Licurici de ianuarie-februarie 2009 LMA!! (88)
Raspunsuri - Pagina 5
crisspy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui miereamara Crisspy…ma chinui sa termin mesajul asta de ieri. In legatura cu gradinita din experienta mea (si aici nu generalizez) in cazul lui Aidan mersul la gradinita nu s-a comparat cu statul acasa cu bona. Acasa era doar supravegheat, la gradi au tot felul de activitati: se joaca cu baloane cu apa, deseneaza (ieri am vazut cum le dadeau foi de hartie si pensule cu culori, pt Aidan a fost premiera nu prea stia ce sa faca cu ele), au story hours, merg afara la joaca, in fine…tot felul de activitati placate si interesante. Mai mult de atat, socializeaza cu alti copii (si pt el e un lucru f bun pt ca nu are frate/sora), a invatat sa manance singurel (am inteles ca in cateva luni o sa le dea si lingurita/furculita), are o rutina consistent si sanatoasa. Deci per ansamblu eu sunt mai mult decat multumita de progresele lui. Acum vin si nemultumirile: 1. Se va imbolnavi (si nu te amagi cu imunitatea …asa spuneam si eu…Aidan pana la 12 luni nu a avut nici macar un muc!!! Si credeam ca are o imunitate beton. Aiurea…de indata ce a intrat in contact cu virusii de la cresa…stiti si voi ce s-a intamplat. Partea buna este ca se calesc si in timp o sa treaca mai usor peste. Trebuie sa ai o solutie de urgent, cineva care va sta cu el acasa. In nici un caz nu vei putea sa il duci (parerea mea) la mama ta atunci cand va fi bolnavior, pt ca il vei zapaci, il vei confuza f tare, 3 zile la gradi, 2 zile acasa, 2 zile la bunica… 2. Programul vostru va fi f strict, iar timpul tau personal va tinde spre zero. Eu am zile in care ajung sa ma dezbrac de hainele de serviciu la culcare#61516;. Programul nostrum e urmatorul: 6.30 trezirea, eu ii dau sa manance micul dejun, il schimb/imbrac in hainele de gradi, fac gentuta, apoi trezesc tatal care sta cu el pana cand imi fac dus si ma imbrac, beau cafeau, apoi schimbam rolurile. La 7.40 eu plec la servici, la 7.50 ei pleaca la gradi. Termin serviciul la 5, la 5.30 sunt la gradi si la maxim 6 ajungem acasa. Pregatesc cina pt Aidan, mai frugal sau consistent in fucntie de cat si ce a mancat la gradi (imi dau un raport zilnic cu cat a mancat, de cate ori a facut caca/pipi, cat a dormit, si ce activitati a avut in ziua respective). Apoi ne jucam si la 8 are baita, lapticul si cel tarziu la 8.30 e adormit. Peste noapte se mai trezeste de 2-3-4 ori!!! Daca as fi in locul tau, clar as alege gradinita, in conditiile in care ai avea o gradinita ok, unde sa se desfasoare activitati interesante, nu doar o cresa unde sunt supravegheati copii si atat. Cred ca moralul tau s-ar imbunatati si dorul de Razvi va fi mai mic, numai gandul ca il vei vedea in fiecare zi ar tb sa it idea puteri. Acum tb vazut si cum se adapteaza copilul, daca nu ii mege bine, nu are rost s ail chinui. Dar ei se adapteaza f usor crede-ma…cand ma gandesc ce griji imi faceam eu…imi vine sa rad…in prima zi cand l-am lasat acolo ma asteptam sa planga…de unde… |
Miere multumesc pentru sfaturi ...
Ma gandesc la toate aspectele si sper sa iau decizia buna pt Razvi...
lui Aidan
CADIA spune:
roxana,
paulace bine ca ai scapat de operatie
Claudia, mamica de puiutz Clara Maria cu falcutze incluse.
tonylexa spune:
mersi fetelor pentru urari
tonylexa (27.01.1980) mami fericita a printesei ANA DARIA (10.02.2007) si a roscatului ANDREI DAMIAN (14.01.2009)
...tu inseninezi mereu viata sufletului meu, mai mandra decat orice stea....ma simt cand vad copiii mei! (parafrazare M.Eminescu)
iuliacris spune:
La multi ani Iulia! Sa ai o viata lina, plina de fericire!
Poze...
www.flickr.com/photos/8231022@N06/" target="_blank">...si iar poze
Iulia si Carla (4 martie 2009)
micola spune:
LA MULTI ANI IULIA!!!!!!!!!! SA FII SANATOASA, CUMINTE, VOIOASA!!
Andre_ea, te inteleg perfect cu noptile si cu nervii din timpul noptilor, eu il cert pe Alexutu noaptea si apoi plang ne nervi pe mine ca l-am certat
eu ii dau lui Alexut suc de gref, cate un gref pe zi, ii place ff mult. ii mai dau si de portocala, si de mere, dar cel de gref, in special rosu, rules. sper ca nu gresesc ca ii dau..
crisspy, sa iei decizia cea mai buna pt Tzumpi scump
miere, deci.. tot raul spre bine ma refer la peripetiile cu mama ta,pierderea locului de la vechea gradi.. etc etc.
si noi tot pampers folosim, si tot nr. 4. Am incercat si Libero, si Wikies de la Kaufland ca am auzit ca ar fi foaarte buni (da' de unde), si Happy, si am ramas tot la pampers..Naty, eu am folosit la Alexutu pampers marimea 1, 2 si Libero nr. 2 vechi de 4 ani la ultimele bucati am vazut ca expirasera de mult, dar daca nu a avut nicio treaba de la ele, i le-am pus si pe ultimele, am scutit o gramada de bani...le aveam de la promotiile facute de mine prin metro cand eram studenta (faceam comparatie intre pampers si "alt scutec" cu cerneala. azi am vazut ca tata a pastrat si pt sora-mea cateva marimea 1 (sora-mea care inca nici nu e gravi)
noi n-avem caldura in tot orasul...
mamici si licurici
mami de Licurici veselici din 21.01.2009
! Doamne ajuta sa ne fie sanatosi copilasii! !!
koruccia spune:
La multi ani Iulia! Sa cresti mare, sa fii sanatoasa si sa ai o viata implinita!
La multi ani Ana Daria!
DarkBendis spune:
Yay Razvi
[eu nu stiu sa fac supa cu galusti. are cineva o reteta... asa mai usoara ]
Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
axis spune:
Gata, Ana adoarme singurica, e testat, verificat - oficial!
Iulia ( interesant nume pentru o fetita nascuta in plina iarna!), Daria, LA MULTI ANI!
Lisa, Cami, transpiratia la nivel occipital insemna anemie! In absenta analizelor de laborator, mai sunt si alte semne ale anemiei, culoarea palida a urechii, culoarea unghiutelor, oboseala, somn agitat...
Anna, cand vrei sa renunti la ceva, nu te lupti cu acel ceva, ci investesti atentie in ceea ce doresti sa dezvolti! Daca sunt cateva alimente solide pe care le agreaza copilul, da-i TOATA libertatea sa se bucure de ele: fara lingurita, fara rezerve, sa fie destrabalare pe bune. Gandeste-te ca atunci cand suge, el se joaca cu manuta pe pielea ta, ca pana mai ieri simtul tactil ( ca si mirosul) au fost cele mai active. Orice tranzitie este mult mai buna pentru copil daca este lina, cu cat mai multe elemente de continuitate. Poti sa faci analiza atat pentru Fe cat si CA si in functie de rez. sa-ti stabilesti marjele de actiune.
Crisspy, ce balans de argumente pro/contra! Ai sa vezi, va fi un moment in care ceva va trage decisiv intr-o parte sau alta!
Naty, Vigantolul isi pierde din efect in timp, unii medici, farmacisti recomanda schimbarea sticlutei chiar dupa 2 sapt..
Micola, un gref pe zi imi pare cam mult ( e acid,e diuretic...). Eu as alterna cu mere, fructe autohtone.
Super ca sunt atatia copii in clubul de lectura! Voi cum cititi? ce cititi?
crisspy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui DarkBendis Yay Razvi [eu nu stiu sa fac supa cu galusti. are cineva o reteta... asa mai usoara ] Dark Bendis & Hogmanay Baby (31.12.2008) "Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law" |
Nici eu nu stiu...norok cu mami...oricum si ea a stat cu frica in san ca nu o sa-i iasa