Primul an de scoala: 2009-2010 (6)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nikkibaciu spune:

Din cauza noastra (sotu' intarziere cu avionul, din cauza vremii, eu la serviciu pana la 22:00, ne-am intalnit cu totii dupa 1 noaptea, toate astea fiind exceptie, desigur)+ vremea de dimineata ne-a convins ca mai bine ar fi sa chiulim astazi de la scoala. Bucurie mare pe capul lui, ne intreba daca nu poate sta si maine acasa..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Desi nu au trecut de 10 la matematica, fac exercitii CU TREI NECUNOSCUTE!!! Sincer, mie mi se pare cam devreme, insa el pare sa se descurce. Exercitiile sunt cam asa:
a=3
r=a+4
i=r-2
a+r-i=?
Cu literele, dupa cate citesc pe aici, suntem mai cam in urma - abia au facut sS.
Eu sunt nemultumita ca doamna ii grabeste in clasa sa copieze repede de pe tabla ca altfel o sterge (cica sa ii stimuleze sa nu piarda timpul), astfel ca puiul meu a ramas cu doua propozitii nescrise iar la mate cu cateva exercitii necopiate . Ca sa nu mai spun ce urat a scris, ca s-a grabit sa apuce sa scrie mai mult. Nu prea sunt de acord cu metoda asta. Copiii vostri scriu repede?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana spune:

Ieri Alin iar s-a incurcat la citit. Plus ca a scris destul de urat tema...el care de obicei scrie frumos. Se vede lipsa de exercitiu.
Este la p la lb. romana si la problemute din culegerea de mate, dar sunt inca la 0-10.
Tisina, te inteleg, si eu am ramas muta de uimire cand am vazut tipul asta de exercitii. Dar sa stii ca le-a inteles destul de repede. M-am mirat si eu fiindca imi amintesc ca eu destul de tarziu am facut tipul asta de exercitii(clasa a V -a ??). Dar ma bucur ca ei il pricep...Ce sa facem sunt mai avansati.
Trebuie sa ne punem si noi cu burta pe carte ca nu mai tine...Alin e tot intr-o vacanta. Adevarul ca noi nu l-am "stresat" cu lectiile in vacanta prelungita si acum se crede tot in vacanta este.
Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Tisina da si noi am facut astfel de exercitii. Cum sa le zic? 3 ecuatii cu 3 necunoscute? Practic asta sunt ...

Noi am inceput semestrul "minunat" cu un "insuficient" la romana!
Nu l-a trecut in catalog, e doar pe caiet, cica le-a zis ca la 3 de "I" pe caiet le trece un "I" in catalog.
Pentru ce "I"? Pai le-a zis ieri ca cine mai uita sa puna alineat le da "I". Si azi cine a fost primul copil care a uitat un alineat? Fi-mea!
La un text care trebuia copiat din carte, cu doua alineate, fi-mea a pus doar primul alineat. Eu, nestiind ca li s-a zis de ieri, m-am socat cand am dat cu okii de "I". Si intreb si eu "de ce?" si fi-mea cica "pai n-am pus alineat". Ma uit in carte, evident ca nu vad al doilea alineat (cu cine o semana copilul asta domne'? ) si raman si mai perplexa .. Sun la d-na si aflu povestea cu spusul de ieri si discutatul inainte, ca sunt doua alineate, etc.
Acuma ce sa zic?
Pe de o parte pare exagerat un "I" pentru o greseala de genul asta, pe de alta parte ma gandesc ca le-o fi zis de 100 de ori pana acum si n-a bagat-o nimeni in seama de a trecut la masuri extreme .....
Voi ce ziceti?

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Sorana,.Ce sa zic,nu imi vine sa cred.Cam drastica doamna voastra...Eu ma suparam pentru minusuri si pentru semnaturi.Doamna noastra nu pune decat B si FB,nu am auzit de S sau Doamne fereste I.Desi daca si-ar pune mintea cu ei sigur ar avea multe motive.Fiica-mea a luat -FB ca a scris urat dar fara greseala,-FB ca a scris plapuma cu n in loc de m,semnatura ca a scris urat si a uitat caciula la a,plus punctul...Azi a dat fise/teste(?)la mate si romana,a zis ca nu a gresit nimic,dar..mira-m-as...De citit inca nu citeste cursiv cursiv,desi e mult mai bine,in schimb vad ca pricepe foarte repede lam mate,face deja adunari si scaderi pana la 20 fara sa stea pe ganduri,si se descurca si cu minunatia de Mate 2000.As vrea nu neaparat sa scrie mai frumos,dar macar sa se obisnuiasca sa nu taie,sa nu faca dezordine pe pagina...Mai avem de lucru,in general e foarte bine,cu mici scapari din cand in cand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Ca tot zicea cineva ca sunt numai note de FB in cls 1
Asta e. Neatentia se plateste pana la urma.
Acum sper ca nu va izbuti sa mai ia si alte note de-astea.

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Sorana, mie una mi se pare ridicol, socant... nici nu stiu cum sa zic. In mod normal, la orice clasa, exista un oarecare sistem al notelor, nu se pun chiar asa dupa ureche si proasta dispozitie. Deci fata a facut o greseala si este I. Mai bine nu mai zic ce gandesc, sunt tare revoltata :( Iarta-ma ca m-am aprins asa, dar...

Noi facem operatii pana la 20, fiica-mea se descurca bine peste tot, insa i s-a cam urcat la cap ca e "buna" si a devenit foarte neglijenta, neatenta (cu greseli din neatentie) si scrie din ce in ce mai urat.

Aaaa. si e indragostita :))) Si mi-a explicat ca oricum la ei in clasa sunt mai multi baieti cool decat fete (ma uitam si eu si are dreptate ).

Sambata mergem si noi la schi, si maine sper la sanius. Al meu a distrus sania, ca nu a vrut sa ma creada ca nu-l va tine (nu e asa gras, dar este inalt si are kg corespunzatoare...).

Sabina, daca ma citesti, cum s-o motivez pe a mea sa exerseze la pian? Profesorul ei e incantat, ei ii place sa stie, insa se plictiseste la exersat, este foarte activa si nu are rabdare sa stea atata timp locului... La sport ar exersa si 5 ore fara pauza, dar la pian nu se misca si innebuneste pe scaun. Ai vreo idee?
Eu i-am zis sa se gandeasca la bucuria ei cand reuseste sa invete un cantec nou, si ideea ii place, cu practica e ceva mai greu. A doua problema este ca fratele ei nu o lasa, ca vrea si el musai sa-si bage manutele in acelasi timp cu ea - cum sa fac?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Eu sunt convinsa ca I-ul Monicai este doar un avertisment(pe care sigur si altii l-au primit)dat de doamna dupa ce tot le-a repetat o regula si ma gandesc ca nu in carnet si catalog.Adica sper.Daca e doar pe caiet,a fost ea mai severa in acea zi,si eu am fost socata,dar ma gandesc acum ca daca doamna noastra ar fi si ea un pic mai severa cu notele, fiica-mea si-ar da mai mult silinta sa scrie frumos.Daca e -FB e oricum fericita(ca mami nu se mai supara...),iar la semnatura,foarte rar primita, nu este prea impresionata.Dar nu ai zis cum a reactionat fata si ce i-ai zis tu ei,Sorana.
Adinaq,cred ca aceeasi problema o are si fiica-mea.A vazut ca a mers cu FB pe linie tot semestrul I,un singur B la o fisa si o semnatura, si i s-a urcat si ei la cap...Saptamana asta doar a primit doua(!) semnaturi deja,inafara de FB-urile aferente.Nu isi mai da interesul ca inainte,de asta ziceam ca poate o nota mai micuta ar trezi-o la realitate.Daca scrie perfect,fara greseala,scrie urat...Daca se chinuie sa scrie mai frumos,mai uita vreo virgula ,vreun punct,ceva ,ceva trebuie sa fie.
Copiii vostri scriu fara greseli?A mea exerseaza transcrierea si dictarea si acasa,si tot nu reuseste sa faca perfect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Happi, cam asa si la noi. Jasmina face cateodata greseli ridicole, adica nu termina ultima litera din cuvant, pur si simplu se opreste la mijlocul ei (de exemplu la m sau n). Ea face mai des greseli la transcriere decat la dictare, ceea ce imi dovedeste ca este clar neatenta.
Am inteles si eu ca invatatoarea a dat I-ul ala sa sperie copiii, dar tocmai asta nu ii place, sa invete de frica si sa aiba impresia ca nu exista sistem si dreptate si poti lua si pentru o singura greseala o nota slaba. Dar probabil sunt eu idealista .
La Jasmina am impresia ca este intr-o perioada in care este foarte preocupata de viata ei sociala, locul in clasa, formarea de prietenii si grupuri. Ea oricum este foarte sociala, dar observ/simt ca e altfel acum, mai asa ca la nio adultii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Salut.

Adina, si Stefan incearca sa plaseze in clasa (in mintea lui) si zilnic ne spune cine s-a mai jucat cu el si cine nu... asta imi aduce aminte de testele sociometrice . Cel mai rau imi pare cand, desi se comporta frumos si are tote bunele intentii, este alungat violent verbal (dar na, peste tot sunt copii rautaciosi si cam needucati) si fara motiv. Am asistat si eu la o asemenea scena, adultul care era cu ei nu a reactionat in niciun fel, dar am inteles ca asta este sistemul... nu prea se intervine. Stefan nu vroia decat sa se uite la 3 colegi care se jucau pe un "tendo"... No, ca imi spusei pasul...

------------------------------------------------------
... daca tineretea ar sti... si daca batranetea ar putea...

Mergi la inceput