Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (40)
Raspunsuri - Pagina 8

Ramona80 spune:
Madutza felicitari pt vestile bune. Ce ti-a raspuns dr in legatura cu nasterea naturala dupa cezariana? Ma bate si pe mine gandul. Care ar fi la tine diferenta intre nasteri?
Vivela nici eu noi nu ne-am hotarat la nume. Mai e timp. Si cine stie, ce vesti mai primesc la urmatoarea eco.
Sabina multumi pentru site-uri.
Ana, Aly felicitari pt printese.
Mamica fericita a lui Victor Stefan din 04 iunie 2008 si
+20

r_ocsy spune:
Asa e Cusa , nici macar nu merita sa ma mai duc , sa ma stresez si enervez ... pentru ce ? Tocmai mi-a demonstrat de ce este in stare. Fetele vorbesc de acordarea celor 15% ... mie imi vine sa rad ca o sa ii primesc ca si banii pe concediu medical, adica peste cap !!! Va trebui sa ma descurc ca acel salariu minim pe economie pe care mi l-a promis ( daca nu s-a razgandit si in aceasta priviinta )! Am sa o las oricum asa, ca nu vreau sa ma mai enervez mai ales ca nu ne face bine ... dar va veni si dulcele moment in care ii voi spune ce am de spus plus un pa si la revedere !
R_ocsy 25 +
Ana Sofia

NicoletaB spune:
Arturici- buna idee cu telefoanele? Cine face centralizarea?
V-ati uitat peste ce v-am trimis pe mail?
Crissy- art 66 spune asa:
Art. 66. - (1) in cazul in care salariata se afla in concediu de maternitate, unitatea va compensa, pe o anumita perioada, diferenta dintre salariul de baza individual avut si indemnizatia legala la care are dreptul.
(2) Perioada pe durata careia se acorda compensarea va fi stabilita prin contractele colective de munca la nivel de unitate, dar nu mai putin de 6 saptamani.
(3) Diferentele de salarii vor fi acordate din fondul de salarii.
Eu nu inteleg ca ar face compensarea intre 85% brut cu 100% brut (se ia in calcul numai salariul de incadrare sau si sporurile, primele, orele suplimentare?). Caci mie 85% brut(salariu, ore, prime) imi iese cam cat brutul salariului de incadrare.20+

NicoletaB spune:
Ah, iar la limitarea de 12 salarii minime, la noi s-ar aplica minimul celor cu studii superioare 1200 ron sau al celor fara studii superioare, 705 Ron?
D-aia nu mi-au placut mie salariile, ca niciodata nu m-am priceput la interpretarea acestor legi!20+

arturicii spune:
ar trebui un mailul comun un draft, unde sa isi treaca cine vrea nr tel.....
dar sa imi ziceti si mie user si parola la mail ca nu le stiu; daca sunt aceleasi ca si la webshots numa ziceti-mi rogu-va
Ioana,Philip 6ani,
Yann 6ani,
Sabina 28+

NicoletaB spune:
da
parola e aceeasi, adresa de mail e pe prima pagina!
Nu mi-au placut salariile sa le calculez, sa le incasez da, dar pacat ca raman fara el in 3 zile!20+

cusa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui r_ocsy Asa e Cusa , nici macar nu merita sa ma mai duc , sa ma stresez si enervez ... pentru ce ? Tocmai mi-a demonstrat de ce este in stare. Fetele vorbesc de acordarea celor 15% ... mie imi vine sa rad ca o sa ii primesc ca si banii pe concediu medical, adica peste cap !!! Va trebui sa ma descurc ca acel salariu minim pe economie pe care mi l-a promis ( daca nu s-a razgandit si in aceasta priviinta ![]() R_ocsy ![]() ![]() |
Asa e, nu merita sa te stresezi sa iti faci rau!!! Nu ai pt ce, si mai ales acest gen de oameni merita cand le e lumea mai draga sa ii lasi balta si sa pleci!Uff , dar chiar asa sa nu iti plateasca concediul medical, incearca sa faci o reclamatie, sau te gandesti ca nu merita sa iti bati capul si sa faci drumuri aiurea!
Oricum acum imi spun inca un motiv pt care am plecat din Ro, ma gandeam ca poate s-a mai schimbat printre timp dar se pare ca sefii tot patronii aia comunisti au ramas!
Iti doresc multa bafta si te rog sa nu te stresezi ca numai rau iti faci, lasa toate lucrurile acum sa decurga si ai grija de bebelusa ta ca asta e cel mai important in momentul de fata!

Cornelia

Crissy_C spune:
Citat: |
citat din mesajul lui NicoletaB Arturici- buna idee cu telefoanele? Cine face centralizarea? V-ati uitat peste ce v-am trimis pe mail? Crissy- art 66 spune asa: Art. 66. - (1) in cazul in care salariata se afla in concediu de maternitate, unitatea va compensa, pe o anumita perioada, diferenta dintre salariul de baza individual avut si indemnizatia legala la care are dreptul. (2) Perioada pe durata careia se acorda compensarea va fi stabilita prin contractele colective de munca la nivel de unitate, dar nu mai putin de 6 saptamani. (3) Diferentele de salarii vor fi acordate din fondul de salarii. Eu nu inteleg ca ar face compensarea intre 85% brut cu 100% brut (se ia in calcul numai salariul de incadrare sau si sporurile, primele, orele suplimentare?). Caci mie 85% brut(salariu, ore, prime) imi iese cam cat brutul salariului de incadrare. ![]() ![]() |
Nico, acum chiar ca sunt in ceata.

Dar am gasit asta pe un site de avocati:
Salariu de baza sau salariu de incadrare este salariul negociat la incadrare in CIM.
La aces salariu se calculeaza sporurile :
- de fidelitate
- de stres
- de conducere
- de vechime
Veniturile adunate sunt SALARIUL BRUT.
Legat de salariul minim brut pe tara, cred ca e cel de 600 RON, asa stia si Softurela, ca facuse calculul la 7200 (12 salarii minime)
Cristina, fericita

madutza09 spune:
Gata si cu dentistul ne mai vedem in trei luni asa de control... m-am saturat de doctori,teste,analize...si ca sa recupereaz mi-am luat bilete la teatru plus ca e si ziua sotului pe 13 la noicifra asta e cu noroc, Cristina a avut nr.13 la maternitate ....weekendul asta e si anul nou chinezesc asa ca dam o fuga la parada si la un restaurant chinezesc pt ca totzi suntem fani mancare chinezeasca...si pana pe 17 la intalnirea cu moasa sper ca am scapat de doctori
Ramona ...cam asa cu hormonii si la fel si dupa nastere perioada de lauzie mi-aduc aminte la maternitate plangeam toate din nu stiu ce motiv fiecare...e normal sunt multe griji dar desi il bat pe al meu mai mult la cap el zice ca sunt frumoasa si senina la ftza se vede pe mine ca sunt fericita cand sunt gravidutza(si asta e valabil la toata lumea) si ii place asa demult ca mai vrea unul...eiii mai vedem dupa ce vine bibiloi sanatosi sa fim...
Cusa...da am vazut eram pe baricade la 9 fix bine poti recupera pe net in caz ca pierzi ...stiu si pe mine m-a impresionat mai ales ca avea probleme cu copilul si nu a avut contact cu el nici dupa operatie decat fff putin doamne fereste, cred ca te refaci mai greu dupa cezariana la mine a fost mai usor si pt faptul ca eram fff tanara mi-aduc aminte ca erau invidioase celelalte mamici cat de usor ma deplasam si recuperam dar acum lucrurile pot fi total diferit cu o operatie si desi ma sperie mergem pe naturala daca se poate ...i-am aratat si sotului cum sunt conditiile cum ai camera ta si sta langa tine el e speriat rau mi-a zis mai in gluma mai serios ca nu pot sa o iau pe mama??? nici gand mama va fi sa ma ajute moral si cu Cristina, copilul cu el l-am facut si mi se pare prea intim sa fiu cu altcineva decat cu el asa ca nu scapa el invoca si cu munca ...ei lasa ca nu o sa nasc in zece minute si nu lucreaza la Paris dar dupa ce a vazut bebelusii nou nascutzi ii surdea ideea sa-l tina in bratze imediat...ce intr-adevar mi s-a parut mie ciudat a fost cealalta mica care isi adusese fiul cel mare parca 18 ani avea sa asiste cu sotul asta nu stiu cam deplasat dupa parerea mea ...asteptam partea a doua ew interesant sa vezi ca te invatza si cum sa folosesti gazul si oxigenul si mai multe am vazut la promo....hai ca m-am intins cat plapuma...
ramona...aici cezariana se face in general in cazuri de urgentza in cazurile care intradevar se cere interventia chirurgicala, iar relatia cu moasele si doctorii este atat de apropiata incat te conving sa mergi pe calea naturala a lucrurilor...mi-au spus ca in proportie de 70% chiar si mai mult din mamele care au avut cezariana pot naste fara probleme natural,nu se poate induce nasterea pt ca exista un risc de fisurare a uterului dar poti folosi orice alternativa de calmare(epidurala,injectii,gaz etc) in plus voi fi monitorizata foarte amanuntit si atent sa nu apara nici un risc pe durata travaliului si mai ramane de vazut cum decurg lucrurile...la mine au trecut si 11 ani de cand am avut operatia si doar una deci sansele sa nasc natural cresc, urmeaza sa merg si la cursurile de tip lamaze mai spre sf sarcinii ai tot suportul necesar si cred si eu ca o nastere naturala e mai buna... am facut cezariana in Rom dupa informatiile care le aveam despre moase in general nu or fi toate la fel dar in mare masura m-au dezgustat si mijloacele lor medicale mai ales ca am nascut la maternitatea din Ploiesti unde n-as mai trece nici asa in vizita...
Subscriu si eu la tel.chiar ma gandesc la nana...sper sa fie totul k ...numai sa-mi spunetzi cum procedam lasam nr pe mailul comun???la toata lumea
23+
Luca Octavian+
Cristina 12.01.1999
www.dropshots.com/madutza09#" target="_blank">POZICI