Primul an de scoala: 2009-2010 (6)
Raspunsuri - Pagina 2
nikkibaciu spune:
La noi s-a prelungit vacanata cu inca 2 zile, daca stiam il mai lasam la bunici, in provincie. Va dati seama ce bucurie pe capul lui, nici la after nu vroia sa se duca..Fiind cu bunicii nu a facut nimic legat de scoala
, asta e, nu-i bai, recupereaza el, iar semestrul care-i asteapta este oricum luuung.
Felicitari puiutzilor pt performantele sportive, 12 urcari chiar este muult, pana si pt adulti.
diana spune:
Imi dau seama ca este mult 12 urcari fiindca taxu
nu face decat maxim 8. Anul trecut s-a antrenat cu copii din tabara de ski (avansati) si faceau in jur de 8 urcari. Acum a avansat.
Si atunci il alintau instructorii si il strigau <kamikaze>.
Acum insa ne luptam cu "boala noastra" si anume CITITUL. Inainte de a pleca in vacanta parca, parca...citea mai bine ...Acum o luam de la capat. Greu de tot...am momente cand cred ca nu va reusi niciodata sa citeasca...Si la mate nu am nicio problema...dar la citit...ne blocam cu totul...Of, of...
Stiti ceva, maine incep scolile?
Va pup
Tisina spune:
Nu se face scoala nici marti in Bucuresti, jud. Calarasi si Teleorman. In judetul Galati cursurile sunt suspendate si miercuri, atat in scoli cat si in licee. Asta am gasit acum in presa zilei.
Fiu-meu a avut o reactie care m-a uimit nitel: cica "nici maine nu mergem la scoala? Dar mie imi e dor de scoala!"
nikkibaciu spune:
Tisina ce reactie sincera, daca asta a simtit copilul, asa a zis. 
La noi a fost exact pe invers!
Sincer si eu as cam vrea sa-mi iau si eu maine liber. ![]()
sorana spune:
In sfarsit maine mergem la scoala
.
Asta zic eu ca fi-mea nu vrea ... mai vroia vacanta ![]()
Sorana si Monica (7 ani)
happiness spune:
Nu au dat test la romana..adica nu din literele A-S.Au dat in schimb fisa la litera p,nu stiu exact ce,vad maine.Iar a scris urat si a taiat ceva pe caietul special,s-a corectat singura,la dictare a luat -FB ca a scris urat si a uitat sa puna un punct...La mate adunari /scaderi 10-20,cam 50 au pe caiet,si cred ca de obosealala unele a scris cifra unitatilor la zeci-la rezultat.Macar a priceput cum se fac si ii place sa le adune unele sub altele.In plus,a facut si o pagina suplimentar ca pedeapsa ca a vorbit cu colegul in ora.
De azi,primesc "amenda" pentru unele chestii...Ea e printre primii amendati...![]()
Nicoleta spune:
Salut.
Noi am inceput scoala de ieri. Am lucrat ceva si acasa, la mate si la scriere, azi a zis ca nu mai vrea dictare, la mate asa s-a lungit... de citit nu a vrut de mai mult de 3 ori (avea ceva suplimentar), ca doar asa a zis doamna! DE 3 ORI! Maine poate facem si ceva dictare ca au invatat Ff. La mate nu au ajuns inca la 10. Fac adunari si scaderi 0-9 fara trecere peste ordin.
------------------------------------------------------
... daca tineretea ar sti... si daca batranetea ar putea...
happiness spune:
P la romana si adunari/scaderi 10-20 la mate...Saptamana asta a luat deja un -FB si doua semnaturi
la romana.La una din fise trebuia sa alcatuiasca propozitii cu cuvinte care sa contina litera p,sa le scrie singuri,si in loc sa scrie 5,cat era minimum,ea a scris toata pagina,ca sa aiba doamna ce corecta.Mie mi se pare greu sa faca ei singuri propozitii,sa le si scrie perfect...Of...Sa respecte alineatul,semnele de punctuatie...Tema in continuare doar la romana,cateva randuri cu P si de transcris cateva cuvinte si propozitii.Foarte putin dupa parerea mea.La mate desi au manual,caiet si doua culegeri,lucreaza doar pe caiet si Paralela zilele astea.Mie mi s-ar fi parut mai normal sa faca intai manualul,care e mai simplu,si abia apoi sa se treaca la culegere.In fine...Sa vedem maine ce va mai fi.
dinubebe spune:
Salutare, mamici si tatici de scolarei,
Revenim si noi pe acest topic dupa o vacanta friguroasa, dar plina de zapada si "raportam": am facut ieri pe D mare (lectia cu Domnul Dinu care e doctor vestit), la matematica facem operatii - destul de complexe - cu cifra 5. La matematica nu lucram decat dupa manual si caietul special de la Aramis, vad insa ca doamna le mai aduce niste exercitii mai complexe si asta ma bucura, caci ma temeam ca nu mai iesim din tiparele clasicelor operatii cu doua, maximum trei elemente. Acum fac ceva de tipul: "Puneti semnul corespunzator, "+" sau "-" : ex. de operatii 9 ... 4 ... 3= 8" sau "Puneti semnul <, >, = " si operatiile erau ceva de tipul: 9 - 5...2+3.
La abecedar lucreaza tot din manual si "Tainele abecedarului", care e suficient de complex, in opinia mea. Primesc si ei sa faca propozitii acasa sau in clasa, e un exercitiu care le prinde foarte bine, desi recunosc ca mie mi-ar placea sa vad ca se gandeste si la enunturi mai complexe decat "Tatal lui Tudorel este padurar." Noi in vacanta nu am avut timp decat de teme, si nu au fost multe, o fisa la matematica si trei exercitii lungute din "Sa dezlegam tainele abecedarului", dar, pur si simplu nu ne-a ramas timp sa lucram suplimentar, am avut si musafiri, si aniversare, si am mai vrut si sa ne odihnim bine, asa ca nu am mai lucrat suplimentar de ceva timp.
Azi avem serbarea scolii, mare eveniment mare, si incheie mai devreme orele, pe la 11,30, la 13 pleaca de acasa, ca sa fie la 2 la Teatrul Tineretului, ar ajunge acasa pe la 17.00, deci mai subtire maine cu temele, noroc ca nu prea au mare lucru pe maine si poeziile de la ed. pentru sanatate si religie le-am invatat din vacanta.
De sapt. viitoare reluam si noi cursurile de dans pe care le intrerupsesem anul trecut, luam o grupa noua, abia facuta acum, dar il facem in principal pentru ideea de miscare, caci noi nu prea avem mare inclinatie pentru dans.
Va dorim un semestru reusit.
"Unii oameni văd lucruri care există si întreabă "De ce?". Alti oameni visează la lucruri care nu au fost niciodată si întreabă "De ce nu?". Unii oameni se duc la serviciu si nu au timp de toate astea."
http://loredanadinu.wordpress.com/
sorana spune:
Am trecut si noi la p si cifrele 10-20. Noi n-am facut nimic in vacanta prelungita si nici ieri n-am apuca ca a avut engleza si apoi era pra obosita.
Dar de azi o sa ma uit si eu sa vad daca a priceput cu zecile si unitatile.
Culmea ca parca scrie ceva mai frumo. Sau m-am obisnuit eu cu scrisul ei si mi se pare ok? ![]()
Sorana si Monica (7 ani)