Bobocei de sept-oct 2008 (258)
Raspunsuri - Pagina 8
Nerantula spune:
Salutare!
Eu azi am avut o stare de ... gravideala ... ma rog, nu greturi, dar asa un chef de a zace si nu face nimic ... parca au inceput sa ma ajunga mirosurile (intoleranta), a gatit sotul si parca aveam nasul lipit de tigaie ...
Babymom, voiam sa te intreb cum reactioneaza copiii la tratament? Dragos se mai trezeste asa des? Gruia tot de foarte multe ori se trezeste, uneori depaseste 10 treziri pe noapte si pofta de mancare e destul de low ..
Gruia, farama de steluta
300 spune:
Oana mi-ai lasat un mesaj (pe mess) despre mancarea care poate produce colici... ti-am lasat cateva linkuri pe acolo dar o sa postez o parte si aici. Fetelor ma scuzati pentru cearsaful care urmeaza, cine e plictisit de tema asta mai ales o .
Din experienta mea si a catorva persoane care ma inconjoara (inclusiv de pe forum) pot sa-ti spun ca eu una nu cred ca alimentatia mamei influenteaza cumva bebelusul alaptat in sensul ca-i da dureri de burta sau gaze.
Singurele exceptii ar putea fi: laptele dulce in cantitati mari (pentru ca, din ce-am citit eu cel putin, lactoza aia sau proteina din lapte mai degraba poate trece si in laptele matern - dar sunt cazuri foarte rare), cafeaua in exces - unele guri vorbesc despre exces cand se ajunge peste jumatate de litru zilnic, deci o ceasca/cescuta de cafea nu dauneaza. Daca are dubii sau ii e teama dar simte nevoia de cafea poate sa o introduca treptat in dieta, azi o gura, maine doua (sa o combine cu cafea fara cafeina si gata). Daca in timpuls arcinii a baut cafea, copilul are un prag de toleranta oarecare si cu sguranta nu va avea neoplaceri dinc auza cafelei. arasi alcoolul intra in lista alimentelor oarecumnocive, dar este permis in cantitati mici, de genul: un pahar de vin la masa.
Recomandabil ar fi ca mama sa manance o dieta echilibrata, pe cat se poate fara junk food (nu pentru ca ar influenta laptele dar se submineza pe sine; laptele va avea aceeasi compozitie indiferent de ceea ce mananca ea). SIngura diferenta o face tipul de grasimi care va compune laptele matern: saturate sau nu, in functie de ce mananca mama. Spun ca mama s-ar submina pe ea insasi pentru ca in timp, mancand un regim neechilibrat, va avea diverse carente; cum bine se stie vitaminele si mineralele se absorb mult mai bine din alimente decat din suplimente nutritve.
Chestiile de genul: fara prajeli, fara fructe crude, fara bauturi carbogzoase sunt aberante s limiteaza mama; in asemenea conditii cine naiba ar vrea sa alapteze? Eu una n-as fi rezistat sa mananc mancare de spital ma mult de 2 zile [:D ].
Laptele se face din ce trece in sangele mamei nu in burta ei, e un argument foarte des folosit ina rticolele pro alaptare. Pana la urma e logic, conopida te baloneaza pe tine, gazele astea ies pe altundeva nu prin ansele intestinale.
O ultima restrictie in alimenttia mami tine de eventualele alimente care ii produc ei alergii. Avand un teren alergic, e posibil ca si copilul sa o mosteneasca; in plus,e a insas nu s-ar simti bine daca ar consuma ceva la care este alergica...
Cam asta am de spus la prima vedere.
Un link foarte util este asta: http://www.kellymom.com/nutrition/mom/mom-foods.html. Cred ca il stiid eja, iar de la el ajungi la o gramada de alte chestii utile, inclusiv la un tabel care arata cata cafeina contin anumite produse alimentare, ce plante e bine sa eviti cand alaptezi etc... (pentru alea am eu traducerile, mi-a trebuit ceva munca si googlalit sa le gasesc pe toate ).
cristineescu spune:
Ada, eu as fi vrut sa plec numai cand ma gandesc ca tara asta nu se mai vindeca. Si ma mai infioara gandul ca o sa ajung si eu la pensie si o sa fim toti un d-nul Lazarescu. TL e ca Miorita - calm in fata destinului implacabil .
Cat despre Dorel, cred ca o sa-i priasca gradinita.
Irina, si eu am vaz emisiunea cu puii si desi am gandit ca tine, azi in magazin tot pui am luat.
Harri Alexandru (10.09.2008)
Aici sunt eu, Harri, la motz
300 spune:
Ca sa nu ma lungesc la infinit mai postez asta separat
Iata cateva cauze obiective ale colicilor:
Colicii au drept cauza de multe ori imaturitatea sistemului digestiv al bebelusului, nu vreo problema acuta de sanatate. Pe scurt, muschii sistemului digestiv se contracta haotic, incercand sa impinga bolul alimentar simultan in parti opuse. Acest iconvenient dispare pe masura ce copilul creste. Alteori gazele sunt cauza, iar eliminarea lor provoaca o anumita tensiune la nivelul sistemului digestiv.
Prea mult lapte inghitit intr-o perioada mult prea scurta face ca bebe sa inghita si aer odata cu lichidul. Ce intra trebbuie sa si iasa cumva, nu?
Plansul #8211; bebelusii inghit aer cand plang, asa incat plansul poate fi mai degraba o cauza a colicilor decat consecinta lor. Ar fi bine sa raspundem prompt la cererile de hrana ale puilor.
Hrana cu biberonul #8211; in general, bebelusii inghit mai mult aer cand beau din sticla. Sunt recomandata\e tetinele cu curgere lenta, pentru ca bebelusul sa nu aiba parte de un flux prea mare de lapte. Ca sa reducem rata de inghitire a laptelui, tinem copilasul la un unghi de 45 de grade cand il hranim si avem grija ca tetina sa fie mereu plina cu lapte. Tinem bebele la ragait cat mai mult timp.
Sunt mame care produc prea mult lapte, astfel, cand isi pun copilul la san au un let-down foarte abundent. Exista tehnici de alaptare care pot ajuta enorm.
Tehnica proasta de atasare la san.
Aftele (candioza bucala) pot cauza gaze.
Frecventa redusa a scaunelor (comuna la bebelusii alaptati mai mari de doua luni) iarasi poate produce gaze in exces. Acestea insa nu sunt o cauza de ingrijorare daca bebelusul ia in greutate normal si progresele sale sunt vizibile iar scaunele au aspectul normal atunci cand apar.
Sensibilitatea la un aliment consumat de mama, incluzand suplimentele nutrivitive de genul fierului sau a vitaminelor. Cand e vorba de asemenea sensibilitate, aproape sigur vor aparea si alte simptome, de exemplu varsaturi, regurgitari, colci, diaree, afte, iritatii de scutec sau in alte regiuni ale corpului, congestie nazala sau nas curgator, deci simptome specifice alergiilor.
Tot ce consuma bebelusul in afara de laptele matern, incluzand formula de lapte, vitamine, medicamente, ceaiuri, hrana solida, suc de fructe sau legume. Aceste substante au un potential daunator mult mai mare decat laptele de san si in general nu ajuta la reducerea cantitatii de gaze sau a colicilor.
Se pare ca bebelusii hraniti cu formula au mai multi colici decat cei hraniti la san. Sunt voci care afirma ca acst lucru se datoreaza faptului ca laptele de vaca nu este cel mai adecvat aliment pentru un copil. Cand alaptati, evitati suplimentarea cu lapte praf, acest lucru nu va face decat sa reduca cantitatea de lapte produsa si in scurt timp determina intarcarea prematura.
300 spune:
haha critineescu, nici noi nu cred ca luam ft multe puncte, nu suntem programatatori, eu lucrez in it dar in customer care (deci nici cal nici magar)) iar sotul o chestie de design (nu webdesign ). So... ne vedem la pensie.
nikolici spune:
ne-am luat pantofi noi:
Yo Miss www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=813a99ff4d721e97009477" target="_blank"> Karinutza(14.10.2008)
nikolici spune:
Oana felicitari pt initiativa cu blogul, cum ai stat tu si ai rumegat secretul pana ai putut sa-l dezvalui.Bravo!
cristina sa va traiasca coco si cici!Noi avem un Coco!
Yo Miss www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=813a99ff4d721e97009477" target="_blank"> Karinutza(14.10.2008)
kllemi spune:
salutare ce face fetele???.......super naspa a fost ziua de azi, cel putin dimineatza, cand a trebuit sa plec la facultate,....sa trezit copilul sa manance..i-am dat...am mai stat putin cu ea am zis ca poate adoarme la loc, ceea ce s-ar fi intamplat in mod normal, numai ca acum parca a simtit ea ceva si nu a mai vrut sa doarma, intr-un final a trebuit sa ma ridic de linga ea, sa ma duc sa ma imbrac...evident ca sa trezit de tot....cand ma mai vazut si imbracata...deja se dusese somnu' in tzara lui.....nu mai avea treaba cu ea.......a venit bunica sa stea cu ea, (mam bucurat foarte tare ca nu a plins absolut deloc)....stiti cand a mai luat-o somnu'??....la ora 9 ....am innebunit cand am auzit.....sa trezit la 11.30 si sa mai culcat la 5 dupa-amiaza si acum evident disco
babytza foarte tare sotu'.....vrem si noi la pijama party...ca nu ne mai ia somnu'
In alta ordine de idei, spuneti-mi si mie va rog, cu ce as putea sa ii dau la guritza,(in jurul gurii) sa iritat foarte rau, nu stiu de la ce dar de 2 zile tot ii dau cu bephanten cu galbenele cu ABC-derm....si nu trec de nici un fel ...mai ave-ti voi alte idei??
fericita de AMALIA-ANDREEA (12.10.2008)
babytza spune:
Seara buna mamici
Am dat o petrecere minunata !!!!!! Copiii s-au distrat excelent nu au spart/distrus nimik mancarea mi-a iesit bine si la timp gata David a fost tare scump cum se baga in seama intre ei si ei au fost foarte prietenosi cu el. Chiar il cautau daca il mai luam din camera lor.
Mai putin cand m-au dat si pe mine afara din sufragerie ca vroiau sa joace adevar si provocare si ii incurcam
Am acum 5 domnisoare care se uita la un film cu sirene si sunt tare cumintele
Bitza cum mai e puiul ? E mai bine ? Posibil roseola ? La papa nu am avut ajutoare , ca cineva trebuia sa se uite si la David si tati era la cumparaturi si a mai avut si alta treaba, alte drumuri de facut, iar mama a mai facut ordine si curatenie...in casa asta parca nu se termina niciodata de facut ceva Insa am reusit sa le fac pe toate la timp si fara sa ard ceva
Cristina bun venit noilor membrii ai familiei
Am si eu un mesaj pentru gravidutele noastre : Sa nu indrazniti sa va mutati in alta parte si sa nu mai scrieti si aici pe motiv ca ne plictisiti ca va baaaaaaaaat
Nikolici ca de obicei Karinuta e mortala
Sa aveti o zi a indragostitilor minunata
Babytza si puiiValentina David
laureta spune:
Io deja m ingrijorez cu urlatu noaptea. So doara asa tare fiecare noapte? La noi antigenu giardia a iesit negativ deci nu stiu daca e din cauza ei. Papa greu tare si urla fiecare noapte, se framanta geme scoate suzi si o invarte. Se vede ca ceva nu i convine. Si nu merge cu luatul in pat la mine, se linisteste cateva minute si o ia de la capat. Uf Analizele sunt perfecte toate nici o lipsa de ceva.
Nush daca vremea oboseala etc etc etc ma face sa fiu ciufuta si gata de razboi cu oricine
Cu febra exact la Ada, si io m am obisnuit. La noi cand a venit salvarea la 3 noaptea dr mi a dat retzeta de medicamente sa ma duc la farmacie in loc sa i faca ceva Inisei pt febra Si eram singura cuc, tati in delegatie la Sibiu
Babytza ce fain cu domnisoarele , de abia astept sa creasca si ale mele
cristina nou avem o pasarica Didi ( ma rog Biancu o striga keke)
kllemi sa nu fie vreo alergie la ceva, Zyrtec ar merge. Bianca mai facea bubitze daca nu o stergeam imediat dupa ce papa. Acuma am grija imediat cum papa ceva o sterg si e ok.
nicolici tare dulce pitica cu pantofi noi
july io la Inisa am stat la rezerva cu doo paturi, rezerva de stat n am platit nemec. A stat si mama cu mine. La Biancu am stat in camera cu 4 paturi. Toate noi baie inutru, a fost perfect. Cu alptatul, cezariana mea a fost la doo noaptea si Biancu la tzitzi la 9 cand m au dus la salon. Nu dau usor lapte cu seringa, au instructiuni stricte de la sefa lor. Numai daca dau pe ascuns si cu mare frica.
Vin si io la galerie si sa imi pup doctoritza