Dovlecei de septembrie-octombrie 2009 *72*
Raspunsuri - Pagina 4
Ellenuta spune:
saluti fetili,
iara ati luat-o la picior cu vorbaraia, ha?
v-ati cumparat cizme de cauciuc? altfel nu cred ca razbim pe morcila asta din bucuresti. e prapad, nenicule.
azi m-am pedichurat si epilat .. am plecat cu noaptea in cap (8 fara ceva) de acasa in speranta ca nu se trezeste anna .. ei as, cum am iesit pe usa, s-a sculat (pe motiv de kk). i-au cam pus creierii pe moate socrelei dar a rezistat. apoi, anna s-a culcat la 11 si s-a trezit la 3 ..
azi am facut un ostropel de pui la cuptor, tare bun a iesit si va merge super ptr dovlecime pe la 8-9 luni .. nu are prajala deloc ci numai niste ulei de seminte de strugure. iar socrela a prestat o supa cu galuste (asta merge dupa 1 an caci nu au voie albus) ..
aha .. si am tuns-o pe eva .. tunsulici
sper sa revin diseara sa recuperez.
va pupacesc!
Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si Anna Sophia (04.10.2009)
Eva
Anna
papa bun
raluk16 spune:
Santo imi pare rau ca nu a fost conform asteptarilor, DAR nu e grav! Eu citisem prin Spock cred ca daca refuza sa incerci peste cateva zile, sau sa incerci cu altceva. El da exemplul cerealelor, ca daca nu le place la bebei sa nu ii fortezi, sa incerci cu fructe. Mie iar mi se par fructele cele mai pline de vitamine, adica si legumele sunt, dar nu fierte, ca se pierde. Si am mai citit eu asa pe net despre diversificare, stiti ca v-am spus ca mai nou se spune sa se mearga pana la 8 luni cu alaptatul exclusiv daca merge bine, pentru ca cu cat se incepe mai tarziu, cu atata riscul alergiilor si a multor boli digestive si hormonale e mai mic. Acum cu ce am ramas eu in cap: bebeii sunt diferiti! Sunt care vezi ca sunt pregatiti de la 4-5 luni, ca vor mancare si probabil la fel de bine sunt care mai vor sa stea pe tzitzi pana pe la 7 luni poate. Ce e important de stiut e ca s-a descoperit ca treaba aia cu rezervele de fier tine de fapt pana spre un an, deci daca il alaptezi mai mult exclusiv e de fapt mult mai sanatos pentru el DACA el nu e pregatit inca. Important e sa nu capete o aversiune fata de mancare. Si asa cum sunt bebei care vor suculete si piureuri, asa cred ca sunt si la care li se potriveste baby led weaning, cu lins si muscat chestii moi (dar sanatoase). Si viceversa, nu poti aplica o regula universala la toti. Important e sa fim flexibile sa vedem ce li se potriveste, ce le place, cat le place, etc.
Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)
selen80 spune:
Santo mai lasa-l cu sucul de morcov, mai incerci peste cateva zile...nu-i graba, nu?
si merci de lamuriri...portiile, le dau si eu finute, asa, sa nu exageram
Maria tinem pumnii sa nu raceasca Piski!
la fel ca si Fragutza, eu cred ca o sa ma diversific o data cu fii-mea....o sa incerc si eu avocado si mango, ca sa stiu ce dau fetii sa pape mango cred ca am mancat din compoturile alea mixte, dar nu pot sa zic ca l-am "identificat" ..si oricum nu se pune, ca are alt gust proaspat, probabil..
VOTATI-NE, VA RUGAM! MULTUMIM!
de ursulica Ebru Fatima (29.08.2009) PRIMA POZA!
POZE URSULICA
nunta
diamar78 spune:
Salutari si de la noi!
Raluk, .
Astazi am facut si noi 5 lunite. Doamne cum mai trece timpul. Noi inca nu am inceput diversificarea, o mai lasam peste 2 saptamani cand o sa incep cu supita sau cu suc de morcovel sau mar. nu avem decat vacc din maternitate dar cred ca ala antiTBC trebuie sa-l repetam ca nu a facut nicio reactie.
Astazi am fost la oftalmolod pt ca-i curge ochiul mai mult si parca s-a inverzit secretia. Mi-a spus ca e infundat canalul si ca marti sa merg sa-l desfunde. A spus ca trebuia si mai repede, ideal pe la 2 luni ca ea la copii de peste 1 an nu le face fara anestezie. In prima faza nu stiam ce sa fac pentru ca citisem ca se lasa pana pe la 1 an si daca atunci nu se rezolva se intervine dar pana la urma mergem marti la ea. A spus ca poate nu se rezolva dupa o prima interventie si ca pot sa fie 2-3.
Ma ajuta si pe mine cineva cu varianta in romaneste a cremei de ciocolata din avocado.
Ma scuzati ca acum nu am raspunsuri pt intrebarile voastre dar sunt inca la recuperari.
mamica fericita de Matei 11.09.2009 si David 25.05.2007
Doamne ajuta pe toata lumea!
liliac1 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui raluk16
offf saracu injineru, certat pentru atata lucru... Si tu credeai ca daca tu nu ma recunosti pe strada, eu te las sa treci pe langa mine? Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009) |
Vaaaaai, cat de bine-ti sta Nu'sh de ce dar am senzatia ca daca-ti pui si-o clamita-n par arati mai degraba ca surioara mai mare a lui Alex, nicidecum mamica lui scumpa si dulce.
Ca sa nu mai comentez ca Alex seamana 100% cu tine. Si uite ce baiat cuminte ai
Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009)
Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!
D'ale Andrei
Vremuri
santorini spune:
Raluk. Si eu ma gandeam sa incerc cu altceva, poate nu-i place morcovul. Cred ca o sa incerc cu fructe!
de Andrei-Alexandru (24.08.2009)
BOTEZ
POZE DE ANDREIUTZ NAZDRAVAN
techila spune:
raluk, si tu esti ca mine, daca iti faci par tepi o sa zica lumea ca esti minora. ia sa incerci...si sa faci si poza
Dana- rasfatata mamica de andrei si stefan 25aug09, techila 25mai07 si dexter 03mai09 - ditai familia
techila spune:
si am reusit incredibila performanta de a bibe unuia si lingurita celuilalt in acelasi timp. ma duc sa scot javrele la pipi....adica sa inghet nitel.
ca sa fie tacamul complet, sotz intarzie...abia astept sa vina ca sa am pe cine descarca nervii acumulati cu atata grija si neirositi inca pe nimic.
Dana- rasfatata mamica de andrei si stefan 25aug09, techila 25mai07 si dexter 03mai09 - ditai familia
suede spune:
Claucia draga mea,
M-ai distrat...alt sot sa-mi faca fripturi?
Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm............botul e la fel de lung .Raman la actualul.Mananc si eu altceva,nu stiu ce,dar sunt optimista .
Instalator da,am gasit altul ...si sper sa ma lase fiul meu sa fac si dus.Daca nu,il ia mama cu carut cu tot in baie si n-are ce face.Important este ca nu mai trebuie sa inlocuim carutul cu barca
Menajera e ok,mai vine si maine ca mai are de prestat (de calcat,de terminat curatenia-iti dai seama ce era la mine in casa .
Va
Citat: |
citat din mesajul lui claucia Suede, Laura, am ras si la postul tau, stiu ca n-ai vrut sa sune asa dar tare haioasa ai fost cu gratarul ala pe care nu ti-l mai face nimeni, si tu ai pus un botic lung...dar ai gasit pe altul si s-a rezolvat! . Bineinteles ca vorbeai de instalator si eu ramasesem cu gandul la sotul prestator de fripturi si tare haioasa ai fost ! Sper ca apa e ok, menajera e cuminte si tu o duamna spalata in baie! Va pupam si va iubim mult! Clau, mami fericita de printese: Alessia Maria 13 iulie 2007 si Elisa Andreea 03 septembrie 2009 |
Laura fericita de puiut scump norocos Mihnea Costin 12.10.2009
FEBRUARIE:
http://family.webshots.com/album/576696699yHysnI
moni_iulia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui raluk16 Moni_iulia m-am distrat de numa de povestitorul tau, mai ca se enerveaza imediat de ce nu il intelegi . Salopeta ca in filmarea a doua am primit de la soacra, cumparata din real. Deci sa inteleg ca de aia mi-a dat-o? E salopeta care ii face pe bebei sa spuna tata? Caut sa vad cu ce sunt imbracati bebeii care spun mama |
Daca n-ai spalat-o inca vezi ca iese.
Mami &Tudorita Mihaita in asteptarea primaverii
Romania- The land of choice