Dovlecei de septembrie-octombrie 2009 *70*

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lutoniana spune:

Claucia daca mai esti pe aici sa stii ca am citit ce ai scris azi de diversificare si mi-a placut.
Poti sa-mi spui si mie care e rolul uleiului de masline la piureuri ?
Ca am citit prin mai multe parti.
Pupam cele 3 fete cochete si sa nu uitam de tati cel aratos

Lucia, mami de David 13 Septembrie 2009

Mergi la inceput

monique abia astept sa mai ne dai ceva retete de post ca mi s-a cam acrit cata friptura am bagat in ultima vreme.
Ce mai zice Teodora cea draguta ?

Mergi la inceput

eu ma retrag la barlog pt un alaptat si revin in forta cu povestea zilei de azi cand o mai sta vantul si la noi in casa.....
Si mai scriu si fetelor daca imi amintesc in timp ce alaptez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Citat:
citat din mesajul lui lutoniana

Claucia daca mai esti pe aici sa stii ca am citit ce ai scris azi de diversificare si mi-a placut.
Poti sa-mi spui si mie care e rolul uleiului de masline la piureuri ?
Ca am citit prin mai multe parti.
Pupam cele 3 fete cochete si sa nu uitam de tati cel aratos

Mai Lucico eu aici sunt, insa m-ai prins. Asa o intrebare nu mi-a pus nimeni... Eu as spune ca uleiul de masline este foarte bun si folositor oricum (nu prajit, in nici un fel procesat, eu pun la sfarsit in blender) si ma gandesc ca de aceea. Si iese mai bun si mai cremos si mai gustos. Daca se poate numi asa. Eu gust sa vad cat s-a incalzit ca fac pe 2 zile, imi ies cam 2 portii si pun pe cea de a doua zi la frigider, si cum spuneam gust si ma gandesc mereu cum mananca piticii asa ceva, dar am cel mai mare succes cu asa o uratenie de piure fara gust...
mai studiez sa iti dau un raspuns ca lumea ca cel de sus e cam subtirel...

Clau, mami fericita de printese: Alessia Maria 13 iulie 2007 si Elisa Andreea 03 septembrie 2009

Mergi la inceput

Uite ce am gasit despre uleiul de masline:
El contine vitaminele A, B1, B2, C, D, E, K, fier, acizi grasi nesaturati 85%, acizi grasi saturati 15%, trigliceride, clorofila etc.

In general se foloseste uleiul curat obtinut prin presare la rece, fiind unul dintre cele mai bune uleiuri de masa folosite in bucatarie.

Fiind numit prietenul ficatului, uleiul de masline este un bun drenor hepatic si biliar, avand si efect laxativ.

mai caut :-) dar stie sigur Raluk, eu pe ea o am etalon la multe...

Clau, mami fericita de printese: Alessia Maria 13 iulie 2007 si Elisa Andreea 03 septembrie 2009

Mergi la inceput

some more...

O lingura cu ulei de masline contine 10% din necesarul zilnic de vitamina E si polifenoli. Vitamina E si polifenolii sunt antioxidanti naturali, care previn imbatranirea si afectiunile cardiovasculare.

Uleiul de masline este considerat un aliment-medicament. Si pe buna dreptate, daca ne gandim la virtutile terapeutice pe care le are: previne imbatranirea precoce, bolile de inima si cancerul. in acelasi timp, uleiul de masline protejeaza creierul. Efectul protector al uleiului de masline se datoreaza acizilor grasi omega 9. Acestia impiedica depunerile de grasimi pe peretii vaselor sangvine, mentin elasticitatea acestora si contribuie la buna functionare a sistemului nervos.

ANTIINFLAMATOR. S-a demonstrat, de asemenea, ca uleiul de masline are proprietati antiinflamatorii. 50 g ulei de masline sunt echivalente cu 10% din doza de ibuprofen recomandata pentru calmarea durerii la adulti. Proprietatile antiinflamatorii ale uleiului sunt date de oleocantal, substanta cu proprietati calmante descoperita in urma unui studiu efectuat la Monell Chemical Senses Center (Philadelphia, SUA). Uleiul de masline este bine tolerat de persoanele cu tulburari digestive, cu afectiuni hepatice sau ale vezicii biliare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui monique02

Citat:
citat din mesajul lui Ellenuta

am si eu o reteta super de pancakes .. sunt tare bune ..

Ingrediente:

- 2 oua
- 2 linguri zahar
- 125 ml lapte
- jumatate lingurite praf de copt
- 10 linguri faina
- un praf sare
- 1 pliculet zahar vanilinat
- coaja rasa de portocala
- 1 lingura unt topit
- afine

Se mixeaza galbenusurile cu 1 lg zahar, zaharul vanilinat, un praf de sare, coaja de portocala si untul topit. Praful de copt se stinge in lapte si se toarna peste galbenusuri, apoi se adauga in ploaie faina. Albusurile se bat spuma cu 1 lingura de zahar si se toarna peste compozitie, se amesteca usor si se lasa sa se odihneasca cam ½ de ora. Aluatul este mai gros fata de cel de clatite frantuzesti.
Se foloseste o tigaie de teflon, neunsa. La foc potrivit, se toarna cam ½ de polonic, apoi se pun afinele si in momentul in care apar bule la suprafata clatitei se intoarce cu o spatula. Asta e tot !

SE SERVESC CU SOS DE AFINE!

puteti folosi si faina neagra numai ca ies cam inchise la culoare dar gustul e super. iar in loc de zahar alb, puteti folosi zahar brun. puteti folosi si alte fructe .. zmeura, capsunele ..

arata cam asa ..

Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si Anna Sophia (04.10.2009)
Eva
Anna
papa bun

Elle e faina reteta, asa arata si clatitele pe care le-am facut eu cu iaurt doar ca reteta e mai simpla, o sa vezi maine

Monica, mamica de Teodora (04.09.06) si de surioara Andreea (20.08.09)

abia astept!

Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si Anna Sophia (04.10.2009)
Eva
Anna
papa bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kawaichan spune:

interesant cu uleiul de masline,eu parca citisem pe undeva ca la bebei nu e voie pana pe la un an,dar nu specificau de ce.
pe 18 feb am si eu curs de diversificare la noi la health center,sa vad ce zic si astia,sunt tare curioasa.la noi e cu orez mult ,alge si peste

Mihaela,mami de Joshua 09.09.'09

"Babies can't be spoiled...only nurtured."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kawaichan spune:

si poze cu Josh la 5 luni.

Mihaela,mami de Joshua 09.09.'09

"Babies can't be spoiled...only nurtured."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_ana spune:

Lucia, iti promisesem niste poze cu Irina:
http://entertainment.webshots.com/album/576679222Drnzbu

Cristina, mamica de Andrei Eric (26.07.2007) si Emma Ioana (05.09.2009) )
POZE

Mergi la inceput