Pepenasi de iulie - august 2008 (172)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vias spune:

multumesc frumos fetelor!...desi cred ca azi a bagat in el vreo 5 ml de apa...eu ii dadeam sa nu se deshidrateze si el nu voia...

Cami, de Flavius Cristian in
-------------------------------------------------------------

ingerasul Darius-Andrei

Poveste si POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flo1980 spune:

Hello

Miki votat, multam de cafea!

Cu alaptatul...si eu m-am chinuit , mai mult la primul. Lui Alex nu i-a placut sa suga la san, poate si fiindca a primit de la nastere biberon.
Nici lapte mult nu am avut.
Sfarcurile nu erau formate, aveam rani, ma mulgeam si ziua si noaptea la unul (cel ranit) si am tinut-o asa 3 luni, cu rana si musul, era gaura efectiv.
Nu prindea bine sanul, avea gurita si mica, a fost jale.

Sanii au curs pana la 4 luni, la cele mai mici atingeri, asa ca am fost "abonata" la tampoane de san si bustiera.
La Alex a disparut laptele la 4 luni, nu am avut probleme cu intarcarea, la David am "tarat-o" pana la 11 luni. I-am dat completare si lui, efectiv nu aveam mult, nu s-a reglat deloc, cred ca a fost de vina si stresul, fiind singura cu amandoi si in loc sa dorm odata cu ei preferam sa fac ordine in casa/mancare/curatenie.

Cunosc copii alaptati mai mult de un an si sunt bolnaviciosi. Nu zic ca nu ajuta alaptarea, insa cum e "materialul" asa e si rezistenta organismului.

_

Are mama 2 baieti: un fulguletz si un pepenash!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

Profa, . Asa daaa, ma simt si eu bagata in seama

Camy, nu e nevoie sa ii dai si apa. Aida nu a baut apa decat tarziu, cand am inceput si diversificarea.

Fetelor, voi cum va mai jucati cu pepenasii? Vreau idei noi; ca momentan totul se rezuma la
-pus piese de lego una peste alta (de ceva timp construieste si ea nu doar darama),
-uneori baga forme de-alea prin gaura potrivita, dar de multe ori nu are suficienta rabdare si se enerveaza daca o forma nu intra pe unde vrea ea
-rasfoit carticele
-desenat/mazgalit
-uitat la desene animate
-si desigur, jucat prin casa cu ce are la indemana
-si in rest plimbat pe afara, cam vre-o 2 ore pe zi.

Ceva idei de activitati creative, stimulante?

Didi de Aida Maria (03.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Mona nu se dau in aceeasi zi sala si traseul? Ca si eu m-am inscris la scoala de soferi. La teorie stau binisor dar practica ne omoara

bujo mami de Filip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maitreyi spune:

neata

multumesc mult pt raspunsuri, m-au ajutat f mult mi-am dat seama ca suntem nitel siameze si ca lectia de acum e a mea mai mult m-am mai linistit asa ca vom pleca totusi. nu am plecat niciodata pe furis asa ca nu o voi face nici acum. dupa cum am mai zis ea tanjeste dupa mine cand stie ca sunt acasa si nu ma pot juca cu ea ca am de invatat. daca sunt plecata si stie ca am iesit pe usa de la intrare si nu pe aia de la dormitor e totul ok

azi e a 3-a zi fara televizor statea f mult la tv si in special cand se manca. nu vroia sa pape pana nu se deschidea haraitorul asa ca i-am mutat scaunul de masa in bucatarie si de acum acolo se papa. imi iau si eu o bucata de paine si papam amandoua la program si e foarte bine asa

la suzeta am revenit pt ca i-a iesit un premolar si statea cu mainile in gura pana ii sangera gingia...o mai las cu suzette pana revenim din mini-concediu.

camy Alexandra din 5-6 mese cate avea pe zi manca cam 4 de lp. nu am avut cantitati mari de lapte, da' nici nu am facut vreun efort sa maresc productia mie mi se parea f simplu sa alaptezi inainte sa nasc si abia asteptam sa mi-o aduca la tzitzi, dar pt ca a stat o zi la incubator si apoi inca una sub observatie cand mi-au adus-o era deja obisnuita cu bibe ca doar nu ii dadeau la lingurita cum ma puneau pe mine sa o hranesc. cand am ajuns acasa m-am inchis in camera cu baby in ideea sa nu ma bata nimeni la cap si sa reusesc cumva sa alaptezi totusi...nu aveam sfarcurile formate, cu tzatze de alea de plastic nu vroia asa ca m-am muls pana la 1 luna cand s-a oprit productia si a papat la biberon de la inceput. recunosc ca nu am facut niciun efort sa maresc productia, acum privind in urma poate m-as stradui mai mult, insa nu am pareri de rau. daca e sa imi para rau nu imi vine laptele la loc. chiar mai visez si acum ca o alaptez si ma trezesc speriata ca am intors cupilu la tzatza aaa...apa i-am dat de la inceput nu pt ca s-ar fi deshidratat ci pt ca laptele praf e dulceag, gros, si ramane un gust ciudat. da' na, faci cum vrei. teoretic la laptele de mama nu e nevoie de apa da' cica la lp e ok sa ii dai.

-----

Are mami o MINUNE DE LA DOAMNE-DOAMNE

-----

Ruby eekyaa.
Ehla xana, ehla xana kondamou
Ehla bruwee, maydeenabee
Seesu samee ahkeeraa
Ruby ruby kree

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadnabr spune:

Citat:
citat din mesajul lui camy_pus

Nati, de azi am inceput sa fac ce mi-ai propus tu, adica scriu la ce ora cat a papa, ce, kk la ce orA...sa vad si eu cam cat papa intr-o zi!

Mdea, deci am scris si am intrat special pt Camy. LOL. Degeaba. Sa stii Camy ca timp nu aveam da' mi-am rupt sa te ajut si sa te incurajez. Multumesc frumos ca mi-ai citit mesajele. Aaa, da, am incercat chiar sa te si sun. Da' na. Ignore-ul e ignore.

Moni si Dana cu drag va raspund, dar pe messenger ca aici nu mai dau sfaturi.

Moni sotul e distrus si noi incercam pe cat posibil sa oferim suport moral. Ca mai mult de atat...aia e. Am pus sa ii fac un colaj de poze cu Rosie si cu muzica ei preferata. E probabil proiectul cel mai greu de realizat, pun o poza, urlu juma de ora. Aia e...Multumesc de intrebare.

In rest noi bine. O sa pun zilele astea si niste pozici noi.

Va pup, o sapt placuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MIKYCRIS spune:

Fetele multumim mult pentru voturi dar rugamintea mea este k atunci cand votati sa dati 10 stelute pentru k a scazut tare mult ratingul si sunt mai multi pe un premiu iar ei se iau si dupa retingu mai mare

Inca o data multumesc mult-mult!

_
MIKYCRIS Album de familie
MAMI DE PRINTESE DELIA SI DILARA

Ne votati in fiecare zi? cate 10 stelute la http://fotostars.eu/user.php?id=452

Un vot in fiecare zi

http://www.e-joculet.ro/punctaj.php?user=miky77&id_user=3621

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana81 spune:

Miky 10 stelutze pe ziua de azi
Moni tu de ce iei progesteron?Demult vroiam sa te intreb

21+& CLARA 06.08.08

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

camy, daca nu vrea apa nu-l forta, isi ia el suficient din masa de lapte.
Eu totusi ca sa-l pacalesc pe Matei sa-i dau apa (ca ceai nici nu ma puteam apropia de el, urla ca din gura de sarpe), puneam o lingurita de lapte si vreo 100ml apa, si uite asa il pacaleam.
incearca si asa daca tu crezi ca nu se hidrateaza suficient, sau incearca ceai/suc de fructe pt bebei, Matei a acceptat doar sucul de piersici(da asta e de la 5 luni, Flavius e inca micut pt asa ceva).
Iar de alaptat, faci cum crezi tu ca e mai bine, eu i-am dat de la 2 luni pana la 4 luni doar o masa din laptele de la san, atata ma tinut rezerva din congelator.
Se chinuie sa stea in poponeata Flavius?
Spor la odihna!

Miky, eu am votat numa cu 10 stelute.
ori eram eu somnoroasa azi dimineata si nu am vazut bine, da unde se voteaza pt cel de-al doilea concurs la care participati?

Merg sa hranesc juniorul si mai revin.

ta-ta

www.flickr.com/photos/nati76/" target="_blank">Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Didi, si eu sunt in pana de idei...abia astept caldura sa iesim afara
Matei prefera sa se joace cu animalutele de plastic, avem un cos plin de toate natiile, mici, mari si mijlocii, mai noi le asezam in ordinea marimilor sau in functie de habitat
Le studiem pe rand, le hranim si uneori le spalam cu servetel umed
Impreuna cu tati Matei construieste adaposturi pentru aceste animale, apoi are el o placere sa le de-a apa sa bea, se preface ca le da sa pape si le da apa.
In rest, avem si noi o carte mare, un fel de enciclopedie, "animale din toata lumea" pe care Stefan nu prea a studiat-o, in schimb Matei o rasfoieste zilnic de zeci de ori....cred ca a memorat o gramada de animale de acolo...doar ca nu ne poate zice . Plus alte cateva carticele, in special cea cu ferestruici.
Matei adora sa fie "exploatat" asa ca este responsabil cu pus haine in masina de spalat cu adunat tacamuri de pe masa si puse la spalat, matura, sterge praful si hraneste pisica
Nu-i place sa deseneze sau sa picteze.
Uneori, cu supraveghere ii mai dau un pumn de orez si 2 canute maricele de plastic si el trece orezul dintr-o parte in alta. Imi place ca se straduieste tot mai mult sa nu dea pe langa cana.
Sper ca ti-am fost de folos cu ce mai facem noi, daca imi mai amintesc ceva mai scriu.

proud mummy

Mergi la inceput