Dovlecei de septembrie-octombrie 2009 *70*

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

Citat:
citat din mesajul lui hepilica

..uitati ce scrie o mamica:

"voi cat le dati ciopiilor vostri sa manance ? eu am citit pe net si ne-a zis si pediatra: de dimineata piure de fructe: o banana, 2 mere, 10 lgt de branza, 2 lgt de cereale! pai daca pui toate astea iese un mic dejun ca pt tine, daca acuma papa atata mai tarziu cat o sa pape, cat un hipopotam? iar la pranz supa din 2 morcovi, 2 dovlecei, 2 pastarnac, 50 g carne, un galbenus! pai asta intra in 2 farfurii de adult! "

cat sunt de amarata, am ras cu lacrimi.

h.

de minunata (22.09.2009).

Multumesc lui DD.

Ioana mama lui Carol Ioan

Pataniile noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fragutza spune:

Hepilica, incerc sa caut pe net si dc nu gasesc voi apela la tine.

Cu party-ul, nu stiu inca ce sa fac. Eu as vrea sa raman acasa si sa mearga el singur, el nu vrea si cica sa mergem 2 ore pana in baita fetei.

Mango tot din curte iei?..cu rusine zic ca nu am mancat niciodata..

Kemsy,deci nu sunt singura!

Am editat ca sa corectez greselile..scriu ingrozitor..

If your baby is "beautiful and perfect, never cries or fusses, sleeps on schedule and burps on demand, an angel all the time," you're the grandma."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hepilica spune:

Citat:
citat din mesajul lui NelaM

Citat:

mamicilor, mai foloseste cineva cereale de la topfer?

am citit in mesajul ref la diversificare de la clau ca la capitolul fruncte foloseste mar, banana, mango, para.
foarte interesant. si eu ma gandisem la mango, chiar ii spusesem sotzului ieri sa cumpere, da' n-a gasit. am insa pere si banane. as incerca-o pe maia cu pere zilele astea.
am salvat si eu mesajul. multumim.

h.

Multumesc lui DD.

Fetele, care imi ziceti si mie de ce e bun mango-ul? Ca vad ca sunt mai multe recomandari a se folosi mango la diversificare. Intreb pentru ca, dupa mintea mea, ideea ar fi sa dam copiilor fructe cat de cat accesibile tarii in care suntem. Asta pe langa proprietatile lor. De asta intreb ce proprietati are mango acesta. Eu am mancat prima data mango in viata mea acum trei ani, cand am fost in Filipine pentru prima data. Cel mai bun mango pe care l-am mancat a fost in Filipine, de atunci nu am mai mancat asa mango niciunde altundeva.

Cum vad eu diversificarea aceasta este sa incerc alimente noi pe care i le voi da in mod constant, zic eu, care vor intra in alimentatia saptamanala a Anei. Cel putin la inceput. Eu cred ca o sa incep cu fructele de sezon de aici si foarte raspandite; si am in cap banana. Are si un aport caloric mare (stiti ca eu sunt fixata pe ingrasatul Anei, uite la ce imi foleseste faptul ca am facut enspe mii de cure de slabire, stiu continutul caloric al fiecarui aliment pe de rost).

O sa o ajut sa isi formeze preferintele culinare, beineinteles, cu cat mai multe alimente, dar parca asa, inceeeeet, pash pash.

_
Nela, mamica de Ana nazdravana (19.09.09)
Don't take yourself so seriously, no one else does...

nela - multumesc pentru info. esti o draguta ca de obicei. cum ai scris tu din nou toata povestea diversificarii marca "nela". ce ma bucur ca esti incantata de cum ii merge anei cu cereale.

ref mango - in primul rand nu e un fruct controversat pt bebelusi. uite, cum e portocala de ex. unii zic ca e prea acida pt bebei, altii din contra zic ca se poate da de la 2 luni. si de banana am citit ca e puternic alergena. acum habar nu am cum o fi, oricum citesc ca e data la greu bebelusilor si ca le place si e bine tolerata.
mango contine multe vitamine (A+C+D+E) si multe subsante nutritive (beta carotina, de ex, care e indicata pt bebei).

h.

Multumesc lui DD.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NelaM spune:

Citat:
citat din mesajul lui kemsy

Hei, nela, nu ai mai zis, te-ai imbatat?Ca asa era planul, daca strutza trecea de 5 kg (sau gresesc? )
Mary, felicitari pentru examen si pentru sesiunea incheiata!!!

Gianina, fericita de strengar Loris Stefan (02.10.2009)

Asa s-a nascut Loris

Hehe, asa e, asa am zis. Sotul imi da cu tifla cand zic din astea, ca eu de cand s-a nascut Ana ma tot imbat. Ideea e ca de fiecare data ridicam stacheta... deh, asa sunt invatata.
Cand a trecut de 5 kile insa a fost un prag psihologic (pentru mine, but of course).

Dar eu la 5.2 o sa ma imbat (mai 100 gr), pentru ca atunci imi propusesem eu sa incep diversificarea.
Va zic eu.

Ce mai face Loris? Bine ca n-a avut nimic, doamne ajuta!

_

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui NelaM

Citat:

mamicilor, mai foloseste cineva cereale de la topfer?

am citit in mesajul ref la diversificare de la clau ca la capitolul fruncte foloseste mar, banana, mango, para.
foarte interesant. si eu ma gandisem la mango, chiar ii spusesem sotzului ieri sa cumpere, da' n-a gasit. am insa pere si banane. as incerca-o pe maia cu pere zilele astea.
am salvat si eu mesajul. multumim.

h.

Multumesc lui DD.

Fetele, care imi ziceti si mie de ce e bun mango-ul? Ca vad ca sunt mai multe recomandari a se folosi mango la diversificare. Intreb pentru ca, dupa mintea mea, ideea ar fi sa dam copiilor fructe cat de cat accesibile tarii in care suntem. Asta pe langa proprietatile lor. De asta intreb ce proprietati are mango acesta. Eu am mancat prima data mango in viata mea acum trei ani, cand am fost in Filipine pentru prima data. Cel mai bun mango pe care l-am mancat a fost in Filipine, de atunci nu am mai mancat asa mango niciunde altundeva.

Cum vad eu diversificarea aceasta este sa incerc alimente noi pe care i le voi da in mod constant, zic eu, care vor intra in alimentatia saptamanala a Anei. Cel putin la inceput. Eu cred ca o sa incep cu fructele de sezon de aici si foarte raspandite; si am in cap banana. Are si un aport caloric mare (stiti ca eu sunt fixata pe ingrasatul Anei, uite la ce imi foleseste faptul ca am facut enspe mii de cure de slabire, stiu continutul caloric al fiecarui aliment pe de rost).

O sa o ajut sa isi formeze preferintele culinare, beineinteles, cu cat mai multe alimente, dar parca asa, inceeeeet, pash pash.

_

nela - multumesc pentru info. esti o draguta ca de obicei. cum ai scris tu din nou toata povestea diversificarii marca "nela". ce ma bucur ca esti incantata de cum ii merge anei cu cereale.

ref mango - in primul rand nu e un fruct controversat pt bebelusi. uite, cum e portocala de ex. unii zic ca e prea acida pt bebei, altii din contra zic ca se poate da de la 2 luni. si de banana am citit ca e puternic alergena. acum habar nu am cum o fi, oricum citesc ca e data la greu bebelusilor si ca le place si e bine tolerata.
mango contine multe vitamine (A+C+D+E) si multe subsante nutritive (beta carotina, de ex, care e indicata pt bebei).

h.

Multumesc lui DD.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_dicut spune:

Mai, referitor la mango , am decis sa-i dau pt ca am inteles ca are f multe vitamine. Gandirea mea mergea spre piersica si altele de se gasesc pe la noi. Avand in vedere ca iarna arata ingrozitor piersicile care se gasesc in supermarketuri am zis ca merg vara pe piersici si iarna pe mango, nah. DIn seria cu mango mai face parte papaya si avocado care iar sunt extrem de bune din punctul de vedere al vitaminelor. DIn cele controversate ar fi ananasul care unii recomanda altii nu si eu am auzit multe mamici care dau ananas.

SIncera sa fiu nici eu nu gustasem mango pana acum. Asta exceptand minunatul sirop de mango de dupa revolutie, daca vi-l mai aduceti aminte, care avea un gust horrorr si de atunci s-a creat o bariera intre mine si mango bleah. DAr nu e chiar atat de rau. PLus ca am eu impresia ca nu l-am luat prea copt si era asa acrisor, bunut, dar nu m-a dat pe spate. ORicum, e un pic cam parfumat.

Monica de Minune Dragos Alexandru(26.08.2009)
Povestea noastra
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce",
trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
Ingerasul Andrei

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Fragutza

Hepilica, incerc sa caut pe net si dc nu gasesc voi apela la tine.

Cu party-ul, nu stiu inca ce sa fac. Eu as vrea sa raman acasa si sa mearga el singur, el nu vrea si cica sa mergem 2 ore pana in baita fetei.

Mango tot din curte iei?..cu rusine zic ca nu am mancat niciodata..

Kemsy,deci nu sunt singura!

Am editat ca sa corectez greselile..scriu ingrozitor..

If your baby is "beautiful and perfect, never cries or fusses, sleeps on schedule and burps on demand, an angel all the time," you're the grandma."

hehe..din curte ...da. din curte de la metro .
acum, pe bune, iti jur ca am si un smochin in curte. si un lamai in casa . smochinul iarna se imbraca bine ca degera altfel. si se dezbraca primavara.

daca n-ai mancat mango, tb sa o faci repede. e delicios.

bai si cand ma gandesc cate fructe am tot restul anului, iar acum tb sa cumpar din piata. in 2008 am avut 1 tona de caise. puteam sa dau la toate fetele de pe forum si la rudele lor. anul asta sot zice ca a fost cam aspra iarna cu temperaturi de -25 de grade si nu se stie daca au rezistat mugurii. oricum o sa am pt toate fetele, dar nu le mai dam si rudelor....

ce bine era daca laptele praf crestea in copac. hai ca zici ca am baut PUR-ul ala. pa.

h.

Multumesc lui DD.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NelaM spune:

Hepilica, asa e, am uitat ca banana e controversata. Of of, mai, mai. Si imi facusem un asa plan inteligent, ma si vedeam zdrobind la banana de zor si maimutzica lingandu-si buzele de placere...
Mai cercetam.

Mely, ce bine ca ai scapat de sesiune! Sa inceapa distractia de-acuma!

Pana mi se incarca filmuletele de la Moni, sa va zic ca ma uit de azi de dimineata pe torturile de la Raluka! Foarte reusite unele dintre ele. Imi vin tare bine acum, o sa salvez linkul, poate ma inspir pentru tortul Anei, in aprilie.

Luto, te-am ratat la mustata de dimineata.
Mai, si asa cu copilasii de la intrunire... La noi nu se organizeaza din astea. Nu stiu de fapt nici daca m-as duce. La cat o scoatem noi pe Ana, nu stiu daca ii mai trebuie. Pentru Ana cea mai buna jucarie, fara sa exagerez, sunt oamenii. Daca incerc sa ma joc cu ea (cu o jucarie), ea e atrasa de mainile mele, nu de jucarie. Daca iesim afara, e geana pe oameni. In autobuz, la fel. Studiaza fetele intr-o veselie. Cred ca se face psiholog.

Anomis, te pup si merci de frapucina, da dimineata. Am servit inca una la pranz azi. A fost superba, la noi e iarasi un val de caldura (peste 27 de grade). Ne-am plimbat, am pranzit pe terasa, a fost superb.

Iulika, ce frumos se dragaleste Brucu cu vikingu'! Sunt asa de frumusei, amandoi.

Miha, ce fain e bebe Joshua. Mai si ce parut pe el! I-am mai crescut de ultima data cand l-am vazut pe web, sa stii.
Cum mai e cu regurgitatul, tot asa e?
Ana nu mai vomita de pe la doua luni. Doamne ajuta! Pana acum doua saptamani parca ii mai venea, desi nu scotea tot timpul, dar mai npu vad ca nu mai face deloc.

Maria, multa bafta la control, desi stiu ca e totul ok cu frumosul de Aidan. M-ai induiosat cu scrisorica catre Aidan de pe blog.

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex25 spune:

Vai, ce greu imi merge forumul, ca m-as fi bagat la capitol, dar in conditiile de fata nu ma risc!

In alta ordine de idei ma dispera copilul asta al meu, dupa masa de la pranz si ce de dupaamiza atat se frichineste si suceste pana vomita intr-una....nu mai stiu unde sa o pun, in pat nu vrea, pe canapea nu vrea, pe perna nu, in scoica nu, in leagan nu, in brate nu....si de agitatie da afara intr-un mare fel, asta dupa ce ca mananca numai cum vrea ea!

NA, ca am parat-o!

-------------------------------------------------------------------------
Alexandra super fericita de ALESSIA ZEINA (26 septembrie 2009)
Da Doamne sa fim sanatoase!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kemsy spune:

Nela
Loris, ce sa faca, printre activitatile mai sus mentionate (kk, partz, scarpinat) mai scapa si cateva minute de joaca, mai cantam, mai radem, mai incercam sa ne intoarcem. Ieri s-a intors pentru prima oara singurel, de pe spate pe burta . Era cam surprins, ca ramasese cu manutele sub el, si nu stia ce sa mai faca la pasul 2
A inceput si etapa dusului la gura, tot ce prinde linge (inclusiv pe mine cand ii dau cate un pupic pe obraz )
Din categoria jucarii preferate, acum suntem la pachetelele de servetele, asa le mai boteste!

Lucia, mi-ai facut pofta cu intalnirile astea. E bun si atat, decat sa stai numai in casa. Drept urmare, am dat search pe google sa caut asa distractii si pe la mine....deocamdata rezultat 0

Gianina, fericita de strengar Loris Stefan (02.10.2009)

Asa s-a nascut Loris

Mergi la inceput