Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (41)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Neata!

Ma alatur
si eu voiniceste celor cu peste +10, adicatelea la mine s-au oprit de vreo 2 sapt la +11.
Tensiunea mea normala e pe la 9 cu 6, la 11 deja sunt ametita rau.

Si ma mai alatur si celor ce nu se simt ok; desi cand stateam in pat imi era bine, acum nu. Si aveam o gramada de treaba ptr azi programata...
Ma doare si ma inteapa colul (vrea el musai sa ma alatur si celor cu probleme cu colul), am contractii si uneori ma doare spatele.

Sabina se agita si danseaza de imi ia respiratia uneori.

Si ma alatur si celor ce vor primavara ca aici e numa ger. Macar de-ar ninge ca m-ar face sa ma simt mai bine.

Gata, m-am plans destul...

pe toata lumea

Ioana,
Philip 6ani, Yann 6ani, Sabina 28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tigruta spune:

Nati arati super..si asta dupa 2 nasteri??
Fetelor eu am tensiunea foarte mica dar asistenta nu mi-a zis ca ar fi o problema..pana acum am pus cam 7 Kg dar parca am inceput sa mananc din ce in ce mai prost si foarte multe dulciuri si daca continui asa ajung ca o minge..offf,,

elena22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamanati spune:

Mira te asteptam de la doctor cu vesti bune, si sa nu mai ai tensiunea ridicata!
Sorry, de intrebare aiurea, da "puseu" ce inseamna, doftorite scumpe?!
Mary, referitor la servetele umede ti-a raspuns Onana. Eu, de asemenea, le foloseam doar cand eram plecati, si nu aveam unde sa o spal.
Referitor la imbracaminte: mi se pare ca boby-uri pentru luna mai, cu manecuta lunga sunt ok. Iar apoi intro luna vei avea nevoie si cu manecuta scurta+bluzite(cand e racoare, dimineata/seara)
Apropos, de apa plata: Mary, buna observatie! Voi va uitati pe eticheta la apa plata ce cantitate Na are?! Eu cumpar care are mai putina sare, am observat ca Evian, nu are multa, dar la ce cantitati tre sa bem acum imi pare ca bate la buzunar. Din astea Ro eu tot Dorna folosesc. Parca are si cantitate suficienta de Mg si Ca
www.dropshots.com/mamanati" target="_blank">POZE
Nati, mami de minunea Camelia-Nicole si 23+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui tigruta

Nati arati super..si asta dupa 2 nasteri??
Fetelor eu am tensiunea foarte mica dar asistenta nu mi-a zis ca ar fi o problema..pana acum am pus cam 7 Kg dar parca am inceput sa mananc din ce in ce mai prost si foarte multe dulciuri si daca continui asa ajung ca o minge..offf,,

elena22+

Tigruta, merci, dar ... aratam asa. Sarcina cu Cami a venit la 6 luni dupa o nastere. Azi la Mall ma priveam in oglinda oripilata ce sunci am pus pe mine. Ei, dar sa avem bebei sanatosi, slaninuta o dam noi jos cumva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana5255 spune:

Mary noi am folosit scutecele Happy, am auyit ca sunt mai indicate la fetite si nu am avut probleme cu iritatiile cum am avut de la pampers. Mai tarziu am luat de la pampers din cele tip chilotel, dar erau bune doar cele de la Metro, altfel fata se irita. Nu stiu care e smecheria. Legat de servetele, la inceput am folosit Nivea si Sanosan, apoi am descoperit servetelele Happy. O data s-a iritat rau de tot de la servetelele Dalin. Asa cum au spus si fetele si eu le foloseam la maxima necesitate, in rest apa si sapun adecvat pielii copilului. Sunt unii copilasi care se nasc cu dermatita ectopica, personal cunosc vreo 2 mamici cu copii cu astfel de probleme si atunci trebe produse speciale.

Arturicii ai grija de tine.

Bia ce frumos ai povestit tu acolo. Vreau si eu.

Nati si noi tot apa Dorna bem, mi se pare mie mai buna la gust, de asta i-am dat si lui pici de la nastere inca si nefiarta.

Sabina 30+ cu gemenele Ekaterina si Iustina si mamica Alexandrei
AMR - 10 saptamani sau poate chiar mai putin.
Doamne Ajuta sa ajungem cu bine la capatul drumului si sa se nasca fetele sanatoase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biajitaru spune:

Cam asa arata. O sa descarc si pozele weekendul viitor si o sa le postez.

http://www.aktivrelax.com/aktivrelax.aspx

Bia

Bia 22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zguby77 spune:

Buna fetelor, nu stiu daca va mai amintiti de mine, am mai intrat pe acest forum acum o saptamana.
Sunt insarcinata in 26 de saptamani, pe 20 mai am termenul.
Astazi am fost la ecograf, a zis ca e totul ok, e dezvoltat bine piciu, are aprox 1,100 kg. Singura chestie care m-a pus pe ganduri a fost cand a zis ca are cordonul pe langa gat, sau in jurul gatului, nu a fost foarte clara, probabil ca sa nu ma sperie. Intrebarea mea este, va mai confruntati careva cu asa ceva?

Multumesc!

Zguby, 26+ ,si mama lui Matei, de 4 anisori!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Buna dimineata!

Ati fost tare harnicute in we, ati umplut deja 10 pagini!!! Noi am facut o petrecere sambata, si desi am avut ajutor, am cam tras la curatenie, inca ma simt darmata. Ieri m-am uitat toata ziua duap carucioare prin magazine, am ajuns sa le si visez , dar inca nu sunt deloc hotarata. Oricum, mi se par foarte piperate preturile, cred ca trebuie sa ma uit un pic si online.

Maribell, Elena (tigruta), Nana si Ale, cum va mai simtiti?

Mary (Madamar), felicitari pentru caruciorul albastru! Nu iti face griji, sunt sigura ca o sa fie bine cu rinichiutzul.

Vad ca vorbeati la un moment dat de epilat, eu am intrebat-o pe doctorita mea daca pot folosi ceara tocmai pentru ca auzisem ca in .ro ginecologii nu o recomanda, si mi-a zis ca nu e nici o problema, ba chiar s-a uitat si ciudat la mine, nu intelegea de ce n-as putea-o folosi.

Ioana (arturicii), si mie wrap-ul mi se pare destul de complicat, dar slingul cu inele pare usor de folosit. Totusi inca am dubii, pentru ca am citit ca nu e recomandat pentru nou-nascuti, pentru ca se pot sufoca usor. Nici nu mai stiu pe cine sa mai cred, trebuie sa mai studiez problema.

Mira (mommy_to_be), felicitari pentru patutz si restul cumparaturilor. Si eu ma tot gandesc ce ar fi mai util, un patutz din lemn sau unul de "calatorie". Am vazut pe net www.chiccousa.com/gear/playards/lullaby/lullaby-explorer.aspx" target="_blank">ceva, dar inca nu stiu daca gasesc aici si la ce pret.
Si ai grija mare cu tensiunea.

Of, si va tot aud cu kg, eu am luat vreo 5 kg (poate putin mai mult, ca saptamana asta nu m-am cantarit), dar si asa stramba doctoritza rau din nas ca nu eram eu slabuta nici inainte. Am hotarat sa fac o alimentatie mai sanatoasa, ca sa nu ma fac cat o balena, dar parca e mai greu decat inainte . Dar uite ca la sare nu m-am gandit sa renunt, eu parca simt nevoia de si mai multa sare decat inainte.

Cat despre tensiune, am observat la maternitate ca prima data cand mi-o ia e mai maricica, adica gen 13 cu 7, dar in general asistentele mi-o iau si a doua oara, ma pun sa nu mai vorbesc , ca cica influenteaza, ca si emotiile consultatiei, si intradevar scade brusc, ultima data era scazuta 10 cu 6, asa cum e ea de obicei.

Mary (Madamar), o sa incerc sa transcriu lista pentru maternitate, asa cum mi-au dat-o de aici de la spital.

1. Bagajul pentru prima zi, la urgente (din cauza eventaleor confuzii la urgente, bagajul trebuie sa aiba eticheta). Bagajul trebuie sa contina de fapt 2 saci separati, etichetati corespunzator, unul pentru bebe si altul pentru mama, astfel incat asistentele sa ii identifice rapid pe fiecare.

Bebe
- 2 scutece (pampers) de unica folosinta
- 1 scutec de panza
- 1 paturica
- 1 costumas
- 1 camasuta interioara
- 1 hainutza
- 1 pereche botosei
- 1 caciulitza

Mama
- 1 camasa de noapte
- 1 capot
- 1 pereche papuci
- 2 chiloti de unica folosinta

2. Bagajul pentru zilele urmatoare, in timpul internarii la maternitate (eventual il aduce tata, dupa ce se naste copilul, in salon)

Bebe
- 30 scutece (pampers) de unica folosinta
- 8 scutece de panza
- 1 paturica
- 6 costumase/compleuri interioare
- 6 costumase exterior
- babetzica (facultativ)
- 2 hainutze de lana sau bumbac (in functie de anotimp)
- 3 perechi botosei
- 3 prosoape de baie
- 1 sapun/gel de dus (facultativ)

Mama
- 4 camasi de noapte/pijamale
- 1 capot
- 1 pereche papuci
- 8 chiloti de bumbac sau de unica folosinta
- 2-3 sutiene pentru supt (de preferinta de bumbac, care sa sustina sanul dar fara sa fie foarte strans pe corp)
- 1 uscator de par (facultativ)

Articole de igiena personala
- 1 sapun/gel de dus (facultativ)
- periuta si pasta de dinti
- sampon
- pieptan/perie
- manusa de baie (facultativ)
- 1 pereche slapi

b]Sfaturi in legatura cu imbracamintea bebelusului[/b]
- trebuie sa fie larguta (nu stransa pe corp), fara pamblicute, dantela, nasturi, etichete; de preferat sa se inchida cu arici
- hainutele nu trebuie sa se imbrace pe cap
- hainutele bebelusului nu trebuie amestecate cu restul lucrurilor si trebuie spalate in prealabil de mana, cu sapun "albastru" (gen sapun de casa, de Marseille, etc), clatite bine, uscate la soare, si calcate si pe fata si pe dos.

23+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olivia_popa spune:

saluatare si de la noi
sf de sapt a fost ok,m-am intalnit cu soacra pe care am pus-o un pic la punct. va povestesc dupa ce pleaca sotul loa culcare.
zguby,bine ai venit si sarcina la termen iti doresc,spune-ne mai multe despre tine
fetele cu probleme si dureri incercati sa nu afceti efort,e usor de spus,dar nu mai este cat a fost,deci sa fim cuminti.
va pup.

20+

Mergi la inceput

Produsele Johnson's baby sunt foarte alergice. La noi, Sanosan erau OK.
Sabina, mereu ma gandeam sa incerc la Camy scutecele Happy, dar n-am mai apucat, incercam cu bb asta daca zici ca-s ok. SI vorba ta, la Cami foloseam Pampers, si nu se irita doar de la alea cumparate la Metro, daca le luam din farmacii/magazine incepea iritatia! Credeam ca e din cauza ca luam ucrainesti, de aia se irita, dar vad ca nu asta era cauza. Imi pare rau pentru ce s-a intamplat anul trecut. O sa fie bine acum, vei vedea. Te-a rasplatit Doamne Doamne! Sa va ajute si mai departe!

Mergi la inceput