Viitoare mamici de septembrie - octombrie 2010 (6)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maya71 spune:

Citat:
citat din mesajul lui andre_flo

Citat:
citat din mesajul lui maya71

Citat:
citat din mesajul lui andre_flo

si eu am avut o sarcina oprita in evolutie anul trecut in octombrie...nu se vedea nici un punctulet, nimic...sacul era gol...nu mi-a venit sa cred ca am ramas insarcinata asa repede si am avut mari emotii pana la prima ecografie.

10+

Andra sunt direct interesata de acest subiect. Cat de repede ai putut sa ramai, daca ai ramas natural, ce tratament ai urmat si in prezent cum esti? Scuze de atatea intrabari... daca vrei si poti sa raspunzi poti sa o faci pe PM. Multumesc!

am ramas la 2 luni dupa ce am facut chiuretaj. fara tratament, pe cale naturala. nu stiu ce alte detalii sa-ti dau. poti sa ma intrebi ce vrei, nu ma deranjeaza

10+

Imi dai sperante mari... Am 38 ani, nu am urmarit sa am bebel pana acuma (de ramas poate ramaneam dar daca imi intarzia... ma duceam la aerobic si faceam 2 serii una dupa alta si/mi venea, oricum ma duceam de 3-4 ori pe saptamana) Cum am incetat cu sala( octombrie), am ramas in nov. dar la 12 sapt... si de aceea te intreb. Sper sa se intample cat mai curand. Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aniast72 spune:

Buna seara de la Ploiesti.

Aseara n-am mai intrat pentru ca m-am simtit usor deranjata (o fi de la sarcina sau chiar avea motiv sa ma deranjeze)...o anumita postare putin ironica.
Eu am povestit despre testele pe care le-am facut in contextul discutiei, nu ca sa panichez pe cineva.
Relaxarea totala a medicilor din strainatate e motivata...in Orient, dupa cum povestea si Buburuza, oricum nu se practica intreruperile de sarcina in caz de malformatii, deci o mamica in situatia asta e condamnata sa-si poarte crucea, iar in Occident medici sunt relaxati pentru ca un copil cu malformatii e preluat de sistem si ingrijit. Chiar unele dintre voi ati povestit ca in America (de ex) nu se sustine medical nici o sarcina pe cale sa se piarda in primul semestru de sarcina, pe cand la noi aveti exemple chiar si in paginile noastre.
La odiseea mea de sept-oct 2007 a fost un caz cu o mamica al carei copil s-a nascut cu trisomie 13 in mozaic. Ea a recunoscut ca n-a facut nici o morfofetala pe tot parcursul sarcinii, a stat relaxata. Fetita ei a murit cand mai avea o zi si implinea 4 luni. Ne ruga cu cerul si pamantul ca la alte sarcini sa nu facem ca ea. Regreta enorm ca n-a facut ce trebuia ca sa nasca un copil sanatos sau sa intrerupa sarcina atunci cand ar fi aflat.

Si acum intreb...daca tot ne sunt la indemana testele astea, de ce sa fim ignorante si sa nu le facem? Las' sa se mire si sa se strambe toti medicii ca le cer sa fac teste, pana la urma orice femeie gravida isi alege ea singura medicul (in Romania), nu e fortata de imprejurari sau de sistem sa se duca la un doctor "relaxat"

Sunt convinsa ca nici o femeie insarcinata nu se stresseaza degeaba cand si-a dorit enorm un copil, o sarcina obtinuta cu greu. Marea majoritate dintre noi (de la odiseea noastra) suntem greu incercate, cu sarcini pierdute si probleme de sanatate...nu facem copii pe banda rulanta. Si atunci, nu meritam atat noi cat si copiii nostri sa fim tratati omeneste, cu suflet si implicare?

Si inca o data, nu sunt absolut deloc stressata, panicata sau altceva, doar ca mi se pare de bun simt sa fac tot ce-i posibil ca sa aduc pe lume un copil sanatos.

Pana la urma, ignoranta este doar o nenorocire voluntara.

Andreea, in 10+ si bb Vladimir (03 septembrie 2007)

Mergi la inceput

Goldi, ma intrebai daca mi s-a dat vreo explicatie...e normal ca am cerut-o dar mi s-a spus ca nu exista, ca se poate intampla pur si simplu. Incidenta sa se intample asta e de 1:3000...apoi mi-a mai relatat niste cazuri de-astea de domeniul incredibilului. N-o sa le povestesc.
Tu nu prea esti vorbareata zilele astea...pun pariu ca ne citesti dar stai in umbra.

Mergi la inceput

miki-miki, ne mai citesti? Multumesc ca mi-ai atras atentia cu reteta, raceala mi-a trecut destul de usor cu mult ceai de lamaie cu miere si lapte cu miere. De fapt nu era decat o faringita dar groaznica...
Stii ceva de Ana_Perianu? Tare mi-e teama de ceva rau, n-a mai aparut de cand trebuia sa mearga la o echo, acum vreo 2 saptamani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kamy13 spune:

Citat:
citat din mesajul lui aniast72

Buna seara de la Ploiesti.

Aseara n-am mai intrat pentru ca m-am simtit usor deranjata (o fi de la sarcina sau chiar avea motiv sa ma deranjeze)...o anumita postare putin ironica.
Eu am povestit despre testele pe care le-am facut in contextul discutiei, nu ca sa panichez pe cineva.

Ba tu sa intri zilnic si sa nu te simti deranjata...lasa lumea sa opineze, tu ti-ai impartasit punctul de vedere deoarece te-am si intrebat noi, alte fete in legatura su testele. Chiar si eu te-am intrebat de amniocenteza si citind postarea ta mi-am facut idee si de testele premergatoare, cam cum decurg lucrurile. De aceea suntem aici ca sa ne impartasim experientele si sa ne ajutam unele pe altele.

Greutatile impartasite (povestite) se injumatatesc iar bucuriile impartasite se dubleaza!

10 +

Camelia

"Daca dragoste nu e, nimic nu e "

Mergi la inceput

Kamy, eu citesc zilnic, cu scrisul e mai greu. Multumesc pentru cuvintele de mai sus.
madutza_bra, scriai in capitolul trecut sa facem un user comun de yahoo... Avem user comun de yahoo inca de la primul capitol. Informatii sunt scrise pe prima pagina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kamy13 spune:

Buna seara sau mai bine zis noapte buna , sigur nu mai e nimeni pe aici, dar va scriu si eu cate ceva de ecografia mea de azi.

Azi noapte de-abia am reusit sa dorm, stiind ca am azi programare la eco. Vazusem deja bebé-ul saptamana trecuta, dar pe fuga, cateva secunde la Spital la Urgente, numai ca nu au stat sa-i vada bataile inimii, nu masuratori...Azi, fiind programarea oficiala la eco, am crezut ca voi avea mai multe detalii, cand colo m-a amanat pe saptamana viitoare, cand bebé-ul va avea 11 saptamani, ca acum, la 10 saptamani ar fi prea devreme pt. masuratori (asa zic medicii de aici) Mi-a zis doar ca CRL e 31 si cel mai important lucru: am vazut si eu cu ochii mei inima si miscarile inimii, ca de ascultat si numarat nu a stat doctorita, a spus ca saptamana viitoare. Pe de-o parte e si bine, ca-l vad iar curand pe bebe.

Dar alt lucru ce m-a ingrijorat un pic: cand i-am zis doctoritei ca am 38 de ani, mi-a spus ca ar trebui sa fac amniocenteza pentru ca e un risc mare de SD. Am cerut detalii, mi-a descris si riscurile amniocentezei, dar eu am insistat ca as vrea sa fac testele (DT si TT) inainte. A incercat sa ma convinga ca si-asa ar iesi din start alterate, adica risc mare de SD din pricina varstei-ce e un coeficient al formulei de calcul etc. M-a cam speriat, i-am spus sa-mi lase timp de gandire, mi-a si dat foile ce trebuie semnate in caz ca accept. Eu totusi vreau sa-mi faca testele, nu direct amniocenteza, saptamana viitoare am sa insist din nou! Pe drumul inapoi spre casa am plans, noroc ca era sotul cu mine, ma tot gandeam ce raspundere mare am acum, sa fac sau sa nu fac amniocenteza, nu e chestie de bani, aici e gratis, eu ma gandesc doar la riscul de avort spontan! Si daca nu as face amniocenteza iar apoi copilul ar acea SD...Oricum si daca as afla inainte, nu as avea puterea sa avortez, nu din pricipii crestine, ci stiind ca l-am purtat in mine, e al meu, chiar si bolnav, cum sa-l parasesc...Sper sa reusesc sa iau o decizie, m-a luat cam tare doctorita Stiu ca obligatia ei e sa ma informeze, dar inca nici nu imi facuse eco, doar ce intrasem, cred ca n-au trecut 2 minute si a inceput cu riscul mare de SD etc...

Va las, scuzati-ma daca am vorbit de ceva ce pe voi nu va afecteaza, majoritatea sunteti pana in 30 de ani si nu sunteti incadrate in varsta de risc. Dar am simtit nevoia sa-mi impartasesc preocuparile cu voi, deoarece greutatile impartasite (povestite) se injumatatesc iar bucuriile impartasite se dubleaza! Ca sotul incheie repede subiectul, zice sa nu ma mai gandesc, sa nu mai plang ca doar amandoi suntem sanatosi, avem un copli sanatos, ca totul va fi OK, sa nu mai fac nici un test... Pt. el e simplu.

Noapte buna!

10 +

Camelia

"Daca dragoste nu e, nimic nu e "

Mergi la inceput

Kamy, te rog nu fi trista. Tu oarecum erai si esti pregatita pentru amniocenteza, numai ca ti s-a spus prea brusc.
Si mie mi se pare normal sa faci mai intai bi si triplu test, apoi sa iei decizia pentru amniocenteza. Nici eu n-as fi de acord sa o fac direct, fara a fi testata mai intai.
Chiar la ultimul control i-am spus doctorului ca sunt sigura ca acolo ajung si el m-a incurajat cu "poate nu"
Asa ca, si in cazul tau, chiar daca doctorita are in mare parte dreptate, "poate totusi nu".

Si in fond, daca ajungi acolo...iti jur ca nu e asa de speriat. Daca vrei iti povestesc pe PM cum a fost la mine.

si sa ai o noapte linistita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karin25 spune:

Buna seara!
Iar nu am somn...
In primul rand felicitari ARICIUL, IUNIA pt eco

VISS Te rog ai grija de tine! Nu pune jobul in fata lui bb

Kamy Nu cred ca trebuie sa te necajesti! Este foarte bine ca iti impartasesti cu noi toate gandurile si framantarile si bucuriile! Doar de-aia ne-am adunat toate aici!!!! NU???

ANIAST Eu sunt intu totul deacord cu tine. Asa e! Testele trebuiesc facute INDIFERENT de varsta!!! Eu vorbesc din experienta mea... La masurarea translucentei nucale s-a descoperit la mine ca e o problema... S-a banuit o trisomie 13 , mozaicism. Eu pe toatea lumea sfatuiesc sa isi faca toate analizele posibile. O eventuala veste rea e dureroasa dar eu cred ca e mai usor sa treci peste o intrerupere de sarcina decat sa iti moara un copil. In fond... fiecare face cum simte...

Ieri am fost la eco. Avem 2,5 mm iar doctorita mi-a zis razand sa nu mai "dau tarcoale" pe acolo pana peste 3 sapt. E o draguta si stie clar ca nu o sa am atata rabdare!

Legat de creme... Uleiul de migdale se gaseste doar de vreo 2-3 firme si tot este la fel dar sa fie ule de migdale nu ceva in combinatie cu ulei de migdale. Imi cer scuze dar stau foarte prost cu memoria... Cineva ma intreba de roc ca nu gasreste mustella... E super ok s roc

Mai stie cineva deva de DITU???? Ultima oara cand a scris zicea ca se simte ceva mai bine dar parca nu a mai scris de mult.
Nu am intrat ieri ca am avut o durere groaznca de cap care a continuat cu frisoane si s-a finalizat cu greata care a durat pana dimineata. Acum nu am nimic dar nu am nici somn!!!
Va pup dulce pe toate!!!

Edith 4+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns goldi spune:

Citat:
citat din mesajul lui aniast72

Goldi, ma intrebai daca mi s-a dat vreo explicatie...e normal ca am cerut-o dar mi s-a spus ca nu exista, ca se poate intampla pur si simplu. Incidenta sa se intample asta e de 1:3000...apoi mi-a mai relatat niste cazuri de-astea de domeniul incredibilului. N-o sa le povestesc.
Tu nu prea esti vorbareata zilele astea...pun pariu ca ne citesti dar stai in umbra.

M-ai prins !
Eu sunt la prima sarcina, obtinuta greeeeu de tot,la al doilea FIV,asa ca nu stau deloc relaxata si sa merg pe ideea ca totul va fi ok pt ca asa vreau eu. Din cauza varstei si sansele la o noua conceptie sunt mult reduse.
Nu spun ca trebuie sa fim un ghem de probleme si temeri, dar fiecare isi stie povestea din spate si reactioneaza ca atare.
Asa ca, draga mea, pe mine ma poti "panica" cat vrei, sunt disponibila .
Nici nu imi pot inchipui ce a fost in sufletul tau atunci si sper sa nu aflam nici una dintre noi .

Despre mine nu prea am ce spune, mai am cateva zile pana la eco de 11 saptamani, am stat 3 saptamani pe tusa, o eternitate care mi-a scos peri albi dar am rezistat stoica la a mai arunca vreun milion-doua pe o alta eco. Pe 1 Martie am eco de trimestrul 1 si tot atunci as vrea sa fac si dublul test.
Dr meu este Octavian Rotaru .
In rest ... va citesc cu placere pe voi, ma bucur sau sufar cand sunt probleme .

"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza

Mergi la inceput