BRAVO CATALUTZA!! Pufuleti pufosi ian-feb (127)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sagetutza spune:

reteta e luata cu copy-paste adik unde scrie fac, dreg sa nu credeti ca fac eu

Cristies, ala e dosarul dar depunerea cic-ului nu se face decat dupa ce termini concediul postnatal, asa cuma zis si larisel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alicredo spune:

helpppp fetele! de ce mi-a vomat puiutul???lapte digerat, branzit

cris.d felicitari ptr prima lunita.si la mai multe!!!!

cristies pun imediat pozele...tot nu am avut timp

sagetutza multu de placinta

din 02.02.10 cea mai fericita de David Gabriel !
te iubim puiule....!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Beatrice1982 spune:

aoleu mai fratilor da aveti o viteza de doamne fere............

eu nu prea am timp sa intru, inca is plina de musafiri, care ma termina, ca atunci cand doarme bebe m-as mai putea si eu odihni..aha..........flori de mar...........................

apoi dimineata avem program sexi.....dormit prea putin, dar noaptea e ok, macar atunci ma odihnesc si eu.........

cred ca mi se cam duce laptele pe apa sambetei, asta micu nici nu prea are chef sa suga, nu prea are ce.............
nu stiu de ce........

m-a durut capul intr-o seara de am crezut ca innebunesc,...si mamim-a indopat asa cu:paracetamol simplu, no=-spa, metoclopramid si algocalmin fiola..............

so nu stiu daca astea-s de vina..sau nu sau pur si simplu nu mai vrea.,.................

BRAVOOOOOOOOOOOOOOO CATALUTZA..................

desi nu am citit nik in urma..sper sa am vreme odata.......................
va pup sa aveti grija de voi
am pus niste poze

si noi avem bubtite,...........dar nus tiu de la ce
eu il sterg cu ceai de musetel.mai stau daca nu trec....facem si noi ceva

Bea de bebe roz Ivan Matei

Doamne ajuta !!!!!!!!!!

Poze Ivan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larisel spune:

alicredo Poate l-ai manevrat prea brusc pe bb si de aia a varsat. Mult? Doar daca se repeta sa te ingrijorezi.

beatrice Cateodata bb pur si simplu vrea mai putzina papica ... ai rabdare si incearca sa te mulgi ca sa nu pierzi laptele.

din 09.12.2009 mami de Katya Natalia si Sofia Alena

album bb-lushe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Beatrice1982 spune:

Citat:
citat din mesajul lui larisel

alicredo Poate l-ai manevrat prea brusc pe bb si de aia a varsat. Mult? Doar daca se repeta sa te ingrijorezi.

beatrice Cateodata bb pur si simplu vrea mai putzina papica ... ai rabdare si incearca sa te mulgi ca nu pierzi laptele.

album bb-lushe

da?
la asta nu ma gandeam................
ma mulg sigur ca da......dar nu mai e asa cum era parca.desi de curs curge...

tot asa si al meu max 10 minute la ambii sani, cand mai sugea tot tot...stii?
nu sta mai mult.............

alicredo...relax.///////si al meu mai face asa..ii iese branzica de aia....nu stiu de ce
cand mai mult cand mai putin...............

Bea de bebe roz Ivan Matei

Doamne ajuta !!!!!!!!!!

Poze Ivan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexutzzza spune:

Citat:
citat din mesajul lui danasor

Citat:
citat din mesajul lui alexutzzza

Citat:
citat din mesajul lui cristies

Oooofff, Alexutzzza.... Ti-a intrat in cap cu otita cred... Cea mai simpla metoda de verificat daca are sau nu febra bebe este pupatul pe frunte. Daca simti cald atunci merita sa bagi copilului termometrul, daca nu... risti sa-i provoci un kk inutil.

Dar eu cred ca bebe e bine, are ceea ce se numeste colicile de seara. Si noi le-am avut si colicile si implicit programul sexy, dar l-am rezolvat ca l-am adus pana in ora 8-9 seara si ma pot odihni si eu... Asta inseamna ca somnul de la ora 4-5 pana la 8 nu mai exista, il tin treaz prin orice mijloace si apoi dupa baita de la ora 19 adoarme. Se trezeste noaptea, ii schimb pampersul, ii dau sa pape dar nu mai maraie, ca doar e obosit la cati stimuli il supun de la 15 pana la 20. Programul asta e doar pentru somn, de mancat ii dau insa de cate ori cere pana se satura (ceea ce e destul de greu ca si al meu mananca paturele, manute, hainele noastre... orice ii iese in cale).

Cristina, de gargaritz Alexis.

Povestea zilei de 6.01.2010

mii de flori pentru intelegerea mamicii crizate da ai dreptate mi-a intrat aia cu otita in cap si apoi azi cand il tineam un pic pe burtica mea sa nu mai maraie mi s-a parut un pic caldutz la frunte dar presupun ca uncopil care are ceva sau il doare ceva urla ca din gura de sarpe si nu doar maraie din cand in cand. In seara asta mi-a iesit mai bine, nemaifiind tati acasa (de regula perioada asta a lui sexy cand face show coincide cu exact orele cand vine ta su de la birou si incep si io cu pune masa strange amsa spala vase, fa ceva dulce etc...si atunci il trantesc de colo, colo san rapid, cum pcoteste incerc sa il pun in pat el iar maraie iar il iau, ii dau un 60 de biberon si iar trantit in pat...). Acum fiind singurei de la 6 la 9 am stat cu el , am vorbit, am facut masaj, i-am dat san cat a vrut si formula cat a vrut si am cantat si am stat impreuna si la 21 naaaaanii fara baie fara nimic ..inca doarme
Iar bebeii nostrii sunt la fel...rod tot frate si instant vor tzitzi..cum se scoala treb sa ai pregatita, ce schimbat, ce cantarit ce baie sau alte masaj, curatat ochi una alta.... suge tot ce prinde

de Yannis

vezi ca relaxarea ta conteaza cel mai mult... poate ar trebui sa-l lasi pe tati sa puna masa, sa spele vasele, sa fie si la ei o schimbare ca a venit bebe; mie mi-este foarte usor sa vorbesc ca eu o am pe mama la mine si nu ma intereseaza problemele administrative , tot timpul meu e alocat exclusiv micutei; cat despre sot... ca sa va faceti o idee aseara si-a adus un joc pe calc si a stat pana la 4 dim, in schimb e baiat bun si ce comandam aia aduce

al meu gatea mai mult inainte decat acum, si mai spala pe jos mai una alta, acu cik de ce el? io ce fac? nu stau toata ziua acasa??? el merge la servici,e obosit deci eu treb sa fac....si cu ce comandam....comenteaza iaaarr??? magarus?? aualeeuuuu mi se lungesc mainile iar apa?? ce faci cu apa??? adevarue ca mor de sete in ultimul timp si deh de la una care abia bea 1l de apa pe zi acum cu 4 l pe zi el zice ca vreau sa i fac paguba ce beau atata? imi place sa il pun sa care?

de Yannis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris.dogarel spune:

alexutzza, sper ca nu vorbesti serios... pai acu' e mare nevoie de orice ajutor de la sotz.... in sarcina era asa, rasfatz, dar acu.... chiar trebuie. apa neaparat sa bei cat iti vine si inca un pic. laptele asa se face: lichide multe, papa consistent.
P.S. Cum de te-a lasat singura, fara provizii destule si ajutor chemat din timp (ai tai, altcineva...). Daca ai vreo problema (ex.: apa)?

alicredo, voma= jet care ajunge la distantza de guritza, mult si asociat cu discomfort bebe; regurgitat= curge pe langa guritza lapte, digerat sau nu, din cauza de reflux, nu au inca mushchii formati sa nu mai o ia in sus. daca nu scot aerul tot, daca il schimbi imediat dupa papa si manevrezi fundu' sus, etc, dau lapte afara.

bea, nu ai lapte destul daca bebe plange tare si cauta tzitzi dupa ce a papat, timp de cateva mese si daca scade sau nu mai ia in greutate suficient. doctorii zic ca nu stabilesti scaderea productiei decat dupa o evaluare de cateva zile- o saptamana. Ivan e vesel, umple pampersi, nu se cearta cu tzitzi? atunci, ai lapte. e pacat sa renunti. orice bebe are perioade cand nu mai suge mult timp si regleaza el lactatia dupa nevoile de moment.

Cris, mami de Ema, my Lucky 13 (13.01.2010), si Ana(2003)
AMR: 10 kile!
poze

povestea noastra

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui alexutzzza

CE E AIA LIVRET DE FAMILIE?!?!?! de unde se ia???

si inca o intrebare: mie imi expira concediu de maternitate [e 4 aprilie, dar nu voi fi in tara, fiind in preajma Sarbatorilor de Pasti plecam 2 saptamani in Grecia, ma intorc pe 12, trebuie depus dosaru chiar in ziua de terminare a concediului de maternitate? pot depune mai devreme? sau mai tarziu???

de Yannis

Livretul de familie e un carnet pe care l-am primit deodata cu certificatul de casatorie si in care se trec primm 8 copii . Pt dosarul cic nu-i bai ca nu-l ai, dar parca este musai pt celelate 3 dosare care se depun: alocatzie copil, prima de nashtere, trusou bb-lush. De astea s-a ocupat sotzul si nu prea stiu ce-i cu ele.

Termenul de depunere pt cic este 60 de zile de la incheierea concediului de maternitate, care poate fi a 126-a zi de concediu pre+postnatal (cazul meu) sau a 42-a zi de la nashtere (minim).

album bb-lushe

Merci!

de Yannis

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui cristies

Alexutzzza, fa bagaj si pleaca la parinti. Saptamana trecuta a fost o defectiune la noi in cartier de la ora 14 si la 17 ne-a zis apa nova ca o sa se rezolve la ora 20. S-a rezolvat la ora 14 a doua zi.

Pana una alta, incearca servetelele umede pentru bebei, o zi n-o sa pateasca nimic. Mai naspa pentru tine...

Cristina, de gargaritz Alexis.

Povestea zilei de 6.01.2010

Eu folosesc frecvent servetzele umede pampers. Ce au de ziceti ca "o zi n-o sa patzeasca nimic"?

album bb-lushe

Mie dr mi-a zis sa spal copilul la fund de preferat la fiecare schimbat de pampers. Ok, folosesc servetelele si eu zilnic dar ptr a sterge surplusul sau tr a schimba repede un pampers care are numai pipi. Dr a zis ca e de preferat sa fol exclusiv servetele numai in calatorii sau cand nu ai o sursa de apa la indemana.

de Yannis

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui decenuela

neatza ca uitam....

alexutzza.... tu sau cristies...aveati acea reteta cu fietaj...salam..cascaval..ciuperci..
PLSSSSS...o vreau si io...am niste musafiri si ar fi ok..ciupercile...crude sau din conserva?

ms mult.

larisel...io l-am inscris la dr de familie acolo am fost...cu vaccin cu tot. e bine din cand in cand si la pediatru

Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii...

Povestea unui...petrecaret

AMR....din cate-au fost, 25, ...mai ramasesera 15....se mai suparara 4....si ne luptam cu 11 ( si-apoi inca vreo -4 ar fi ideal)

eu

scurt:

Foietaj
peste o foaie de foietaj pui felii de cascaval/mozarella,
peste asta un strat de felii de sunca/parizer, ce-ti place,
peste asta un strat de ciuperci sunt ok ci conserva si crude, eu daca pun crude adaug si niste feliutze subtiri de unt printre ele,
peste ciuperci se pune patrunjel taiat,
ceapa taiata,
sare piper si poti adauga rosii dar ai grija ca de regula astea lasa apa si nu se mai umfla foietajul, apoi acoperi tot cu cealalta foaie de foietaj, inchizi bine capetele sa nu se topeasca branza si sa-ti dea toata pe afara si apoi tai placinta asa cruda ca si cum ai servi-o dar nu tai pan la capete!! tot ca sa nu se scurga branza, tai asa bucatile in centru mai mult si bati intr-o cana un on si ungi placinta inainte sa o dai la cuptor cu oul asta si taiatu (plus ca faci si niste crestauri cu cutitu pe foaie) treb sa intre asa in placinta se se scurga prin taieturi si crestaturi capisci?

Pofta mare!

de Yannis

Mergi la inceput