Primul an de scoala: 2009-2010 (6)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Iasmin, sigur 6 de m?

---------------------------------------------
Un prieten bun nu se gaseste la capat de drum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Am citit ce ati mai scris. Mi se pare ok sa le dea teste si sa le "noteze" doar din materia din programa. Insa cumva ar trebui sa verifice si daca au inteles ce lucreaza suplimentar cu ei. Per total mi se pare mult prea mult, dar asta e se pare! Eu stiu ca in clasa a 4-a aveam cateva ore suplimentare la matematica (un fel de optional) in care lucram "chestii" complicate. Dar nu participau toti, doar cei care se pricepeau. Nu este rau sa lucreze in plus, dar cu limite rezonabile, zic eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Nicoleta

Iasmin, sigur 6 de m?

Oups, am scapat un m in plus. Am corectat acum. Dar tot nu stiu cum a facut el in capul lui mic sa rezolve problema

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Parerea mea este ca nu tine neaparat de varsta pentru ca fata mea tocmai a implinit 7 si nu are probleme speciale la matematica desi au exercitii intr-adevar mai complexe.Si mai sunt niste copilasi la ea in clasa care si ei abia ce au trecut faimoasa granita si tot nu au dificultati majore.
Pe ea a ajutat-o muuult faptul ca citea fluent dinainte de a incepe scoala.Si nu s-a plictisit in clasa intai si nici n-a fortat-o nimeni sa invete sa citeasca.Dar i-am citit seara de cand era un bebelus.Practic a deschis ochii vazandu-ne ca ii citim.Mai nou a renuntat aproape total la televizor si isi cara niste carti de tot felul si isi citeste.Calculatorului stie doar sa ii dea drumul,dar lucrul la calculator e cel mai simplu de invatatIn schimb exceleaza in diverse domenii despre care a citit prin enciclopedii sau carti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Nicoleta - pai verifica ce au priceput (sau nu) pentru ca ii scoate pe rand la tabla. Da, simie mi s-a parut normal ca notarea sa fie dupaprograma. Adica nah, nu ti-ar conveni sa ia nota mai mica pe ceva ce nu e in programa ....
Noi avem test la romana azi dupa ce au repetat a si i cu caciulita. Dar am ramas ieri mirata cand am vazut ca au facut "intr-un" si "intr-o"!
Sinonime si antonime facem si noi de ceva vreme dar fi-mea a facut de-astea la greu in gradi asa ca nu-s probleme.

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Mai fetelor! Sa nu imi recunosc baiatul. Azi a avut test la romana si a luat FB, pe o lucrare perfecta. De ce sa nu il recunosc? Pai daca ati sti ce stres am cu el acasa la dictari... si niciodata nu face perfect (macar o litera tot mananca). Iar testul asta a fost mai mult decat dictare. Au avut si cateva cuvinte cu care sa formeze propozitii, altele la care sa le scrie pluralul, acordul subiectului cu predicatul (adica au avut cateva pronume personale si verbul "a aduce", iar ei au trebuit sa le acorde - eu aduc, ea aduce...). Si parca au mai avut ceva dar nu imi vine acum in minte. Am baiat destept (iar el are o mama mult prea stresata - cred).

Mergi la inceput

Felicitari, Tisina, da ai baiat destept.
Sper sa pot spune si eu asa in curand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buciurlerica spune:

La mate , fetita mea este la adunari si scaderi in perim.10-30.
V-as ruga mamici, daca aveti timp sa-mi spuneti si mie cum decurge la copiii vostri ora, cam cat(cate exercitii) si cum se lucreaza. La noi scrie doamna la tabla, repede, si mult zic eu, fata ramane in urma , a devenit un stress.Este un fel de gafaiala, de alergare pentru a nu pierde plutonul. Rezultatul, nu poate fi atenta la explicatii, caci trebuie sa alerge.Ora, in partea finala are un fel de test. Desigur nu il termina.Nu este un copil rapid, scrie mai incet, sau mai degraba rezervorul cu concentrare e mai mic,dar este copil inteligent, cu potential.La romana merge f.bine.Ea ar face la mate, dar nu ii ajunge timpul dat de doamna.sunt copii in clasa care lucreaza f.repede.dar nu suntem printre ei. Ma feresc sa intreb alti parinti cum se descurca pentru ca multi braveaza.
Am mai observat ca prefera sa ii dictezi decat sa scrie dupa tabla.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Felicitari Tisina.
Si pentru tine si pentru restul lumii (Iasmin, buciurlerica) - eu am vazut la fi-mea ca are scaderi si ridicari. Cred ca oboseste la un moment dat.
Cu alte cuvinte are zile foarte bune, cand e rapida, ii merge mintea la mate, nu manaca litere, ce sa mai, copil model si are zile cand e neatenta, se lalaie cu lectiile, scrie urat, mananca litere, nu mai stie cat fac 3+4, ma rog, am senzatia ca e varza .
In zilele proaste, in care nu apuca sa scrie de la tabla ii pune doamna, la finalul orei, sa copieze doar exercitiile (cerinta) si le au ca tema pentru acasa. Adica sa termine ce n-au apucat sa faca la scoala.
Si fi-mea prefera sa-i dictezi decat sacopieze si cred ca si eu as prefera pentru ca e mai rapid asa. Nu mai citesti, nu mai ridici ochii din foaie, merge mai repede si "scapa"

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Sorana si tu esti fericita, ai o fetita pe cinste. Eu ajung la scoala doar o data pe saptamana. Doamna invatatoare imi arata testele, notele, imi expune problemele. De pilda Codrin este singurul de la afterschool care nu poate scrie decat pe postamentul de la tabla. Prima oara cand l-am vazut m-a busit rasul, l-am si intrebat daca e pedepsit- se pare insa ca acolo ii place lui sa isi faca temele.
Noi avem o problema uriasa: caligrafia- absolut oribila- asa spune duamna, Si vinerea trecuta- mi-a aratat ca scrie toate cuvintele cu grupul de litere oa drept ua (gen scuala).
Ce am constatat : Codrin adora numite jocuri: ex- despartitul in silabe, sau altul- gaseste pluralul. Ne jucam asa acasa, o face cu mare placere. cand vine insa vorba de scris...
Acum are ''norma'' de citit- zilnic 2 pagini din cartea de povesti (jumatate de pagina e poza). E mult?

Mergi la inceput