Primul an de scoala: 2009-2010 (6)
Raspunsuri - Pagina 10
diana spune:
Si noi suntem la Ci la romana si tot la operatii de la 1-10 la mate (la fel ca Anya). Noi in continuare ne chinuim cu cititul. La mate desi sunt tot la 1-10, exercitiile sunt tot mai complexe (ecuatii, proba, 3 ecuatii cu 3 necunoscute si am vazut chiar metoda grafica-aia cu segmente). Si Alin este destul de incet. Imi dau seama fiindca nu scrie tot cuvantul, ca ramane in urma fata de ceilalti colegi. Iar lectiile dureaza foarte mult. Obosim si noi, oboseste si el.
Va pup
sorana spune:
Anemona - Asa cum zice Tisina
.
Uite exemplu (ex. 47, pagina 42, culegerea "Exercitii si probleme de matematica pentru elevii claselor I-IV" de Angelica Calugarita, in capitolul 1, cls !):
"Calculati valorile numerice ale literelor a, b, c, d, care verifica simultan egalitatile de mai jos:
a+2=b
b+2=c
c+2=d
d+2=9"
De fapt sunt 4 ecuatii cu 4 necunoscute.
Pe aceeasi pagina de culegere mai sunt inca vreo 5 probleme asemantatoare.
Alt ex (problema 51, aceeasi pagina si culegere):
"Gasiti valorile numerice ale literelor astfel incat sa avem in acelasi timp egalitatile:
a+a=2
a+b+b=9
b+c+c=10"
Sorana si Monica (7 ani)
happiness spune:
La fiica-mea la clasa au avut saptamana asta doua activitati mai speciale.Una cu lectie deschisa-au asistat educatoarele copiilor,si una in care au lucrat la abilitati impreuna cu copiii de la o alta clasa,in cadrul unui proiect ce tine de ecologie.A fost foarte incantata si nu mai contenea cu povestitul.Mai mult,doamna le-a luat tuturor copiilor acadele astazi,pentru ca au fost cuminti ,nu au mai vorbit neintrebati si nu au mai primit amenda(amenda =1 leu de bomboane pentru copiii cuminti sau o pagina de scris).Au iesit toti cu bomboanele in gurite,veseli nevoie mare si deloc obositi,desi e vineri.
Tema au si la mate(4 exercitii)si la romana-o pagina la d in caietul special.
Va doresc tuturor weekend placut si odihna cat cuprinde!
sorana spune:
Am fost la sedinta azi. E de bine, chiar foarte bine
adica d-na nu mi-a zis nimic
. In schimb am aflat ca sunt destul de nazdravani, se alearga, ma rog, a povestit si chestii haioase - ca se jucau de-a Jonas brothers si 2 baietei cantau si restul clasei erau fanii
. Tot in general cica la mate se descurca foarte bine toti si probabil vor face si chestii in plus, doar ca nu li se vor da la evaluari. La romana se pare ca e mai rau multi inca nu stiu diverse chestii gen nume propriu cu litera mare, despartit in silabe la capatul randului, etc. Fi-mea inteleg ca sta bine
.
Sorana si Monica (7 ani)
anemona spune:
Sorana, Tisina,
ca m-ati lamurit. Ma doare capul raaau ! Multe s-au mai schimbat ! Azi am inscris-o, va avea 6 ani si 2 luni. Sper sa se tina tare si sa nu regret initiativa asta.
alba_ca_zapada spune:
Anemona, asa cum am scris cu cateva postari mai inainte, pe fi-mea am dat-o la 6 ani si 10 luni. Eu am incercat sa ma tin tare si sa o mai aman un an, dar toata lumea imi spunea ca ar fi prea mare la 7 ani si 10 luni in clasa I. Cunosc multi copii care au avut 7 ani si 5-7 luni cand au inceput clasa I si fi-mea fiind mai jucausa nu credeam ca va face fata in ceea ce priveste disciplina.
Am avut dreptate... S-a cam chinuit doamna cu ea sa o convinga sa nu mai umble prin clasa in timpul orei, dar m-am consolat ca nu era singura. Acum este ok...
Eu nu inteleg de ce te te grabesti sa o trimiti la scoala de la 6 ani si 2 luni... pierde vreun job bine platit pe care i l-ai antamat de-acum ?
Scuze

... dar nu m-am putut abtine...
anemona spune:
| Citat: |
Eu nu inteleg de ce te te grabesti sa o trimiti la scoala de la 6 ani si 2 luni... pierde vreun job bine platit pe care i l-ai antamat de-acum ?![]() |
Nu neaparat ma grabesc s-o dau, dar asa au decurs lucrurile, pur si simplu. Ea merge de la un an si 11 luni la gradinita, a parcurs toate cele patru grupe de la mica la pregatitoare, a facut asta intr-o gradinita serioasa care s-a ocupat mult de ei.
Mai sunt niste elemente care nu prea ma lasa sa fac altfel. Fetita mea a mers la aceeasi gradinita patru ani de zile, iar incepand de la anul nu mai poate ramane tot acolo in caz ca as vrea sa repet pregatitoarea, pentru ca pur si simplu nu mai este loc. Grupa care vine din urma e completa si directoarea gradinitei nu accepta suplimentarea nici macar cu un loc. Este gradi privata si asa este promisiunea fata de parinti ca se va respecta numarul maxim de locuri de 10 copii. Ca sa o mut la alta gradi... am luat in calcul, dar nu cred ca voi gasi un loc unde s-o ia de la nivelul actual si sa faca un progres. Ca sa bata pasul pe loc sau sa regreseze mi-ar parea foarte rau, pentru ca aici i-a adus la un nivel foarte ridicat. Ar insemna ca toata stradania noastra de patru ani s-ar duce pe apa sambetei.
Si mai e si dorinta ei. Toti colegii ei de grupa merg la scoala. Are in grupa o fetita chiar mai mica decat ea, va avea 6 ani si o luna si merge si ea la scoala.
De la gradinita ne-a recomandat calcuros s-o inscriem, pentru ca e pregatita, ca se descurca mai bine decat multi copii mai mari cu un an din grupa. Ce sa fac in aceste conditii? Toate rudele mi-au sarit in cap ca de ce o dau. Dar pur si simplu asta e solutia logica in cazul nostru. Sau asa am vazut eu lucrurile.
Alizee spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui anemona Sorana, Tisina, ca m-ati lamurit. Ma doare capul raaau ! Multe s-au mai schimbat ! Azi am inscris-o, va avea 6 ani si 2 luni. Sper sa se tina tare si sa nu regret initiativa asta. |
Anemona, chiar daca ai inscris-o la scoala, nu este obligatoriu sa o si trimiti.
Sau : reinscrie-o la gradinita, pt ca in cazul in care observi ca nu face fata la ritmul scolii, sa o duci inapoi la gradinita.
Eu ma gandesc la copilasii mici si slabi care abia isi duc ghiozdanul in spate si imi plange sufletul de mila lor. Conteaza enorm cat de pregatiti fizic si emotional sunt pregatiti pt a sta cuminti cateva ore zi de zi un an intreg si sa invete atata materie.
Eu imi puneam intrebari pt 6 ani si jumatate, pt 6 ani si 2 luni nici nu mi-as fi facut probleme sa o trimit in clasa I.
Edit : acum am vazut si cel de al doilea mesaj. Nu este obligatoriu sa o inscrii la aceeasi gradinita, poate fi oricare alta. Discuti cu directoarea gradinitei la inscriere si ii explici ca fetita ta a invatat f multe si vrei sa fie la o grupa unde pregatirea pt scoala va fi la acelasi nevel.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
Nicoleta spune:
Anemona, daca tu crezi ca va fi bine, daca educatoarele ti-au recomandat asta, daca fetita vrea, mult succes! Va fi bine, cu siguranta!!
------------------------------------------------------
... daca tineretea ar sti... si daca batranetea ar putea...