BRAVO CATALUTZA!! Pufuleti pufosi ian-feb (128)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns evyme spune:

Salutare fetelor! Eu inca n-am reusit sa citesc din urma, o sa incerc sa recuperez, dar nu stiu cand...

Vin cu intrebari, ca altfel nu se putea (de ce nu vin bebebii si cu o carticica de instructiuni de folosire?)

Voi aveti un medic pediatru? Cine va vede bebeii? Noi am ajuns vineri dupa-amiaza acasa si n-am avut timp de nimic, dar maine as vrea sa caut si nu stiu unde

Bebe al meu papa cam rar (i-am dat la 11 sa pape si acum am incercat sa-l trezesc ca sa-i dau din nou, dar nu vrea sub nici o forma ) Mie mi se pare ca nu suge prea bine (in plus, am si niste dureri infioratoare cand il pun la san), asa ca il las un pic sa suga, dupa care ma mulg cu pompa si-i dau sa pape cu bibe... Oare fac bine asa?

O alta problema ar fi cu scaunele (vineri nu a avut nici unul de cand am plecat de la spital, ieri a avut doua, iar azi inca nimic) si cu pipi (azi nu a facut decat de 2 ori pipi pana la ora asta) Oare sa fie din cauza ca papa prea putin? Dar daca papa prea putin, de ce nu se trezeste sa pape mai des? Ce sa-i fac?

Si in sfarsit (ca oricum m-am intins ca o foaie de placinta) i-au aparut pe corp si pe fata niste bubite, ca niste cosuri albe; le are si pe brate si pe picioare, pe la fundulet, pe putzica, la subrat... De la ce o fi si ce as putea face sa-i treaca?

Va pup pe toate si incerc sa va urmaresc macar de acum inainte (in general, bebe e cuminte, dupa ce papa doarme dus, dar zilele astea incerc si eu sa recuperez niste somn, ca am lipsa)

fericita de Sebastian Mihai
poze gravi
trusou bebe
revelion de gravi
www.youtube.com/watch?v=mQ9r6or5YfY" target="_blank">bebe danseaza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris.dogarel spune:

Citat:
citat din mesajul lui alexutzzza

inca o intrebare
La ce varsta se schimba ochii? Ca noi inca ii avem albastrii din 2 parinti cu ochi caprui....Avem 20 de zile acum....

de Yannis

8-9 luni, poate chiar mai tarziu. la noi asa a fost la Ana. dar conteaza si bunicii( vecinii, prietenii). ei ce oki au?

Cris, mami de Ema, my Lucky 13 (13.01.2010), si Ana(2003)
AMR: 8,5 kile!
poze

povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns evyme spune:

Si apropo, ca am vazut postul lui Nikole legat de sangerari,eu deja nu mai sangerez decat foarte putin (am doar 4 zile de la nastere)... Cat dureaza treaba asta cu sangeratul si cat de mult trebuie sa sangeram?

poze gravi
trusou bebe
revelion de gravi

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui evyme

Salutare fetelor! Eu inca n-am reusit sa citesc din urma, o sa incerc sa recuperez, dar nu stiu cand...

Vin cu intrebari, ca altfel nu se putea (de ce nu vin bebebii si cu o carticica de instructiuni de folosire?)

Voi aveti un medic pediatru? Cine va vede bebeii? Noi am ajuns vineri dupa-amiaza acasa si n-am avut timp de nimic, dar maine as vrea sa caut si nu stiu unde

Bebe al meu papa cam rar (i-am dat la 11 sa pape si acum am incercat sa-l trezesc ca sa-i dau din nou, dar nu vrea sub nici o forma ) Mie mi se pare ca nu suge prea bine (in plus, am si niste dureri infioratoare cand il pun la san), asa ca il las un pic sa suga, dupa care ma mulg cu pompa si-i dau sa pape cu bibe... Oare fac bine asa?

O alta problema ar fi cu scaunele (vineri nu a avut nici unul de cand am plecat de la spital, ieri a avut doua, iar azi inca nimic) si cu pipi (azi nu a facut decat de 2 ori pipi pana la ora asta) Oare sa fie din cauza ca papa prea putin? Dar daca papa prea putin, de ce nu se trezeste sa pape mai des? Ce sa-i fac?

Si in sfarsit (ca oricum m-am intins ca o foaie de placinta) i-au aparut pe corp si pe fata niste bubite, ca niste cosuri albe; le are si pe brate si pe picioare, pe la fundulet, pe putzica, la subrat... De la ce o fi si ce as putea face sa-i treaca?

Va pup pe toate si incerc sa va urmaresc macar de acum inainte (in general, bebe e cuminte, dupa ce papa doarme dus, dar zilele astea incerc si eu sa recuperez niste somn, ca am lipsa)

poze gravi
trusou bebe
revelion de gravi

bine ati ajuns acasa si pe forum

bebe are icter, probabil. e normal in primele 2 sapt sa doarma mult, sa adoarma repede la san. scaunul si pipi se regleaza ele.

eu nu m-as mulge si sa-i dau bibe. tre sa mnceasca un pic. el trage mai mult decat poti tu mulge, in timp mai putin, deci iesi mai castigata (plus timp de sterilizat bibe, etc). daca i-ar trebui mult, s-ar trezi, dar la inceput unii papa mai putin... au stomacul cat o nuca, deci...

pediatru ar fi de cautat in zona ta, daca vrei sa vina acasa. daca ai medic de familie, eventual mergi la el si cere sa iti recomande. daca ai timp, e o lista cu pediatri pe net, parca pe parinti punct ro

bubitze, daca sunt pe tot corpul, iar in maternitate nu erau, ar trebui sa le vada un dr. pot fi alrgie de la hainutze/detergent sau..altceva.

poze

povestea noastra

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui evyme

Si apropo, ca am vazut postul lui Nikole legat de sangerari,eu deja nu mai sangerez decat foarte putin (am doar 4 zile de la nastere)... Cat dureaza treaba asta cu sangeratul si cat de mult trebuie sa sangeram?

poze gravi
trusou bebe
revelion de gravi

4 zile e cam putin. fiecare organism e unic, dar ar trebui sa se elimine lohiile, sa nu risti sa se stranga in uter si sa ajungi la chiuretaj. suna dr. tau cu care ai nascut si intreaba, sau ia ergomet, daca nu ai probleme cu tensiunea, o fiola pe zi. induce contractii uterine si eliminarea lohiilor. o cale naturala de a obtine contractiile (cu dureri insa) e sa pui copilul la san cat mai mult/des

poze

povestea noastra

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui floricel79

Citat:
citat din mesajul lui cris.dogarel

buna dimineaaaata la Mosh Valentin

FLORICEL, CUM MAI ESTI? mie mi se par contractii ce spui tu acolo, dar conteaza cat de regulate si intense sunt...

poze

povestea noastra

Cris.D sunt Ok, sarumana, ieri m-au apucat contractiile respective sau ce-o fi fost in Cora, m-au tinut cam inca o ora dupa ce m-am intors acasa ca m-am apucat de gatit ceva bun bun (paste dupa reteta de la o italianca) si dupa ce am papat si m-am pus in pat m-am mai linistit. Mai am si acum ceva dureri dar mult mai putin intense decat ieri.
Apropo de +22, tocmai m-am cantarit si am +18
Oricum, stau bineee, in prima sarcina am avut +25 si dupa aia nu m-am mai cantarit ca-mi era sa nu stric cantaru'

Florina, mamica de Roxana Maria (23.09.2006) si 38+

vreau si io reteta de paste ca la mama lor, pliiiiz

poze

povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eleysa spune:

Bine ai revenit Evyme ! ...despre lohii pot si eu sa spun acelasi lucru ca si cris.d ...cel mai bine e sa il lasi pe bebe la san ... cand suge se declanseaza reflexul oxitocinic care provoaca contractii uterine si duce la eliminarea lohiilor ...e destul de dureros la inceput dar e cel mai bine ... eu cand am alaptat prima data era sa lesin de durere ...am crezut ca mai nasc inca o data ...

Eu sunt happy ... nu stiu cat de buna este metodata cantaritului inainte si dupa masa ...dar la insistentele alor mei, am facut asta azi, si ... dupa ce a papat la un san a fost o diferenta de 40 gr ... eu zic ca este bine ... nu???

Elena, fericita de matzulina Maria Isabela
Burtica la 24 sapt, Burtica la 26 sapt, Burtica la 35s, Pozici, Vot democratic, Primele poze, Primele poze acasa, Prima baitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexutzzza spune:

multumim de raspunsurile cu ochii.... sora sotzului are ochii de culoarea si forma pe care ii are bebe acum, ba mai mult, bebe are si genele ei leit, daca e asa, eu sper sa ii ramana ochii albastrii, buniciii nu exceleaza , tot caprui dar strabunicii sunt plini de ochi albastrii da io speram sa se definitiveze mai devremeee ma ia inima daca la 7 luni ii face caprui!

elefantica da, 40 g e bine. Si eu am aceeasi problema si dilema ca si tine si pe masura ce bebe creste si a scapat de icter si e mai fomist sanul nu ii mai ajunge. il pun obligatoriu la san la fiecare masa si stau maxim o ora (el ar sta si 3) si daca mai vrea dup o ora bag LP

evyme io zic ca bebe are icter de aia e somnoros dar trebuie trezit vorba neonatoloagei mele fara mila..il iei si il scuturi ca la ragait, il ciupesti nu stiu vezi si tu ce il enerveaza si il pui la san, iar lohiile 4 zile e cam utin eu stiu ca si la 8 zile cand mi a scos firu dr m-a intrebat daca mai curge si era f fericit sa auda ca da

vi4i te invidieeeez ptr operatiieeee!!! poate de aia doare asa tare ca s-au chinuit sa scoata tot pe o gaura asa d emica. A propos, stii cumva cat a costat??? ca poate next nasc in grecia sa ma taie si pe mine numa 2 cm.... desii cred ca operatia asta ramana chiar daca la a doua taie mai putin nu?

de Yannis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia2000 spune:

Fetele eu nu mai stiu ce sa mai mananc.
Nu am voie fructe si legume in stare naturala, nu am voie prajeli, nimic prajit.
Deci ce mai ramane?
Ca eu m-am saturat de gratare.
Si nici nu merg asa goale fara o salata, ceva.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lucia2000

Fetele eu nu mai stiu ce sa mai mananc.
Nu am voie fructe si legume in stare naturala, nu am voie prajeli, nimic prajit.
Deci ce mai ramane?
Ca eu m-am saturat de gratare.
Si nici nu merg asa goale fara o salata, ceva.

Blogul lui bebe Teodor

Blogul lui mami

ba da, eu mananc salata verde, de varza dulce, de cruditati (morcovi, telina, mar). ardei copt si crud. pdiatra mi-a zis, so

poze

povestea noastra

Mergi la inceput