oxiuri si anemie
Raspunsuri - Pagina 2
iliana23 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CorinaDani buna din nou , ok, am inteles partea cu curatenia cu apa ar putea fi o problema din alt punct de vedere : majoritatea apelor freatice, asadar si apa din fantana, au concentratii foarte mari de nitriti si alte chimicale, nu mai spun de infiltratiile de la fose septice fisurate sau latrine (depinde si de zona in care locuiesti). trebuie sa existe posibilitatea efectuarii analizei apei din fantana, nu stiu exact ce institutie se ocupa cu aceasta activitate, poate directia de sanatate publica sau cei de la protectia mediului, chiar nu stiu. daca iti amintesti, au fost prezentate in mass-media cateva cazuri de bebelusi decedati din cauza parintilor care preparau laptele cu apa de la fantana, fiarta si racita... da, putea sa aiba oxiuri inca de cand l-a adus sora ta... da, daca mamica este anemica este foarte posibil sa fi mostenit si baietelul aceasta anemie de la ea...dar, repet, poate fi si o talasemie minora nediagnosticata...intreaba medicul neaparat, cu prima ocazie cu care ajungi la el. sfatul meu este ca usor-usor, cand se va mai incalzi afara, sa incepeti operatiunea "renuntarea la pampers", baietelul este destul de mare si poate fi indrumat cu blandete sa inceapa sa foloseasca olita sau colacul adaptor ptr WC, daca nu are alte probleme majore de sanatate sau dezvoltare...poate daca faci o intrecere intre el si fetita ta, cu recompense pentru fiecare reusita (facut la olita sau la toaleta) il stimulezi sa renunte la scutece... a, si inca ceva : exact ce analize ati facut voi, restul familiei, pentru a verifica daca aveti sau nu oxiuri ? amprenta anala sau coproparazitologic ? Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham) |
Multumesc inca o data!da cred ca ptr binele constiintei mele o sa incep sa consuman doar apa plata imbuteliata...si nu nu stiam de cazurile de deces de care imi spui tu ,oricum m-ai speriat putin.....in legatura cu apa 'noastra'o sa ma informez ude as putea sa o analizez.am facut analizele corpoparazitologice.si in legatura cu pampersul incercam de ceva vreme dar nici un rezultat,ptr ca vroiam sa mearga si el la grady cu Flory,dar atata timp cat are pampers nu m-il ia.am incercat si cu competitia intre ei doi dar el sufera prea mult cand o compensez doar pe ea...asa ca am renuntat la asta ptr ca nu vreau sa simta ca fac diferenza intre ei.thanks!esti o...
iliana23 spune:
citat din mesajul lui Inaf78 noi stam si scriem romane aici si copilul ramane netratat... asta e rau ptr el, dar si ptr fetita ta care se poate infesta in orice moment. deduc ca stai la curte, deci nu cred ca copii nu ajung cu manutele in pamant... oricum nici nu ar trebui sa te justifici, ci doar sa stii ca astea sunt principiile abordarii unui tratament corect: igienizare (maini, lenjerie,jucarii,apa), medicatie. cred ca exista si in Suceava medici pediatrii la Policlinica sau la Spital. pentru a ne gandi la cauze mai grave de anemie, intai trebuie sa excludem ANEMIA de cauza INFECTIOASA, adica tratam infectiile si daca persista anemia la o luna (cu o dieta echilibrata care include oua si carne zilnic), atunci incepem sa ne punem intrebari si se vor face investigatii amanuntite (hemoleucograma completa, sideremie, capacitate transport fier, electroforeza hemoglobinei...) in fine, pana atunci cred ca ar fi mai bine sa eliminam viermisorii. ---------------------------------------------- O mamica fericita! (M.A. 21.06.2006) |
draga mea multumesc de 'ingrijorare' dar nu nu stau pe net si las copilu' netratat am vorbit deja cu pediatru'care mi-a spus sa repet tratamentul de luna trecuta si daca nu se schimba nimic atunci ne vedem sa schimbam ceva ....eu aveam nevoie de niste idei,de niste 'prietene'care sa imi spuna ce si cum au facut ele sau ar face daca ar fi in locul meu....nu de ironii stupide care jignesc....nu te supara te rog da eu sunt asa tre'sa spun ce am de spus si da desigur ca sunt pediatrii si in Suceava ....ce vroiai sa spui cu asta?daca vroiai sa fi rautaceosa .....oricu multumesc si tie de timpul acordat dar in viitor daca nu ai spiritul ptr o incurajare lasa asa....sper ca nu te-am suparat...o seara placuta
Inaf78 spune:
nu ma supar deloc...
si da ai observat bine, am fost ironica, dar nu la adresa ta, ci a pediatrilor din Suceava... de asta intrebam daca exista??? ti au indicat tratament cu vitamine cand copilul are viermi? concomitent?
si 2: nu ti au spus sa repeti din prima HELMINITOXUL la 2-3 saptamani de la prima doza?
in locul tau nu as tine cu ei! ca pe urma ne plangem de sistemul sanitar din Romania...
si partea fara rautate a fost: ca nu trebuie sa te justifici nimanui.
toti de aici am scris de igiena. nu era o critica!
si ingrijorarea se referea la fetita ta, cat si la nepotel.
si inca ceva, ca sa vezi ca mi pasa de copii, intreaba te rog inca o data daca nu cumva trebuie sa adm copilului si un pretector hepatic, de genul: Liv-52. in spitalele universitare de pediatrie din Bucuresti se practica aceasta asociere (nu ca aici nu s-ar face greseli...)
----------------------------------------------
O mamica fericita!
(M.A. 21.06.2006)
iliana23 spune:
citat din mesajul lui Inaf78 nu ma supar deloc... si da ai observat bine, am fost ironica, dar nu la adresa ta, ci a pediatrilor din Suceava... de asta intrebam daca exista??? ti au indicat tratament cu vitamine cand copilul are viermi? concomitent? si 2: nu ti au spus sa repeti din prima HELMINITOXUL la 2-3 saptamani de la prima doza? in locul tau nu as tine cu ei! ca pe urma ne plangem de sistemul sanitar din Romania... si partea fara rautate a fost: ca nu trebuie sa te justifici nimanui. toti de aici am scris de igiena. nu era o critica! si ingrijorarea se referea la fetita ta, cat si la nepotel. si inca ceva, ca sa vezi ca mi pasa de copii, intreaba te rog inca o data daca nu cumva trebuie sa adm copilului si un pretector hepatic, de genul: Liv-52. in spitalele universitare de pediatrie din Bucuresti se practica aceasta asociere (nu ca aici nu s-ar face greseli...) ---------------------------------------------- O mamica fericita! (M.A. 21.06.2006) |
multumesc mult!nu in nici un caz nu ti n cu pediatri .....sincer am incercat vreo 5 pana acum si inca nu am gasi unul care sa zic da asta e ok,ma asculta si pe mine imi acorda timpul necesar consultatiei,ii pasa de copilul asta si intelege cate nopti nu dorm eu.......dar nu nu l-am gasit inca....apropo...mai sunt fete din judetul Suceava.....ce pediatru aveti..?
ela_04 spune:
Eu tratez o anemie a baietelului meu de 1 an de zile. Abia acum au iesit rezultatele la limita. dr nostru a zis sa continuam tratamentul cu fier inca un an. Zece zile pe luna in fiecare luna.
Anemia nu trece de la o luna la alta. Dureaza. Asa ca rabdare si perseverenta.