Dovlecei de septembrie-octombrie 2009 *72*
Raspunsuri - Pagina 6
diamar78 spune:
Raluk, incep la 6 luni diversificarea pt ca asa am inceput si la primul. Adica nu e batut in cuie 6 luni pt ca si la primul am inceput cu sucuri pe la 5 luni si jumatate si probabil asa o sa fac si acum. Cu canalele astea chiar nu stiu ce sa fac. Dr e tare buna dar acum ma gandesc ca am facut bine ca merg marti fara sa mai cer o parere in Tm de exemplu.
Sunt tare trista, am impresia ca anul asta o sa fie tare urat pentru mine.
mamica fericita de Matei 11.09.2009 si David 25.05.2007
Doamne ajuta pe toata lumea!
raluk16 spune:
Ralu imi pare rau ca a zis ca e dermatita atopica, sper sa treaca repede cu tratamentul asta.
Stiri: e epidemie in New York de oreon si www.naturalnews.com/028142_mumps_vaccines.html" target="_blank">aici. Se pare ca 77% dintre bolnavi au fost vaccinati pentru oreon, deci mai multi au facut boala din cei vaccinati...
Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)
mimika spune:
http://www.220.ro/LtMNCKEBc3/Catelul-Violeaza-Gaina
Mami ultra-fericita de Matei Aram si Luca Ezram (31.07.2009)
hi5
poze cu noi
monica_dicut spune:
Fraguta, imi pare rau pt DA. Locobase am eu impresia ca e cu cortizon sau? A mea cea cu cortizon se numeste Locoid. Cam seamana denumirile. EU sper ca este o forma usoara nu ce am vazut noi pe net si sper sa fim printre cei carora le trece pana la un an
FElicitari pentru dimensiunile unguroaicei
Monica de Minune Dragos Alexandru(26.08.2009)
Povestea noastra
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce",
trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
Ingerasul Andrei
suede spune:
Diamar sa-ti traiasca baiatul!
La multe lunite Matei!!!
Laura fericita de puiut scump norocos Mihnea Costin 12.10.2009
FEBRUARIE:
http://family.webshots.com/album/576696699yHysnI
Fragutza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monica_dicut Fraguta, imi pare rau pt DA. Locobase am eu impresia ca e cu cortizon sau? A mea cea cu cortizon se numeste Locoid. Cam seamana denumirile. EU sper ca este o forma usoara nu ce am vazut noi pe net si sper sa fim printre cei carora le trece pana la un an FElicitari pentru dimensiunile unguroaicei Monica de Minune Dragos Alexandru(26.08.2009) Povestea noastra Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte Ingerasul Andrei |
Monica, asta are ca ingredient activ vaselina alba..nu scrie nimic de cortizon. Insa mi-a zis ca dc nu trece cu asta sa incerc cu Locoid. Am cumparat doar Locobase, nu am luat si Locoid sa vad ce si cum.
Ti-am zis, doc era f relaxat, eu ma dadeam de ceasul mortii si el zicea ca nu-i ceva sa-mi fac griji. Ma rog, vom vedea.
Si mi-a mai zis ca pot sa spal cu musetel, ca ar fi foarte bun, chiar la cei cu DA pe tot corpul se reco bai in ceai.
If your baby is "beautiful and perfect, never cries or fusses, sleeps on schedule and burps on demand, an angel all the time," you're the grandma.
raluk16 spune:
Of, Diamar, cat de rau imi pare ca esti trista si ca ai necazuri! Daca ar mai intra pe aici cineva care se pricepe si a trecut prin asa ceva, sa te sfatuiasca... Poate doctorul stie ce face. Sau poate ar fi bine sa mai ceri o parere... eu nu am studiat problema, ti-am zis doar din ce am auzit pe aici pe la voi... Te pup si sper sa iei decizia cea mai buna pentru voi!
Miha n-am avut rabdare sa cercetez cu vitaminele pentru par si alaptatul, asa ca n-am luat. Dar cred ca ma pun macar pe omega 3 ca de asta stiu ca am citit de bine si la alaptat, nu numai in sarcina. Sunt CEA MAI invidioasa pe tine ca mergi la bazin! relaxare placuta, balaceste-te si pentru noi!!!!
Catalina uite ce au spus fetele azi pentru kk, prune. Si Spock recomanda apa de pe prune uscate fierte. Si intr-adevar pare mult mai ok pentru stomacel decat citricele. Ai fost super tare cu treaba cu vaca
Diamar, o incercare de traducere a retetei de budinca de cioco din avocado:
Catifea de ciocolata:
Rezulta: 1 1/2 cesti (3 portii ca budinca, 6 portii ca sos)
Se poate servi ca budinca singura sau ca topping pentru inghetate, straturi cu capsuni si banane, umplutura pentru tarte, etc.
1 avocado copt
6 linguri pudra de cacao neindulcita (in reteta e cruda, ca e reteta de la raw foodisti)(eu am nimerit pe o cacao asa de neagra si de fainoasa ca daca puneam 6 linguri era bolovan, asa ca am pus numai vreo 3, te orientezi tu la fata locului)
1/4 ceasca sirop de agave, de artar sau orice alt indulcitor lichid (eu foloseam miere)
2 linguri suc de trestie de zahar evaporat (optional) (eu puneam doar miere, nu mai puneam alt indulcitor)
1/2 lingurita extract de vanilie (ei au chiar extract de vanilie, noi doar esenta chimicala, asa ca eu puneam samburi din aia mici si negri din pastaia de vanilie)
Putina scortisoara macinata, cat iei cu degetele
2 linguri plus 1/2 ceasca apa purificata (eu puneam plata)
1. Amestecati avocado, pudra de cacao, siropul, cele 2 linguri de apa si vanilia si scortisoara pana cand compozitia e fina.
2. Adaugati restul de 1/2 ceasca de apa si amestecati pana cand compozitia e omogena. Cu cat adaugati mai multa apa, cu atat sosul e mai subtire. (nici nu mai stiu cata apa am pus in total, am facut sa arate ca o budinca)
monica_dicut spune:
Ti-am zis, si a mea la fel de relaxata si nonsalanta mi-a spus ca are DA, de parca nu era nimic important
EU am incercat cu musetel si mai rau s-au facut. Apoi cu galbenele crema si la fel, mai rau. POate la voi merge. CHiar unt curioasa cum e crema aia. Sper sa treaca
Monica de Minune Dragos Alexandru(26.08.2009)
Povestea noastra
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce",
trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
Ingerasul Andrei
Fragutza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monica_dicut Ti-am zis, si a mea la fel de relaxata si nonsalanta mi-a spus ca are DA, de parca nu era nimic important EU am incercat cu musetel si mai rau s-au facut. Apoi cu galbenele crema si la fel, mai rau. POate la voi merge. CHiar unt curioasa cum e crema aia. Sper sa treaca Monica de Minune Dragos Alexandru(26.08.2009) Povestea noastra Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte Ingerasul Andrei |
Hai sa vb in cunostinta de cauza..adica io-ti arat bubele ei, tu mi le arati pe la Atomix Trimit acum o poza pe mailul comun.
If your baby is "beautiful and perfect, never cries or fusses, sleeps on schedule and burps on demand, an angel all the time," you're the grandma.
raluk16 spune:
Am o intrebare legata de cerealele cu fructe, ca vad ca sunt tare laudate. Mie mi se par cam departe de "natural", fiind fructe uscate, sau aroma, sau ce o fi. Nu mai bine punem cereale si fructe de la noi? Si am mai vazut printre cunoscuti care incep cu astea. Si oare nu ar trebui vazuta intai toleranta la fructe? Sa inceapa cu suc de mere si cu piure de banane, piersici, etc. si abia apoi cu cereale cu banane si piersici?
Sabina ti-am sorbit postarile din dimineata asta! De multa vreme ma gandeam eu daca nu as putea sa ii fac puiului orez fiert si mixat marunt in loc de cereale de orez, ca sa fie cat mai putin procesate industrial. E clar ca e mai sanatos. Cred ca astea la pachet sunt facute sa le fie mai usor femeilor care nu au timp sa fiarba, sau care nu au aragaz, sau care sunt mereu pe drumuri si trebuie sa foloseasca ceva instant. Deci multumesc din suflet de reteta!
O sa ma uit si pe aici dupa faina de orez. DAR ce vreau sa va intreb pe toate care va pricepeti: daca tot as folosi orez si nu cereale, oare nu as putea folosi orez integral, sa aiba si vitaminele B? Mie drept sa spun orezul alb mi se par niste calorii goale, un aliment caloric care nu prea contine mare lucru, eu de multi ani folosesc doar integral
A, si pe acelasi principiu, decat cereale instant din porumb, mai bine mamaliga si decat cereale instant din mei mai bine un terci din mei, nu?
Mi-a placut ca ati mai zis de treaba cu prunele pentru constipatie, mai ales ca ar fi si conform a ce am spus ieri, ca ne fac mult mai bine alimentele locale. O sa vedem cand incercam suculetul, deocamdata mai mergem asa cel putin saptamana asta, ca mi-e tare ciuda ca nu am eu prune uscate de la mine. Anul trecut a fost un an slabut de prune, ne-am cam batut eu cu tati pe cele din pomi
Cu ascultatul pediatrului, ca ai zis sa ne ascultam instinctul, sunt total de acord! Am mai prins si eu oameni care nu ma inteleg, ca doar n-am facut eu medicina, de ce nu pot asculta de doctori fara sa cercetez. Dar eu nu bravez, ci am patit-o si cu doctorii care ma tratau pe mine, si se pare ca si cu Alex cu o pediatra renumita de aici (cu antibioticele alea cand el nici nu avea rosu in gat). Si uite ca se vede si aici pe forum, multa lume vine cu scheme si sfaturi de la pediatri, si toate sunt diferite...
Sabina, pot sa te intreb de ce ai schimbat userul?