Dovlecei de septembrie-octombrie 2009 *70*
Raspunsuri - Pagina 8
alex25 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui kawaichan
Gasit gasit,multam Ce frumos ti-ai pus margelele,mi-a placut mult si rochita si tot! Mihaela,mami de Joshua 09.09.'09"Babies can't be spoiled...only nurtured." |
Bine ca m-am luminat si eu!

-------------------------------------------------------------------------
Alexandra
super fericita de
ALESSIA ZEINA (26 septembrie 2009)
Da Doamne sa fim sanatoase!

monique02 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ellenuta am si eu o reteta super de pancakes .. sunt tare bune .. Ingrediente: - 2 oua - 2 linguri zahar - 125 ml lapte - jumatate lingurite praf de copt - 10 linguri faina - un praf sare - 1 pliculet zahar vanilinat - coaja rasa de portocala - 1 lingura unt topit - afine Se mixeaza galbenusurile cu 1 lg zahar, zaharul vanilinat, un praf de sare, coaja de portocala si untul topit. Praful de copt se stinge in lapte si se toarna peste galbenusuri, apoi se adauga in ploaie faina. Albusurile se bat spuma cu 1 lingura de zahar si se toarna peste compozitie, se amesteca usor si se lasa sa se odihneasca cam ½ de ora. Aluatul este mai gros fata de cel de clatite frantuzesti. Se foloseste o tigaie de teflon, neunsa. La foc potrivit, se toarna cam ½ de polonic, apoi se pun afinele si in momentul in care apar bule la suprafata clatitei se intoarce cu o spatula. Asta e tot ! SE SERVESC CU SOS DE AFINE! puteti folosi si faina neagra numai ca ies cam inchise la culoare dar gustul e super. iar in loc de zahar alb, puteti folosi zahar brun. puteti folosi si alte fructe .. zmeura, capsunele .. arata cam asa .. ![]() Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si Anna Sophia (04.10.2009) Eva Anna papa bun |
Elle e faina reteta, asa arata si clatitele pe care le-am facut eu cu iaurt doar ca reteta e mai simpla, o sa vezi maine

unombun spune:
va rog frumos,al meu e putin diareic,docto zice sa-i fac mucilagiu de orez,mi-a dictat repede o reteta cum se face-am notat-o,dar as vrea sa-mi scrieti si mie daca aveti din cartea lui Capraru reteta.sau daca stiti voi cum se face.
Ioanna81 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui unombun va rog frumos,al meu e putin diareic,docto zice sa-i fac mucilagiu de orez,mi-a dictat repede o reteta cum se face-am notat-o,dar as vrea sa-mi scrieti si mie daca aveti din cartea lui Capraru reteta.sau daca stiti voi cum se face. ![]() |
mucilagiul nu este apa incare a foert orezul pana a inflorit???
am gasit reteta asta pe net: "intr-un litru de apa se pun cam 300 g orez (de regula din ochi)si se fierbe. Se pune totul in blender amestec bine de tot si daca iese prea gros se mai mai fierbe apa separat si se mai dilueaza."
Ioana mama lui
Carol Ioan
Pataniile noastre
unombun spune:
spre rusinea mea nu stiu care e mucilagiul.ma gindeam ca la Capraru scrie,dar nu am cartea.
kawaichan spune:
mai eu puneam cam 50g intr-o oala de 1l si iesea ff multa zeama.nici nu foloseam orezul rezultat,doar lichidul ala.
Mihaela,mami de Joshua
09.09.'09
"Babies can't be spoiled...only nurtured."
lutoniana spune:
laura nico pupam dintisorul si fata mare mai linistita un pic
josh sa cresti mare si voinic puiule !!!!!
hepilica incearca sa ii dai lapticul cu altceva poate merge. Stiu ca incerci dar stii si tu cum e cand simti nevoia sa dai sfaturi 
Cum a mers cu marul crud ? L-a tolerat bine, nu ?
anomis ai fost asa tare....si mi se pare corect ca daca eu imi car poseta sa-si duca si el carutul jos 2 etaje (acum nu mai port poseta, am toate actele si hartiile in geanta copilului)

uve mami prin cate ai trecut...dar observ ca scrii cu o nota de bine s optimism in glas, ceea ce-mi place foarte mult. Mulkta sanatate 
Lucia, mami de David 13 Septembrie 2009
lutoniana spune:
lali avem o adresa de mail pe yahoo unde pot intra fetele ....e si pe prima pagina sept_oct2009@yahoo.com
Parola ti-o dau pe pm 
lutoniana spune:
lali, tot eu sunt
stii sa-ti activezi mesajele private ?
Vezi ca am trimis parola pe mailul tau daca o ajunge 
Este evident ca intai si intai am viuzionat pozele Andrei, maoiprecis m-am holbat ca au fost foarte faine. Cel mai mult mi-au placut florile ...si picia cea dulcica. Toata familia e frumoasa 
Alex 25 e asa bucalata fetita ta de mama mama....si asa trasaturi finute are...abia astept si eu sa fac o fetita
Techiluto bine ca esti pe aici ...si las ca vine ea si primavara...atunci cine va sta ca o boieroaica in curte la cafele si copilasii zburdand prin iarba ? Cine ?
claucia spune:
Unombun, vorba aia, buna seara!![]()
Cand era Alessiuta deranjata la stomacel ii faceam laptele cu apa de orez sau ii dadeam cereale la masa de 6 facute cu apa de la orez(daca era diversificata deja) tot cu apa de orez. Simplu, se fierbe orez in apa (apa din sticla, acelasi model cu care ii faci si lapticul ca am inteles ca nu mai alaptezi, daca da nu prea stiu cum sa faci) si apa in care a fiert orezul o folosesti in loc de apa normala. Acuma, eu stiu ca spun unii sa pui putin orez in multa apa (cam o canuta mica la 4-5 cani) insa depinde si cat de mult le lasi sa fiarba. Eu puneam mult mai putin, apa si orez, dupa ochi, dar nu le lasam prea mult. Oricum apa se albeste repejor.
Altceva in meniu, numai morcov fiert, mar copt si laptele cum ti-am spus. Cam atat, daca e deja diversificat, daca nu, din pacate nu prea stiu.
Cristinica mea,
asa zice Alessia, mai nou toti sunt ai ei, Radu al ei, Victor al el, astia sunt prietenii ei, Stela mia (asa ii spune mamei mele), eu de aceea nu fac gogosi ca sunt prajite, mie nu prea imi place sa mananc prajeala decat daca e la snitele ![]()
Eu mananc de toate daca tot m-ati intrebat, as manca eu si papadii - am intelesw ca sunt bune pt tractul urinar si Alessiuta pange cand face pipi
, dar mananc de toate, numai nu prea fac dulciuri de casa ca sa nu mananc dulciuri prea multe, incerc sa nu mananc prajeli si nu mananc porc. Nu in mod religios, dar nu cumparam. Mancam curcan, pui, piure, orez mult, paste cu unt si branza, salate, snitele, gratare, nu prea sandwichuri, iaurt mult, cereale cu lapte, cam asta.
Am prestat pana la urma un orez cu lapte in loc de cioco si l-am ornat cu dulceata de capsuni. bunicel si el si asa fac ceva dulce odata la 2 luni, saptamana asta am facut si o prajitura si acum si orez cu lapte! ![]()
Ah, si vara bag inghetata! As manca-o si in loc de mancare, dar nu din cea sanatoasa de fructe ci din cea cu ciocolata, biscuite, nirvana, alea alea...
Clau, mami fericita de printese: Alessia Maria
13 iulie 2007 si Elisa Andreea
03 septembrie 2009

.. 
Eva