INSEMINARE 62
Raspunsuri - Pagina 11
anna_ivan spune:
neatza fetelor cam liniste pe forumul asta.
nimeni nu mai face injectiii, nu mai cauta simptome.
va tin pumnii la toate
bb_wanted spune:
salut,dragelor
sunt foarte suparata,am facut histeroscopie joi si mi s-a spus ca am trompa dreapta infundata.in mai 2008 am facut laparoscopie si atunci erau permeabile si functionale ambele, mi-am facut si examenul complex al secretiilor care mi-a iesit foarte bine,doar putin urme de candida, nu stiu ce s-a putut intampla...
ideea e ca doctora mi-a spus sa ma gandesc daca vreau sa facem inseminare, dar nu stiu ce sa fac, pt ca am inteles ca nu prea e bine, sa nu fac extrauterina sau ca lichidul e toxic pt embrion
daca una mi-ati spune ca ati reusit chiar si asa...as face(IA) imediat
voi ce ma sfatuiti....?
viss spune:
eu dupa ce am scos trompa dr. -extruaterina,am facut histerosalpingografie, care mi-a aratat ca cea stanga e slab permeabila,subtire si lunga.asa ca mi s-a recomandat de catre dr. perfuzii utero-tubare. se fac 3 zile/saptamana, 1 zi-da, una-nu, cu antibiotic-frecvent penicilina, dexametazona-ptr efectul antiinflamator, si xilina.sunt nitel dureroase dupa perfuzie, treb sa stai la pat 30min.-1h dupa.dar dupa ele am inteles ca aveam permebilitate 100% , ptr ca nu reflua deloc lichidul respectiv.
,+7
bb_wanted spune:
draga viss, am auzit si eu de astea, dar nu le mai recomanda cei mai multi doctori, tu pana la urma ai ramas prin inseminare,nu?
deci au fost bune...
te pup,multam de raspuns
iti doresc numai bine si o sarcina lipsita de probleme
viss spune:
bb wanted - da, am ramas dupa a 5-a IA.
si eu cred ca au fost bune.ptr ca mie nu mi-a extras toata trompa dreapta, a mai ramas un ciot.si ciotul ala mi-a mai dat niste colici,niste dureri groaznice o perioada, dupa care au disparut cu totul.am facut la un moment dat si un trat. cu antibiotice puternice orale si antiinflamatoare,si in ultimul an au disparut durerile de tot.
in Giulesti se fac frecvent aceste perfuzii utero-tubare.cand am fost eu internata, eram serii de cate 6 fete pe saptamana care faceam.si in fiecare zi veneau altele noi.
katy_1983 spune:
Buna fetelo,
Nu am mai scris de ceva vreme, dar nici nu s-a intamplat mai nimic pana acum.
Va ziceam ultima data ca a ramas sa fac IUI la cabinetul doctoritei mele, dar la ultimul consult ne-a recomandat sa mergem la Clinica Athena, este o clinica noua deschisa in Timisoara. Clinica a fost infiintata de catre un prof grec, specializat pe FIV. Sambata am avut o intalnire cu insusi acest prof grec,Konstatinos Giatras, foarte profesionist de altfel. In urma discutiilor avute dansul ne-a recomandat sa incepem cu o IUI pe ovulatie naturala, dupa care mai vedem ce este de facut. Interesant ce mi-a mai zis este ca el nu recomanda mai mult de 2 IUI,si acestea ambele fara stimulare, care daca nu reusesc sa trecem direct la FIV. Noua ne dat 15% sanse de reusita cu IUI si 50% cu FIV. Cand am auzit 50% sanse de reusita la FIV mi-a venit sa sarim direct la ac procedura, pana cand am vazut pretul 2300 de euro, fata de IUI 170 de euro.
Noi speram sa creasca folicul la dimensiunea potrivita sa putem face saptamana asta inseminarea, care va fi reusita desigur si astfel nu vom avea nevoie de alte IUI sau FIV.
Pupici
alinutahu spune:
buna sunt noua pe aici si ce ceva vreme tot incerc sa scriu si eu dar se pare ca am reusit...sunt alina si inpreuna cu sotul meu de vreo 4 ani vrem un bebe pt ca sa lasat asteptat am cautat o clinica de reproducere unde am facut foarte multe analize din care a rezultat ca sotul este ok iar eu nu prea ovulez.E acuma fac tratament de stimulare cu closty si injecti ovittrele, in prima luna nimic acum adoua luna closty si injectie choragon si acuma asteptam .insa am si eu o nelamurire dupa ce am terminat analizele si stim cauza itarzieri bebelui au spus ca facem inseminare dar de atunci nu mai spun minic de asa ceva au spus ca pt ca sotul este ok trebiue sa vina spontan ,la cate luni dupa stimuare in care nu se intampla nimic se trece la inseminare?

bb_wanted spune:
katy_1983,nu vreau sa te dezamagesc, dar nici nu ma pot abtine sa nu-ti zic...daca o sa te mai documentezi o sa realizezi si singura ce zic, si anume: bineinteles ca daca faci IA pe ciclu natural ai sanse mici, chiar mai mici de 15%,si cum sa faci doar 2 fara stimulare??????,logic ca nu reusesti( daca ai probleme reale si mari) si o sa recomande FIV, ca doar e mai scump, doar ai vazut si tu...
sanatate iti doresc si realizarea visului, acelasi pt noi toate de aici, dar nu te pripi.
anna_ivan spune:
katy si eu zic ca bbwanted IA fara stimulare are sanse mult mai mici, aproape la fel de mici ca si incercarea naturala, mai cer o parere..nu stiu
iti tin pumnii
yarrina spune:
Katty sunt de acord cu fetele. Eu am facut 4 inseminari toate cu stimulare si abia acum ma indrept spre FIV. Dr recomanda cam 4-5 inseminari si poi se trece la FIV...si toate cu stimulare pt ca sporeste sansele la 20-25%. Fara stimulare e ca si cum ai incerca sa ramai natural. Preturile la FIV sunt intr-adevar mari dar ar trebui sa te gandesti la asta abia dupa 4 inseminari cu stimulare. Multa bafta!