Strumfi de iul-aug 2007 (173)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Vivela capul sus, iti dau eu un big hug poate iti trece. Sotul e si el stresat, probabil de aia a uitat. daca si voi sunteti contra cronometru ca noi, il cred saracu' eu simt ca sut la 100 metri garduri zilnic, fugi, du copilul la gradi/soarca, ajung la serv, al meu duce baiatul ce mai cand vorbim totul se rezuma la "ai facut, ai platit, ai dus, ai adus?"

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Vai Vivela, cat esti de simpatica chiar si nervoasa!
si eu mai am un pic si o dau afara pe menajera mea care a inceput sa se creada indispensabila, de neinlocuit si de o inteligenta rara! efectiv nu o mai suport! si ea le spune fetelor sa se dea jos dupa masa, sa nu mai manance ardel gol, sa se uite la ...hipopotaN etc; treaba cu pa in loc de pe ma scoate din minti in Bucuresti dar se pare ca e folosita si la un nivel foarte inalt. Sa tramversam strada corect si numai din astea scoate fata asta. I-am tot spus ca eu am nevoie de ea la menaj nu la copii dar intradevar e mai comod sa te joci cu copiii decat sa faci smotru. Mi s-a cam luat. Si ii dau si o multime de bani lunar. Chiar nu se mai justifica salariul pe care i-l dau.
Azi am fost si eu la salon sa imi fac unghiile si sa ma epilez ca doar poimaine merg la colpo Am lipsit 3 ore. Nu a culcat fetele, ca nu poate, ca nu vor, le-a pedepsit inchizand-o pe una in camera si pe cealalta in living la un colt, pe Iris a amenintat-o ca nu o spala pt ca e obraznica. Iar Iris nu suporta pedepsele pe care le suporta Karina. Ea e mai sensibila si mult mai cuminte, dar idioata le=a pedepsit "la pachet". Iris e bolnava si nu are voie sa planga acum si, ea a tinut-o 10 minute pedepsita pt ca nu stie sa le schimbe activitatile la timp sau sa le capteze atentia cu ceva.
si rezultatul a fost ca fetele au batut-o. Iris i-a bagat degetele in ochi si Karina a lovit-o cu o placa de lego. Nu are tact deloc, nu asculta de mine si nici nu cere sfatul cand are o problema.
am dat anunt si sunt hotarata sa o schimb. Nu se poate sa nu ma pot baza pe ea deloc.
Pai mai bine se descurca soferul meu decat ea cu ele. Ea se descurca bine atata vreme cat sunt eu cu ele.
Off ce draci am!

Musso sunt la varsta cand ce le spunem le intra pe o ureche si le iese urgent pe ambele. Parerea mea e ca acum fac totul pe dos si daca mai sunt si obositi e dezastru. si eu o mai altoiesc pe Karina chiar daca nu rezolv mare lucru poate chiar stric. Dar uneori chiar nu mai pot si am observat ca daca tip la ele le stresez mult mai rau.
Acum o sa am o zi grea, pt ca nu au dormit, mai tarziu trebuie sa le fac aerosoli la amandoua sa le dau tratamentul si sa le culc... o sa ma cam dispere. Asta-i pretul iesitului meu de cateva ore. Imi sta in gat.

Lachi mamica de Karina si Iris
http://www.dropshots.com/lachione#albums/a%20treia%20luna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Fetelormultumesc pentru gandurile bunesi Ooana...multam frumos ptr reprimirea calduroasa

Mey, da avem strumfi cu personalitate nu gluma..

Si Kevin trece prin momente de independenta, vrea sa traverseze strada singur, nu vrea tinut de mana, tipa in gura mare cum ca..."Kevin vrea sa mearga singuuuur" pana i se zareste jugulara, si tot asa...palmute nu isi ia, dar ridic vocea si nu vreti sa stiti cum mi se raspunde...cu un mare tipaaaat, de imi vine sa-mi astup urechile(ii si de ras si de plans).
So...trag aer in piept si ii explic inca o data, si inca o data cum sta treaba, daca nu merge il iau frumos in brate pana trecem de zona periculoasa, si tot asa...o lupta continua...dar sper eu ca va trece, si voi vedea si rezultate, ca sincer va spun...la sf. zilei ma doar maxilarele, cat dau din gura, si cat vorbesc!

Sotul e mult mai sever, el nu sta ore sa dialogeze, el explica odat', de doua ori, de trei ori, apoi ii mai da cate o plamuta, si il ia in brate, sau... depinde de situatie, il ia de mana mai brusc si il fereste de caine, marginea strazii, etc...

daca se intampla sa fie obosit sau iritat, clar, nici nu i-l las in grija, ca sigur il pedepseste sau il mai altoieste la fund, ori eu nu-s de acord cu asta, decat in caz de urgenta, Doamne fere isi pune viata in pericol, dar si atunci nu cred ca ajuta, nu vad nimic constructiv in altoit...

ochii pe el ca pe butelie, si rabdare cat incape...numai ca si asta mi s-a dat cam cu portia, cand s-o fi impartit....iar sotul, clar a lipsit

Lachi, cat ii dai menajerei/luna?daca nu e comfindentiala informatia??
sunt curioasa doar sa fac o comparatie cu preturile de aici...pe care nu prea le cunosc, dar studiez terenul.
Eu as incerca sa ma apuc de scoala din august si as cauta pe cineva sa stea cu fata 3 ore cat merg eu la scoala, in zilele in care al meu nu poate sta...
aici buba e ca nu cunoastem pe nimeni, e destul de periculos sa bagi in casa persoane necunoscute, te trezesti cu copii sechestrati, si alte asemenea, de-ti vine sa -ti dai tot salariul bonei, numai sa--ti fie de incredere.
Si plata e la ora, nu stiu cum o fi in tara.

merg sa mananc ca ma ia cu lesin...revin.

Nikole, mami lui Albastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si fericita 33+cu...Albastrica/Luana
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musso17 spune:

lachi,ciudatica rau menajera ca sa nu zic altfel,mi-e teama de momentul cand o sa iau bona,eu sunt un om impaciuitor dar si daca mi se pune pata e nasol tare ca nu mai gasesc calea de mijloc si uite asa ma gandesc ca trebuie sa stabilesc limitele de la inceput ca sa nu ajung la compromisuri prea mari.cu copchii,asa e,mai rau e ca fii-miu ma ignora la mare arta aproape ca ma intreb daca ii intra ceva...azi am fost in parc,ploua usor,balti peste tot,el le urmarea,le cauta mai bine zis,i-am zis de nenumarate ori ca sa nu intre,ca se uda pana la ciorapi,afar e rece,bla,bla..ce m-a ascultat?..nuuu,tot ca el.la un momentdat ta-su nu a mai rezistat si i-a trasuna la fund,s-a intors si i-a tras si el cu piciorul apoi a continuat nestingherit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Luna .

lachi, eu cred ca bona voastra saraca e de compatimit uneori. mi-o si imaginam batuta de fetele tale , stiu ca nu e de ras, ca si eu o mai incasez de la fi-miu cand nu-s pe faza, dar daca ar fi doi pusi in acelasi timp sa ma cafteasca...e clar ca nu are metode sa se impuna (nici eu nu prea am, dar nici unde sa fug n-am!) si cu cat cresc fetele, cu atat o sa fie mai rau si pt ea, si pt fete. bafta sa gasiti o femeie potrivita .

raspunsul ala de la Inspectorat pe mine m-a deranjat in primul rand ca e un raspuns oficial. ca mai scriem noi pe mess sau pe forum cu greseli - voluntare sau nu - e una, ca ei trimit corespondenta oficiala cu greseli e altceva. oricum pun pariu ca persoana care a scris habar n-are ca a gresit ceva. in al doilea rand - culmea, venea de la o insitutie care are legatura cu educatia. halal educatie! acum, poate exagerez si eu, o fi deformatie profesionala, pana la urma n-a venit raspunsul asta de la Academia Romana, deci tot e bine ...

Nikole, Georgi, bine ca mai scrieti si voi de iesirile strumfilor. nu ma bucur ca va chinuie si pe voi, dar cel putin imi reconfirma si mie ca e ceva normal. eu nu prea il ating, nici taica-su (care isi iese din fire foaaaaarte rar!), insa ma mai rastesc la el si daca sunt foarte nervoasa in momentul ala si nu pot sa negociez, il iau pe sus in ciuda protestelor lui, par insensibilitatea intruchipata. uneori il apuca joaca pe trecerea de pietoni, ar fi cam nepotrivit sa ma opresc in mijlocul strazii si sa negociez cu el si sa-i explic ca nu e bine. si odata luat pe sus, nici rabdare sa ma asculte nu mai are cand ajungem pe trotuarul celalalt, deja e frustrat ca l-am luat pe sus.

_

Mami de pui nazdravan (2/9/07) + xy 23+
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Luna .

lachi, eu cred ca bona voastra saraca e de compatimit uneori. mi-o si imaginam batuta de fetele tale , stiu ca nu e de ras, ca si eu o mai incasez de la fi-miu cand nu-s pe faza, dar daca ar fi doi pusi in acelasi timp sa ma cafteasca...e clar ca nu are metode sa se impuna (nici eu nu prea am, dar nici unde sa fug n-am!) si cu cat cresc fetele, cu atat o sa fie mai rau si pt ea, si pt fete. bafta sa gasiti o femeie potrivita .

raspunsul ala de la Inspectorat pe mine m-a deranjat in primul rand ca e un raspuns oficial. ca mai scriem noi pe mess sau pe forum cu greseli - voluntare sau nu - e una, ca ei trimit corespondenta oficiala cu greseli e altceva. oricum pun pariu ca persoana care a scris habar n-are ca a gresit ceva. in al doilea rand - culmea, venea de la o insitutie care are legatura cu educatia. halal educatie! acum, poate exagerez si eu, o fi deformatie profesionala, pana la urma n-a venit raspunsul asta de la Academia Romana, deci tot e bine ...

Nikole, Georgi, bine ca mai scrieti si voi de iesirile strumfilor. nu ma bucur ca va chinuie si pe voi, dar cel putin imi reconfirma si mie ca e ceva normal. eu nu prea il ating, nici taica-su (care isi iese din fire foaaaaarte rar!), insa ma mai rastesc la el si daca sunt foarte nervoasa in momentul ala si nu pot sa negociez, il iau pe sus in ciuda protestelor lui, par insensibilitatea intruchipata. uneori il apuca joaca pe trecerea de pietoni, ar fi cam nepotrivit sa ma opresc in mijlocul strazii si sa negociez cu el si sa-i explic ca nu e bine. si odata luat pe sus, nici rabdare sa ma asculte nu mai are cand ajungem pe trotuarul celalalt, deja e frustrat ca l-am luat pe sus.

_

Mami de pui nazdravan (2/9/07) + xy 23+
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Musso, Mihnea e Kevin in picioare...sau invers!

De regula, cand se intampla sa ma ignore complet, ma asez cam la nivelul lui, si ii spun ce am de spus privindu-l in ochisori, cu blandete.
Daca ridic vocea, face si el la fel...logic, nu?!

Plus ca, am observat ca nu ma "aude" cand este deja concentrat pe o anumita activitate, sau entuziasmat la culme de ceva anume(iesitul afara, in parc, spre ex.)

Ma gandesc ca la varsta asta nu este "capabil" sa isi focalizeze atentia in n locuri...sa o ascult/inteleg si pe mama, sa imi caut si sandalele(ne incaltam singurel) sa isi aleaga si tricoul cu care vrea sa iasa, etc...

zic si eu...cel putin asa pare in cazul nostru.

Nikole, mami lui Albastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si fericita 34+cu...Albastrica/Luana
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Mergi la inceput

Pai vezi mai vivela aici e problema ca si ea se crede bona! NU e bona. E menajera! Si menajera am si solicitat cand am angajat-o cu specificatia explicita ca ma ocup doar eu de copii. Dar mi se pare normal ca eu cat sunt la dus sau la toaleta sa stea sa le pazeasca/supravegheze.
Dar nu mi se pare deloc OK ca daca lipsesc 3-4 ore intr-o zi (foooarte rar) ea sa nu mai poata! Cat de rele au putut mai sa fie in 4 ore? Eu cred ca nu avea ea chef, era cu gandurile aiurea si vroia sa fie lasata in pace. Pai daca dupa 3 ore ma suna sa ma intrebe cum sa deschida televizorul? Putea sa le puna un dvd cu un spectacol la delfinariu, care le place lor mult de tot, putea sa schimbe activitatile, sa faca putina gimnastica, au fetele acum si spaliere deci aveau ce face. Ma apuca dracii numai cand ma gandesc. Vede idioata zilnic ce facem noi. Nu a avut chef si basta!

Soferul meu are 22 de ani si cred ca ar fi bona perfecta. Dar nu mi-l da sotul ca are si el nevoie de el. Puternic e, atent e, copiii il plac, in parc ma descurc mai bine cu el decat cu tipa asta. si ea a remarcat ca se descurca mai bine decat o femeie cu copiii.

Mai imi si spune cretina ca asa rele nu le-a vazut niciodata. pai daca ea vegeteaza langa ele? Eu cum pot in WE sa si gatesc 3 feluri de mancare (curat nu fac), sa le spal, sa le respect programul de somn, sa nu le impun nimic si chiar daca nu iesim afara sa fie totul ok? Si asta singura, fara barbat langa mine.

ar fi putut sa invete multe de la mine, dar prostul pana nu-i fudul... se crede atotstiutoare! Idioata le-a pus un cd cu povesti. Foarte aiurea, cred ca asta le-a enervat. Vocile se aud foarte incet. totul e mult prea teatral spus si tot fundalul sonor si sunetele scoase de diverse animale sunt la un volum deranjant. Pai cand am auzit eu cum zbiera cocosul din punguta cu 2 bani, am crezut ca fac infarct!
I-am zis de 1000 de ori: la varsta asta fa lectura dupa imagini cu ele nu le citi tu povestile din carte ca le-ai pierdut la a doua propozitie. Nu ai cu cine si basta! Cred ca vroia o marire de salariu si uite ca nu mai vine si de asta s-o fi enervat.

Mergi la inceput

am reusit sa-mi culc fetele si sa fac ordine si acum ma gandesc: ce sa-mi fac oare? un gratar sau o salata???
Nu am mancat decat un iaurt azi si multa apa...
io nu pot sa tin regimul asta. E exact cum am preconizat. Raman nemancata.
Noapte buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

lachione, sper sa fi trecut deja supararea si sa vezi la rece cele intamplate.Vazut din afara ceva cam scartaie, adica tu ceri explicit ca ea sa isi stie locul de menajera, e platita ca menajera, sa nu cumva sa creada ca are pareri proprii in ceea ce priveste copii tai, dar pe cealalalta parte ii ceri si sa aiba grija de fete chiar si cele 4 ore cat esti plecata, si inca sa se priceapa ce sa faca cu ele .
Daca judeci fara nervi, vezi putin paradoxul situatiei, poate si ea era suparata ca i-ai specificat ca e doar o menajera in casa ta si de aceea a reactionat asa cand ai pus-o sa aiba grija de fete,ca doar nu intra asta in fisa postului.
Nu am inteles daca ea sta cu voi sau doar vine isi face treaba si pleaca pana a doua zi, dar daca doar vine , atunci sa-si faca treaba si gata, nu o mai solicita , iar daca iti permiti angajeaza pe cineva pregatit cu care sa te ajuti la fete.Nu toata lumea este in masura sa se ridice la standardele pe care le avem noi in privinta copiilor nostrii.
Eu stiu cum e cu 2 copii , de aceea zic ceea ce zic, si ii cresc singura.Nu vreau sa te supar si mai mult, dar daca chiar nu vrei ca menajera sa aiba treaba cu copii tai nu o punechiar tu ca nu e treaba ei, deci nici pretentii nu trebuie sa ai.

In alta ordine de idei, azi mi-a dat o lectie fimiu cel mic, cand incercam sa ma impun eu , acum sunt fara voce de la raceala si incercam sa ma fac auzita de ei, iar fimiu mi-o tranteste delica asa cum poate...
mama nu vorbi urat cu mine, ca eu nu tip la tine (incercam sa ridic tonu la ei, atat cat pot cu raguseala mea, ca altfel nu ma auzeau...), ca doar ma iubesti, nu? Si tot el in continuare.Daca ma iubesti nu tipi la mine, asa-i ?
Na, sa mai zici ceva.

Mergi la inceput