Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (41)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamanati

Buna fetelor,
Felicitari la toata lumea, si va spun si eu .
Mary,sanatate baietelului dotat! Ui-te cu ce poze dragute te-ai ales , eu nu am nici una de la morfo. Sa stii ca e prima data cand vad si eu clar un cuc! (ma refer la un cuc din poza la eco Vreau si eu asa o poza!
Referitor la epilat: eu inca folosesc crema ca nu se irita pielea de la ea. Deocamdata mai vad ce fac pe acolo, dar cred ca nu tine mult. O sa trec la ceara, cred. Nu cred ca poate afecta betabina doar daca tamponezi locul infectat. Dar vorba ta , mai bine intrebi medicul.
Madutza, waw, ce schimbare de look! Da curajoasa esti! Iti sta bine.
Am si eu o nelamurire: uneori il simt pe bebe parca coboara jos de tot si chiar parca impinge in col. Voi ati patit asa ceva?

www.dropshots.com/mamanati" target="_blank">POZE
Nati, mami de minunea Camelia-Nicole si 23+

Multumesc Nati! Ma gindeam eu ca ai mai vazut cuc, dar nu in forma asta la echo:)! Sa iti dea Domnul ceea ce iti doresti, sa ai in burtica!

Mary 25+

evolutia lui bebe

„Mama este singura fiinta capabila sa-si imparta iubirea între cei zece copii ai ei si totusi sa i-o dea fiecaruia întreaga”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Neata burtici ... la amiaza !
Wow Nana , dar chiar ai avut un peseu de crestere peste noapte !
Avem si noi un tensiometru acasa, din acela cu baterii , eu zic ca merge bine pentru ca mereu imi arata aceasi tensiune ... singura diferenta ar fi de 1 unitate intre valoarea luata acasa si cea de la medicul de familie ... insa nu stiu ce sa zic, acasa cand o iau sunt linistita iar la medicul de familie e dupa drum, asteptat putin in sala si neplacuta senzatie de a fi acolo ... deci ... ori am eroare pe tensiometrul de acasa de 1 unitate sau ma agita toata excursia pana la cabinetul de medicina de familie

R_ocsy 25 + Ana Sofia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mommy_to_be spune:

Ale, nasol cu starea asta care te-a luat asa, dintr-o data. Bine ca ti-a trecut, sau cel putin te simti mai bine!

Roxy, mersi mult de link! Sa stii ca azi dimineata asta am facut prima oara: m-am documentat. Acuma eu sper doar ca situatia sa nu fie pe atat de grava pe cat ar putea fi si incerc sa nu ma stresez, ca sa nu-mi creasca tensiunea si din acest motiv.

bubu, din cate stiam eu, colul se poate lungi putin prin repaos la pat, insa nu te astepta la cresteri spectaculoase. Daca te odihnesti insa, nu are ce sa-ti strice.

Mira fericita 26+cu Maya Alesandra

minunea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana5255 spune:

Salutare fetelor,

intru pe mega fuga, sa va spun si eu

Mira ai grija mare mare cu tensiunea. Pe mine ma monitorizeaza dr mea la 2 saptamani imi ia tensiunea, se mentine stabila la 12 cu 7. Am intrebat-o cand sa ma panichez si mi-a zis cand ajunge la 14 e cam de rau, nu e de joaca, se raporteaza imediat medicului, e risc de preeclampsie, nu vreau sa te sperii. Nu stiu daca e neaparat raportat la ingrasat, eu cu ale am luat 25 de kg, eram mega umflata, am avt mare retentie de apa, dar tensiunea a fost ok. Acum vad ca nu ma mai umflu, decat cand ma scol seara de pe scaun si imi dau jos soseata, se revarsa pielea de la glezne, ca aluatul in cuptor.

Nana, da, daca stai cumintica in pat colul se mai lungeste, nu iti inchipui acum ca ajunge la mega dimensiuni, dar acolo un pic, e bine decat nimic.

Ale ai grija. Si eu mai am greturi dimineata, i-am spus dr si mi-a zis ca s-ar putea sa se accentueze, ca, creste nu stiu cum uterul. In fine. Poate ai mancat ceva naspa sau poate a fost emotia prea mare la revederea cu sotul.

Azi noapte am visat ca am nascut super usor, un copil l-am scos pe jos pe gaura si unul pe gura

Fug la treaba, e super mult de munca. Anul trecut am pierdut o sarcina din cauza vanzarilor de paste si 1 mai, am avut vanzari record peste 350 de camere in 3 zile. Anul asta sper sa nu nasc prematur. Acum hotelul respectiv a dat drumul mai repede la oferta, le-am zis din start, ca eu nu mai vand ca anul trecut.

Va pup si o saptamana usoara

Sabina 30+ cu gemenele Ekaterina si Iustina si mamica Alexandrei
AMR - 10 saptamani sau poate chiar mai putin.
Doamne Ajuta sa ajungem cu bine la capatul drumului si sa se nasca fetele sanatoase.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui rosanne

Buna burtici

Pt cine sarbatoreste azi va doresc petrecere frumoasa!

Marilena(sper ca nu te incurc) parca tu ziceai de picioare cu probleme...uite am gasit www.tonus-elast.ro/Ciorapi_Medicinali_de_Compresie/Dres_chilot_gravide_grad_Profilactic_de_compresie/id-0a1373c96774847c6bf596f133d1260a.html" target="_blank">aici ciorapi cu compresie pentru gravide...daca crezi ca-ti folosesc.

O seara frumoasa in continuare

Roxy 28+ cu Diana

www.r.studio-x.ro/" target="_blank">Site-ul meu

www.studio-x.ro/" target="_blank"> Site-ul nostru

Rossane - m-am uitat si eu peste site - interesante chestii! imi vine o intrebare ce vreau sa o adresez voua demult: purtam sau nu centura postnatala? Si daca da, la cit e bine sa mearga inveztitia si cum sa arate? Apel catre mamicile cunoscatoare!:)
Si aici se pot desfasura 2 discutii: la nastere naturala si la nasterea prin cezariana. Va asteptam cu experiente!

Mary 25+

evolutia lui bebe

„Mama este singura fiinta capabila sa-si imparta iubirea între cei zece copii ai ei si totusi sa i-o dea fiecaruia întreaga”

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui rosanne

Buna dimineata burtici

O cafelutza cu lapte sau un ceai pentru voi!

Afara iar ninge....e cea mai lunga iarna in Bucuresti din ultimii 10 ani

Mamici cu bb 2, cum alegem produsele pentru bbi...dupa ce criterii?....pampersi, servetele, creme....

Sa aveti o zi frumoasa.

Roxy 28+ cu Diana

www.r.studio-x.ro/" target="_blank">Site-ul meu

www.studio-x.ro/" target="_blank"> Site-ul nostru

Ma bag si eu: nepriceputeanul, insa am auzit la o cunostinta ca servetelele nu sunt chiar bunutze pt pielea lui bebe, decit ocazional, altfel dau iritatii. Asa e? Sau depinde si de la bebe la bebe?

Mary 25+

evolutia lui bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crissy_C spune:

si eu burticile pe ziua de azi!

Nana, ma bucur tare mult ca esti bine, sa dea Dumnezeu sa o tii pe iubirici pana la 40+!

Ale, vad ca bucuria sosirii sotului a fost umbrita de o stare de rau, sper ca ti-a mai trecut! Vezi sa nu fie de la bila, daca ai mancat ceva greu cu o zi inainte, de obicei crizele de bila sa inrautatesc in sarcina.

Madamar si alte fete interesate de calculul CO de maternitate si CIC, iata ce am mai aflat eu vorbind cu tipa de la noi de la contabilitate/HR care se va ocupa de calculul meu: Intr-adevar cei 15% din sal brut trebuie compensati de firma (minim 6 sapt din COM), nici ea nu stia de prevedere, dar a verificat si asa este. Contractul Colectiv de Munca la nivel national trebuie respectat de toti angajatorii - tot acolo se prevede si acordarea unui salariu mediu pe unitate la nastere.

In ceea ce priveste persoanele care obtin venituri din drepturi de autor (cum e si cazul meu): la calculul CO de maternitate (alea 126 de zile) nu se iau in considerare, din pacate, pentru ca la veniturile din dr de autor nu se retine contributia de concedii si indemnizatii, iata articolul (3):
CAPITOLUL IV: Concediul #351;i indemniza#355;ia de maternitate

Art. 23

(1)Asiguratele au dreptul la concedii pentru sarcin#259; #351;i l#259;uzie, pe o perioad#259; de 126 de zile calendaristice, perioad#259; în care beneficiaz#259; de indemniza#355;ie de maternitate.

(2)De acelea#351;i drepturi beneficiaz#259; #351;i femeile care nu se mai afl#259;, din motive neimputabile lor, în una dintre situa#355;iile prev#259;zute la art. 1 alin. (1), dac#259; nasc în termen de 9 luni de la data pierderii calit#259;#355;ii de asigurat. Faptul c#259; pierderea calit#259;#355;ii de asigurat nu s-a produs din motive imputabile persoanei în cauz#259; se dovede#351;te cu acte oficiale eliberate de c#259;tre angajatori sau asimila#355;ii acestora.

*) În vederea înregistr#259;rii în sistemul public de pensii a stagiului de cotizare realizat în perioada concediilor de asigur#259;ri sociale de s#259;n#259;tate de c#259;tre persoanele prev#259;zute la art. 1 alin. (2), art. 23 alin. (2) #351;i la art. 32 alin. (1) #351;i (2) din Ordonan#355;a de urgen#355;#259; a Guvernului nr. 158/2005 casele de asigur#259;ri de s#259;n#259;tate vor completa anexele nr. 1.1 #351;i 1.2 la normele aprobate de Ordinul ministrului muncii #351;i solidarit#259;#355;ii sociale nr. 340/2001. Acestea se depun, pân#259; la data de 25 a lunii urm#259;toare celei pentru care se datoreaz#259; contribu#355;ia individual#259; de asigur#259;ri sociale, la casa teritorial#259; de pensii în a c#259;rei raz#259; î#351;i are sediul casa de asigur#259;ri de s#259;n#259;tate pl#259;titoare.
(la data 22-Feb-2006 Art. 23, alin. (2) din capitolul IV reglementat de Art. III din Ordinul 95/2006 )

(3)În situa#355;iile prev#259;zute la alin. (2), baza de calcul a indemniza#355;iei de maternitate se constituie din media veniturilor lunare pe baza c#259;rora s-a calculat contribu#355;ia pentru concedii #351;i indemniza#355;ii, din ultimele 6 luni anterioare datei pierderii calit#259;#355;ii de asigurat, cu respectarea prevederilor art. 10.

In schimb, pentru calculul celor 2 ani de co ingrijire copil (CIC) se iau in calcul toate veniturile supuse impozitului pe venit cf codului fiscal si aici intra si dr de autor

In alta ordine de idei, eu am fost vineri la consult la medicul meu, nu mi-a mai facut eco pt ca era recenta cea ce la Iosup, dar la control mi-a spus ca am colul lung si inchis, deci nicio problema! Iar placenta gradul II de maturitate este de asemenea ok! Si mi-a dat si adeverinta ca pot face aqua gym si gimnastica medicala, asa ca abia astept sa se termine cu vremea asta odioasa si sa incep sa mai fac si eu un pic de miscare!

Cristina, fericita 23+ cu Patricia

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mommy_to_be

Buna dimineata burtici!

In dimineata asta va ofer un ceai negru luuuung cu lapte muuult. Aseara mi-am luat tensiunea si era 140/70. Am repetat figura in dimineata asta, gandindu-ma ca poate eram eu mai agitata dupa o zi plina, insa tensiunea mea era 140/80. Mi se cam umfla si mainile si sunt putin panicata sa nu fie preeclamsie...tensiunea mea normala e undeva in jur de 110, 120. am avut chiar si 100... Va confruntati cu problema asta?

Nico, sa fie cat mai bune rezultatele iti dorec!

Roxy, multumim de cafeluta!

Nana, matinala mai esti... Nu stiu cum reusesti. Eu si de ma trezesc la 5, nu ma dau sculata din pat pentru nimic in lume. Fac eu ce fac si adorm la loc...

Va pup burticute! Sa aveti o saptamana minunata!

minunea mea

Mira, nu e bine sa iti pui verdicte tu, ci sa vb cu medicul! Parerea mea este ca dak ink 2 zile, fara cofeina, e prea mare tensiunea, e bine de mers la medic. Si pe mine m-a sfatuit sa monitorizez tensiunea, kg si glicemia, cit de des pot (insa nu a mentionat daca serica sau provocata..., motiv pentru care va fi sunat dl dr.). NU te panica inutil fara sa discuti cu medicul, stii ca aveam nevoie una de alta de astfel de sfaturi, altfel ne aprindem, la cum suntem noi!

Legat de kg...si eu am aceeasi pb a umflarii membrelor/picioarelor mai cu seama. Cu greu ma mai incap ghetele iar despre pantofi marime in care sa imi incapa picioarele: uhuu...provocare totala. Am incercat ieri sa probez ceva de primavara, ca sa am cumparat, acum cit ma misc mai usor, dar din minim 10 perechi, cele mai largi pozibile nu au venit nici unele... si ma ingrozeeesc! Am luat 10 kg, desi pina la 16 sapt nu pusesem deeeloc! Deci 10 kg in 2 luni e destul de mult! De asta si monitorizarea asta, in cazul nostru! Tu cit ai pus? Si cind spui ca nu faci excese te inteleg perfect! SI eu maninc cit de rational se poate, putin si ... diversificat, bazat de fructe, legume, lactate...insa avem noi ghinionul asta!

Mary 25+

evolutia lui bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mommy_to_be spune:

MaryAi dreptate cu medicul. De asta m-am si hotarat sa-i fac o vizita maine. Intre timp imi mai iau tensiunea si o sa vad cum stau. Ma intrebi cate kg am luat... ei bine, deja am ajuns la +17 si chiar nu inteleg cum. Ceea ce e ciudat e ca lumea imi zice ca m-am ingrasat foarte putin si ca intr-adevar, burta e foarte mare, dar la picioare si in rest nu se cunosc multele kg in plus... Nu stiu ce sa zic. O sa renunt si la sare, sa vad daca tot asa sus urca cantarul

minunea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crissy_C spune:

Mira, legat de tensiune eu stiu de la medicul meu ca periculos este atunci cand iti creste cu mai mult de 3 puncte peste cea normala a ta, indiferent cat aveai inainte... Deci daca aveai 11 constant si acum ai 14 constant, mai bine ii faci o vizita medicului tau... Dar vezi sa nu fi fost doar un puseu, si pe urma sa-ti revina la normal, in cazul asta nu inseamna mare lucru...
take care

Cristina, fericita 23+ cu Patricia

Mergi la inceput