Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (40)
Raspunsuri - Pagina 7

r_ocsy spune:
Discordia : mie nu mi-a decontat nimeni nicio ecografie , dar daca as fi fost in locul tau as avea tot atatia nervi ... ma gandeam uneori ca a fi gravida in Romania e destul de scump si ca nu toata lumea isi permite examinari peste examinari, analize peste analize si asa mai departe. Sunt multe mamici din pacate care nu isi permit ( ma refer la cele carora le pasa de mogaldetele din burtica si nu la cele carora nu le pasa ).
Bubu30 : felicitari pentru rezultatele de la eco si bine-nteles pentru cumparaturile de dupa ... sa le folositi sanatosi . Tocmai ce am iesit din concediu medical, mi-am cam facut o parere despre cum ma descurc ... acum sper sa nu am probleme deloc pana saptamana viitoare cand am programare la eco .
Arturicii : mi-a placut expresia "ar trebui sa se simta ca si cum a castigat la loterie". Philip si Yann din punctul meu de vedere in priviinta Sabinei cred ca se comporta bine, mie imi par a fi destul de protectori cu surioara lor in special ca nu au vazut-o inca .
Oanarus : in priviinta scaderii in greutate cred ca doar medicul tau iti poate spune daca e cazul sa te ingrijorezi sau nu sau daca e normal , asa ca mai bine intreaba-l pe el
Anamariam , Aly : felicitari pentru
Olivia : cred ca soacra ta ar trebui sa isi vada de treburile ei si sa nu caute nume pentru puiutul tau. Si eu ma asteptam la comentarii de la socrii mei dupa ce am ales numele ( din cauza ca pentru ei e foarte important ca copilul sa poarte un prenume a cuiva din familie ) , dar surpriza, nu au comentat de loc si ma pregatisem intens pentru un contraatac !
Nati, Sabina : pana la urma fetele voastre o sa treaca peste gelozia pe surioarele din burtica , acum nu stiu la ce sa se astepte !
Cusa : ma gandeam ca ma simt eu asa din cauza contractiilor pe care le-am avut ... dar se pare ca burtica e de vina , in profesia noastra e destul de dificil de lucrat cu ea . Eu ma gandesc din martie sa nu mai lucrez deloc , vad ca tu esti mai curajoasa
R_ocsy 25 +
Ana Sofia

madutza09 spune:
again...am trecut de la cafelutza la ceai cu lamaie si ginger ca ne cam supara nasul hmmm sper sa nu devina serioasa treaba cu raceala, mai trebuie sa merg si la dentist n-am nici un chef sa ies in frig dar am mai reprogramat o data si nu vreau sa ma ia de neserioasa...oricum e un control de rutina asa ca nu ma sperie...decat frigul de afara desi e soare...
un pic de muzica sa mentinem atmofera calda:http://www.playingforchange.com/episodes/3/One_Love23+
Luca Octavian+
Cristina 12.01.1999
www.dropshots.com/madutza09#" target="_blank">POZICI

cusa spune:
Fetele si eu am avut carcei la picioare dar in prima luna de sarcina, noaptea plangeam de durere ma tineau si cate 10 min la un picior apoi trecea la celalalt, dar dupa ce am inceput sa iau vitaminele mi-a trecut complet si de atunci nu am mai avut deloc, mi-a zis moasa sa mananc multa salata verde si spanac nepreparat, si multa branza si vad ca a dat rezultate, pana la 28 de sapt cand repet analizele o sa vad atunci cum ies daca trebe sa iau ceva Magneziu sau nu.
Rocsy eu zic ca cel mai important e sa fiti voi bine tu si bebelusa ta, asa ca, concediu complet de luna viitoare, mai ales ca nici seful tau am vazut ca nu e un om chiar cum ar trebui sa fie , asa aveam si eu unul in tara , off cat am mai suferit, dar a trecut nu ma mai gandesc.
Eu zic ca o sa merg si in martie dar sa vedem cum ma simt, pana acum multumesc lui Dzeu nu am avut nici o contractie si chiar m-am simtit bine, sper sa o tin tot asa.
Pupici de la noi!
Cornelia
25+ cu
Emma

cusa spune:
Madutza multumim de muzica!
Ai vazut emisiunea One born every minute, cum ti s-a parut? Off saraca fata cu cezariana...asa mila mi-a fost de ea!
Ale bravo ce frumos ca vine sotulache acasa, e mai bine sa fiti impreuna, o sa va descurcati voi, bafta multa, si cu bebelusa la fel, o sa fie frumos!
Cornelia
25+ cu
Emma

Ramona80 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mamanati Deci inca o surpriza! ![]() Arturica, am auzit si eu de cereale/paste integrale, dar acum sa le tot caut pe la market-uri. Oare la METRO gasesc? Azi am mancat carne cu legume coapte. Mira, multa sanatate sotului tau, si sa te ocoleasca viroza pe tine! Aly, dupa cum decurg lucrurile pe aici, inca mai e timp, zic eu sa devina baietel. ![]() Flory, felicitari pentru bebelina sanatoasa si multa liniste. Da, eu zic de liniste... Azi am tot strigat la Cami ca-mi face mii de prostioare pe secunda. Am si plans de 2 ori din cauza asta, gasind o mie de motive: ca nu reusesc sa strang dupa ea, ca nu se vede nimic din ce fac, ca voi fi singura cu Cami inca 4 luni, ca il stresez pe asta mic din burtic si n-are nicio vina. ![]() www.dropshots.com/mamanati" target="_blank">POZE Nati, mami de minunea Camelia-Nicole si ![]() |
Nati

Mamica fericita a lui Victor Stefan

bubu30 spune:
azi e mare liniste pe aici
cred ca burticile sunt cam ocupate cu serviciul si o sa recupereze deseara
ma tot gandesc la Nana tot mai des de cand intreaba toata lumea de ea
sa speram ca apare cat mai repede si totul e ok
Ruxi 25 + cu

anamariam79 spune:
Multumim fetele. Ma bucur ca va place si numele. Era de muuult stability, pe cand bebe era asa un vis, undeva candva… nici macar la stadiul de plan.
JulyMorning, sa fie cum vrei tu la eco! Il cedez cu placere, carutzul. La mine a fost pe dos, soacra a dat-o sus si tare de la inceput ca e fata, de m-a scos din sarite. Eu o tineam una si buna ca e baiat, ca doar asa ne spusese la eco la 16 sapt. Nici nu-mi vine sa-i spun, nu pt. ca nu sunt bucuroasa ca e fata, ci pentru ca ii void a satisfactie, si n-am chef.
Pentru carcei, mie mi-a dat magneziu 1-2/zi (de fapt a spus ca pot lua magneziu si 5 pe zi, de am crezut ca glumeste in sensul ca oricate voi lua nu vor avea effect, dar nenea gine m-a lamurit: am voie sa iau MagneB6 pana la 5 pe zi). Mi-a dat si 1 calciu lactic/zi pentru ca cica il pierd prin urina, si de asta mai simt uneori si jena la urinat ca si cum as fi racit (a iesit la sumarul de urina asta cu calciul. Oricum era problema veche la mine). Astea pe langa Elevit si fier. Iau un mana de pastile, desi mananc sanatos si variat.
Bubu30, subscriu. No-spa erau apa de ploaie. Cu MagneB6 e muuuulta mai bine, nu se mai intareste asa burtica, sper san u mai am parte nici de carcei, si parca ma simt ceva mai fresh, adika nu mai dorm pe mine.
Sabina, si pe mine ma termina insomniile astea. Noaptea stau si belesc ochii in tavan sau TV, sau ma foiesc prin pat, pe la 3-4 ma ia sip e mine somnul, iar la birou dorm pe mine. Daca beau cafea mi se face rau, deci o duc pe picioare. Noroc de anticearcan si fond de ten, ca daca le sterg de pe fatza, te sperii de mine. Colegul meu de echipa zice ca ma pregateste bebelina pt. perioada cand o veni acasa. As vrea sa ma lase sa dorm si eu nitzel.
Arturicii, cum?!!! 9 saptamani? Pai de ce? Din cauza placentei? Hai ma, nu ma speria. Mama, mai ieri tremuram toate pe aici: o fi cu 2 liniutze? s-a prins intr-adevar? om tece bine peste primele 3 luni?
Veronica, de ce nu-ti pui ceva sub picioare, chiar si o cutie de pantofi goala face minuni. Eu asa am acasa, iar la birou o bucata de lemn din aia care cica e support pentru calculator. Ca domnul calculator poate sa stea si direct pe podea, nu are nevoie de suport. Si e muuult mai ok pt. picioare.
Bia, Madutza bravoooo. Ma bucur ca sunteti cu totii bine.
Ana 26+
Miruna-Nicola
bebica mea mica si scumpica
ticker

Crissy_C spune:
Hello burtici!
Felicitari fetelor care au aflat azi culoarea caruciorului!
Softurela, Nicoleta si celelalte fete interesate: m-am mai uitat pe legi legat de cei 15% pe care angajatorul trebuie sa ii dea in plus angajatei pe o perioada de minim 6 saptamani in concediul de maternitate.
Concluzia este ca, asa cum spunea Softurela, concediul de maternitate este platit cu 85% din salariul brut din ultimele 6 luni, plafonat la maxim 12 salarii minime brute pe tara lunar. Si iata aici legea unde se spune asta, vedeti articolul 25 si pe urma articol 10: http://www.cnas.ro/?id=13
In ceea ce privste compensarea de 15% din partea angajatorului(astfel incat salariata sa ia minim 6 saptamani din concediul de maternitate salariul intreg brut), aceasta prevedere se regaseste in Contractul Colectiv de Munca la nivel national pe anii 2007-2010, la art. 66. Insa nicaieri nu se mentioneaza ca acordarea acestor 15% este conditionata in vreun fel de salariul pe care il are viitoarea mama sau de cuantumul de 85% pe care il ia (mai mic sau mai mare de 12 salarii minime brute pe tara). Iata aici Contractul colectiv de munca: http://www.legislatiamuncii.ro/Contractul-colectiv-de-munca.html
Prin urmare, absolut toate avem dreptul la cei 15% in plus pe o perioada de minim 6 saptamani (daca nu cumva exista un contract colectiv de munca al companiei are prevede o perioada mai mare - mai mica nu se poate).
Deci daca sunt companii sau oameni de HR care se apuca sa spuna ca nu aveti acest drept, sa le cereti textul din lege unde se specifica asta.
Valabil si pentru salariul mediu pe unitate care se acorda la nastere - ca iarasi sunt multi care 'uita' sa-l dea mamicilor. Si el este prevazut tot in Contractul colectiv de munca la nivel national - Art 51. burticile
Cristina, fericita 22+ cu
Patricia

arturicii spune:
Neata,
am intrat si eu sa va salut si sa gasesc vesti de la Nana.... insa nu-s Oare ce-i cu ea?
Eu va mai propun sa facem, cele ce vreti, un schimb de numere de tel. Macar un sms, ceva, sa putem da cand e ceva.
Stiu insa ca actiune asta ar trebui sa fie facuta de voi acolo in Ro; eu sms nu pot da, pot doar suna (si asta e mai deranjant in situatii mai putin bune decat un sms....).
Pe mine ma manaca burta de nu mai pot; insa din fericire am dormit bine, doar cu 2 treziri sa duc la baie baietii (eu ma pregatesc ptr alaptat, cu treziri noaptea). tuturor.
Ioana,Philip 6ani,
Yann 6ani,
Sabina 28+