Dovlecei de septembrie-octombrie 2009 *70*

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns uve_got_mail spune:

Neata!
Unombun, la diaree este ft importanta hidratarea, in primele ore, la bebeii sub 6 luni se dau saruri de rehidratare gen Hydrasec, cam 3 pliculete pe zi, ceiuturi care sa contina si menta. Se poate dezvolta intoleranta la lactoza, asa ca se schimba laptele praf folosit cu unul fara lactoza din aceeasi gama Milumil HN25, Nan fara lactoza etc; la alaptat la san nu se schimba nimic, se continua alaptatul. Apa de orez eu o fac cu 2, 3 linguri de orez la 1 l de apa si dupa ce fierbe ft bine completez cu apa fiarta. La mucilagiu, pasezi si orezul. In cateva zile, dupa normalizare, se face trecerea treptata la laptele normal

mami de sanatoasa, norocoasa, frumoasa si desteapta Sarah Maria
http://family.webshots.com/photo/2143370030104955882aauRPk

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns suede spune:

Neata fetele,

Gata merge si laptopul meu si forumul .
In primul rand pe Maria,Selen,Elle,Iulika
Monica iau si eu o ,multumesc.
Mada felicitari pentru surioara ta,sa fie intr-un ceas bun!
Andra ati fost foarte frumosi la botez,sa va traiasca papusica crestinata!
Cristina_anasa treaca toate problemele!
Cuscra,s-a rezolvat problema fetei?Va

Laura fericita de puiut scump norocos Mihnea Costin 12.10.2009

IANUARIE:
http://family.webshots.com/album/576379395JnSKPu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hepilica spune:

Citat:
citat din mesajul lui techila

buna dimineata,
hepilica, sa iti zic cum fac eu cu cerealele ca vad ca nu-s prea multe fete conectate...ma rog, eu le dau nestle
eu la inceput le puneam orez simplu in bibe, 2-3 lingurite la inceput, dupa aia puneam de ex la 7 masuri lapte (210 ml adica) 6 de orez. dar lingurite nu cu varf...mai mici asa. si le dadeam la masa de dimineata si la masa de seara
iar la masa de la ora 17 le dau cu lingurita orez cu roscove pe care il fac cu apa. la inceput faceam 1-2 lingurite si puneam apa cat sa iasa la consistenta mai moale asa. dupa aia am inceput sa le fac si mai mult si mai vascos asa, cam cum e consistenta castronului desenat pe cutie. acum imi papa cam 6-7 lingurite pline de orez cu roscove, la inceput abia luau o lingurita...

oricum, ai incredere in tine, sunt sigura ca te descurci. nu le lua in tragic ca nu are ce sa se intample foarte rau si iremediabil. stiu ca nu faci experiente pe copil, dar nici daca te panichezi nu ajuti pe maia. daca ii place bine, dar nu...schimbi tactica
hai pup

Dana- rasfatata mamica de andrei si stefan 25aug09, techila 25mai07 si dexter 03mai09 - ditai familia

multumesc. spune-mi te rog, ce tetine ai la bibe? eu cele mai mari le am cu 3 gauri. oare trec cerealele prin ele? exista unele speciale, intermediare? mai am o canuta de la avent pt 6 luni cu 3 gauri mai mari prin care sigur trec, dar tetina e diferita decat cea de la bibe. e plata si...nu stiu dc o sa stie ce sa faca cu ea... si oricum prin ea nu curge decat daca trage. e prevazuta cu o supapa speciala anti curgere.
le dai la 2 mese din zi cereale?

moni_dicut - multumesc. am si eu de la milupa cerelale cu orez si porumb. sunt usor de preparat intr-adevar. poate pe astea le voi amesteca azi cu mar, cum ai zis si tu. de cate ori pe zi ii dai cereale?

monique - mare dreptate ai. si stiu ca asa trebie sa fiu. totul se declanseaza insa instinctiv . depasim noi si perioada asta.

h.

de minunata (22.09.2009).

Multumesc lui DD.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crocodana spune:

neata catre ziua buna!

bem si noi o cafea cu voi!

dana, multumim de vesti bune, ce ma bucur ca este bine iulia!

luto, foarte tare descrierea! ai un stil de milioane!

hepi, luto si mie imi e teama sa nu fac vreo greseala sa ma joc cu stomacelul Amei, dar mi-a placut tare cum a scris techila si cred ca daca reusim sa ne relaxam va merge totul snur!am vazut ce simplu si clar a descris si claucia diversficare asta !

, de Amilici Crocodilibici
Maestrii se dovedesc in lipsa mijloacelor!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui raluk16

Croco eu cautand tot felu despre constipatie, am gasit si la care nu le trecea nici pe la 2 ani, de aveau deja fisuri la fundulet si probleme mari. Ziceau ca poate fi si colonul foarte lung si abia cand va fi mare de tot sa fie proportional cu restul sistemului digestiv. Doamne ajuta sa se rezolve si la noi cu diversificarea, ca altfel e jale... iti dai seama ca scaunul va fi din ce in ce mai tare...

Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)

Raluk si eu am o nepotica de 7 ani care se chinuie de cand era mica, acum a prins asa mare teama de durere ca nu face nici daca simte. Mi-a explicat medicul ca daca dupa diversificare nu se regleaza investigam mai amanuntit colonul, etc....acu eu sincer sunt optimista..sunt convinsa ca si Alex si Ama isi vor reveni... flacaul vesel!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:

neata,

ce fac fetilili? bine, mersi .. asteptati noua runda de zapada si viscol ..

anna inca doarme .. sper sa apuc sa termin mesajul ..

mihaela ce dulce si scump e micul tau japonez .. si ce bine sta in popo!

fragutzo of imi pare rau ca nu ia bibi piticuta .. poate mai incercati .. sau o poti incerca cu formula .. nu da cu pietre, pls ..

mary bafta la examen!

raluk e drept ca taman ce facuse si kk .. iar de hainute, eu o tin in dres, body maneca lunga si trening (pantalon si hanorac) .. iar in casa sunt 22-23 grade cel mult .. de unde sunt torturile alea superbe? (cu accent pe o)

luci eu cred ca e bine sa mergi cu davidosul acolo. sa vezi ce frumos va interactiona cu copilasii un pic mai tarziu.

alex eu am cartea www.supercarti.ro/carte/400_de_retete_culinare_pentru_copilul_tau0_3_ani.html" target="_blank">asta .. dar trebuie sa mai adaptezi caci sunt retete ptr bebici sub 1 an cu zahar .. cu care eu nu-s de acord .. in rest e ok, ai multe retete si bune.

voi trimite pe mail niste retete ptr puiuti. va spun cand.

pupici

Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si Anna Sophia (04.10.2009)
Eva
Anna
papa bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monique02 spune:

Fetelor, eu niciodata nu i-am date Teodorei masa numai de cereale. Am folosit numai cereale din acelea simple fara lapte, bio de la milupa. Teodorei ii puneam dimineata 2 lingurite in lapte, la masa de fructe doua lingurite in fructe, la amiaza nu ca ii puneam cartof in supa, dupamasa (asta la opt luni) ii puneam in iaurtul pe care il faceam cu fructe si seara iar in lapte.

Hepilica vezi ca au la avent tetina prin care trec cerealele
http://www.consumer.philips.com/c/avent-baby-bottle-feeding/variable-flow-3m-plus-scf635_27/prd/gb/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns techila spune:

hepilica, eu cand le dau cu bibele am tetine speciale de cereale. nu cred ca trec prin gaurelele normale...dar nu stiu sigur, nu am incercat. ca la mine diferenta intre tetinele cu 2 si 3 gauri e doar gaura in plus, nu ca ar fi mai mare, alea de cerele au un gauroi mai mare. dar poti incerca cu lingurita, sa va distrati si voi un pic. eu am in total 4 mese la bebei, dintre care doua cu orez in bibe (dimineata si seara), un lapte simplu la ora 13(de azi la masa aia bag si morcovel) si cereale cu roscove cu lingurita la 17. dupa masa de cereale cu lingurita le dau si completare, acum mai nou se satura si o refuza. daca ai chef de palavre ma poti suna, cu cea mai mare placere iti zic cum facem noi, dar nu as putea spune vreodata ca e cea mai buna solutie sau ca asa e bine, doar pot zice ca asa e perfect pt noi.

Dana- rasfatata mamica de andrei si stefan 25aug09, techila 25mai07 si dexter 03mai09 - ditai familia

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui suede

Cuscra,s-a rezolvat problema fetei?Va

Laura fericita de puiut scump norocos Mihnea Costin 12.10.2009

IANUARIE:
http://family.webshots.com/album/576379395JnSKPu

Ne straduim ne straduim, multumim pentru intrebare! Inca nu! iar avem 3 zile...suntem la "intrecere" acum cu Alex al Ralukai....care conserva mai mult placintelele!

Ce face ginerele meu drag, Mihnea cel voinic si smecheros? Ama il dulce!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_ana spune:

Buna dimineata!
Dana, ma bucur mult de tot ca Iulia este bine. Sincera sa fiu, in stilul meu panicos deja ma gandeam la ce e mai rau! Ufff, bine ca e numai problema cu calculatorul.
Monique, mersi mult pentru reteta! Am salvat-o! Dar parca ziceai ceva si de niste gogosi!
Lucia, mie mi se pare super ca te poti duce la intalnirile acelea. Zau ca e mai bine decat sa stai in casa si sa nu ai cu cine schimba doua vorbe toata ziua! Si cu copilasii aceia care mancau de pe jos, stai tu linistita, ca dupa ce incep sa umble nu ii mai poate opri nimeni sa bage in gura tot ce gasesc. In parcul in care mergeam eu cu Andrei se forma gasca de copilasi care veneau fiecare cu jucariile lor si se jucau numai cu jucariile celorlalti. Care picau si pe jos, le ridicau, le bagau in gura, mai pica un pufulete si il bagau si pe ala in gura de pe jos , mai gustau o pietricica, din astea. Deci se baga imunitate la greu!
Eu sunt mult mai bine cu sangerarile alea. Par sa fie pe sfarsite. Nu stiud e ce, dar ieri dupa ce dimineata m-am speriat ca ajung la urgenta cu hemoragie, asa de rau curgea, pe la pranj s-au oprit brusc si abia azi dimineata a mai curs putin (scuze de detalii). Oricum o sa merg azi la o ecografie si sper sa ma lamuresc de unde provin.
Funduletul Emmei este muuult mai bine dupa Revikenul acela. E pe vindecate. Azi a trecut pe la mine si Lullaby () si mi-a adus o cremuta de fundulet, dar din pacate nu a putut sa stea mai mult, sa mai socializeze si copilasii, asa ca tot singura imi petrec ziua! Lasa, ca or veni si vremuri calduroase si atunci sa te tii!

Cristina, mamica de Andrei Eric (26.07.2007) si Emma Ioana (05.09.2009) )
POZE

Mergi la inceput