Dovlecei de septembrie-octombrie 2009 *70*

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hepilica spune:

Citat:
citat din mesajul lui raluk16

Hepilica cu mancarea ai mai incercat si dupa ce se opreste din plans? Ca poate ea vrea sa pape, dar nu poate, de afte cum spui tu, de rosu in gat, de gaze si pe o parte si pe alta... al meu mai nou are colici si urla la papi pana scoate ceva... . De cand vreau sa-ti zic ca numele frumoasei tale imi aduce aminte de un prieten care are o printesa cu numele asta. Si acum in decembrie i-au facut poze la implinirea unui anisor. Apoi au trimis pozele respective site-ului de unde au cumparat rochita. Cei de acolo au fost asa de incantati de poze, ca au dat rochitei numele Maia si au pus pozele acolo pe www.aladyandherbaby.com/item.php?item_id=1705&category_id=81" target="_blank">site

Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)

vai ce frumos raluk . iti multumesc. mi-ai inseninat ziua. esti foarte draguta. am intrat pe site si m-am topit toata .

ref papica - nu stiu ce sa zic. maia mea draguta nu a avut niciodata pana acum probleme cu scos aerul...pe nicio parte . am incercat toate variantele...si dupa ce se opreste din plans, si dupa ce se inveseleste...., si dupa ce ne jucam..., si dupa ce iubim..in fine, sper numai sa fie o perioada pasagera.
i-am schimbat tetinele aseara, asa cum au spus fetele, si parca a fost mai bine. ultima masa de aseara a fost chiar nesperat de bine - a luat 170ml - ca niciodata pana acum seara - dar toata ziua a luat 530 ml. mai mult lua si cand era bb mic.
am inceput timid diversificarea. cu toate ca pare simplu privind intreg "tabloul", eu m-am convins ca nu e chiar asa. sunt inca confuza si nu stiu cat ar trebui sa pape...nu-mi dau seama daca ce fac, fac bine. o sun pe doc, dar imi da atat de multe info la telefon ca mai mult ma baga in ceata. in dimineata asta, de ex, am sunat-o sa o intreb de niste cereale de la topfer cum sa le prepar. pe cutia scria, dar absolut deloc facil, dadeau asa niste info contradictorii...de am citit de 5 ori si eu si sot si fiecare a inteles altceva. doc la telefon mi-a spus si ea alte 2 variante, apoi a inceput sa imi zica si de alte cereale...de mi-a impuiat capul...si tot nu am retinut mare lucru.
e foarte naspa sa nu stai fata in fata si sa iti explice ce si cum...
sunt suparata pe mine. nu stiu cum sa procedez si asta ma streseaza tare.
in fine, sper sa ma "imprietenesc" cat mai repede cu diversificarea ca maia sa nu aiba de suferit si sa fac totul bine.

il imbratisez cu drag pe alexutul tau si tie iti dau un buchet de pentru mamica extraordinara din tine si pentru cat de sufletista esti.

nela si dragelor mamici care dati cereale copiilor - va rog dati-mi o mana de ajutor.
poate ati mai spus, dar iertati-ma ca nu mai caut acum...
cum dati voi, va rog, cerealele puiutilor? la care masa? le dati in completarea laptelui sau numai o masa de cereale? le dati cereale inainte si apoi lapte...sau invers? nela, draga mea, stiu ca tu ai fost tare explicita la un moment dat, dar ca desteapta nu am salvat mesajul.
ca sa vedeti si voi cat de disperata sunt. imi vine sa imi trag una in cap cand ma vad atat de dezorientata. abia astept sa ajung la doc.

luto - - maiei ii place merisorul si il papa bine. i-am dat incepand de duminica si acum deja ma gandesc sa mai incerc si un alt fruct, apoi sa le combin. doc mi-a zis ca pot amesteca marul cu cereale. o sa incerc si asta.

...si nu mai radeti de mine ca m-am spalat la cap cu PUR de vase ca am citit pe el si scria ca e PUR BALSAM si e recomandat de asociatia de dermatologie, da? nici nu stiti voi ce par matasos am acum .

h.

de minunata (22.09.2009).

Multumesc lui DD.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monique02 spune:

Luto uite am gasit o reteta de piure de mere pt Davidosu in cartea de retete pt bebelusi:
1 mar dulce cojit, curatat si taiat cubulete, 1 lingura de apa, lapte de la san sau formula
Se pune marul cu apa intr-o craticioara si se acopera cu un capac etans si se fierbe. Se micsoreaza flacara si se mai lasa la fiert 5 min pana se inmoaie marul. Se paseaza fructul in apa cu care a fiert. Se subtiaza cu lapte de la san sau formula.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fragutza spune:

Bun gasit!

Luto, ce fain ai descris! Cred ca a fost ceva inedit sa vezi cat de relaxate eram mamicile,dar per total cred ca va fi o experienta faina pt David si pt tine, normal.

Si tortul, nu-i clar, insiropat si cu multa crema

Monique,multumim pt reteta, am salvat!

O zi buna, fetele mele!

If your baby is "beautiful and perfect, never cries or fusses, sleeps on schedule and burps on demand, an angel all the time," you're the grandma."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monique02 spune:

Hepilica sa sti ca eu acum am niste pur cu miros de levantica si tare bine miroase
Sfatul meu este sa nu te stresezi prea tare ca Maia nu mananca cat crezi ca ar trebui sa manance. Bebelusii au un instinct de coservare foarte puternic si daca au la dispozitie mancare mananca exact cat le trebuie. Si eu eram stresata cu Teodora si medicul mi-a spus ca cel mai important lucru e sa o las sa manance exact cat vrea, sa nu o fortez niciodata pt ca va dezvolta aversitate fata de mancare. Daca de ex ne enervam ca nu mananca la masa, bebelusul simte imediat si asociaza masa cu starea noastra de neliniste si asta poate sa duca la refuzul mancarii. Sper sa fi fost destul de coerenta, ca de fapt nu vroiam decat sa te linistesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex25 spune:

Fetele cu experienta, recomandati-mi si mie o carte buna despre diversificare si care sa contina retete pentru bebei(sa nu cumpar de pomana vreuna care nu merita)...sunt in ceata rau. Merci mult!

-------------------------------------------------------------------------
Alexandra super fericita de ALESSIA ZEINA (26 septembrie 2009)
Da Doamne sa fim sanatoase!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns techila spune:

buna dimineata,
hepilica, sa iti zic cum fac eu cu cerealele ca vad ca nu-s prea multe fete conectate...ma rog, eu le dau nestle
eu la inceput le puneam orez simplu in bibe, 2-3 lingurite la inceput, dupa aia puneam de ex la 7 masuri lapte (210 ml adica) 6 de orez. dar lingurite nu cu varf...mai mici asa. si le dadeam la masa de dimineata si la masa de seara
iar la masa de la ora 17 le dau cu lingurita orez cu roscove pe care il fac cu apa. la inceput faceam 1-2 lingurite si puneam apa cat sa iasa la consistenta mai moale asa. dupa aia am inceput sa le fac si mai mult si mai vascos asa, cam cum e consistenta castronului desenat pe cutie. acum imi papa cam 6-7 lingurite pline de orez cu roscove, la inceput abia luau o lingurita...

oricum, ai incredere in tine, sunt sigura ca te descurci. nu le lua in tragic ca nu are ce sa se intample foarte rau si iremediabil. stiu ca nu faci experiente pe copil, dar nici daca te panichezi nu ajuti pe maia. daca ii place bine, dar nu...schimbi tactica
hai pup

Dana- rasfatata mamica de andrei si stefan 25aug09, techila 25mai07 si dexter 03mai09 - ditai familia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_dicut spune:

hepi, eu am niste cereale de la milupa, de orez. Si pe cutia lor sunt niste info de m-au dat pe spate. Dar eu in final i-am facut la jumate cantitatea pe care o scriu ei, adica 3 linguri rase de cereale cu 60 ml de apa. Ei spun 6-7 linguri cereale la 120 ml apa. EU nu i le dau simple ci cu fructe facute la belnder (m-am inspirat de la monique )EU ii pun juma de mar si juma de para, azi i-am pus putina banana, alteori i-am dat mputin mango care i-a placut f mult ca e mai acrisor. Dar marul si para sunt nelipsite.
NU stiu daca ai inteles ceva din ce am scris sau te ajuta cu ceva. am Maia si o rugam sa pape

Monica de Minune Dragos Alexandru(26.08.2009)
Povestea noastra
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce",
trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
Ingerasul Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fragutza spune:

Alex, eu am una de la Lisa Barnes, pare faina. Intreb pe sotz dc aveam unde s-o scanam s-o pun pe comun.

If your baby is "beautiful and perfect, never cries or fusses, sleeps on schedule and burps on demand, an angel all the time," you're the grandma."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana15 spune:

Dragelor,

nu pot sa stau mult, dar vroiam sa va spun ca am vorbit la telefon in dimineata aceasta cu Iuliapapusa ..este bine!!! din pacate i s-a stricat calculatorul (de tot si ireparabil..spera sa poata cumpara unul cat mai curand) si de aceea nu a mai dat nici un semn de viata;
draguta de ea! asa s-a bucurat cand i-am spus ca au intrebat fetele de ea (m-a impresionat..)..parca nu-i venea sa creada ca nu nu am uitat-o!)
a spus ca ii este destul de greu pentru ca este singurica, sotul fiind plecat toata saptamana (lucreaza in Sibiu), parintii la tara, socrii departe..ufff..si nici calculator nu are
fetita este in schimb bine..creste, papa diversificat (suculet de morcov/portocala ), doarme toata noaptea, isi prinde piciorusele..este o mica minune!

va saluta cu,mult drag si abia asteapta sa ne "ragaseasca"

va imbratisez si eu! sa aveti o zi buna!!!

Mamica de minune scumpa Ana Elisa -16.octombrie.2009

Thank God I'm a woman!

www.flickr.com/photos/38426629@N04" target="_blank">Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iulika29 spune:

Buna dimineata!

Multumesc fetelor pt aprecieri!Cånd imi spuneti ca seamanå cu mine deja ma topesc toatå.

Luto parca ai descris gradinita de pe colt la mine.Eu cand am fost la intalnirile alea era ceva mai restrans si 'lectiile' erau tinute de moasele noastrecare se ocupå si se vor ocupa de noi pana la 5 ani.Dar o data cu terminarea acestor lectii ne-au invitat så continuam intalnirile astea l gradinita respectiva.Am fost o data in vizita si am avut aceeasi imagine ca cea de la voi de ieri.

www.webshots.com/user/IulikaB" target="_blank">POZE

Iuliana, Cea mai Fercitå de Bruce Nicholas (14.08.2009)

Bruce, minunea noastrå

Mergi la inceput