BRAVO CATALUTZA!! Pufuleti pufosi ian-feb (127)
Raspunsuri - Pagina 16
cristies spune:
Oooofff, Alexutzzza.... Ti-a intrat in cap cu otita cred... Cea mai simpla metoda de verificat daca are sau nu febra bebe este pupatul pe frunte. Daca simti cald atunci merita sa bagi copilului termometrul, daca nu... risti sa-i provoci un kk inutil.
Dar eu cred ca bebe e bine, are ceea ce se numeste colicile de seara. Si noi le-am avut si colicile si implicit programul sexy, dar l-am rezolvat ca l-am adus pana in ora 8-9 seara si ma pot odihni si eu... Asta inseamna ca somnul de la ora 4-5 pana la 8 nu mai exista, il tin treaz prin orice mijloace si apoi dupa baita de la ora 19 adoarme. Se trezeste noaptea, ii schimb pampersul, ii dau sa pape dar nu mai maraie, ca doar e obosit la cati stimuli il supun de la 15 pana la 20. Programul asta e doar pentru somn, de mancat ii dau insa de cate ori cere pana se satura (ceea ce e destul de greu ca si al meu mananca paturele, manute, hainele noastre... orice ii iese in cale).
Cristina,
de gargaritz Alexis.
Povestea zilei de 6.01.2010
sagetutza spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui larisel
Chiar azi am depus dosarul pt cic (ieri a fost a 126-a zi de cm, deshi a 42-a de lauzie a fost pe 19.01). Dosarul contine urmatoarele acte: - de la cei 2 angajatori: adeverintze-tip si decizii de suspendare a contractului de munca cf art.51 lit.a din Codul Muncii - cerere-tip pt mama si declaratzie-tip pt tata - copii dupa buletinele ambilor parintzi - copii dupa certificatele de nashtere ale bb-linelor - copie dupa certificatul de casatorie - copie dupa paginile scrise din livretul de familie - extras de cont pe numele meu pt ca vreau banii in cont si nu prin mandat poshtal + dosar cu shina + toate documentele originale pt confirmare (nu s-a uitat decat pe buletine). Am primit nr de inregistrare si cica decizia si banii urmeaza peste vreo 2-3 luni. din 09.12.2009 mami de Katya Natalia si Sofia Alena album bb-lushe |
si aici la pit tot cam asa.. dar am auzit ca asta se intampla dk ai pile ca altfel... poate sa dureze si mai mult. Eu o sa intru in cic la 42 zile fix, ca ma avantajeaza asa.
sagetutza spune:
citat din mesajul lui larisel
Chiar azi am depus dosarul pt cic (ieri a fost a 126-a zi de cm, deshi a 42-a de lauzie a fost pe 19.01). Dosarul contine urmatoarele acte: - de la cei 2 angajatori: adeverintze-tip si decizii de suspendare a contractului de munca cf art.51 lit.a din Codul Muncii - cerere-tip pt mama si declaratzie-tip pt tata - copii dupa buletinele ambilor parintzi - copii dupa certificatele de nashtere ale bb-linelor - copie dupa certificatul de casatorie - copie dupa paginile scrise din livretul de familie - extras de cont pe numele meu pt ca vreau banii in cont si nu prin mandat poshtal + dosar cu shina + toate documentele originale pt confirmare (nu s-a uitat decat pe buletine). Am primit nr de inregistrare si cica decizia si banii urmeaza peste vreo 2-3 luni. din 09.12.2009 mami de Katya Natalia si Sofia Alena album bb-lushe |
si BTW Multumesc frumos

sagetutza spune:
| Citat: |
citat din mesajul lui alexutzzza![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() CE E AIA LIVRET DE FAMILIE?!?!?! de unde se ia??? si inca o intrebare: mie imi expira concediu de maternitate [e 4 aprilie, dar nu voi fi in tara, fiind in preajma Sarbatorilor de Pasti plecam 2 saptamani in Grecia, ma intorc pe 12, trebuie depus dosaru chiar in ziua de terminare a concediului de maternitate? pot depune mai devreme? sau mai tarziu??? de Yannis |
La noi, in Pit nu se da alocatia dk nu ai livretul de familie...

sotul meu il pierduse cand s-a dus sa "inmatriculeze" copilul... dsi costa 200 ron refacerea lui, de fapt cica el era moca, dar plateai amenda, acelasi rahatel..CIC-ul poti sa-l iei incepand cu a 43-a zi dupa nastere(inclusiv iua cu pricina - nastrea adik). ca sa fim exacti. iei concediul postnatal pana la 42 de zile dupa nastre(la fel inclusiv ziua respectiva) si in 60 de zile de la terminarea concediului trebuie sa depui actele pt CIC. Pt cine vrea, cui ii convine concediul postnatal poate sa stea pana la finalul lui. de exemplu, Alexutzzza parca si pe tine te avantajeaza un postnatal mai scurt, asa imi amintesc eu
AysTea spune:
Bine v-am gasit fetelor, eu sunt o viitoare mamica (eu asa vreau si sper) si scuze ca intervin si eu, dar am o nelamurire si cred ca voi ma puteti ajuta pt ca ati fost gravidutze in timpul verii. Zilele trecute am avut o discutie cu o prietena insarcinata in luna 4 care a fost plecata 2 saptamani in concediu in ianuarie in Egipt. Ea imi spunea ca doctorul i-a recomandat sa stea la soare doar cu burtica acoperita. Eu nu inteleg de ce, soarele ajuta la sintetizarea vitaminei D in oase si implicit a calciuliu. Bineinteles ca nu ma refer la statul la soare la 40°C, doar asa un pic dimineata. Voi ati primit vreo alta explicatie "stiintifica" pt aceasta problema?
alexutzzza spune:
| citat din mesajul lui AysTea Bine v-am gasit fetelor, eu sunt o viitoare mamica (eu asa vreau si sper) si scuze ca intervin si eu, dar am o nelamurire si cred ca voi ma puteti ajuta pt ca ati fost gravidutze in timpul verii. Zilele trecute am avut o discutie cu o prietena insarcinata in luna 4 care a fost plecata 2 saptamani in concediu in ianuarie in Egipt. Ea imi spunea ca doctorul i-a recomandat sa stea la soare doar cu burtica acoperita. Eu nu inteleg de ce, soarele ajuta la sintetizarea vitaminei D in oase si implicit a calciuliu. Bineinteles ca nu ma refer la statul la soare la 40°C, doar asa un pic dimineata. Voi ati primit vreo alta explicatie "stiintifica" pt aceasta problema? Viitoare mamica cu voia lui Dumnezeu |
Nici eu nu am avut voie sa stau la soare. Burtica acoperita e precautia minima, de regula e bine sa nu te expui la soare cat sa te incalzesti sau inrosesti. Inrosirea pielii precum si incalzirea provoaca avort spontan, deci nu e vorba de sintetizare de vitamine ci de temperatura
asa stiam eu, sper sa iti fie de folos.
de
Yannis
alexutzzza spune:
| citat din mesajul lui cristies Oooofff, Alexutzzza.... Ti-a intrat in cap cu otita cred... Cea mai simpla metoda de verificat daca are sau nu febra bebe este pupatul pe frunte. Daca simti cald atunci merita sa bagi copilului termometrul, daca nu... risti sa-i provoci un kk inutil. Dar eu cred ca bebe e bine, are ceea ce se numeste colicile de seara. Si noi le-am avut si colicile si implicit programul sexy, dar l-am rezolvat ca l-am adus pana in ora 8-9 seara si ma pot odihni si eu... Asta inseamna ca somnul de la ora 4-5 pana la 8 nu mai exista, il tin treaz prin orice mijloace si apoi dupa baita de la ora 19 adoarme. Se trezeste noaptea, ii schimb pampersul, ii dau sa pape dar nu mai maraie, ca doar e obosit la cati stimuli il supun de la 15 pana la 20. Programul asta e doar pentru somn, de mancat ii dau insa de cate ori cere pana se satura (ceea ce e destul de greu ca si al meu mananca paturele, manute, hainele noastre... orice ii iese in cale). Cristina, de gargaritz Alexis.Povestea zilei de 6.01.2010 |

mii de flori pentru intelegerea mamicii crizate 

da ai dreptate mi-a intrat aia cu otita in cap si apoi azi cand il tineam un pic pe burtica mea sa nu mai maraie mi s-a parut un pic caldutz la frunte dar presupun ca uncopil care are ceva sau il doare ceva urla ca din gura de sarpe si nu doar maraie din cand in cand. In seara asta 

mi-a iesit mai bine, nemaifiind tati acasa (de regula perioada asta a lui sexy cand face show coincide cu exact orele cand vine ta su de la birou si incep si io cu pune masa strange amsa spala vase, fa ceva dulce etc...si atunci il trantesc de colo, colo san rapid, cum pcoteste incerc sa il pun in pat el iar maraie iar il iau, ii dau un 60 de biberon si iar trantit in pat...
). Acum fiind singurei de la 6 la 9 am stat cu el , am vorbit, am facut masaj, i-am dat san cat a vrut si formula cat a vrut si am cantat si am stat impreuna si la 21 naaaaanii fara baie fara nimic 

..inca doarme 
Iar bebeii nostrii sunt la fel...rod tot frate si instant vor tzitzi..cum se scoala treb sa ai pregatita, ce schimbat, ce cantarit ce baie sau alte masaj, curatat ochi una alta....

suge tot ce prinde 

de
Yannis
plateea spune:
neata fetele...
ce spuneti de niste turta dulce pe ziua de azi, ca sa putem face toate precum fluturasii?

BRAVO CATA!
BINE AI VENIT, IRINA! 

Plateea, mami fluturas de bbTo, prematurul la 39S3Z... 
www.flickr.com/photos/23363511@N05/" target="_blank">bbTo
larisel spune:
| citat din mesajul lui plateea astea care-s gravide, inteleg. da alea de aveti copii acasa, cate ore are ziua la voi, de reusiti sa stati pe net? colici, stat la tzitzti cate 2 ore, adormit greu, sculat, culcat, etc, voi nu aveti? ca eu de la 6 nu am apucat decat sa hranesc pastaia, sa mananc un castron de ciorba si o felie de sunca, plus o cana de lapte rece, cald e lux, si 4 napolitane, si sa trag o fuga la mall, ca vine valentine's day... si atat... acu scriu mesaju' intre masaj la burtica, baut apa ca ma usuc ca sahara, si... ma rog sa treaca odata colicile astea, ca ma scot la pensie anticipat, cu penalizare cu tot... Plateea, mami fluturas de bbTo, prematurul la 39S3Z... ![]() www.flickr.com/photos/23363511@N05/" target="_blank">bbTo |
Nici mie nu prea-mi ajunge ziua si noaptea sa fac cate am de facut ... acum profit si eu la maxim cat mai sta maica-mea la mine (vrea sa plece saptamana viitoare

) si mai forumesc sau vin la birou (acum de aici scriu in linishte). Plus ca deshi am de hranit 2 guritze eu le dau si lp iar alaptatul nu dureaza mai mult de jumatate de ora cu tot cu ragaitul de dupa.din 09.12.2009
mami de
Katya Natalia si
Sofia Alena
album bb-lushe
danasor spune:
citat din mesajul lui alexutzzza
![]() ![]() ![]() mii de flori pentru intelegerea mamicii crizate ![]() ![]() da ai dreptate mi-a intrat aia cu otita in cap si apoi azi cand il tineam un pic pe burtica mea sa nu mai maraie mi s-a parut un pic caldutz la frunte dar presupun ca uncopil care are ceva sau il doare ceva urla ca din gura de sarpe si nu doar maraie din cand in cand. In seara asta ![]() ![]() mi-a iesit mai bine, nemaifiind tati acasa (de regula perioada asta a lui sexy cand face show coincide cu exact orele cand vine ta su de la birou si incep si io cu pune masa strange amsa spala vase, fa ceva dulce etc...si atunci il trantesc de colo, colo san rapid, cum pcoteste incerc sa il pun in pat el iar maraie iar il iau, ii dau un 60 de biberon si iar trantit in pat... ). Acum fiind singurei de la 6 la 9 am stat cu el , am vorbit, am facut masaj, i-am dat san cat a vrut si formula cat a vrut si am cantat si am stat impreuna si la 21 naaaaanii fara baie fara nimic ![]() ![]() ..inca doarme ![]() Iar bebeii nostrii sunt la fel...rod tot frate si instant vor tzitzi..cum se scoala treb sa ai pregatita, ce schimbat, ce cantarit ce baie sau alte masaj, curatat ochi una alta.... ![]() ![]() suge tot ce prinde ![]() ![]() ![]() ![]() de Yannis |
vezi ca relaxarea ta conteaza cel mai mult... poate ar trebui sa-l lasi pe tati sa puna masa, sa spele vasele, sa fie si la ei o schimbare ca a venit bebe; mie mi-este foarte usor sa vorbesc

ca eu o am pe mama la mine si nu ma intereseaza problemele administrative
; cat despre sot... ca sa va faceti o idee aseara si-a adus un joc pe calc si a stat pana la 4 dim, in schimb e baiat bun si ce comandam aia aduce 

Viitoare mamica cu voia lui Dumnezeu