Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (41)
Raspunsuri - Pagina 13
Onana spune:
Salutare, burtici!
Ma deprima total vremea asta, iarna asta chiar nu ne mai lasa o data in pace? Dimineata cand mi-a zis sotiorul ca ninge am crezut ca e o gluma proasta , chiar credeam ca vine primavara!
In alta ordine de idei: mersi mult de raspunsul legat de contractii, cate un Mira, Rocsy, Sabina!
Acum vad ca m-au lasat, dar macar stiu cand sa ma alarmez. NU prea am experimentat contractii, acum am mai multe decat cu Matei.
Mira, mie dr meu mi-a spus ca tensiunea care trece de 13,5 e un semnal de alarma, iar peste 14 necesita tratament. Deci, ai grija. Pt preeclampsie, mi-a zis ca cel mai simplu e sa faci un sumar de urina, si daca nu ies proteine e ok. Cat despre tensiometre, si eu am din ala bratara si mereu iese tensiunea mai mica decat la medicul de familie/gineco, acum am inteles ca cele de brat sunt mai fidele, ma tenteaza si pe mine.
Multumim de pont, Nico .
De body-uri, tin minte ca la Matei dr pediatru imi zicea ca e o regula sa aiba 2 straturi de hainute, adica un body fara maneci, pantalonasi si un combinezon, la o temperatura de 20-22 grade (in casa). Spunea ca asa se mentine cel mai bine temperatura la bebe, cu 2 straturi. E drept ca daca e mai cald de atat nu e cazul de 2 straturi, dar in mai nu stiu cat de cald poate fi. Personal, nu am fost niciodata adepta infofolirii, Matei nu a purtat niciodata caciulita in casa, si nici afara cand erau peste 22 grade. Acum probabil depinde si de copil, el oricum nici nu este un sensibil.
Mary parca intreba de servetele umede pt fundulet, mie dr mi-a zis ca regula e de fiecare data cand schimbi pampers, trebuie spalat fundulet cu apa si sapun si apoi eventual (eu am folosit mereu) crema de fundulet care previne eritemul fesier. Servetele umede foloseam cand il stergeam pe bebe de caki, dar apoi oricum il spalam cu apa si sapun (sapun adica gel de dus de bebe, desigur), iar servetele umede fara spalat am folosit cand eram plecati si nu aveam cum sa-l spal.
Abia astept ziua de joi cand merg la dr meu si-mi face si eco, am un pic emotii cu colul, Matei are 16 kg si fac cel putin cateva ridicari pe zi cu el, sper sa fie ok. Plus ca vreau de Paste la Sibiu, am si eu probleme, deh...
Cu greutatea stau asa, acum o saptamana aveam +6, dar de fapt sunt +11, pt ca 5 le-am dat jos in primele luni si apoi le-am pus la loc, plus inca 6 Dr meu zicea ca pare ca nu am cum sa ma incadrez in +12. O sa le dau jos dupa, categoric, insa acum ma misc tot mai greu, plus ca daca ma hotarasc sa nasc natural ma gandesc ca e mai greu sa fac efort cu atatea kg in plus.
Ma opresc aici, dar stau cu ochii pe voi!
Sorana, mami de Matei (21.02.2008) si 28+ Tudor
mommy_to_be spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ioana5255 Fug la treaba, e super mult de munca. Anul trecut am pierdut o sarcina din cauza vanzarilor de paste si 1 mai, am avut vanzari record peste 350 de camere in 3 zile. Anul asta sper sa nu nasc prematur. Acum hotelul respectiv a dat drumul mai repede la oferta, le-am zis din start, ca eu nu mai vand ca anul trecut. Va pup si o saptamana usoara Sabina 30+ cu gemenele Ekaterina si Iustina si mamica Alexandrei AMR - 10 saptamani sau poate chiar mai putin. Doamne Ajuta sa ajungem cu bine la capatul drumului si sa se nasca fetele sanatoase. |
Sabina, nu sdtiam ca ai avut si tu o pierdere de sarcina Imi pare rau... Acum iti inteleg si mai mult stresul in legatura cu munca multa si sarcina. Dar va fi bine, vei vedea Iti multumesc si tie de raspuns.
Mira fericita 26+cu Maya Alesandra
minunea mea
Madamar spune:
citat din mesajul lui n_a_n_a Totusi Mary, pozicile tale cu bebita sunt extra mega dragute fata de ce am primit eu! Chiar am postat sa vedeti si voi cea mai "reusita" pozica. Apropo, toata ecografia a durat exact 12 minute si 46 secunde - am filmul integral pe DVD. Le-as pune si pe cele de la eco facute la medicul meu, dar momentan cele 3d le am doar listate, ca nu le-am putut pune pe stick din cauza unei probleme de soft de la aparat. Dar am promisiunea ferma ca le voi primi si in format digital. Sa stii ca si eu m-am hotarat taaare greu cum sa o cheme pe iubirici. Tati a fost super decis asupra numelui de cand am aflat ca suntem fetita! Mai aveti suficient timp sa-i gasiti numele potrivit. Daca as fi avut baietel l-ar fi chemat Codrin Andrei. Mie imi place Maximilian... Nana 26+ cuiubirici dulce, Adelina Ioana |
Oh, e dragutz Maximilian, inseamna "cel mare" - in ideea ca am avea 2 ar fi potrivit insa prietenii spun ca prescurtarea Max e nume de ciine. Am mai identificat si ne-ar place Emanuel, Valerian... fiecare cu o insemnatate profunda! Sa vedem ce decidem:). Teodor ar fi o varianta de la mine - Teodora;)... Insa prescurtarile duc catre un nume prea comun! Si pina la urma de ce sa nu fie comun??? Eh... Avem si noi o problema, nu gluma!:)
Mary 25+
evolutia lui bebe
„Mama este singura fiinta capabila sa-si imparta iubirea între cei zece copii ai ei si totusi sa i-o dea fiecaruia întreaga”
Madamar spune:
citat din mesajul lui mommy_to_be Dana, Nico, voi reusiti sa mancati fara sare? Adica o excludeti total din alimentatie, sau o reduceti in mod considerabil? Cred ca va fi un calvar pentru mine sa fac asta, insa daca asta trebuie sa fac, asta voi face... orice pentru minunea mea. Eu am tensiometru de inchieietura. Credeti ca poate da valori eronate? Mira fericita 26+cu Maya Alesandra minunea mea |
Sa o reduci este posibil, sa o excluzi, nu stiu ce am mai putea minca decit legume si carne gatita in casa, nimic preparat, nici piine?!
Eu am dat astazi startul: ou facut ochi fara sare - e cumplit! Ca sa il pot ingurgita am pus o fisie de cascaval (care are sare, evident!) sa se topeasca si sa imi faca ingerarea mai usoara! Nu iti spun ca pe linga cocktailul ou-cascaval, piinea imi parea sarata!!! Cred ca de exclus, din punct de vedere al vointei de a minca fara sare e ok insa nu e posibil pentru ca viata ni-i plina de sare!:)
Si ar mai fi ceva: fetele chimiste tre' sa stie cum e cu sarurile din apa minerala, care in cantitatile in care bem noi apa... straduindu-ne, ar putea sa compenseze lipsa aportului de sare!? Prin comparatie va pot spune ca apa Carpatina plata este fff sarata fata de multe alte ape care sunt salcii la gust! recunosc: nu am facut efortul de a verifica pe eticheta continutul de Na al fiecareia...
Ce am retinut insa cu mai mult timp in urma este ca apa Bucovina si Dorna este f buna pentru bebelusi tocmai prin prisma foarte redusei cantittati de Na... e ceea ce mi-a ramas dintr-un articol, nu am verificat sau comparat cu ochii mei!
Mary 25+
evolutia lui bebe
„Mama este singura fiinta capabila sa-si imparta iubirea între cei zece copii ai ei si totusi sa i-o dea fiecaruia întreaga”
Madamar spune:
citat din mesajul lui aleesicoo ola dragele mele ce sa zic intalnirea cu sotulache a fost minunata, ii era frica sa ma stranga in brate sa nu o deranjeze pe fiica-sa, dar in schimb ieri mie mi-a fost fff rau , am avut o stare letargica , nu puteam sta cu ochii deschisi, si am varsat toata ziua, si de la o gura de apa varsamnici in primele luni de sarcina nu am avut asa stari, bebelina insa era ff activa nu dadea semne ca ar fi afectat-o pe ea cu ceva si azi vad ca ma mai simt asa un pic ametita, dar nu am mai varsat...o sa merg mai tarziu sa o iau pe mama de la serv si imi iau si o tensiune asa stare tampita nu doresc nimanui, sa stau in pat toata ziulica ca o leguma va multumesc tuturor celor care v-ati gandit la mine asa creste bebicu ale cu printesa Karina Florentina in 23 sapt maTie Doamne sa am un copilas sanatos si cuminte |
Consoleaza-te la gindul ca si eu ma simt ca o leguma: sotiorul mi-a facut cadou de Valentine's o raceala de toata frumusetea, asta pe linga setl de bratari (auriu, argintiu si ... violet). Si eu stau tolanita cu ceai si fructe alaturi, cu tepi in git, buzele si respiratia arzindu-mi... deci nu esti singura! Sanatate multa si tie!!!
Oare... sa mai iau Oscilo si in starea asta?
Mary 25+
evolutia lui bebe
Madamar spune:
citat din mesajul lui Ioana5255 Salutare fetelor, intru pe mega fuga, sa va spun si eu Mira ai grija mare mare cu tensiunea. Pe mine ma monitorizeaza dr mea la 2 saptamani imi ia tensiunea, se mentine stabila la 12 cu 7. Am intrebat-o cand sa ma panichez si mi-a zis cand ajunge la 14 e cam de rau, nu e de joaca, se raporteaza imediat medicului, e risc de preeclampsie, nu vreau sa te sperii. Nu stiu daca e neaparat raportat la ingrasat, eu cu ale am luat 25 de kg, eram mega umflata, am avt mare retentie de apa, dar tensiunea a fost ok. Acum vad ca nu ma mai umflu, decat cand ma scol seara de pe scaun si imi dau jos soseata, se revarsa pielea de la glezne, ca aluatul in cuptor. Nana, da, daca stai cumintica in pat colul se mai lungeste, nu iti inchipui acum ca ajunge la mega dimensiuni, dar acolo un pic, e bine decat nimic. Ale ai grija. Si eu mai am greturi dimineata, i-am spus dr si mi-a zis ca s-ar putea sa se accentueze, ca, creste nu stiu cum uterul. In fine. Poate ai mancat ceva naspa sau poate a fost emotia prea mare la revederea cu sotul. Azi noapte am visat ca am nascut super usor, un copil l-am scos pe jos pe gaura si unul pe gura Fug la treaba, e super mult de munca. Anul trecut am pierdut o sarcina din cauza vanzarilor de paste si 1 mai, am avut vanzari record peste 350 de camere in 3 zile. Anul asta sper sa nu nasc prematur. Acum hotelul respectiv a dat drumul mai repede la oferta, le-am zis din start, ca eu nu mai vand ca anul trecut. Va pup si o saptamana usoara Sabina 30+ cu gemenele Ekaterina si Iustina si mamica Alexandrei AMR - 10 saptamani sau poate chiar mai putin. Doamne Ajuta sa ajungem cu bine la capatul drumului si sa se nasca fetele sanatoase. |
Waw! Tu chiar ai nascut usor Sabina!!!
Imi pare rau de sarcina pierduta anul trecut! E bine ca nu ati pierdut timpul!
Mary 25+
evolutia lui bebe
n_a_n_a spune:
Chiar Sabina, ce nastere memorabila
Si uite ce frumos a compensat DD pierderea de anul trecut: ti-a trimis doua bebeline !
Nu ma astept sa-mi creasca colul la 5 cm, as fi super incantata sa se lungeasca cu 5 mm, sau macar sa ramana asa cum este: mic da' tare si inchis. Oricum, sunt super multumita ca nu am col incontinent, si scurtarea s-a datorat exclusiv contractiilor, nu cum i s-a intamplat bietei Tatyana...
Nana 26+ cuiubirici dulce, Adelina Ioana
Madamar spune:
citat din mesajul lui Onana Salutare, burtici! Ma deprima total vremea asta, iarna asta chiar nu ne mai lasa o data in pace? Dimineata cand mi-a zis sotiorul ca ninge am crezut ca e o gluma proasta , chiar credeam ca vine primavara! In alta ordine de idei: mersi mult de raspunsul legat de contractii, cate un Mira, Rocsy, Sabina! Acum vad ca m-au lasat, dar macar stiu cand sa ma alarmez. NU prea am experimentat contractii, acum am mai multe decat cu Matei. Mira, mie dr meu mi-a spus ca tensiunea care trece de 13,5 e un semnal de alarma, iar peste 14 necesita tratament. Deci, ai grija. Pt preeclampsie, mi-a zis ca cel mai simplu e sa faci un sumar de urina, si daca nu ies proteine e ok. Cat despre tensiometre, si eu am din ala bratara si mereu iese tensiunea mai mica decat la medicul de familie/gineco, acum am inteles ca cele de brat sunt mai fidele, ma tenteaza si pe mine. Multumim de pont, Nico . De body-uri, tin minte ca la Matei dr pediatru imi zicea ca e o regula sa aiba 2 straturi de hainute, adica un body fara maneci, pantalonasi si un combinezon, la o temperatura de 20-22 grade (in casa). Spunea ca asa se mentine cel mai bine temperatura la bebe, cu 2 straturi. E drept ca daca e mai cald de atat nu e cazul de 2 straturi, dar in mai nu stiu cat de cald poate fi. Personal, nu am fost niciodata adepta infofolirii, Matei nu a purtat niciodata caciulita in casa, si nici afara cand erau peste 22 grade. Acum probabil depinde si de copil, el oricum nici nu este un sensibil. Mary parca intreba de servetele umede pt fundulet, mie dr mi-a zis ca regula e de fiecare data cand schimbi pampers, trebuie spalat fundulet cu apa si sapun si apoi eventual (eu am folosit mereu) crema de fundulet care previne eritemul fesier. Servetele umede foloseam cand il stergeam pe bebe de caki, dar apoi oricum il spalam cu apa si sapun (sapun adica gel de dus de bebe, desigur), iar servetele umede fara spalat am folosit cand eram plecati si nu aveam cum sa-l spal. Abia astept ziua de joi cand merg la dr meu si-mi face si eco, am un pic emotii cu colul, Matei are 16 kg si fac cel putin cateva ridicari pe zi cu el, sper sa fie ok. Plus ca vreau de Paste la Sibiu, am si eu probleme, deh... Cu greutatea stau asa, acum o saptamana aveam +6, dar de fapt sunt +11, pt ca 5 le-am dat jos in primele luni si apoi le-am pus la loc, plus inca 6 Dr meu zicea ca pare ca nu am cum sa ma incadrez in +12. O sa le dau jos dupa, categoric, insa acum ma misc tot mai greu, plus ca daca ma hotarasc sa nasc natural ma gandesc ca e mai greu sa fac efort cu atatea kg in plus. Ma opresc aici, dar stau cu ochii pe voi! Sorana, mami de Matei (21.02.2008) si 28+ Tudor |
Multumesc mult pentru sfat Onana!
Mary 25+
evolutia lui bebe
Madamar spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mommy_to_be
Sabina, nu sdtiam ca ai avut si tu o pierdere de sarcina Imi pare rau... Acum iti inteleg si mai mult stresul in legatura cu munca multa si sarcina. Dar va fi bine, vei vedea Iti multumesc si tie de raspuns. Mira fericita 26+cu Maya Alesandra minunea mea |
OOOfff... am pierdut un mesaj kilometric: ideea era urmatoarea: te sfatuiesc miine dimi, in drum spre dr sa faci un sumar de urina si o hemoleucograma, spre a-i fi mai usoara decizia! Sunt analize care se lucreaza si repede, e pacat sa stai cu frica in sin, sa ajungi, sa discuti si sa iti spuna ca nu e nici un motiv sa te alarmezi!
Am conchis abia acum de ce medicul meu ginecolog ma asteapta lunar cu hemoleucorgrama si sumarul de urina. Credeam ca e un moft al lui insa se pare ca omuletzul sufla si-n iaurt, iar eu abia acum am inteles! Il iubesc si mai tare:)! E iubire declarata!:))
Sanatate si nu te stresa Mira, eu spun ca nu e nici pe departe preeclampsie, doar ca tb monitorizata si intervenit un pic in ce priveste tensiunea, pentru a nu se agrava!
Mary 25+
evolutia lui bebe
marylenac spune:
Buna tuturor si sa avem o saptamna plina de vesti buna.
Referitor la servetele umede, eu la Matei am folosit doar in cazul in care mergeam undeva si nu aveam acces la baie, sapunul nostru, etc. in rest l-am spalat cu apa si sapun de fiecare data cand era nevoie, l-am schimbat si Matei nu a avut decat de vreo 2 ori nevoie sa ii dau cu crema. Asa am procedat noi dar nu a fost o nenoocire daca ocazional am folosit numai servetele la fundulet. Acum fiecare cu tipul lui de piele. Mie pediatra nu mi-a recomandat sa folosesc cine stie ce minuni de creme pt bebe, noi pe Matei , dupa baita, il trageam/masam cu ulei de masline si nici nu a mirosit a salata, nici nu am avut vreodata probleme cu pielea lui de bb.
Cat despre greutate si umflarea picioarelor...wow..aici e jale. Cand eram gravi cu Matei, in ultimele luni am luat cel mai mult in greutate, astfel ca am ajuns la spital cu + 24 kg. Eram horror....
Acum, in primele 4 luni am slabit 5 kg si am pus la loc in total 7 kg (pana la 25 s.). Oricum trebuie sa fim atente cu greutatea pentru ca in ultima perioada zboara acul cantarului....si din proprie experienta nu pot spune dupa ca ce am nascut am dat jos prea repede kg aumulate, desi am alaptat.
Onana, si eu as vrea sa il cheme Tudor pe viitorul bb iar pe primul baiat il cheama tot Matei ca si pe al tau. Ca si mine trebuie sa ai grija cu ridicatul lui Matei....
Mami de Matei nazdravan si 25 s