*Cozonacei iubiti de nov-dec 2008 (102)*

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ginye55 spune:

Iza m-am distrat teribil cu site-ul ala.

Flori, mami de Eduard Stefan (12.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kita spune:

Este aproape 4 si jumatate si nicic acuma nu mi-a adormit Vlad de pranz; am zis si eu ca azi o sa -mi fie mai lejer, ar vad ca nu e chip si pe la 5.15 vine Andrei de la gradi;e mancat, e baut, e schimbat, e chior de somn dar nu vrea sa doarma; ii dau papusa cu care de obicei adoarme+ suzi si le arunca cat colo din patut de ajung si pe hol; dar asta e in permanenta problema mea cu somnul lui Vlad mai ales sambata si dumincia cand imi baga Andrei aghioase de 3-4 ore;

Monica noi am scapat cu adormitul lui Andrei destul de simplu in acceptiunea mea cel putin: i-am spus ca daca incearca si adoarme singur, caci e baiat curajos, Sfantul Nicolae o sa il vada si o sa ii spuna lui Mos Craciun cat e el de ascultator si o sa ii aduca un sac mare cu jucarii numai petnru el; am inceput sa ii spunem lucrul asta pe la sfarsitul lui nov (el implinind 3 ani in februarie, deci pe la 2 ani si opt luni) iar de la Sf Nicolae am primit si o scrisoare, in care ii spunea acelasi lucru,ca daca il vede cum doarme singur pana vine mos Craciun, ii spune acestuia sa ii aduca muuuuulte jucarii, un sac numai pentru el singur (stiu ca inca nu eram insarcinata cu Vlad) si pana de Craciun adormea copilul meu singur, caci de la 2 ani si jumatate si pana la 2.aproape si 10 ne terminase cu adormitul si cu spus de povesti langa el + scandalul d erigoare ca el vrea poveste NOUA, pe care sa nu i-o mai fi spus pana atunci;
Stiu ca acum e cam tarziu cu Mosul Nicolae dar poate face minuni Iepurasul ;
Aleida-g, Bertha, Amalia, Mirtha si eu fac supa sau ciorba ca pentru adulti si la masa de pranz mai adaug paine sau galuste sau ceva sa o mai ingros daca nu e cu suficiente legume si o pasez;
Asta e problema noastra de fapt, caci pe langa somnul tare prost mai suntem si super mofturosi si agitati la mancare; mancarea numai pasata, mai roade singur cate o feliuta de mar,biscuite sau cereale dar prea putin.
Vlad are de-abia 5 dinti si al saselea cred ca i-a plesnit gingia zilele astea; Dintii abia ii cresc, iar incisivii de sus centrali sunt crescuti mai mult in partea centrala-interior si mai putin pe laterala, ca si cum i-ar fi tocit in extremitati. Am intrebat dr. daca sa ii dau calciu si mi-a interzis acest lucru spunandu-mi ca e cu fontanela bine inchisa asa ca eu pana acum nu i-am dat absolut deloc calciu la copil. Mai e cineva fara calciu dat? La un an avea erau mijitiprimii doi dinti;
De masele si canini inca Vlad nu a auzit si m-am gandit sa ii pastrez suzi pana ii dau toti caninii. Asta e greseala mea cu suzi caci pana la 8 luni nu o acceptat, am avut zile daca nu chiar si o saptamana in care nu i-o dadeam la un moment dat am si renuntat sa i le bag pe gat dar cand se trezea de 7-8 ori pe noapte si urla (si nu de foame)si nu stiam cum sa fac sa nu mii deranjeze pe ceilalti de din casa ii dadeam suzi cu nurofen, cu glicerina, calgel numai sa taca...
Iar la masa ii dau in bucatarie, in scaunelul lui; in scaunel ia cateva guri in fund dupa care isi da bretelele jos de pe umeri, se ridica in picioare, se intoarce si se aseaza cu funduletul pe masa, apoi imic ere aia, aia aia de pe masa sau blatul de bucatarie, sau se joaca cu cutii, cu biberon, cu orice ii tuna si ii distrage atentia de la masa ca sa catadicseasca sa deschida gura; asta ca sa nu mai spun ca uita uneori sa inghita, iar uneori, eu incantata ca accepta lingurita mi le desarta afara;
aaaa. iar de babetica ce sa spun ca nu accepta decat de aia de bbc, fara alte musamale pe interior (daca sunt trege de ele pana le ddesface ca sa se joace caci ii place fasaitul) si mai am o babetica disney portocalie sub formad e ursulet, cu marginile intoarse -pe asta o calca in picioare, si i-a spart-crapat ochii.
Miki sincer nu am urmarit in cat timp consum o cutie, caci daca nu ii placeau unele cereale i le bagam pe gat lui frati'su fara drept de apel, iar daca mi se pare ca a trecut mult timp de cand le-am desfacut il pun in laptele de seara la amandoi; de obicei cerealele le prepar cu apa si i le mai dau daca mi se pare ca nu a avut o masa consistenta in fainoase la pranz; nu le vrea in nici un caz cu iaurt; Am trecut pe lapte junior 1+ de la Milupa noi si asta mi se pare destul de gros, parca ar avea cereale deja adaugate in el;
Cartoful simplu fiert, facut piure, copt nu il accpta nici fortat cred; mama zice ca seamana cu ea caci nici ei nu ii plac cartofii decat cei prajiti, iar de pe o zi pe alta mama nu mananca nici sa o pici cu ceara; ma intreaba pe mine daca nu ii simt gustul schimbat (dar eu chiar nu il simt) , asta este motivul pentru care le si videz, iar de gura mamei de cand s-a nascut Andrei si pana mai acum cateva luni fACEAM LA COPII IN FIECARE ZI FELUL 1 PROASPAT, de m-am extenuat si am zis halt ca asta nu e viata sa stau numai in bucatarie si sa gatesc.
Aleina-d eu imi amintesc ca am avut problema asta cu Andrei, era o olita prea mica, foarte mica in diametru(cea mai ieftina la vremea trespectiva din kaufland)si atunci cand il asezam pe olita cucu ii iesea afara, si am vorbit cu alte mamici si mi-au spus ca am luat olita de fetite; nici pana in ziua de azi nu stiu sa ma uit la olite si sa stiu care e de fete si care e de baieti; Si da, si baiatul meu impinge olita prin casa, se aseaza pe ea imbracat, stie sa zica tttzzzsss, dar nu sta pe ea fara pampers, am concluzionat eu ca e prea rece;
Uraaaa a adormit cat am scris eu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicus spune:

Noi mergem adeseori la locurile amenajate pentru copii mai mult la sfarsit de saptamana si tare frumos este.. me ucam si cu alti copii si Ana este tare incantata.
Cu olita ne descurcam de minune. S-a familarizat foarte repede...Noi avem de la miniblue olita... ideal pentru copii de 1-2 ani.

Ne place la nebunie zapada si datul cu saniutza, fie pe afara, fie prin casa. Sunt fan saniutza... cred ca ii va placea sporturile de iarna. Este incantata cand aude cuvantul sanie.. Se pune singurica in ea.. si ne arata funia sa o tragem.. fie afara, fie in casa.
Fac mancare la doua zile... si este foarte bine.. si asa se recomanda.
Stim sa aratam nasul, urechile, parul, obrajiorii, guritza... si asat de acum o luna... incet, incet ne familarizam cu toate partile corpului.

Mav succes la doctor si sa va intoarceti cu bine si cu vesti bune. ne tii al curent mamica draga.

Printesa imi place tare mult cum povestesti depre ai tai flacai.

monicabo .. dragalas esunt printesele tale... si deja sunt domnisoare in devenire. Felicitari.

Amalia Ai un flacau pe cinste.. un ajutor de nadeje... Felicitari pentru asa educatie. Nu toti parinti reusesc sa dea o asa educatie. Eu cunosc din familia mea.... ca nu otii baietii la varsta lui vor sa stea prin bucatarie. Bravo mamico...

babyzapi... recuparere rapida cu arsura.. si ai mare grija sa nu se afle si cozanacelul pe acolo... Trebuie sa fii foarte precauta cu cuptorul. Ai grija de tine.

Citat:
citat din mesajul lui kita

Noi am fost prima data ieri la un loc de joaca cu Vlad si am vazut ca i-a placut si chiar s-a jucat (ma rog a topait dat de rostogolul pe o saltea gonflabila de aia gen castel, si pe la jocurile cu piscine cu bile din alea de plastic;
Multumesc de raspunsurile privind mancarea si locurile de joaca; eu fac la 3 zile mancare, adica maine -marti(pentru mine si Vlad) si apoi vineri (portii mari ca sa ne ajunga la toti si in we);

aaa. si pentru pielea atopica,dr lui Vlad a recomandat pentru Andrei crema aderma exomega de la ducray, nu mai stiu daca am mai scris acest lucru; Crema scumpa ce sa zic, o folosesec numai de cateva zile, asa ca nu stiu daca sa ii contest sau nu efectele;

KITA
si fratiorii: Vlad Stefan (27.11.2008) si Andrei (10.02.2005)

Printesa noastra dulce Ana (15.12.2008)

Pozele mele

Mergi la inceput

s-a trezit deja...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Fetelor am incercat pe site-ul pus de Iza. Problema e ca nu reusesc sa ma deslusesc , de ce imi lasa la dispozitie doar modele de frizuri purtate de vedete ??? Adica frizuri fara fata cuiva nu are ??? Sper sa se vada. Oricum este clar ca sunt indracita pe frizuri scurte. Altceva nu accept. M-am saturat de mediu sau lung.Soata face depresie instantanee cand aude sintagma : par scurt ...la femei.
http://community.webshots.com/album/576752971gDAjQE - am pus alt link , nu stiu sigur daca cel vechi era "vizualizabil".

Iza mi-a placut cum iti sta noua culoare. Pari , cum sa spun , mai reala si femeiei adulta. Nu batrina si nici imbatranita .Ci femeie mai...femeie. Iti mai indulceste si trasaturile. Blondul avea farmecul lui dar iti accentua trasaturile ascutite .Acolo unde erau in special liniile drepte , unghiuri etc. Sa o porti iubita.

Kita Eva nu tolereaza ff . bine cartoful .Doar daca e fiert bucati mari sau copt la fel - il tai patratos si il serveste singura. Cred ca mai degraba ii place ideea ca se poate servi singura decat leguma in sine.In rest piure nici nu ma mai obosesc. Refuza parca ar fi otrava. In ciorba era o perioada cand pur si simplu din toate legumele exact bucatica de cartof o scotea . Daca il amestec insa in diverse mincaruri e ok , nu-l sesizeaza.

Nici Eva nu a primit Ca .Deloc. Doar vitamina D in primul an , primavara si toamna. Are fontanela inchisa complet(cea mica s-a inchis prima si mult mai repede).

Te inteleg cu gatitul zilnic Pina la 1 an am respectat si eu regula Acum gata la 2 zile. Eu una simteam ca ma tembelizasem cu gatit si frecat zilnic de oale.

Am plecat .Fac bagajul pt. sala.

Alina mama de Eva Ioana
(17.10.2008)
http://family.webshots.com/photo/2298209940105578547KgCCiq
http://community.webshots.com/user/VacantainCroatiacuEva

Copilul isi alege momentul cel mai bun pentru a veni pe lume si parintii potriviti pentru a-si implini destinul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyzapi spune:

Ginye, Ocean
Monicus mersi. Raphael dormea la ora la care imi faceam eu de cap in bucatarie. Si ziua cand prajesc ceva il pun mereu in tarc sa fiu sigura ca e in siguranta. Sau daca am ceva la cuptor si trebuie sa deschid usa, la fel ia directia tarc piciul. Ma stiu cat sunt de predispusa la accidente in timpul gatitului .
Mirtha mersi.Mi-am dat seama imediat ca e culoarea potrivita, deoarece arat ok si nemachiata, in poza eram data doar cu rimel. Pe cand cu blondul de dinainte era obligatoriu machiajul.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Isabela & Raphael Nicolas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyzapi spune:

Mirtha au schimbat site-ul de ceva timp si acum e cu frizuri de vedete. Inainte erau numai peruci.

Mergi la inceput

Mirtha imi poti da si mie link cu poza patutului?; hai ca mor de curiozitate (asa sunt pisicutele mai mari:)
Babyzapy iti sta bine culoarea parului, imi place mult, chiar te prinde . Ce nr. ai folosit, ai scris sau nu mai caut?

Mergi la inceput

www.mobilleta.ro

EDIT - modelul ales de noi este cel din dreapta m culoare mai inchisa. Din pal iese ca in poza. MCA PA-2http://www.mobilleta.ro/produse.php?id_subcategorie=1

Citat:
citat din mesajul lui kita

Mirtha imi poti da si mie link cu poza patutului?; hai ca mor de curiozitate (asa sunt pisicutele mai mari:)
Babyzapy iti sta bine culoarea parului, imi place mult, chiar te prinde . Ce nr. ai folosit, ai scris sau nu mai caut?

KITA
si fratiorii: Vlad Stefan (27.11.2008) si Andrei (10.02.2005)

Alina mama de Eva Ioana
(17.10.2008)

Copilul isi alege momentul cel mai bun pentru a veni pe lume si parintii potriviti pentru a-si implini destinul.

Mergi la inceput

Am mai pus 2 poze. POate iti faci timp sa dai un vot.

NU mai merg la sala din cauza de neputinte biologice si anovulatorii asa ca mi-am facut de cap intre frizuri.

Citat:
citat din mesajul lui babyzapi

Mirtha au schimbat site-ul de ceva timp si acum e cu frizuri de vedete. Inainte erau numai peruci.

Alina mama de Eva Ioana
(17.10.2008)

Mergi la inceput