Endometrioza ne-a unit in lupta pentru bebe(55)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns beatrice75 spune:

Didi, imi mai spui inca o data please la ce clinica lucreaza dr recomandata de Tut pt acupunctura?Ca pana acum mergeam la Stat la acupunctura, dar sunt cam neseriosi, nu respecta orele de program pe motiv ca sunt platiti prost. Da, nici eu nu-s multumita de salariu, dar asta nu inseamna ca-mi fac orele pe jumatate. Asa ca prefer sa dau un ban si sa ma duc la ora stabilita. Nu sa astept cu orele pe la usi ca am si eu serviciu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana07 spune:

Monica, felicitari pentru fetite!
Vreau sa te intreb daca atunci cand ai luat Micronor fara intrerupere ai avut vreo sangerare. Cum a fost ciclul? Regulat? Sau n-ai mai avut deloc? Tu ai avut chisturi endo pe ovar? Au reaparut?
Merci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Panseluta spune:

Citat:
citat din mesajul lui Boo

blahblah eu sunt total de acord cu tine. mi se pare ca aici in romania nu se ia cu adevarat in serios problema endometriozei, ca doctorii nu sunt foarte pregatiti in domeniul asta si nu fac decat sa te amane si sa te plimbe de la ana la caiafa aiurea in tramvai...."

Mami de Alexandru

Nu numai in Romania e situatia asta, sa stii ca si aici tema "endo" nu e prea luata in serios. Nu am intalnit medic care sa-mi poata explica in detaliu ce presupune aceasta boala, ce efecte are, de ce se intampla asa. A trebuit sa citesc singura pe net, sa caut publicatii de specialitate. Nu spun acum ca le stiu pe toate, dar stiu in orice caz mai multe decat inainte.

Blahblah, ceea ce ai scris tu, motivele pt FIV...este foarte adevarat! Ai pus punctul pe I.
As mai sublinia ceva: dupa cum vedem, exista si cazuri de succes cu IUI, sau chiar natural. Nu exista deci o reteta generalizata. Nu putem spune ca e mai bine sa faci IUI sau mai bine FIV. As zice ca e diferit, de la caz la caz. Important e, fetelor, sa cantariti solutiile, consultati mai multi medici daca e cazul...si luati decizia care credeti voi ca e mai buna, dar luati-o! Si nu va fie teama! pe parcurs va veti lamuri daca a fost decizia buna sau nu, cert e insa ca si daca va fi fara succes, tot e o cale pe care macar stiti ca o excludeti, ca solutie. Altfel spus (ma exprim ca o cizma, vad)nu aveti cum sa stiti daca a fost o solutie buna, pana nu o incercati. Si de multe ori o solutie deschide drumul catre alta. Luati o decizie si mergeti cu ea mai departe!

A doua chestie pe care o spun, cu riscul de parea agresiva, timpul e cel mai mare dusman in cazul nostru! De aceea - blahblah, inca o data subscriu la ce ai spus tu - e imp. sa va miscati repede! Pe mine nu m-a stresat faptul ca nu reusea(o sa ziceti ca sunt nebuna!), cat faptul ca timpul trecea, stiind bine ce insemna asta: mai multe aderente, mai multe piedici in reusita. Nu uit faptul ca la 6 luni dupa ce am intrerupt AC, a trebuit deja sa ma operez...asa de repede a avansat boala. Am mai spus-o si altadata, de aia unii medici ne trimit direct la FIV, tocmai pt ca timpul nu ne permite sa incercam la nesfarsit pe alta cale.

La mine de ex.nu a constituit vreo problema ovulatia, ci faptul ca trompele erau alipite de uter si de ovare....deci as fi putut sta si-n cap, ca tot n-ar fi reusit. O piedica in primul rand "mecanica", nu mai spun de celelalte, la nivel mai fin (autoanticorpi, etc).
Ca sa formulez o parere la ce s-a expus aici, eu de ex. as incerca un IA numai daca am fost "proaspat" operata si e confirmat cu certitudine ca trompele sunt libere. As merge chiar pe cateva luni incercat "natural". Altfel, as exclude din start solutia asta.

Mai adaug (pt cele care nu stiu povestea mea)ca eu sunt cazul unde FIV nu a functionat (adica stimularea in cadrul programului FIV). Nu am produs niciodata mai mult de 2 ovule!BA chiar am intrerupt o stimulare pt ca nu avea nici un efect. La mine a reusit, culmea, cu strategia "coacem painici mici" cum a zis doctorul: m-au lasat sa produc singura ceva foliculi, plus o stimulare cu clomifen, mai tarziu un pic menogon si injectia de Brevactid la sfarsit....si au recoltat 3 ovule! Din pacate cica, genul asta de program nu se prea aplica in cabinete.

Blahblah, pt tine as dori sa mentionez ca si eu am rezerva ovariana slaba (AMH 0.45), LSH-ul era ba prea mare, ba normal, ceea ce insemna ca ovarele mele "jucau ca la nebuni", restul am mentionat mai sus. Deci capul sus ca va reusi! Cumva necum si tot va reusi!

pupici tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Panseluta spune:

thierry, ma intreb ce o sa faca sotul tau in ziua punctiei? ca acolo se "da" pe loc sperma. Cel putin asa e aici. Ba stai, ca ma insel, a exista un caz cu unul care a venit de acasa cu ea(sotia era deja la punctie), asta pt ca el nu ar fi reusit nici in ruptul capului in cabinet, in camaruta.Pur si simplu se bloca, saracul.

pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tierry spune:

Mda, uf...ce sa zic, poate totusi raman natural..mai incerc vreo 2 luni si daca nu si nu, o sa ma gandesc serios la FIV. Desi banuiesc ca nu o sa ii pice bine sotului, ca i-am zis zilele trecute de FIV si cum el e mai "invechit" in conceptii a zis ca nu i se par OK copii facuti la eprubeta .

Apropo, doctorita mea a zis ca daca ar fi sa vorbim de FIV ma trimite la Chisinau si nu in tara. Ce stiti de clinicile de acolo? Si cam cat poate ajunge un FIV?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana84 spune:

buna fetelor!!!
imi pare f rau ca nu am mai intrat dar am avut probleme cu netul.azi am facut si eu prima injectie de diphereline si vroiam sa interb fetele care au urmat acest tratament la cat timp dupa prima injectie se opreste ciclul???
eu am facut injectia la ora 8 si nu da semne de oprire decat o durere groaznica de cap.
va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitzura26 spune:

salut fetelor !! eu sunt mai veche pe aci la citit si cam lenesa la scris .
Adica scriu si yo numa cand mai am cate o problemuta..oricum sper sa ma puteti ajuta.
eu evident cu endo operat acum 2 ani.toate bune intre timp..dar fara bb.
acum de vreo sapt am inceput sa am ceva pete maronii cu cate un fir rosu.initial am zis ca o fi de la ovulatie ca luna trecuta am avut o patuta mica la 14 zile,dar ciclu mi-a venit mai repede.luna asta cam tot la 14 zile a inceput dar nu se mai opreste.nu e mult, cat sa ma patez dar devine stresant.
ati mai patit careva asa ceva?/
daca da sa-mi dati de stire.........ca acum sunt super busy si nu pot ajunge nici cum la dr. mea
merci mult si spor la bbici va doresc tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vasilasanita spune:

Citat:
citat din mesajul lui mitzura26

salut fetelor !! eu sunt mai veche pe aci la citit si cam lenesa la scris .
Adica scriu si yo numa cand mai am cate o problemuta..oricum sper sa ma puteti ajuta.
eu evident cu endo operat acum 2 ani.toate bune intre timp..dar fara bb.
acum de vreo sapt am inceput sa am ceva pete maronii cu cate un fir rosu.initial am zis ca o fi de la ovulatie ca luna trecuta am avut o patuta mica la 14 zile,dar ciclu mi-a venit mai repede.luna asta cam tot la 14 zile a inceput dar nu se mai opreste.nu e mult, cat sa ma patez dar devine stresant.
ati mai patit careva asa ceva?/
daca da sa-mi dati de stire.........ca acum sunt super busy si nu pot ajunge nici cum la dr. mea
merci mult si spor la bbici va doresc tuturor

POate e bebe?

Dumnezeu ne va ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinuta78 spune:

dana, stai linistita ca se opreste el. Oricum difera de la organism la organism.
In cazul meu s-a oprit la 2 zile dupa prima injectie. La fix o saptamana am avut o metroragie care a durat 5 zile( aproape ca un ciclu) dupa care s-a oprit. Dupa ultima injectie ,am mai avut tot la o saptamana o mica scurgere maronie, iar acum am depasit 100 de zile si ma rog sa-mi vina mai repede. Asa ca ....bucurate cat mai ai cm ptr ca eu plang dupa el

Veteranele cu endo, voua la cate zile v-a venit menstruatia dupa diphe?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrice75 spune:

Fetelor, sunt atat de busy ca sa mai merg la doctor!
Eu sunt panicata rau ca se pare ca durerile nu inceteaza, mie sigur mi-a reparut endo, dar nu ma asteptam asa de repede....dupa 3 luni.La ultima ecografie facuta luna aceasta nu s-a observat nimic, dar oricum nu am incredere in dr repectiva, daca nu a putut sa-si dea macar seama daca ovulez sau nu.
Am o colega la serviciu tot cu endo, dar ea macar nu a avut deloc dureri (eu intru in categoria aia cea mai nenorocita!), care s-a operat la Niculescu (Giulesti) si care la fel, nu e de acord cu IA in caz de endo, direct FIV. Si la fel ca si in Austria, procedeaza la fel: automat laparo inainte de procedura FIV.

Mergi la inceput