate in mass-media cateva cazuri de bebelusi decedati din cauza parintilor care preparau laptele cu apa de la fantana, fiarta si racita...

da, putea sa aiba oxiuri inca de cand l-a adus sora ta...

da, daca mamica este anemica este foarte posibil sa fi mostenit si baietelul aceasta anemie de la ea...dar, repet, poate fi si o talasemie minora nediagnosticata...intreaba medicul neaparat, cu prima ocazie cu care ajungi la el.

sfatul meu este ca usor-usor, cand se va mai incalzi afara, sa incepeti operatiunea "renuntarea la pampers", baietelul este destul de mare si poate fi indrumat cu blandete sa inceapa sa foloseasca olita sau colacul adaptor ptr WC, daca nu are alte probleme majore de sanatate sau dezvoltare...poate daca faci o intrecere intre el si fetita ta, cu recompense pentru fiecare reusita (facut la olita sau la toaleta) il stimulezi sa renunte la scutece...

a, si inca ceva : exact ce analize ati facut voi, restul familiei, pentru a verifica daca aveti sau nu oxiuri ? amprenta anala sau coproparazitologic ?

Mergi la inceput

noi stam si scriem romane aici si copilul ramane netratat...
asta e rau ptr el, dar si ptr fetita ta care se poate infesta in orice moment.
deduc ca stai la curte, deci nu cred ca copii nu ajung cu manutele in pamant...
oricum nici nu ar trebui sa te justifici, ci doar sa stii ca astea sunt principiile abordarii unui tratament corect: igienizare (maini, lenjerie,jucarii,apa), medicatie.
cred ca exista si in Suceava medici pediatrii la Policlinica sau la Spital.

pana sa ne gandim la cauze mai grave de anemie, intai trebuie sa excludem ANEMIA de cauza INFECTIOASA, adica tratam infectiile si daca persista anemia la o luna (cu o dieta echilibrata care include oua si carne zilnic), atunci incepem sa ne punem intrebari si se vor face investigatii amanuntite (hemoleucograma completa, sideremie, capacitate transport fier, electroforeza hemoglobinei...)

in fine, pana atunci cred ca ar fi mai bine sa scape de viermisori.

O mamica fericita!
(M.A. 21.06.2006)

Mergi la inceput