Primul an de scoala: 2009-2010 (6)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Sorana, pai au si ei zile bune si zile mai putin bune, sunt si ei oameni ... mai mici.

---------------------------------------------
Un prieten bun nu se gaseste la capat de drum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buciurlerica spune:

Multumesc Sorana.
Ma intereseaza cam cum procedeaza alti invatatori. Ca volum si metoda.
La noi se fac in ju jur de 25-30 de exercitii la ora de mate. Acestea sunt scrise oe tabla de doamna si rezolvate o parte in comun o parte individual. Pe langa rezolvare copii trebuie sa invete sa si pagineze. De cand se lucreaza in acest fel copilul nu reusesete sa termine.este vorba de copiatul dupa tabla care ii ia mult timp.
Dar pentru ca sunt destui copii care termina, "trebuie cei mai lenti sa-i ajunga pe cei rapizi". Si astfel ora de mate a ajuns un stress si o alergare. De aceea va intreb la voi, cum e? Desigur, fiecare copil are zile bune si zile mai putin bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Fiica-mea a luat B la un test la mate...Un test in care toate cele 20 de exercitii erau de genul celor de care ma plangeam mai inainte,cu sume,diferente,succesori,predecesori,vecini etc.Unele cu 2 operatii,altele cu 3.Probabil ca a fost stresata si de nr mare de ex de pe cele 2 pagini,si de timpul scurt(o ora),de vreme ce in final a gresit si la sume/rest,pe care in mod normal le stie foarte bine.Spre marea mea surprindere,a rezolvat corect adunari de genul 26+7,care s-au nimerit printre operatii,dar a incurcat termenii,la "micsoreaza"a marit...succesorul l-a incurcat cu predecesorul..Am uitat sa spun ca si-au citit singuri enunturile,deci un efort in plus.Nu m-am suparat foarte tare pe ea si nu am certat-o pentru ca nu e test de programa de clasa I,la cele normale nu greseste,sau greseste foarte putin din neatentie.Nota nu va fi,cica,in catalog,ceea ce nu ma incanta prea tare,pentru ca ceea ce ma supara este intentia de a testa exercitii de dificultate foarte mare in loc sa le dea test din materia de programa.Si asa fac foarte multe invatatoare,si trec notele si in catalog,macar la noi e sub forma de experiment,nu conteaza la nota finala,vrea doar sa vada cat sunt de receptivi,daca progreseaza,...Azi mi-a zis invatatoarea ca pare stresata,obosita,si sa nu o mai pun acasa sa faca nimic in plus fata de tema,poate asa se va concentra si mai bine.O sa fac asta saptamana ce urmeaza,ca sa vad diferenta.
Si a mea prefera dictarea,unde nu greseste decat foarte foarte rar,in schimb la transcrieri mai uita cate o litera,mai uita caciuli,puncte...Totusi,la a si i cu caciula a scris perfect,desi e cam greu.
La noi la mate se lucreaza si 20 de astfel de exercitii pe ora,uneori mai putine daca e in caiet si cu enunt.La romana pe caiet au 1 pagina jumatate-2,de regula,sau pagina in caiet special si fisa.
Ea reuseste sa scrie tot,dar uneori e nevoie sa ii mai sterg ate ceva,ca se grabeste si ori scrie urat,ori mai uita cate ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buciurlerica spune:

Happiness, eu cred ca nu trebuie sa fii suparata, aceste exercitii sunt, din ce am inteles eu de la tine, ca cele din mate 2000. Acestea la noi se dau ca tema, deci acasa, deci revine parintelui obligatia sa-l faca pe copil sa le inteleaga si rezolve.Dupa mine este o fortare a copiilor. Ca si exercitiile sub forma de tabel cand fie il stii pe a, fie pe a-5, sau a-2 si trebuie sa completezi restul tabelului. Si ochii copilului fug ici colo si nu se orienteaza. Pur si simplu nu a venit vremea.Eu zic ca pana si termenul "predecesor" este pompos pentru ei."Vecinul mic" nu ar fi mai prietenos?
Spuneai ca se fac 20 de exercitii, sau mai putine pe caiet.La noi 25-30-32 de exercitii in caiet, din care o parte individual. Este adevarat nu din cele cu succesor, predecesor ci cu 2 operatii, cu termen necunoscut, sau cu proba.Nu ma plang ca sunt grele ci ca sunt
cam multe.Scris, rezolvat paginat.
Nu stiu ai vostri cum sunt dar a mea nu face calucule din minte inca decat unele. De ex 29-15+13 csrie mai inatai 14+13 apoi rez.Ii ia timp.Si nu ma pot supara pe ea caci face asa ceva doar de cateva zile.
Mai am o intrebare. Ora de mate este in orar prima la cineva?
la noi este a treia mereu. Dupa transcrieri, citiri, dictari la romana.

Mergi la inceput

Da,sunt foarte grele aceste exercitii si nu m-am suparat pe ea,am incurajat-o,i-am spus ca la cat de greu a fost testul sunt chiar mandra ca a rezolvat corect inclusiv adunari cu trecere peste ordin(aveau si asa ceva...)si se pare ca a inteles ca am incredere in ea si ca este foarte buna la mate desi la acel test nu prea s-a descurcat.Eu sunt suparata pe ideea doamnei de a da asa ceva,mai ales ca nici nu le-a citit enuntul,ei facand deci si efortul suplimentar de a citi enunturile,de a pricepe,apoi de a rezolva...Oricum ,dupa umila mea parere de cadru didactic,nu asa se dau testele.Ele trebuie sa fie de un nivel de dificultate mediu,eventual 5-10 puncte sa fie ceva mai greu,pentru a-i departaja pe cei de 9 de cei de 10.Nu am mai auzit sa se dea 2 pagini cu 20 de ex de genul celor din Mate 2000 si copiii sa isi citeasca singuri enunturile.Plus ca le-a citit cu glas tare notele si unii colegi au huit la notele de S si B,ceea ce a facut-o pe fiica-mea sa se simta foarte prost si mai mai era sa planga,dar s-a abtinut,totusi.
Si la noi ora de mate este a treia sau a patra chiar,dupa 2 ore de romana,deci e foarte greu sa mai tina pasul,deja fiind obosita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Buciurlerica - la noi e pe dos. Adica fi-mea doarme la prima ora si se scoala la a 2-a . Cu alte cuvinte scuza ei cand a gresit destul de mult la un test la romana a fost ca "era la prima ora si mi-era somn" .
Iasmin - 2 pagini scrise mare si cu poze eu zic ca nu e mult. E ok.
Fi-mea face engleza acasa de putin timp (adica vreo 4 lectii pana acum, sunt 1 pe saptamana) si azi m-a apucat sa vad si eu cum se descurca si ce a invatat. Spre bucuriamea a invatat destul de multe chestii si se si descurca rezonabil - adica foarte bine la citit si tradus si acceptabil la scris ...

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

dragelor, n-am mai dat pe aici, din pacate am o recadere si energie zero.

In fine, vroiam sa va intreb de concursul Smart, se duce cineva? Sofia va merge si la romana si la mate si am gasit subiectele de anii trecuti, in general le face fara probleme, dar nu are rabdare sa citeasca de 3, 4 ori enuntul daca nu intelege...la cele mai cu skepsis asa.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Happi, si Sofia la fel, la dictare face curat ca lacrima, la transcriere incurca litere(de genul intanleste in loc de intalneste), uita unele litere...
Si in general scrie mai urat decat in sem 1.
dar pe felicitarea pt 8 martie a scris superb dpdv caligrafic. Desi a mancat litere.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Sabina,imi pare rau sa aud asta,multa sanatate si sa iti revii cat mai repede!Nu,noua nu ni s-a spus nimic de Smart,cred ca deja s-au incheiat inscrierile,poate mergem la Canguras macar.Desi...nu neaparat,ii scot de pe net si poate face si fara bani si fara ideea de competitie,doar asa,sa vada ce si cum.Daca i-ar anunta si ar vrea as lasa-o,normal,dar nu sunt genul de mama in cautare de concursuri si premii.Mai ales de genul Smart,unde copiii primesc un pix sau o sapca...

Mergi la inceput

eu habar n-aveam ce e smart asta, am fost si fara laptop 3 saptamani, a venit fata acasa si a zis ca vrea sa mearga la concurs, si ca e 8 lei proba, LOL.
Abia acu doua zile am intrat pe net si am vazut ce-i cu el. Cica le da un orar, LOOL:)))

Mie imi plac concursurile, cata vreme le solicita copilul, evident.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput