Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 *152*

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Banc:

O planeta trece pe linga planeta Pamint si o intreaba:
- Ce mai faci, soro? Nu te-am vazut de milioane de ani!
- Nu prea bine... Stii... mi-au iesit Homo Sapiens...
- Nu te ingrijora, o sa treaca! Am avut si eu!

Monica mami de cu motoras CRISTIAN

(7.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Fetele, am niste exercitii de logopedie, si era un subiect pe forum. cautand am gasit in ZIP-ul de la logoped un text document interesant deste etapele dezvoltarii limbajului. Nu am reusit sa-l citesc prea bine, o sa-l printez sa-l disec. Il postez si pe Blog, daca vreti sa-l cititi. E de la 0 la 6 ani.

Monica, mami de Claudiu si Luana - Sunt o mica printesa - Foto & Video

Mergi la inceput

Etapele dezvoltarii limbajului

Monica, faci tu capitol nou, da, daca esti aici. Ca mie tocmai ce (in sfarsit) mi-a ajuns sotul acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Citat:
citat din mesajul lui KeaNu-s Monica, dar...imi permit sa te rog, cand ai timp si chef, ca nu-i graba, sa scanezi "Abilitatile motorii", "Limbajul" si "Invatarea". Sunt prea multe? Poti sa spui fara nici o jena daca sunt prea multe pagini, e ok.Keutu cheliutu
Cu mare drag, sigur ca nu o fac exclusiv pentru Monica, dar am vazut ca doar ea a mentionat ca le-a citit. De asta am spus ca poate vrea sa-i afle parerea lui Brazel si in alte aspecte ale vietii de bebelus.Maine ma ocup.PS. Si Denisamada a citit Ana-Maria, mami de Eva Maria (23 aprilie 2009)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.Anamariame, ai biciul pregatit? Dupa ce ieri am mancat pizzoaia aia (bine, Bianca a zis ca-i voie, m-am scos!) azi iar am pacatuit: mi-a fost pofta de feta. Si-am facut un castronoi gigantic de salata ca-n vremurile bune: salata verde, ceapa verde, ridichi de luna, ardei rosu, rosii cherry, o buca' de feta...totul amestecat bine cu putin ulei de masline...tufete, o minunatie a fost, imi fusese asa de dor...am zis ca pot sa-mi bag picioarele-n disociat o zi, pentru asa salata...Macar am bagat un cocktail de vitamine, ca-n ultimul timp legumele le-am mancat doar coapte/fierte.mami de Sophia-Diana (Sophiphi)9luni
Hai, mai Ilinca, da' asa ma stii tu pe mine, ca dau cu biciul pentru putina feta? Nuu, in niciun caz. Sa iti explic de ce. Pentru ca ai mancat doar salata, fara paine, si la urma urmei se recomanda in diete mese inlocuite de salata, iar aceasta trebuie sa fie totusi ceva mai consistenta. Deci chiar nu e o tragedie. Bine, nu e disociat, dar nici nu cred ca iti da peste cap dieta.Daaaar, biciul il am pregatit, da? Asa ca ai grija Ana-Maria, mami de Eva Maria (23 aprilie 2009)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ayla21Ce scrie la limbaj? Poti face un rezumat? Carti am si am citit si eu despre cresterea copilului, dar chiar imi plac ideile lui Brazelton.Chiar, tocmai s-a terminat filmul pe HBO, am vazut "Gravidul".Monica, mami de Claudiu si Luana - Sunt o mica printesa - Foto & Video
Scanez maine, ca vrea si Kea sa citeasca!Ana-Maria, mami de Eva Maria (23 aprilie 2009)

Mergi la inceput

Dupa luna a 10-a copilul se centreaza pe cuvinte, chiar daca acestea sunt imitari de sunte (pisica este miau-miau, cainele este ham-ham), ele au pentru copil inteles de propozitii, dovada ca el intelege mai mult decat poate sa exprime.

.................................................

conform scalei Bzoch-Kenneth-League, ce ar trebui sa stie si sa faca un copil normal dezvoltat la o anumita etapa de varsta.

10-11 luni

-Cateodata executa comenzi simple de tipul: "Pune aia jos"
-Pare sa inteleaga intrebari simple ca: "Unde este mingea?"
-Raspunde la muzica ritmica prin miscari ale mainii si corpului in acelasi ritm.
-Lalalizeaza (exerseaza timp din ce in ce mai indelungat serii de silabe:"bababa..", "papapa..", "tatata", ''bububu".) in timp ce se joaca singur.
-Initiaza jocuri de gesturi si cuvinte cum ar fi:"cucu-bau".
-Incearca sa imite, cateodata, noi cuvinte.

11-12 luni

-Demonstreaza intelegerea mai multor intrebari prin raspunsuri cu gesturi adecvate.
-Pe o perioada de cateva minute se poate concentra pe mai multe propozitii adresate lui.
-Foloseste 3 sau mai multe cuvinte in mod constant.
-"Vorbeste" adultilor si jucariilor in siruri lungi de silabe.
-Raspunde frecvent la cantece prin jargonofazie.
-Demonstreaza intelegerea unor comenzi verbale executand gesturile adecvate, ex."Fa pa!"

12-14 luni

-In fiecare saptamana pare sa inteleaga cuvinte noi.
-Pare sa inteleaga dispozitia psihologica a majoritatii adultilor care ii vorbesc.
-Mentine 1-2 minute interesul pentru imaginile pe care i le arata adultul.
-Foloseste 5 sau mai multe cuvinte in mod constant.
-Incearca sa obtina obiectele dorite, indicandu-le cu mana si folosind in acelasi timp emisii vocale.
-Cateodata in jargonofazie apar cuvinte adevarate.(_jargonofazie= vorbirea proprie, sunete pe care le scoate copilul) -

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui anamariame

Citat:
citat din mesajul lui Kea

Nu-s Monica, dar...imi permit sa te rog, cand ai timp si chef, ca nu-i graba, sa scanezi "Abilitatile motorii", "Limbajul" si "Invatarea". Sunt prea multe? Poti sa spui fara nici o jena daca sunt prea multe pagini, e ok.

Keutu cheliutu

Cu mare drag, sigur ca nu o fac exclusiv pentru Monica, dar am vazut ca doar ea a mentionat ca le-a citit. De asta am spus ca poate vrea sa-i afle parerea lui Brazel si in alte aspecte ale vietii de bebelus.
Maine ma ocup.

PS. Si Denisamada a citit

Ana-Maria, mami de Eva Maria (23 aprilie 2009)

Ana Maria, multumim. Eu doream pt a sin scrie pe forum dupa imaginile scanate de tine.
Nu face nimeni capitol nou? Monica, ai fugit? Ma bag eu atunci, sa nu ne suprapunem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mart.apr09 spune:

CAPITOL NOU

Ayla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodica2008 spune:

Mama ce de mai scrieti!Astazi a predominat buna dispozitie mi-e drag sa va citesc
Olga ma bucur ca sunteti bine ne sa va faceti bine de tot.Multi pupici si pt tine si pt David.
Adee pt printesa ta,mare figura mai este.
Ayla asteptam exercitiile de logopedie

Sunt mamica fericita a lui Andrei-Florin,15 aprilie 2009.

Mergi la inceput