HAI EVYME!!!HAI ANNAISS!!! Pufuleti (125)
Raspunsuri - Pagina 10
cris.dogarel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui xela_07 Apropo de dormit la mine Cristi suge la tzitzi, ii scot aerul, il pun pe burta si adoarme asa pe burta mea. Pe urma il pun la el in cosulet. Noaptea nu mai apuc sa il transfer ca adorm inaintea lui . Eu nu stiu cum sa mai fac cu gazele. Al meu inghite foarte mult aer si scot eu ce scot dar niciodata pe tot. Adoarme si se trezeste la 2-5 min ca il supara ce are in burtica si nici nu poate sa le scoata. Vorbeati voi de o pozitie de supt prin care inghite mai putin aer? El pe burta mamei parca? Astept si eu sugestii ... Xela, mamica de Andreea(11.08.2007) si Cristian (30.01.2010) poze |
da, pozitia descrisa si de Tana mai demult e asa: tu stai pe perne, cam la 45 grade, bebe complet rasturnat pe burta ta, cat mai perpendicular pe tine, nu cu picioarele in jos spre chilot. la noi merge, se mai ineaca, dar nu inghite asa mult aer, sau daca inghite il scoate in pozitia asta chiar si in timpul suptului, nu e nevoie sa o ridic. e deci ff eficienta noaptea.
Cris, mami de Ema, my Lucky 13 (13.01.2010), si Ana(2003)
AMR: 10 kile!
poze
povestea noastra
cris.dogarel spune:
alexutzza, uite ce articol am gasit despre somn www.askdrsears.com/html/7/T070300.asp" target="_blank">aici
BEA, laptele praf stiu ca trebuie aruncat daca nu e folosit...deci nu tine prea mult. cel de mama tine pana la 4 ore la temperatura camerei. insa poti sa pui apa in termos, gata masurat laptele in bibe, toate langa tine si prepari pe loc, rapid.
despre aer, eu cred ca e f important sa il scoti. face ravagii prin burtica. noi avem 2 metode: una e sa ridici bebe de sub brate in sus in fata ta, apoi pui pe piept chircit (picioarele sa ii apese burtica, flexate). se destinde diafragma si apasa apoi bula de aer. merge in 8 cazuri din 10. daca nu, pus cat mai sus pe umar, astfel incat sa imping un pic cu umarul in stomacul ei (ridic mana cu umarul respectiv..).
sper ca se intelege ce contorsionari facem noi....
noaptea insa nu prea reusim... decat cu pozitia pe burta mea... daca nu atipesc.
Cris, mami de Ema, my Lucky 13 (13.01.2010), si Ana(2003)
AMR: 10 kile!
poze
povestea noastra
cristies spune:
Asa...
Eu sunt in continuare exilata, chiar daca s-a rezolvat problema cu teava acasa intre timp s-a inchis autostrada, asa ca sper ca maine dimineata sa plec la Bucuresti. Nu de alta dar nu prea mai pot...
Mariucasara si Tanaion, si Alexis tremura. Tremura si cand suge tzitzi (cand e sanul aproape gol) si cand il schimb (adica il las sa zbiere mai mult). Mariucasara, sa-mi zici si mie unde te duci cu Sebi. Eu nu-mi imaginam ca e grav...
M-ati distrat la maxim cu superstitiile. Haircut rocks. . Dar m-am mai gandit si poate soacra-ta are dreptate, daca mergi cu masina si gasesti loc de parcare ok poti sa nu traversezi nici o strada.
Bea... n-am inteles ce faci tu cu chibriturile dar suzeta pe care o bagi acolo e a lui Ivan? Din ce stiu eu fosforul in forma de la chibrituri e toxic.
Cu deochiul... tata e unul dintre vampirii aia energetici de care vorbeste lumea. La o nunta a cazut mireasa dupa ce a dansat cu ea. De obicei oamenii care se stiu ca deoache se feresc sa elogieze frumusetea cuiva. Oricum eu urasc "ptiu, ptiu sa nu te deochi", daca mai e si cu precipitatii...yak.
Hai ca au venit toti astia pe capul meu sa iesim in oras. Va pup.
Cristina, de gargaritz Alexis.
Povestea zilei de 6.01.2010
cristies spune:
Inca ceva, aerul e bine sa fie scos, dar incercarea nu trebuie sa depaseasca jumatate de minut ca altfel poate sa dea lapticul.
Si Alexutzzza, asta cu intorsul e babeasca regala. Si eu il intorceam si-l tineam pe parti, pana am citit ca nu e ok. Daca e pe spate si ii vine inapoi laptic da capul si curge, dar daca e pe o parte si cade nu se poate intoarce. Deci nu e deloc safe sa-l tii pe o parte.
Cristina, de gargaritz Alexis.
Povestea zilei de 6.01.2010
alexutzzza spune:
citat din mesajul lui Beatrice1982 intrebare..cat timp e bun NAN-ul din momentul in care e facut??????????????? pls helpppp ma duc in pat, poate mai dorm un pic ca is terminata.......... Bea de bebe roz Ivan Matei Doamne ajuta !!!!!!!!!! Poze Ivan |
Si voi? si noi tot NAN suntem frati de lapte!
la spital alea aruncau dupa juma de ora, 40 de min, dar am inteles ca e bun cam o ora ca depinde de copii, junii sunt mai mancai, altii mai putin mancai si de aia cand ajungi la cantitati mari de ex 180 ml sau 200 dapai treb sa dureze ceva masa so, mamicile care au dat NAN la bebei mi-au zis ca o ora.
Si noi avem program sexi dar dupamasa spre noapte (8,9 seara spre 12, 1) intre orele astea are un interval de 3 ore cand e dansu cu dormit, mai mananca, mai caraie, mai plange, mai vrea companie, etc
de Yannis
alexutzzza spune:
citat din mesajul lui cris.dogarel alexutzza, uite ce articol am gasit despre somn www.askdrsears.com/html/7/T070300.asp" target="_blank">aici BEA, laptele praf stiu ca trebuie aruncat daca nu e folosit...deci nu tine prea mult. cel de mama tine pana la 4 ore la temperatura camerei. insa poti sa pui apa in termos, gata masurat laptele in bibe, toate langa tine si prepari pe loc, rapid. despre aer, eu cred ca e f important sa il scoti. face ravagii prin burtica. noi avem 2 metode: una e sa ridici bebe de sub brate in sus in fata ta, apoi pui pe piept chircit (picioarele sa ii apese burtica, flexate). se destinde diafragma si apasa apoi bula de aer. merge in 8 cazuri din 10. daca nu, pus cat mai sus pe umar, astfel incat sa imping un pic cu umarul in stomacul ei (ridic mana cu umarul respectiv..). sper ca se intelege ce contorsionari facem noi.... noaptea insa nu prea reusim... decat cu pozitia pe burta mea... daca nu atipesc. Cris, mami de Ema, my Lucky 13 (13.01.2010), si Ana(2003) AMR: 10 kile! poze povestea noastra |
Aha, aia cu picioarele pe burtica nu o stiam, dar cand il iau in brate si il pun ori la mine ori la tati pe piept, asa sta bebe singur, se chirceste singur cu picioarele sub stomacel si sta pitit asa noi radem de el si ii zicem "tzestosel", deci pan la urma tot copilu stie mai bine cum sa-si scoata gazele singur ca maica-sa...
Noua la Euroclinic neonatoloaga ne-a aratat o pozitie mai barbara care am vazut ca era la moda printre toate asistentele de akl. Frate luau alea copii de ziceau ca fac Judo cu ei..pac poc iaaaa! deci copilu se tine cumva spanzurat in aer il tii intr=o mana mana ta sta pe stomacul lui si il tii de sub subsori asa si in aer asa spanzurat si usor inclinat in fatza (nu prea inclinat ca se face rosu tot si cred ca bietu mai are un pic si vomita tot) si in pozitia asta se practica bataia pe spate, la mine asa ragaie in 9,8 cazuri din 10.
de Yannis
alexutzzza spune:
citat din mesajul lui cristies Inca ceva, aerul e bine sa fie scos, dar incercarea nu trebuie sa depaseasca jumatate de minut ca altfel poate sa dea lapticul. Si Alexutzzza, asta cu intorsul e babeasca regala. Si eu il intorceam si-l tineam pe parti, pana am citit ca nu e ok. Daca e pe spate si ii vine inapoi laptic da capul si curge, dar daca e pe o parte si cade nu se poate intoarce. Deci nu e deloc safe sa-l tii pe o parte. Cristina, de gargaritz Alexis. Povestea zilei de 6.01.2010 |
aha, deci e ok sa stea pe spate? oricum doarme pe spate cu capul intors pe o parte asta e favorita lui, deci sa nu mai chinui baiatu? ca el de aia plange ca il pun pe parti si il baricadez cu paturi sa ramana pe parti, cand dupa multiple schimonoseli reuseste sa se puna pe spate, e fericit, dar nu-i iese mereu sa se puna singur p spate ca e inca mic si nu are asa putere...
de Yannis
Tanaion spune:
Cris_d ma bucur ca pozitia bebe placintica pe burta mamei da rezultate cat de cat.
Referitor la adormit, la noi se intampla asa: uneori adoarme la san o pun in pat si nu se trezeste, de cele mai multe ori insa se trezeste si atunci ca si danasor ii pun suzeta, i-o tin eu putin, apoi ii pun un scutec in care se propteste suzeta, ca sa nu i-o mai tin eu ca imi intepeneste mana si cand vad ca nu mai trage din suzeta sau trage putin ii iau scutecul, sa nu il las acolo sa nu se sufoce. Dupa care de cele mai multe ori am noroc si a adormit, alteori insa cand ii cade suzeta din gura se trezeste. Si atunci reiau procesul cu suzeta de la inceput
Eu insa prefer sa fac asa si noaptea chiar daca uneori e cam chinuitor, decat sa dorm cu ea in pat pt ca atunci cand dorm cu ea nu ma pot odihni, stau tot timpul cu frica sa nu o lovesc, sa nu se sufoce.
Haircut a luat super in greutate, bravo!
alexutzzza spune:
cris dogarel merci de articol! am salvat...e cam "mult" o sa citesc mai p seara ca acum ma duc sa fac ceva de papa
de Yannis
Tanaion spune:
Ar mai fi o pozitie de scos aerul care la Toma care dadea extrem de greu aerul, ma chinuiam si jumatate de ora, a dat rezultate; in pozitia mama sta cu picioarele indoite ca pe scaun, pui bebeul putin deasupra genunchiului cu burtica lui pe piciorul tau si capul si picioarele lui in jos. Si lovit usor pe spate. E cam acelasi lucru cu pozitia alexutzzei de la Euroclinic, asa faceau si unele asistente de la Municipal, dar mie mi-e frica sa nu se miste copilul si sa-si piarda echilibrul, sa-l scap.