Fulgusori Noiembrie-Decembrie 2009(21)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vias spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura Garner

Camy, tu parca ai avut o problema cu o unghie de la picior, nu? Nu tin minte cum s-a terminat. Tin minte ca urma sa mergi la dr. Poti sa-mi spui ce-ai facut sau ce ti-a facut? De ceva timp ma deranjeaza din cand in cand o unghie de la piciorul drept, iar in seara asta am observat ca iese putin puroi de acolo Mi-am pus niste bitter suedez deocamdata. Altceva nu am facut. Am observat ca mi se intampla dupa ce imi tai unghiile, dar asa rau ca acum nu a mai fost. Mi-e ca am un colt intrat in carne (scuze de detaliile scarboase ). Sper sa nu trebuiasca sa merg la doctor din doua motive - 1. mi-e frica! si 2. ar trebui sa platesc din buzunar, pt ca acum am ramas cu o asigurare f naspa, respectiv trebuie sa platesc primii $609 pe luna si abia dup-aia intra asigurarea. Deci e buna doar in caz de (Doamne fereste) ceva naspa.

Diana, astept si parerea ta referitor la ce am scris mai sus, daca nu te superi.

Laura de Nicholas James 9 Noiembrie 2009
Poze
www.youtube.com/watch?v=2rJh5IWto3M" target="_blank">Filmulete

din pacate nu am ajuns la medic, din lipsa de timp..si din cauza ca nu am cu cine sa-l las pe Flavius, sotul munceste foarte mult....si din frica...CA SI MIE IMI ESTE...
pana una alta, de cate ori fac baie, pt ca este pielea moale incerc sa gasesc eu coltul buclucas...poate il gasesc...ca nu ma las cu una cu doua

Cami, de sufletel scump Flavius Cristian pe pamant si a ingerasului Darius-Andrei din ceruri

Alex are nevoie de noi! Sa-l Ajutam!!

Flavius

ingerasul Darius-Andrei

www.Darius-Andrei.piczo.com

http://nshrine.com/shrine/Darius

Poveste

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Neatza.

LauraG ce sfaturi am primit eu de la chirurgi si le-am aplicat si la mine si au mers: iei o compresa starila, o imbibi in alcool si rivanol sau daca nu gasesti rivanol atunci betadina, asa sa zemuiasca, o infasori in jurul degetului si apoi acoperi bine totul cu leucoplast dinala de matase astfel incat sa stea degetul acolo in umezeala aia. Cand simti ca s-a uscat refaci toata povestea. In 24 de ore se retrage umflatura, colecteaza puroiul daca este si dreneaza singur afara, apoi cand iti faci pedichiura ai mare grija, poti sa mergi la un pedichiurist sa ti-o faca eventual macar odata.
Mameloanele de silicon: acum 6 ani cand eram gravida cu Vlad cautam pe net disperata solutii ptr alaptatul cu mameloane ombilicate. Ale mele asa erau, mameloane ombilicate maxim plate mai mult nu reuseam sa scot din mamelon afara cu mama masajului si stimularii. Asa ca am ajuns pe site-urile americane de alaptat si acolo am citit ca mameloanele de silicon sunt solutii temporare si sunt recomandate ca ultima masura cand copilul nu ia sanul. Spuneau ei ca lipsind contactul direct cu sanul si pielea mamei, stimularea e mai mica si atunci si productia de lapte e mai mica, vidul ala n-ar fi suficient ptr ca bebe sa goleasca eficient sanul si ramane lapte-scade secretia si tot asa un cerc vicios pana pierzi de tot laptele. Plus ca apoi e greu sa-l dezobisnuiesti de ele, si nu-ti permit alaptatul oricum si oriunde. Am studiat in schimb pozitii de alaptat si metode de a face bebe sa apuce bine sanul chiar si fara mamelon format. Si a mers. Greu, dar a mers. Ma felicit ptr perseverenta ptr ca pe atunci nu existau decat mameloane chicco care nu-s asa grozave (chiar aici pe forum era un subiect cele care au folosit chicco au alaptat 3-4 luni maxim) iar Vlad era asa un puturos ca sigur nu mi-ar fi golit sanii si nici prea mare vaccum nu ar fi reusit sa faca.
Acum exista Avent si Medela, care sunt f f bune, au dimensiuni f mici astfel incat exista si contact direct cu sanul. Cred ca important e sa ai un bebe care suge viguros (desi ala fiti sigure ca apuca si sanul fara mameloane formate, trebuie doar perseverenta si cautate solutii sa-l ajuti sa apuce corect), o mama care are lapte din belsug si poate o pompa care sa termine ce bebe nu reuseste.
http://www.breastfeed.com/articles/equipment/nipple-shields-2746/
http://www.kellymom.com/bf/concerns/baby/wean-shield.html

Dimomo, se poate sa te numeri printre mamele cu hipogalactie adevarata, adica cele 3% din femei care pur si simplu nu au destul lapte ptr puiutii lor. Te rog, cand ai timp sa ne spui asa detaliat pe ore cand suge, cand primeste completare si cat, dupa cat timp de la completare suge iar etc. Poate gasim o solutie.

Cami, imi pare rau ca te-ai suparat. Ma asteptam sa te superi, dar esti nedreapta in mesajul tau. Eu n-am spus ca nu esti o mama buna, n-am spus ca eu sunt fantastica ptr ca am 3 copii ci ca am avut norocul sa alaptez asa de mult timp si in privinta asta sunt de departe mult mai experimentata decat voi. Orice am spune noi tu o vei lua ca pe un repros adresat tie ca mama si vei aduce mereu in discutie faptul ca esti mamica de ingeras si cea mai incercata dintre noi toti (aici ai dreptate si nimeni nu neaga asta). Eu imi doresc ca macar un pic din ce ti-am spus sa-ti fi ramas intiparit in minte si sa te ajute. Ce faci mai departe e alegerea ta.

Diana cu Vlad(16.05.04)(bebelus, copilas)&Timeea (18.05.06) & Teodora (11.11.09)
Filmulete

Mergi la inceput

Laptele congelat ca uitasem... La Timeea eu am congelat in recipiente de plastic (pahare ptr urocultura cu capac) si in borcanele de sticla. Ala in borcanele arata bine si mirosea normal dupa dezghetare, cel din recipiente era horror. Oricum a mea nu l-a vrut ptr ca nu stia ce sa faca cu biberonul. Am auzit de prunci care beau fara probleme laticul scos din congelator si bebelusi care nu se ating de el. Nu stiu de ce...

Diana cu Vlad(16.05.04)(bebelus, copilas)&Timeea (18.05.06) & Teodora (11.11.09)
Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns padi spune:

Buna dimineata fetelor,
Dupa vaccinul de ieri, am avut o noapte relativ buna. Parca a fost putin mai agitata in somn (s-a foit mai mult), dar fara febra si alte complicatii...
Referitor la discutiile despre alaptat, acestea tot timpul vor creea divergente. Eu o alaptez pe Laura, dar am avut si noi momente cand efectiv urla la san si nu vroia sa pape...eram disperata, dar cu rabdare (care de obicei nu ma prea caracterizeaza) am trecut peste. Deci, Cami, intr-un fel te inteleg. Dar totusi, eu cred ca fetele au vrut sa te ajute cu sfaturi, nu sa te judece. Esti obosita si stresata si poate de aceea ai interpretat asa
Diana, eu iti citesc cu maxim interes toate sfaturle pe care ni le dai .

Adriana de Laura (08.12.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Buna dimineata
M-am infiintat si eu la cefeluta

Noi acum suntem bine. Bebe doarme( mai mult motaie ca pana pe la 12-14 nu prinde somn serios ziua) iar eu, in loc sa dorm.... hop la forumache
Ce spuneam eu zilele trecute ca sper sa nu dea peste mine Migrena? Pai ieri m-am trezit cu ea... am iesit la aer, am baut cafea, numai in cap n-am stat.... si tot mai rau. Aseara nici baita n-am putut sa-i fac lui bebe ca simteam ca ma prabusesc. Deja nu mai vedeam bine, tastele faceau un zgomot infernal ( am incercat sa-i scriu sotului 2 randuri si m-am oprit dupa 2 cuvinte de la durere) nu ma puteam apleca... dar nici in picioare nu ma puteam tine. In disperare de cauza am luat: nurofen pentru copii, doza de copii de 8 ani( 10 ml)incet incet m-a lasat durerea... dar am ramas cu senzatia de oboseala in tot corpul... ziceai ca am tras un tren dupa mine toata ziua... sau poae.... trecuse trenul peste mine suierand.
Bebe a fost de gasca... de la 12 a dormit pana la 5... si acum sunt bine.
Si bebe a avut ceva problemute.... sper din suflet sa nu mai fie nimic.

dymomo, camy, Doamne ceobosite trebuie sa fiti. Incet incet va trece... cum spuneau si fetele: cu rabdarea trecem marea

Lidia, ce n-ai spus mai devreme ca vrei sa fii nasa de botez? ne ofeream pe aici vreo 2 sa ne nasesti bebeii... dar mai stii .... poate nu e tarziu! Ma fetelor.... toate aveti nasi la bebei??

DianaR, nu am experienta ta, dar iti impartasesc opinia. Am vazut cu ochii meu cum bebe meu plange cand incerc sa-i mai dau lapte si el e satul, cum nu prea vrea sa manance cand e obosit ( si il las sa doarma... se va trezi mai repede , dar odihnit si va manca mult mai bine), cum dupa 2 -3 zile de stat efectiv atarnat de san( in conditiile in care el sta la san acum 5-10 minute la o masa, nu mai mult... si mananca la 3-4 ore) am simtit iar sanii plini cateva zile si el a revenit la program normal. Cand de la15 minute( cat statea la san in primele zile) a inceput sa reduca... ma cam speriasem... apoi mi-am gasit resusrse si am crezut in el. Creste bine... il vad eu cum creste, e vesel... si astea stand 5-7 minute la san la o masa.

hai ca trimit mesajul si revin

Mami fericita de Mihnea
Mihnea creste mare (14.11.2009 )
aniversarea nuntii
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lidia74 spune:

MONIS merci de precizari...

LILI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

nu ma consider obosita....poate ca sa trecem peste o problema se spune si asta, dar nu, eu nu sunt obosita, pur si simplu cred ca un copil nu seamana cu celalalt...cred ca toti suntem diferiti si nu-mi place cand cineva spune ca eu sunt fetita, copilul meu papusa iar ea, mama si tata la un loc...hai sa fim seriosi...aici Diana si mie mi se pare ca ai fost nedreapta in mesajul tau...si exagerata totodata

Oricum ar fi, chiar nu astept vreun pic de intelegere din partea vostra, de fapt nu am asteptat-o niciodata...si va rog eu, nu mai dati vina pe vreo situatie...asumati-va prostiile scoase din gura...sau din tastatura...si gata...

Cami, de sufletel scump Flavius Cristian pe pamant si a ingerasului Darius-Andrei din ceruri

Flavius

ingerasul Darius-Andrei

Poveste

POZE

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui camy_pus

nu ma consider obosita....poate ca sa trecem peste o problema se spune si asta, dar nu, eu nu sunt obosita, pur si simplu cred ca un copil nu seamana cu celalalt...cred ca toti suntem diferiti si nu-mi place cand cineva spune ca eu sunt fetita, copilul meu papusa iar ea, mama si tata la un loc...hai sa fim seriosi...aici Diana si mie mi se pare ca ai fost nedreapta in mesajul tau...si exagerata totodata

Oricum ar fi, chiar nu astept vreun pic de intelegere din partea vostra, de fapt nu am asteptat-o niciodata...si va rog eu, nu mai dati vina pe vreo situatie...asumati-va prostiile scoase din gura...sau din tastatura...si gata...

Flavius

ingerasul Darius-Andrei

Poveste

POZE

ok, recunosc am exagerat cu comparatia asta, se vroia a fi ceva metaforic nu de luat mot a mot. In fine, acum mi-am asumat "prostia scoasa pe gura sau pe tastatura"...

Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurairina13 spune:

Neata si de la noi!!

Amalia se joaca in centrul de activitati si eu incerc cumva sa imi motivez lipsa de activitate de aici de pe forum.
Intai sa multumesc ca de obicei pt explicatiile frumoase date de Diana, mamico imi place cum vorbesti, cum gandesti, si mai ales cum explici pe intelesul tuturor si nu in limbajul ala de lemn al doctorilor
Camy, vin si eu si te rog, sa nu o iei ca un afront ce a spus Diana, nu cred ca a avut nici o intentie sa te jigneasca, sau sa ne jigneasca ca noi nu am fi mamici la fel de bune si iubitoare cu puiutii nostri cum e si ea. Spun asta pentru ca prevad cum intr-un fel sau altu te indepartezi de noi si de forum..Sper sa nu fie asa, caci te indragim cu toatele

Asa...si acu sa spun de mine.. Inafara ca aduc in discutie pe aici tot felu de subiecte offtopic, sau sa ma plang ca rechinasa mea ori e prea matinala, ori suge non stop , acu la ceas de reflectat in urma, nu prea am adus mare aport. Si citesc mereu postarile voastre frumoase, cu sfaturi, cu tot felul de idei cum sa stimulam bebelasii nostri, si ma simt-spun sincer- foarte nasol ,ca eu nu is in stare sa scriu asa frumos ca voi..se vede treaba ca as putea sa am si 7 facultati si tot nu as reusi..Nu am nici talent scriitoricesc, si nici nu reusesc sa imi exprim asa frumos gandurile ca voi. De aia de cele mai multe ori citesc, mereu pretuiesc postarile voastre chiar daca nu le zic aici cu voce tare. Dar , ma repet, ma simt prea mica sa mai comentez cand vad cateva postari asa frumos elaborate. Eu ce sa mai spun, decat ca sunt de acord, ca mi-au placut, ca in rest nu ma duce capul... Daca as face asta non stop,ar suna cam pupincurism..scuzati expresia
Si ma judec de multe ori singura ca in loc sa stau cu fata mea care incepe sa ceara din ce in ce mai multa atentie, ca si acum-caci plange deja..- eu stau non stop pe forum..De fapt daca mi-ati vedea calculatorul , e mereu deschisa fereastra la forum..In loc sa fiu o mama buna, o gospodina, ca de aia stau acasa, eu stau ddoar pe forum.Si nici macar nu postez ce trebuie, la subiect, sau macar ceva interesant legat de bebe.
Iote de aia is asa puturoasa in postari, si ma simt prost sa spun asta..
ma duc ca imi plange rechinasa, si ea chiar nu are nici o vina ca ma'sa sta pe forum in loc sa stea langa ea
scuzati-mi spovedania,dar simteam nevoia sa o spun.

Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009)

rechinas in pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

nu inteleg de ce dati bebeilor lp dupa 5 minute la san. si al meu tot atat sta... si dupa urla.... dar urla pana eructeaza... nu de foame. el asa papa de peste 2 luni si ia cam 1100 gr pe luna. La voi nu au luat bine in greutate picii? adica sub 750 / luna?
(am editat ca eram cu bebe in brate si am scris numai prostii)

Mami fericita de Mihnea
Mihnea creste mare (14.11.2009 )
aniversarea nuntii
POZE

Mergi la inceput