Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (41)
Raspunsuri - Pagina 17
Madamar spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mamanati Buna fetelor, Noi azi ne-am plimbat iar pe la Mall, dar nu am gasit nimic! Vreau la shopping in Romania! Au inceput insomniile, raportez: trezit la 5 dimineata si privit in tavan 2 ore!(citesc din urma si vad ca nu sunt singura, ) Macar pe net nu puteam sta ca eram fara lentile. Pai sa vedeti ca dupa 35 sa. nu mai dorm aproape deloc. Dana81, pe mine nu sanii ma dor ci sfarcurile, da rau de tot. Alaptand-o pe Cami am facut ragade, iar acum resimt durerea de atunci. Iar ma asteapta lacrimi, cred. Sper sa nu dureze mult. Alessicoo, bine ca a ajuns sotul cu bine acasa. Sanatate multa si tie. Si, hai, ca lumea asteapta un nou proiect de la voi. Mary, eu am purtat centura si in ultima luna de sarcina, si dupa nastere(era aceeasi, de fapt, care o intorceai pe verso si capata o alta pozitie. In ultima luna am avut nevoie de brau pentru ca simteam ca-mi cade burta. Iar dupa nastere o purtam la insistenta mamei, desi ma coceam cu el in luna august. Deh, vorba ei,sa nu-mi ramana burta! Acum nu stiu ce sa zic, de la brau, nu de la brau, dar dupa 2 nasteri una peste alta eu nu aveam burta deloc, desigur a disparut nu imediat dar cam dupa 1,5 ani de la nastere. Atunci aratam asa: http://www.dropshots.com/mamanati#albums/Croaziera Nana, daca ai timp, te rog, sa-mi trimiti si mie un PM cu reteta cu varza de bruxelles. ti-am scris PM. Trimit ce am scris si mai citesc din urma. www.dropshots.com/mamanati" target="_blank">POZE Nati, mami de minunea Camelia-Nicole si 23+ |
Ce spui tu e chiar interesant: burtiera/briu care sa mearga si inainte de nastere, cu rol de sustinere, si dupa, pentru strins burtica! Eu insa nu am gasit nicaieri asa ceva: nu vrei sa ne arati si noua cum ar trebui sa fie... sa ne explici adik, sau poate sa ne dai un link catre asa ceva?! Te ruuuugam!:) Si iti multumim mult!;)
LEgat de sensibilitatea sfircurilor: tot de la voi am aflat, adik de la moni_or(care vad ca nu mai apare printre noi, precum Andradap si Gabriela_T) ca e indicata crema GArmastan; am incercat si da rezultate fff bune in sensul in care dispare imediat sensibilitatea! La mine, intimplator sau nu, dupa aplicarea de Garmastan mi-a aparut si colostrul;)! Deci succes! Sper sa gasesti in MD, ca la noi deja e pe 0 stocul! Am gasit intr-un sigur loc si expira in mai... nu stiu ce voi face atunci, in mai, sper sa importe inca un lot: farmaciile spun ca singurul lot din tara expira in mai si ca asteapta un alt import! S-o vedea!
Mary 25+ cu minune de
evolutia lui bebe
„Mama este singura fiinta capabila sa-si imparta iubirea între cei zece copii ai ei si totusi sa i-o dea fiecaruia întreaga”
Madamar spune:
citat din mesajul lui arturicii Neata! Ma alatur si eu voiniceste celor cu peste +10, adicatelea la mine s-au oprit de vreo 2 sapt la +11. Tensiunea mea normala e pe la 9 cu 6, la 11 deja sunt ametita rau. Si ma mai alatur si celor ce nu se simt ok; desi cand stateam in pat imi era bine, acum nu. Si aveam o gramada de treaba ptr azi programata... Ma doare si ma inteapa colul (vrea el musai sa ma alatur si celor cu probleme cu colul), am contractii si uneori ma doare spatele. Sabina se agita si danseaza de imi ia respiratia uneori. Si ma alatur si celor ce vor primavara ca aici e numa ger. Macar de-ar ninge ca m-ar face sa ma simt mai bine. Gata, m-am plans destul... pe toata lumea Ioana, Philip 6ani, Yann 6ani, Sabina 28+ |
Sa continuam cu plinsul: si la mine a doua tensiune de azi, pe seara a fost 133/82: deci peste pragul de alarma in preeclampsie! Si nu as vb intr0un ceas rau, astazi nu am mai remarcat inflamarea picioarelor si nici celelalte simptome prezente in preeclampsie! Voiam sa vin in intimpinarea si linistirea Mirei, again and again! Sa te linistesti si sa fie bine dupa intilnirea de miine cu medicul! Te asteptam cu vesti!!!!
Dap Arturicii, si noi constatam azi ca au cam dat-o-n bara meteorologii, cel putin in cazul Romaniei: ne povestesc de vreo saptamina ca gata, s-a terminat, vine primavara dar: nimic!!!! UFFF!!!
Mary 25+ cu minune de
evolutia lui bebe
„Mama este singura fiinta capabila sa-si imparta iubirea între cei zece copii ai ei si totusi sa i-o dea fiecaruia întreaga”
Madamar spune:
citat din mesajul lui mamanati Mira te asteptam de la doctor cu vesti bune, si sa nu mai ai tensiunea ridicata! Sorry, de intrebare aiurea, da "puseu" ce inseamna, doftorite scumpe?! Mary, referitor la servetele umede ti-a raspuns Onana. Eu, de asemenea, le foloseam doar cand eram plecati, si nu aveam unde sa o spal. Referitor la imbracaminte: mi se pare ca boby-uri pentru luna mai, cu manecuta lunga sunt ok. Iar apoi intro luna vei avea nevoie si cu manecuta scurta+bluzite(cand e racoare, dimineata/seara) Apropos, de apa plata: Mary, buna observatie! Voi va uitati pe eticheta la apa plata ce cantitate Na are?! Eu cumpar care are mai putina sare, am observat ca Evian, nu are multa, dar la ce cantitati tre sa bem acum imi pare ca bate la buzunar. Din astea Ro eu tot Dorna folosesc. Parca are si cantitate suficienta de Mg si Ca www.dropshots.com/mamanati" target="_blank">POZE Nati, mami de minunea Camelia-Nicole si 23+ |
Frumos spus: "bate la buzunar" - nu ne permitem nici noi! NU mai stiu cit costa dar stiu ca e destul de scumpa. Spre ex, nu stiu daca in MD este, mie imi place extrem de mult, fiind pura la gust, asemanatoare cu Dorna, o alta apa Perla Covasnei! SUuuperba! Ajungeam sa beau fara control - in 2 zile un bidon de 6 l... ceea ce chiar mi se pare mult! Bauta de placere, nu fortat!
Dorna nu e rea deloc dar pare ca e ...satioasa, in sensul ca nu se cere bauta multa!:) Pe cind Perla asta a Covasnei este ... baubila k un vin buun!:) Ah, ce pofta de vin am avut azi!!!!!1
Mary 25+ cu minune de
evolutia lui bebe
Madamar spune:
citat din mesajul lui zguby77 Buna fetelor, nu stiu daca va mai amintiti de mine, am mai intrat pe acest forum acum o saptamana. Sunt insarcinata in 26 de saptamani, pe 20 mai am termenul. Astazi am fost la ecograf, a zis ca e totul ok, e dezvoltat bine piciu, are aprox 1,100 kg. Singura chestie care m-a pus pe ganduri a fost cand a zis ca are cordonul pe langa gat, sau in jurul gatului, nu a fost foarte clara, probabil ca sa nu ma sperie. Intrebarea mea este, va mai confruntati careva cu asa ceva? Multumesc! Zguby, 26+ ,si mama lui Matei, de 4 anisori!!! |
Si mie mi s=a spus cam acelasi lucru, adica Circulara de cordon. Nu am dezvoltat subiectul prea mult, medicul mi=a mai spus doar ca nu are timp sa se mai rasuceasca de mai multe ori, ca nu e grav! Din ce stiam eu nu se prea poate naste natural, dak e asa... Imi voi intreba medicul insa data viitoare. Sa vedem ce spune! Oricum noi ne-am decis pe cezariana.
Mary 25+ cu minune de
evolutia lui bebe
Madamar spune:
citat din mesajul lui Ioana5255 Mary noi am folosit scutecele Happy, am auyit ca sunt mai indicate la fetite si nu am avut probleme cu iritatiile cum am avut de la pampers. Mai tarziu am luat de la pampers din cele tip chilotel, dar erau bune doar cele de la Metro, altfel fata se irita. Nu stiu care e smecheria. Legat de servetele, la inceput am folosit Nivea si Sanosan, apoi am descoperit servetelele Happy. O data s-a iritat rau de tot de la servetelele Dalin. Asa cum au spus si fetele si eu le foloseam la maxima necesitate, in rest apa si sapun adecvat pielii copilului. Sunt unii copilasi care se nasc cu dermatita ectopica, personal cunosc vreo 2 mamici cu copii cu astfel de probleme si atunci trebe produse speciale. Arturicii ai grija de tine. Bia ce frumos ai povestit tu acolo. Vreau si eu. Nati si noi tot apa Dorna bem, mi se pare mie mai buna la gust, de asta i-am dat si lui pici de la nastere inca si nefiarta. Sabina 30+ cu gemenele Ekaterina si Iustina si mamica Alexandrei AMR - 10 saptamani sau poate chiar mai putin. Doamne Ajuta sa ajungem cu bine la capatul drumului si sa se nasca fetele sanatoase. |
Sabina, chiar ma intrebam: dak apa este pura, verificata si fara probleme, mai e nevoie sa fie fiarta pt a-i da-o lui bebe? Ma gindesc la faptul ca prin fierbere se decanteaza dintre elementele pe care apa le contine, se pierd si automat prin fiebere ... poate spun o prostie, dar am auzit parca faptul ca nu mai e suficient de "aerata", adica nu mai are continutul de oxigen firesc... desi nu exista formula a apei fara oxigen, dpv chimic. Cred ca vb-esc prostii!:) Ideea era: nu e suficient ca e plata pt a-i da-o lui bebe? e nevoie sa o fierbem? Si inca ceva: aveti bebei carora sa nu le fi dat ceai care sa contina si zahar, ci numai apa pura, sa simta si ei gustul bun al apei?:)
Mary 25+ cu minune de
evolutia lui bebe
Madamar spune:
citat din mesajul lui pisi-pis Buna dimineata! Mary (Madamar), felicitari pentru caruciorul albastru! Nu iti face griji, sunt sigura ca o sa fie bine cu rinichiutzul. Vad ca vorbeati la un moment dat de epilat, eu am intrebat-o pe doctorita mea daca pot folosi ceara tocmai pentru ca auzisem ca in .ro ginecologii nu o recomanda, si mi-a zis ca nu e nici o problema, ba chiar s-a uitat si ciudat la mine, nu intelegea de ce n-as putea-o folosi. 23+ cu |
Multam pentru efortul transcrierii:): vad ca e destul de complexa/completa si toate-mi par utile insa la noi nu te prea primesc cu de toate, adik nu cu bagaj voluminos, cel putin nu la maternitatea unde voi naste eu din cauza aceluiasi minunat streptococ... banuiesc!
Legat de ceara: daca nu citeam pe undeva ca nu e indicat in sarcina, mai ales cu ceara fiebinte (produce dilatatii ale vaselor si cred ca exista si riscul ruperii lor) nu-mi puneam mmedicul in dificultate... In cazul contrar m-am interesat si iata ca sunt mai in ceata acum!:)... insa voi inclina spre mai multa atentie la foliculii care ar putea sa se suprainfecteze dupa epilat.
Afisez si eu o lista cu cele necesare la maternitate, adaptata Romaniei, dar nu in toate cazurile cred... spre a fi comparata cu lista ta!:).
Am luat-o de pe un forum al gravidelor de Iasi;)!
LISTA BAGAJ SPITAL
I. Reanimare
1. Bagaj BB
- pampers (cam 4-5 pe zi)
- servetele umede
- Bepanthen/ unguent cu
galbenele
2. Bagaj mamica
- Buletin de identitate
- Adeverinta de salariat in care se precizeaza plata CAS si contul in care s-a facut plata (daca voi nu lucrati => a sotului)
- Analizele din toata perioada de sarcina
- trusa de anestezie epidurala (daca e cazul)
- Vata (2 pachete, in cazul in care nu vi se da de la spital)
- papuci de casa
- chiloti
- vata
- tampoane mari
- pansament Vivapore (aprox. 10 buc)
- prosop, sapun, pasta de dinti, periuta + alte
shmenuri de folosit mai ales in salon
- ergomet
- ketorol
- piafen, fiole
- perie de par, elastice, agrafe
- hartie igienica
- strepsils
- paie pentru lichide
- cana pentru ceai
II. Salon cu bb
1. Bagaj BB
- hainute
- scutece/pelinci pentru a-l aseza pe bb
- baneocin (daca ii cade buricul)
- bepanthen/unguent cu galbenele
-sapun sau sampon pt bebe
-prosopel de sters la gurita
-prosopel de sters dupa baita
2. Bagaj mamica
- Pijama /camasi de noapte
- tricouri, fff bun)
- tampoane sani
- garmastan
- galactogil
- shmenurile
- pompa de muls
- burtiera
- Servetzele de nas
- Sosete (3 perechi)
- 1 Halat
- Prosop pt dus
- 5 perechi chiloti
- Sutien alaptat 2 buc
- indometacin supozitoare
- supozitoare cu glicerina
- algocalmin
- sapun si sapuniera
- lama de ras (BIC)
- pasta de dinti si periuta dinti
- incarcator telefon.
Este insa mai succinta ca a ta... pentru ca am vz cu ochii mei la intrarea in maternitate scrie: "internarea se va face cu un bagaj redus, bagajul voluminos va fi returnat familiei."
Mary 25+ cu minune de
evolutia lui bebe
Madamar spune:
citat din mesajul lui Ioana5255 Uf abia am reusit sa imi culc fata. Ale mele se zbenguie in burt aca nu stiu ce. Ma chinuie si ceva arsuri, cred ca ma duc sa le sting cu o inghetata, la mine mai tine figura. Ca sa nu mai umblu ca bezmetica noasptea prin casa, ma culc mai tarziu, in jur de 1 si ma trezesc si eu ca omul la 9 dimineata. Mira am uitat sa iti spun, ca am primit si eu 2 patuturi albe de la Ikea ptr bebeline, dar nu cred ca am sa le folosesc, decat la tara. Sunt f f frumoase, dar am si eu o problema cu aparatorile alea, ca se sufoca copilele, sau ca nu le vad eu pe ele si ele pe mine, ca sunt cumva ingradite. Pentru aici am comandat unele de plasa cu Winnie. Sper sa le primesc in timp util. Noapte buna fetelor! Sabina 30+ cu gemenele Ekaterina si Iustina si mamica Alexandrei AMR - 10 saptamani sau poate chiar mai putin. Doamne Ajuta sa ajungem cu bine la capatul drumului si sa se nasca fetele sanatoase. |
Si eu prefer sa ma culc atunci cind ma rapune somnul si merg lovindu-am de mobilier decit sa ma bag in pat si sa nu se lipeasca somnul de mine... nimic nu e mai urit noaptea, decit insomniile! Va pup dragi fete si sper sa fiu si miine cel putin la fel de active!
Mira: suuuuucces si pumnii strinsi la dr, sa auzim ca esti bine! Am spus deja ca am si eu 14 cu 8, nu? Deci nu esti singura cu tensiune mare! POop!!! Pe miine!
Mary 25+ cu minune de
evolutia lui bebe
arturicii spune:
Uite, Madamar, cred ca www.bodysupportshop.co.nz/images/maternity-belt-lge.jpg" target="_blank"> asa e centura respectiva; mai poti vedea pe google o gramada de variante, daca dai "maternity belt"
Uite si www.maternity.ca/index.cfm?lang=en" target="_blank"> aici o scurta descriere (te duci la GET STARTED apoi la FEEL GOOD ESSENTIALS apoi da click la culoarea ROZ ptr centura; si ca sa vezi ce perna ptr alaptat am luat eu, da click la VERDE)
Ioana,
Philip 6ani, Yann 6ani, Sabina 28+
rosanne spune:
Buna dimineata
Astazi nu bem cafea sa nu ne creasca tensiunea! Bem un ceai de fructe cu lamaie
Mira te asteptam cu vesti de la medic
Pe la congrese se face reclama la apa Devin si Dorna ca fiind pura si buna pt BBi
O zi buna sa aveti!
Roxy 28+ cu Diana
www.r.studio-x.ro/" target="_blank">Site-ul meu
www.studio-x.ro/" target="_blank"> Site-ul nostru