Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (40)
Raspunsuri - Pagina 6

aleesicoo spune:
ola ola
felicitari fetelor care au venit cu vesti bune de la eco!
sa dea dzeu sa avem toate copilasi sanatosi si la termen
eu nimic de raportat....decat o stare excelenta...o bebelina activa rauuuu, si o sotie super fericita ca ii vine sotulache
o zi excelenta sa aveti
asa creste bebicu
ale cu printesa Karina Florentina in 23 sapt
maTie Doamne sa am un copilas sanatos si cuminte

r_ocsy spune:
Neata fetelor !
Abia astept sa intru in prenatal , desi mi-am scurtat programul de lucru la 3 ore si din 5 zile ma duc doar 3 , nu mai rezist ( sa vina odata luna martie ); in fiecare seara vin acasa cu dureri de burta si spate ( si sa nu va imaginati ca lucrez non stop ca macar din punctul asta de vedere nu ma pot plange , dar scaunele incomode si pozitia din timpul lucrului ma dau gata ). Astept cu nerabdare si eu controlul de saptamana viitoare, sper sa fie totul bine !
Fetelor, din cate tin eu minte Nana avusese in weekend parte de cateva contractii , isi astepta vecina sa ii faca injectia si parca spunea ca duminica dimineata merge la spital daca se simte tot asa, ma gandesc ca poate au internat-o si de aceea nu mai da nici un semn ... da Doamne sa fie bine !
Bia : drum bun, momentan vremea e inchisa dar se asteapta ninsori la Brasov pe astazi.
Cusa : tu cum te simti, te mai duci la cabinet ?
ok, sa citesc acum din urma .
R_ocsy 25 +
Ana Sofia

softurela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui NicoletaB Eu am inteles de la Softurela ca cei 15% se aplica celor care ar trebui sa primeasca un 85% din brut mai mare de 6250. Daca iei sub 6250 nu mai primesti aceata compensare. Asa e sau nu? ![]() ![]() |
Nu, nu am zis asta. Ziceam ca acum 2 ani, firma compensa diferenta intre 85% din brut si limitarea de la acel moment. Nu compensa un anumit procent ...difera in functie de salariu fiecaruia.
Sa luam exemplu CIC-ului. La cat e limitat ? 4000 RON. Daca o salariata are 5200 (85% din net) e ca si cum firma i-ar da din buzunarul ei, diferenta.
In cazul CIC-ului nu exista asa ceva, nu compenseaza nimeni diferenta, era doar un exemplu. In schimb la prenatal (si el limitat acum 2 ani, nu stiu acum cum mai e) compensa firma doar pentru primele 6 saptamani.
Nu stiu daca am explicat bine.
Iar salariu bonus de la nastere e considerat un ajutor si nu un venit salarial. De aici trag concluzia ca nu intra in calculul bazei pentru CIC.
Dar mai bine intrebati la forumul legislativ.
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si 22+
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

NicoletaB spune:
Merci Softurela de lamurire! Ajutorul de nastere se da dupa nastere, deci intr-adevar nu intra in baza de calcul CIC.
V-am trimis ceva pe mailul comun! Spor la treaba, ca eu deja visez!20+

cusa spune:
Neatza si de la noi, mai cu intarziere, ca am avut de recuperat capitolul asta!
Ma bucur pt toate fetele care ati venit de la controale, echo cu vesti bune, si speram ca si Nana e bine, ea tot timpul era aici sa ne salute dimineata in special.
Vad ca ati dat startul cumparaturilor foarte serios, eu am lasat-o mai moale ca nu am prea avut timp, dar cred ca de luna viitoare trebe sa imi fac listuta cu ce mai trebuie sa luam si ce e necesar pt inceput cel putin.
Rocsy eu de la inceputul lui ianuarie lucrez doar 3 zile pe saptamana de la 9 la 15, si din cand in cand ma mai cheama sa fac ceva urgente daca nu e nimeni in cabinet si bineinteles daca vreau sa merg si ma simt bine, pana acum a fost doar odata cazul sa ma duc peste program dar a fost ok. Le-am promis ca daca imi miscoreaza programul o sa merg si in martie toata luna cate putin cat mai pot, sper sa fiu bine si sa pot, pana acum m-am simtit bine cu durerile de spate bineinteles, ca nicicum nu imi gasesc pozitia , nici pe scaun nu pot sta, nici in picioare prea mult, deci greu si la mine, noroc ca am multe check-upuri si nu am chef sa ma bag la multe tratamente complicate, si daca nu e grav iii reprogramez peste 6 luni sau ii pasez la colegul. Bafta si tie si multa sanatate, sper ca esti mai bine cu contractiile!
Am vazut ca la unii bebei s-a schimbat sexul, nu e nici o problema sanatosi/sanatoase sa fie asta e cel mai important, mi-e nici acum nu imi vine sa cred ca o sa am fetita, parca e un vis, din cauza ca tot timpul mi-am dorit baietel , avea de cativa ani deja numele pregatit, dar asta e viata acum sunt cea mai fericita ca o sa am fetita, nu am avut nici un moment de suparare cand am auzit ca e fetita, din contra am avut cateva zile numai cu un zambet cat casa si tresarea inima de bucurie,si sotul la fel el oricum isi dorea fetita si se lauda la toata lumea ca el o sa aiba o printesa si comunica cu ea mereu , micuta noastra e tare activa, cand vrem sa ne jucam cu ea , masam un pic burtica si ea incepe dansul.Astazi dimineata m-a trezit la 6 , dar tot cu zambetul pe buze am stat cand o simteam ca asa frumos misca, ca doar e printesa noastra......
Va pup si sa aveti o zi frumoasa, azi sunt pe aici cu voi!
Cornelia
25+ cu
Emma

veronicach spune:
mi-am adus aminte de un documentar pe care l-am vazut despre toxoplasmoza(desi nu ne mai ameninta asa de tare)
era vorba de un soricel infectat cu toxo caruia parazitul ii afectase functiile cerebrale si nu ii mai era frica de pisicute(acesta fiind un mod in care parazitul se asigura ca isi poate schimba gazda, soarecele nu se mai teme si este prins mai usor de catre feline)
asa explicau si sindromul batranei cu multe pisici...oamenii infectati cu toxo se simt atrasi de pisici
de asemenea se spunea ca o data infectati nu mai scapam de parazit din creier(destul de dur spus) dar corpul produce anticorpi, anticorpi ce ne protejeaza de efectele parazitului
astfel, din cate am inteles eu, o data ce ai toxo nu te mai poti reinfecta caci ramane in organism, deci ai imunitate 26+
Matei ...

bubu30 spune:
neata si de la noi!
felicitari Bia pt bebe si pt lungimea frumoasa a colului !
Rocsy nu poti sa iti rezolvi medical pana intri in prenatal? eu ma simteam exact ca si tine si nu m-am mai dus de frica, mai ales ca in ultima zi in care am fost la servici m-am trezit si cu o pata rozalie pe tmp zilnic si tare m-am speriat(de la stat prea mult in picioare si supravegheat la examene studentii)
nicicum nu e bine daca stai pe scaun se scurteaza colul, daca stai in picioare apar dureri de burta, contractii
asa ca cel mai bine e acasa, cu odihna si stat cat de cat si intinsa
Ruxi 25 + cu

dana81 spune:
Buna burtici!!! Ce vreme urata,de somn si s..(cine are voie)
Oana felicitari pentru baietel!!! Eu am avut infectie urinara in prima sarcina si am luat antibiotic,nu s-a intamplat nimic cu bb, si e recomandat sa o tratezi daca o posezi, e foarte periculoasa in sarcina
Carcei am avut la Clara, destul de durerosi cu toate ca analizele ieseau bune.Pot sa va dau un pont pe mine m-a ajutat.Cand se instaleaza pe picior,la pulpa incercati sa puneti talpa pe podea,perfect intinsa si dispar imediat.Tin minte cat ma chinuiau noaptea,offf
Ana felicitari pentru caruciorul roz!!!
Cu schimbarile astea de sex am emotii, abia astept data de 22 sa imi vad si eu minunea (cu putza sau fara) Tatiana,Nana sper ca sunteti bine!!
20+
&
CLARA 06.08.08

bubu30 spune:
aaa, am uitat sa va spun ca mi-am cautat si eu carutul pe site-uri din UK ca v-am auzit pe voi ca sunt mai ieftine
...dar, surpriza! in Ro este 3600-4400 lei, in functie de site, iar dincolo acelasi carut este 850 lire, deci 4000 lei
deci nu am noroc sa scap mai ieftin
se pare ca nu se poate generaliza la toate produsele pt bebe ca cele de dincolo sunt mai ieftine
Ruxi 25 + cu

bubu30 spune:
Pt. fetele care se plang de carcei- eu am avut prin luna a 4-a niste carcei absolut infiorator de durerosi noaptea cand ma intindeam in pat
carceii se datoreaza lipsei de Mg, asa ca dupa ce am inceput sa iau magne cu b6 nu am mai avut deloc
iar magne cu b6 m-a ajutat sa scap si de contractiile uterine care mi-au aparut de la 18 sapt si 3 zile au fost f. dese si pe care acum la 25 sapt cand sarcina e mai mare le experimentez foarte rar , doar la efort mi se intareste burtica. daca nu fac efort nu-mi apar deloc
precizez ca no-spa tablete luam si cate 6-7 /zi pt contractii si nu imi treceau deloc, iar dupa 3 zile de magne b6 cate 2/zi am scapat de ele
Ruxi 25 + cu